28/3/10

Οικογενειακή τραγωδία από έκρηξη βόμβας στα Πατήσια

Διαμελίστηκε ένα 15χρονο παιδί, ενώ τραυματίστηκε η 10χρονη αδερφή του και η μητέρα τους. Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στην οδό Ιακωβάτων, έξω από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στα Κάτω Πατήσια, λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής.

Νεκρός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι ένα 15χρονο αγόρι, αφγανικής καταγωγής, που βρισκόταν, μαζί με τη 10χρονη αδερφή του και την 45χρονη μητέρα τους, εκείνη την ώρα, στην περιοχή. Το αγόρι φέρεται να έψαχνε στα σκουπίδια, όπου εντόπισε – κατά θανάσιμο παιχνίδι της τύχης – το πακέτο με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως φαίνεται, η βόμβα έσκασε στα χέρια του, με αποτέλεσμα το αγόρι να απορροφήσει τη μεγαλύτερη ισχύ της έκρηξης και να διαμελιστεί το σώμα του.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τα άλλα δύο μέλη της οικογένειάς τους. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ η μητέρα διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για έκρηξη. Η ευρύτερη περιοχή είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη αχτίνα και γίνεται αυτοψία από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργούς.

Χρυσοχοΐδης: «Απέναντι στην ελληνική κοινωνία οι δολοφόνοι»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η τρομοκρατία έδειξε το πιό απεχθές πρόσωπο. Ενας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες. Οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς είτε πρόκειται για αστυνομικούς είτε για μετανάστες είτε για οποιονδήποτε πολίτη. Οι τρομοκράτες είναι απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία αλλά και η κοινωνία είναι απέναντί τους και είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιες ενέργειες κάνουν λάθη και έρχονται όλο και πιό κοντά μας. Αυτές οι ενέργειές τους τους ξεγυμνώνουν και θα τους αποκαλύψουμε.»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Χθες και ώρα 22:41΄σημειώθηκε έκρηξη έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων στην οδό Ιακωβάτου αρ. 61 στα Πατήσια, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άντρα και τον τραυματισμό μιας γυναίκας και της ανήλικης κόρης της. Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με προφορική μαρτυρία της τραυματισμένης γυναίκας ο θανάσιμα τραυματισμένος είναι ο 15χρονος γιος της.

Στο σημείο της έκρηξης κατέφθασαν έγκαιρα κλιμάκια των αρμόδιων Αρχών ασφαλείας καθώς και εγκληματολογικά συνεργεία. Ο χώρος έχει αποκλειστεί και ερευνάται εξονυχιστικά.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

www.kathimerini.gr

15 σχόλια:

  1. Συνήθως υπάρχει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
    Τώρα γιατί δεν υπήρχε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προ ημερών είχε τοποθετηθεί βόμβα στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής καταστρέφοντας και πολλά άλλα γραφεία που στεγάζονταν στο ίδιο κτήριο και μάλιστα σαν παραδειγματισμό για να μην συστεγάζεται κανένας με φασιστόμουτρα όπως ανέφεραν στην προκήρυξή τους .Όμως τότε η είδηση δεν έπαιξε πουθενά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του έσκασε στα χέρια από ότι φαίνεται
    Δε πειράζει ένας ακροαριστερόος τρομοκράτης λιγότερος. Σε λίγες μέρες θα αποκαλυφθεί ότι ήταν γίος πολιτικού, ανώτερου στρατιωτικού ή δικαστικού και ασφαλώς κάτοικος βορείων προαστείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ονομα και επωνυμο του νεκρου στη δημοσιοτητα αμεσως ή μηπως ειναι και αυτος ¨'φερομενος ως δραστης"; 35αρης κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OXI RE PAIDIA EIPAME MPOURDELLO I DOIMOSIA ALLA TO EXOUN PARAKANEI.
    DEN YPHRXAN FROUROI RE PAIDIA AFOU SE KATHE DIMOSIO IPOTITHETE OTI EXOUME FROURO POU DEN KOIMATE...
    ALLA ETSI TOPOTHETOUME TIS BOMBES OPOY MAS KATSEI KI OPION PAREI O XAROS.
    ERASITEXNES!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ZEI KAI BASILEBEI 17N
    APO TI FENETAI!
    TO KORITSAKI NA EINAI KALA
    KAI NA EXARTHROTHEI I SPIRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απ' ότι είπαν ο νεκρός είναι παιδί της Αφγανής.Για να δούμε τι θα πουν οι ψευτοεπαναστάτες με της πορσε που σκοτώθηκε ένας αθώος απο δικό τους λάθος;Τώρα δε πρέπει να βγεί ο κόσμος στους δρόμους ή μόνο όταν σκοτώνει το κράτος.Φτάνει πια με τους νεοφασίτες αναρχικούς!!!

    Κώστας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να γιατί κόπτονται για τους λάθρους οι ελεεινοί.
    Γιατί τα παίρνουν χοντρά από τον Έλληνα φορολογούμενο.

    Διαβάστε στο μπλογκ "Χαλια"

    ΜΜΕ και μετανάστες.
    Σεμινάριο επιμόρφωσης δημοσιογράφων

    Εργαστήριο ευαισθητοποίησης δημοσιογράφων σε θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας

    Εργαστήριο ευαισθητοποίησης δημοσιογράφων σε θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας διοργανώνεται τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

    Το Εργαστήριο, με τίτλο, "ΜΜΕ και Μετανάστες - Καταπολέμηση των αρνητικών στερεοτύπων και προώθηση της διαπολιτισμικότητας & της ποικιλομορφίας" υλοποιείται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση...
    / Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών "Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό & Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών" ("Ε.Π.Ε.Κ.Α.") με την υποστήριξη και συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής & Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2008 υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων (Προτεραιότητα 1 - Υλοποίηση δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των "Κοινών Βασικών αρχών της πολιτικής ένταξης μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση", Δράση 1.2 - Διοργάνωση εργαστηρίων με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοσιογράφων για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας) και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από κοινοτικούς και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

    Στόχος του εργαστηρίου είναι η βελτίωση των τρόπων διαχείρισης από τους δημοσιογράφους, τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και λοιπούς εκπροσώπους του τύπου, του ζητήματος της μετανάστευσης, κατά τρόπο που να συμβάλει στη διαδικασία ομαλής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

    Επίσης, στόχος είναι η περαιτέρω ενημέρωση των δημοσιογράφων για τα προβλήματα των μεταναστών καθώς και η ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στη διαμόρφωση αρνητικών στερεοτύπων, στάσεων και συμπεριφορών.

    Ανάλογο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε, στις 22 Μαρτίου, στην Αθήνα, με συμμετοχή δημοσιογράφων και εν γένει εργαζομένων-επαγγελματιών-εκπροσώπων του κλάδου με δημοσιογραφική δράση και εμπειρία σε θέματα διαφορετικότητας και μετανάστευσης, καθώς επίσης και σπουδαστές δημοσιογραφίας. Επίσης, προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και λοιπών κοινωνικών φορέων, μεταναστευτικών κοινοτήτων κ.ά.

    Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες- μεταξύ άλλων- αντάλλαξαν απόψεις κι εμπειρίες κι αναζήτησαν τρόπους για την όσο το δυνατό πληρέστερη κι αντικειμενική προβολή των συναφών θεμάτων, προκειμένου, όπως επιδιώκει και η συγκεκριμένη δράση, να δοθεί τέλος σε "πρωτοσέλιδα για συμπεριφορές 'αλλοδαπών' κλπ, αναφορές που στιγματίζουν τον ευρύτερο πληθυσμό των μεταναστών, ενώ παράλληλα δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη".

    Το σεμινάριο της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στο ξενοδοχείο AD Imperial Palace, Αντιγονιδών 13 (φωτο)και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα: τηλ. 2103625300 ή sdag@otenet.gr

    Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_7161.html#ixzz0jW2Q1lq



    Αναγνωσταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είπε ο Χρυσοχοϊδη:

    "Αυτοι οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους ειτε πρόκειται για αστυνομικό ειτε για μετανάστη είτε για οποιοδήποτε πολίτη. Αυτοι οι δολοφόνοι ειναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία"

    Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος για το αξίωμα που κατέχει!

    Η πρώτη από της λίστας του είναι η αστυνομία.

    Η δεύτερη η μετανάστη.

    Και η τελευταία είναι......οποιοδήποτε πολίτη.

    Αν ήσουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τι θα λέγατε;

    "Οι τρομοκράτες θα συλληφθούν με οποιοδήποτε κόστος"

    Κατανοώντας ότι η "τρομοκρατική" λέξη δεν είναι ένα καλό πολιτικό τρόπο.......μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε....

    "Οι κακοποιοί που το έκανε αυτό θα πληρώσει με την αυστηρότητα του νόμου!"

    Τίποτα περισσότερα από αυτό!

    Είναι έξω η πυροσβέστες, γιατροί, τα πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους δικηγόρους, οι οδηγοί φορτηγών και ταξί, οι πλούσιοι, οι φτωχοί, κλπ, κλπ.......

    Αλλά ΟΧΙ η αστυνομία που είναι επίσης πολίτη και έχουν καταδικαστεί δύο φορές!

    Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι όταν ο "Ράμπος" ανοίγει το στόμα του για να καταδικάσει την κοινωνία....αλλά δεν έχει το θάρρος να πει ότι αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος.

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου θυμιζει εκεινη την προβοκατορικη πραξη με το σχισιμο του "κορανιου" και τα επακολουθα.
    Ελπιζω να εχω αδικο και να μη καει
    η Αθηνα Πασχαλιατικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Stergio να μην σου θυμίζει να Είσαι Σίγουρος "κάποιοι" συστηματικά προσπαθούν να ανάψουν Φωτιά.
    Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, Επίθεση στην Πολυκατοικία του Πρόεδρου των Πακιστανών,Επίθεση στο Μεταγωγών,Το χθεσινό συμβάν και δεν θεωρώ και τυχαίο το γεγονός με τους ΟΥΚΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. bio μηπως διαβαζεις αλλο αρθρο??ποσο γελοιος εισαι με αυτα που λες? (ή μαλλον με αυτα που θες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι ασαφές ότι αποτελεί άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των προβοκατόρικων ενεργειών για την αποσταθεροποίηση της χώρας.
    Το πιθανότερο είναι ότι δεν φαντάζονταν ότι θα ερχόταν κάποιο πιτσιρίκι ρακοσυλλέκτης να πάει να βγάλει το ρολόι από την βόμβα και να του σκάσει στα χέρια...
    Γλίτωσε από το Αφγανιστάν για να σκοτωθεί στην Ελλάδα από βόμβα!!

    Όποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει...

    Κρίμα το παιδί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟ ΜΑJORPARA

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. TEΛΙΚΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ. ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝ. ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το θέμα είναι πού έχει φτάσει η εγκληματικότητα. Οι ληστείες μετά φόνου στην ημερησία διάταξη και οι βόμβες στην εβδομαδιαία. Και στη θέση του θύματος αυτού, θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας αν περνούσε εκείνη την ώρα από αυτό το σημείο. Σκέψου να πάς να πετάξεις τα σκουπίδια σου στον κάδο της απέναντι γωνίας και να καταλήξεις διαμελισμένος! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.