30/3/10

Δελτίο τύπου ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η βεβήλωση της ελληνικής σημαίας και τα ανθελληνικά συνθήματα που ακούστηκαν έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και σε άλλες αλβανικές πόλεις είναι τόσο παράλογες και σκοταδιστικές, όσο και τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από μεμονωμένα άτομα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου στην Αθήνα.

Είναι ενέργειες που προκαλούν τα αισθήματα όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών, Ελλήνων και Αλβανών. Είναι ενέργειες από ανεύθυνα άτομα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση.

Καταδικάζουμε επίσης τη συμμετοχή δυο μελών του αλβανικού κοινοβουλίου σ΄αυτές τις εκδηλώσεις. Ενώ στην Ελλάδα τα ρατσιστικά συνθήματα καταδικάστηκαν σύσσωμα από τον πολιτικό κόσμο και οι υπαίτιοι του επεισοδίου απολογούνται στα αρμόδια κρατικά όργανα, στην Αλβανία οι ρατσιστικές-ανθελληνικές εκδηλώσεις οργανώνονται από μέλη του αλβανικού κοινοβουλίου.


Τα σύμβολα όλων των εθνών είναι ιερά και δεν μπορεί κανείς να τα βεβηλώνει. Καλούμε την αλβανική δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη ευαισθησία, που επιβάλλεται άλλωστε από το σύνταγμα και τους νόμους, ώστε οι υπάιτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.


Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

3 σχόλια:

  1. Γιατί ρε παιδιά? Γιατί τόσο παράπονο?

    Ένα ταξειδάκι στον Ισημερινό και στο Περού, και θα δείτε την ίδια ακριβώς κατάσταση. Οι Ισπανοί τα έχουν κάνει εκεί αυτά.

    Έχετε δει ποτέ στον χάρτη ότι η Βραζιλία και η υπόλοιπη Ν. Αμερική έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος? Οι Πορτογάλοι πήραν το 1/2 αλλά κτάτησαν την αποικία τους ενωμένη.

    Οι Ισπανοί πήραν το άλλο 1/2 και τόκοψαν πολλά κομμάτια. Πολλά κομμάτια τόκοψαν γιά να πάρουν πιό εύκολα τους θησαυρούς. Έτσι γίνεται και στα Βαλκάνια.

    Από τότε που η Γιουγκοσλαβία έγινε κομμάτια, ξαφνικά η Ελλάδα αρχίζει να έχει κάπως μέγεθος στον χάρτη. Δεν τους λένε Ισπανούς, αλλά η ίδια διεθνής πολυαρχία είναι που μελετάει έτσι τους χάρτες.

    Ένας και μόνον ένας τρόπος αντίστασης υπάρχει. Τον λένε δημοκρατία.

    Δείτε τι γίνεται στην Ν. Αμερική. Πως έχουν αρχίσει 2-3 χώρες να ξανακάνουν τους υπηκόους τους ανθρώπους.

    Με την δημοκρατία. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δημοκρατία.

    Όχι τις βλακείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Όχι στον μύθο της δημοκρατίας του Σαμαρά, της Ντόρας και του γιού της Μαργαρίτας.

    Αυτοί είναι από την ίδια φάρα των Ισπανών. Ας ζουν στην Ελλάδα. Έλληνες δεν είναι πάντως.

    Δεν είναι όμως τεράστια ντροπή να έχουν δημοκρατία πραγματική, έστω κουτσά στραβά, στην Ν. Αμερική και μεις στην Ελλάδα, την χώρα που την ανακάλυψε, να μην έχουμε πραγματική δημοκρατία και να προσκυνάμε τους Ισπανούς?

    Ντροπή μας ρε. Ντροπή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Καλούμε την αλβανική δικαιοσύνη...»


    ...


    ...


    ...

    Ακριβώς! Στου κουφού την πόρτα...

    Άντε και καλά κρασιά!

    Και όταν μεστώσουν, τότε θα έχουμε λαϊκά δικαστήρια, διότι ποινικά είναι τα πολιτικά εγκλήματα αυτών που καλούν, λέεί ο πάντα ολίγον μπερδεμένος Χρίστος Γιανναράς...

    Άντε να δούμε μπας και... ΣΣΣΣ η πατρίδα ακόμα κοιμάται... ΣΣΣΣ και ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8:19

    "Από τότε που η Γιουγκοσλαβία έγινε κομμάτια, ξαφνικά η Ελλάδα αρχίζει να έχει κάπως μέγεθος στον χάρτη."

    Φαντάσου τι μέγεθος απέκτησε η Τουρκία, από τότε που έγινε κομμάτια η Γιουγκοσλαβία. Όλους μας θέλουν για δορυφόρους της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.