28/3/10

Μέρκελ: Πιέσεις στην Τουρκία για τους μετανάστες


Πιέσεις στην Άγκυρα θα ασκήσει η Μέρκελ για να βοηθήσει στην ενσωμάτωση των Τούρκων μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, η οποία αναμένεται αύριο, Μ. Δευτέρα, στην Τουρκία θα πιέσει την Άγκυρα να βοηθήσει στην ενσωμάτωση των Τούρκων μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.

Η Μέρκελ, στόχος της οποίας είναι οι Τούρκοι μετανάστες να διδαχθούν τη γερμανική γλώσσα, ώστε να τη μιλούν άπταιστα, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στην επίσημη ιστοσελίδα της σήμερα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πρόσφατα ότι οι Τούρκοι μετανάστες χρειάζονται τουρκόφωνα σχολεία.

«Συζητούμε συχνά για την ενσωμάτωση των ανδρών και των γυναικών από την Τουρκία που ζουν ανάμεσά μας, αλλά επίσης και των νέων ανθρώπων. Λέμε σαφώς ότι δεν εννοούμε ότι θέλουμε να απαρνηθούν τις ρίζες τους. Αυτό που θέλουμε είναι αυτοί που ζουν ανάμεσά μας επί γενιές να ενσωματωθούν στη χώρα αυτή δηλαδή να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή. Να έχουν επαγγελματική ζωή και οικογενειακή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθουν τη γερμανική γλώσσα και να σέβονται τους γερμανικούς νόμους», τόνισε.

Στην Άγκυρα, η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερνογάν και με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ θα επισκεφτεί και την Κωνσταντινούπολη.

kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Ταγίπ, σε ανεβάζει το βίντεο. Χάνεις λίγο βέβαια στο playback και στην σκηνική παρουσία. Εάν βάζαμε και μια αρκούδα με τον ...αρκουδιάρη να σου χτυπάει το ντέφι θα σε τοποθετούσαμε καλύτερα στην αγορά.

    Για αυτή σου την παρουσία σου βάζω 3...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MALLON THA EPREPE NA ITAN PIESEIS GIA TOURKOPOIHSI TON GERMANON ADELFON TOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοια μεταγλωττίζουν ως δήθεν Ελληνικά και έχουν καταστρέψει ην ελληνική μουσική και τα κονομάνε όλοι οι σκυλάδες και το σκυλοκάναλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Δραγῶνα ξύπνα, θὰ εἶσαι ἀπὸ τὶς πρῶτες ποὺ θὰ φτύσουν κατάμουτρα οἱ εὐεργετηθέντες ἀπὸ ἐσένα. Ξέρεις γιατί; Διότι οἱ ἰδέες σου εἶναι γιὰ φτύσιμο. Ἐλεεινὲς καὶ μεταφυσικὰ ἰδεολογήματα, μόνο στὸν παράδεισο ἰσχύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.