29/3/10

Οι ανά τον κόσμον ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ δεν καταθέτουν τα όπλα. Εμείς;


ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Μάρτιος 2010
ΔΕΛΤΙΟN ΤΥΠΟΥ
Στις 16 και 17 Μαρτίου 2010, μετά από αίτημα της Προέδρου της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνας Γκατζούλη και πολλών Συλλόγων της Πατρίδας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππα Πετσάλνικο και τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά. Τον ΑΝΥΠΕΞ κ.Δρούτσα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ συνάντησαν στην Νέα Υόρκη προ δεκαπενθημέρου.
Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Καρατζαφέρη παραβρέθηκαν η Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κ. Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος Μακεδονικών Τμημάτων Αφρικής κ. Αμύντας Παπαθανασίου ο Πρώην Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και νυν Πρόεδρος του Αλεξανδρείου Ιδρύματος κ. Πάνος Δ. Σπηλιάκος και ο Πρόεδρος Επιτροπής Διαδικτύου κ. Βασίλειος Γκατζούλης.
Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ανέπτυξαν στον κ. Καρατζαφέρη τις αταλάντευτες θέσεις που διατυπώνονται στο ψήφισμα των Μακεδονικών οργανώσεων του εξωτερικού και του εσωτερικού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που απορρίπτει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Επέδωσαν στον συνομιλητή τους το Ψήφισμα που υιοθέτησαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και πλήθος Οργανώσεων της γενέτειρας στο οποίο διατυπώνουν την ανωτέρω θέση. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι είναι μια ανάσα οξυγόνου η επίσκεψη των Παμμακεδονικών οργανώσεων όλου του κόσμου -τις οποίες χαρακτήρισε «το καθαρότερο ίσως κομμάτι του ελληνισμού».
Στις 17 Μαρτίου επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίοι οι οποίοι αντιπροσωπεύτηκαν από την Πρόεδρο της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνα Γκατζούλη, τον Πρόεδρο Παμμακεδονικής Ευρώπης Αχιμανδρίτη Δρ. Παντελεήμωνα Τζορμπατσόγλου, τον Πρόεδρο Μακεδονικών Τμημάτων Αφρικής κ. Αμύντα Παπαθανασίου, καθώς και τους πρώην Προέδρους της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κ. Νίνα Περοπούλου, και κ. Πάνο Δ. Σπηλιάκο και κ. Βασίλη Γκατζούλη Πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικτύου και τους Μακεδόνες της γενέτειρας αντιπροσώπευσαν οι κ.κ. Θεόδωρος Δαρδαβάσης Πρόεδρος Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τανιμανίδης Πρόεδρος Σωματείου «Παναγίας Σουμελά», Βενιαμίν Καρακοστάνογλου Πρόεδρος Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τζούλης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Αντώνης Δασκόπουλος Πρόεδρος «Ομάδας 21» και Πρόεδρος της Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδου εν Ελλάδι και Νομάρχης Πιερίας Γεώργιος Παπαστεργίου.
Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, και του Εσωτερικού ανέπτυξαν τις θέσεις τους και τόνισαν πως τάσσονται όπως και η συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού ότι δεν αποδέχονται ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων αποκληθούν Μακεδόνες και μάλιστα με Ελληνική υπογραφή. Δυστυχώς η αποδοχή εκ μέρους της ελληνικής πολιτικής, ως λύση του προβλήματος, τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι απαράδεκτη και εθνικά καταστροφική, διότι αποδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι Μακεδόνες και απομένει ο γεωγραφικός τους προσδιορισμός. Επίσης εξέφρασαν τις ανησυχίες τους μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ´Έλληνα
Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον διότι φοβούνται την αλλαγή προς το χειρότερο της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, καθ’ όσον, όπως ανακοίνωσε ο ΑΝΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσας η χώρα μας αποδέχεται διαπραγμάτευση για το όνομα χωρίς να κλείσουν και τα θέματα της εθνότητας, γλώσσας και υπηκοότητας, υπαναχωρώντας από προηγούμενες διακηρύξεις και πράξεις.
Ο κ. Σαμαράς, όπως και ο κ. Καρατζαφέρης άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τις ανησυχίες των Μακεδονικών Οργανώσεων.
Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τζορμπατσόγλου, Αμύντας Παπαθανασίου, Νίνα Περοπούλου, Πάνος Σπηλιάκος και η Καίτη Καψή η οποία αντιπροσωπεύει τις Γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουν ότι «δεν μπορούμε να πούμε πως συνέβη το ίδιο και με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο. Απογοητευτήκαμε με τη συζήτηση που είχαμε μαζί του και αυτό που αποκομίσαμε ήταν πως η κυβέρνηση επείγεται να κλείσει το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό όσο το
δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς να συζητήσει τα καίρια θέματα εθνότητας, υπηκοότητας και γλώσσας, γεγονός το οποίο είναι εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων και καταστροφικό για την Ελλάδα η οποία αποδέχεται την παραχώρηση στους Σλάβους του Μακεδονικού πολιτισμού και της ιστορίας, πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά». Η αντιπροσωπεία επίσης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να κατοχυρωθεί από το κοινοβούλιο η ταυτότητα του Μακεδονικού Ελληνισμού ως ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού.
Η κ. Γκατζούλη τόνισε: «πρέπει να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να ενδυναμώνουμε τις σχέσεις μας με τον απανταχού ελληνισμό. Κατά ένα μεγάλο μέρος το έχουμε πετύχει. Έχουμε διασυνδέσεις με πολλούς φορείς και συλλόγους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Άλλωστε η ηλεκτρονική επικοινωνία επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα». Πριν από τρεις μήνες οι Μακεδόνες στο εξωτερικό και 95 περίπου οργανώσεις στην Ελλάδα έβγαλαν ένα κοινό μήνυμα με το οποίο προβάλλουν τις θέσεις τους ότι δεν αποδέχονται όνομα για την γείτονα χώρα η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγα του όρου αυτού.
Οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και οι εκπρόσωποι της γενέτειρας συμφώνησαν πως μετά την δραματική αλλαγή πολιτικής της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας εις βάρος των συμφερόντων του ´Έθνους, οι Μακεδονικές Οργανώσεις στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα θα συντονιστούν για να προγραμματίσουν ενεργό εκδήλωση των θέσεων τους που φέρει και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εκτός ορισμένων πολιτικών διαφόρων κομμάτων.
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Επικοινωνία:
Email: ninagatz@comcast.net
Τηλ: 603-742-0466
Φαξ: 603- 617-2977

5 σχόλια:

 1. Επειδή το τελευταίο διάστημα δίνεται η εντύπωση ότι για το θέμα των Σκοπίων "ψήνεται το γκολ" (και μάλιστα αυτογκόλ εις βάρος μας), μήπως θα έπρεπε να βγουν τίποτα πολιτικοί και να περάσουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι "έχουν απασφαλίσει"; (εδώ κάποιοι παλιότερα είχαν απασφαλίσει για μια χαμένη υπουργική καρέκλα, για ένα τέτοιο ζήτημα δεν θα έπρεπε να έχουν απασφαλίσει πολύ περισσότεροι;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμ πώς νομίζεις ότι γλυτώσαμε το ΔΝΤ; Δώσαμε πάλι, φίλε, δώσαμε.

  Για μια χαμένη υπουργική καρέκλα, απασφαλίζουν. Είναι, άλλωστε, το μόνο που τους ενδιαφέρει. Τα άλλα τα έχουν γραμμένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ούτε εμείς, οι εντός Ελλάδος, καταθέτουμε τα όπλα κι αυτό να το ξέρουν οι 300 μας!

  Γιατί μπορεί και να τα στρέψουμε εναντίον τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

  http://iliden.blogspot.com/2010/08/to.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι Σλαβομακεδόνες λυσσάνε γιατί είναι πιο ημιμαθείς και βλαμμένοι από Ελληναράδες. Η γραμμή τους είναι η εξής:

  -- Οι Μακεδόνες ήταν διακριτό έθνος από τους υπόλοιπους αρχαίους Έλληνες. Έτσι καμαρώνουν ...ως "Βάρβαροι", που ήταν ο δημοφιλής επιθετικός προσδιορισμός αντι-φιλιππικών Αρχαίων Αθηναίων δημαγωγών για τον Φίλιππο Β΄ και το λαό του.
  -- Υπάρχει «Ιστορική Συνέχεια» μεταξύ Μακεδόνων και Σλαβομακεδόνων, ...ακόμα και αν δεν έχουν καμμία σχέση γλωσσικά!
  -- Αντιθέτως, οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν απόγονοι (DNA και τα ρέστα..!) υποσαχάριων Αφρικανών...
  -- ...αλλά και να μην ήταν (απόγονοι υποσαχάριων Αφρικανών) δεν έχει καμμία σημασία, αφού δήθεν εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ έχουμε «Ιστορική Συνέχεια», λόγω υψηλών επιμειξιών με άλλα έθνη, ...παρόλο που μιλάμε γλώσσα που προέρχεται από την Αρχαιότητα.
  Σαθρά επιχειρήματα εσωτερικής κατανάλωσης, που άνετα αντικρούονται διεθνώς. Αυτό που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, είναι το brandname "Macedonia". Και στο θέμα αυτό, η Ελλάδα έχει ήδη ηττηθεί.. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ζήτημα δεν υφίσταται επίσημα. Οι περισσότερες χώρες της Οικουμένης αποκαλούν την υπόδικο χώρα ως F.Y.R.O.M. (Macedonia), ή ως Macedonia (FYROM). Σε αντιδιαστολή με τα εσωτερικής κατανάλωσης ινάτια και δογματικές κορώνες της GR (--> Greece), η παρούσα τακτική της ΜΚ (--> FYROM), έγγυται πια στην αποτελεσματικότατη αφαίρεση της παρένθεσης από την υπάρχουσα ονομασία!

  Βαριεστημένες από το όλο ζήτημα, μία, μία οι χώρες της παγκόσμιας κοινότητας εγκαταλείπουν το (FYROM), και διατηρούν το Macedonia.
  Ο Κόσμος το'χει τούμπανο, και οι δικοί μας ταγοί (ακαδημαϊκή κοινότητα, υπουργείο Εξωτερικών, ΚΥΣΕΑ, ΕΥΠ), ..κρυφό καμάρι!
  http://salade-macedoine.pblogs.gr/2009/11/ti-htan-oi-dragobites-ti-einai-oi-slabomakedones.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.