30/3/10

Συνθήματα, τραγουδάκια και ρουφιανιλίκι


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Μας ψάχνεις με το κυάλι. Ερχόμαστε 1000 και συ, Πατρίδα, διαλέγεις 100. Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε άντρες που πηδάμε από την ράμπα του ελικοπτέρου ή από την πόρτα του αεροπλάνου μέρα ή νύχτα μ’ ένα πανί στην πλάτη. Άντρες που στην εκπαίδευση θα σπάσουμε χέρια, πόδια, κεφάλια, θα μείνουμε ανάπηροι ή θα μας κλάψει η μάνα μας από «αστοχία υλικού» ή μια μαλακία της στιγμής.

Στις επιχειρήσεις θα φάμε τις ριπές από τα όπλα των εχθρών, των μαφιόζων και των ναρκεμπόρων, θα σκαρφαλώσουμε στα βράχια, θα σπάσουμε πόρτες να μπουκάρουμε σε κτίρια ή θα αναρριχηθούμε στα πλοία να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Μας έχεις σε ετοιμότητα για να μας στείλεις στην Κύπρο ή όπου αλλού θα τα βρεις σκούρα. Άντρες που χωρίς να τρέμουν τα χέρια μας θα φτιάξουμε ή θα εξουδετερώσουμε βόμβες, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας κάτω από εχθρικό πυρ και θα ανταποδώσουμε εύστοχα. Κύρια ανταμοιβή μας το μπράβο του Λοχαγού και του Διοικητή μας, το δικαίωμα να φοράμε τα διακριτικά και τον μπερέ μας, αφού φτύσαμε αίμα και κινδυνέψαμε.

Ναι, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν σηκώνουμε πολλά – πολλά. Από γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο ΔΕΝ. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε εκεί που οι άλλοι τα φτύνουν. Έχουμε σιδερένια πειθαρχία και μπορούμε να σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο δόξα πατρί από μεγάλη απόσταση. Μπορούμε να τρέχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους στο στίβο ή να περπατάμε φορτωμένοι 80 χιλιόμετρα με στάσεις λίγων λεπτών, να βουτάμε στη λάσπη και τα βρωμόνερα, να διαβιούμε επί μέρες πεινασμένοι, διψασμένοι μέσα στο χιόνι ή στο λιοπύρι αλλά να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τα όπλα, τους συντρόφους, την Αποστολή. Αγαπάμε τη Σημαία, την Πατρίδα, τα όπλα, την στολή μας, το «ζευγάρι» μας στην εκπαίδευση. Είμαστε πιστοί, επιθετικοί, έχουμε αυξημένο αίσθημα τιμής. Όλες οι Ειδικές Δυνάμεις, Καταδρομείς, Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Αμφίβιοι, του Στρατού, του Ναυτικού ή των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι είναι. Έτσι είμαστε. Αγαπάμε τους συντρόφους μας, τους νοιαζόμαστε. Όπου κι αν συναντηθούμε, ακόμη κι άγνωστοι, γινόμαστε φίλοι, μας ενώνει το «Πνεύμα Μονάδος», οι κοινοί κίνδυνοι του Εθελοντή. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι ένα μικρό σήμα στο πέτο κατεδαφίζει σε δευτερόλεπτα τα κοινωνικά τείχη. Ε, ναι, κορίτσια, είμαστε τσαμπουκάδες, επιθετικοί, περήφανοι. Και ναι, στα στρατόπεδα μας κατά την εκπαίδευση φωνάζουμε συνθήματα, που δεν έχουν σχέση με την ειρήνη και την παγκόσμια αδερφοσύνη, γιατί στον πραγματικό κόσμο ο εχθρός έχει όνομα. Γιατί δεν προετοιμαζόμαστε να κεντήσουμε ή να μοιράσουμε γαρύφαλλα. Επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Γκέγκε; Να νικήσουμε ή να πεθάνουμε. Και κάποιοι από μας σκοτώνονται, ή μένουν ανάπηροι. Στον πόλεμο ή την εκπαίδευση. Στην Εθνική Άμυνα ή στην Δημόσια Ασφάλεια, σε κάποιους από μας «κληρώνει» ο Χάρος ή το σακατιλίκι.

Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας… Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας». Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά. Ναι, κορίτσια, οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα, άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου, στο Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ. Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική.

Ο Τάσος Φωτόπουλος ήταν 20 χρονών. Από την Αργυρούπολη. Μαζί μου στο ίδιο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Μαζί πήραμε την «πουλάδα». Ο Τάσος ήταν στον 1ο Λόχο κι εγώ στον ΛΥΠ, εκπαιδευτής στο ΠΕΝ. Σκοτώθηκε σε άλμα στην Πάχη το 1991. Στην κηδεία του ζήτησα και ήμουν επικεφαλής στο άγημα απόδοσης τιμών. Έδωσα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε» κι ύστερα ο Διοικητής μας έδωσε διπλωμένη τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τον πράσινο μπερέ του και την «πουλάδα» του στην μάνα του. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Στην μνήμη του λοιπόν αφιερώνω το τραγουδάκι που έβαζα και τραγουδούσαν στο τροχάδην οι κομάντος όταν τους έκανα γυμναστική. Μια φορά, μετά από άγημα στον Αρχηγό ΓΕΣ της Ολλανδίας στον Άγνωστο Στρατιώτη, το τραγουδήσαμε με τα όπλα ανά χείρας πηγαίνοντας τροχάδην στο τότε υπαίθριο πάρκινγκ της Βουλής για να φύγουμε με τα Στάγιερ. Σπάσαμε τζάμια!

«Μες της Κύπρου τα βουνά

ο Κατσάνης πολεμά

κι ο Παπαγεωργίου, εκεί,

το ύψωμα τώρα πατεί.

Με τον Κατούντα Λοχαγό,

Τραβάμε όλοι πάντα μπρος.

Μάνα μου τι χαλασμός,

Γέμισε ο ουρανός!

Σαν γεράκια, σαν αητοί

Κατεβαίνουμε στη γη!

Μες στο αίμα, στη φωτιά,

η 2α πολεμά!

Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,

Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,

Πράσινα μπερέ ορμούν

Κι οι εχθροί τα προσκυνούν!

Πατρίδα μου πώς να στο πω,

Μάνα Ελλάδα σ’ αγαπώ!

Θα το πούνε και στα νέα,

Θα σου φέρω εγώ σημαία.

Θα ‘ναι κόκκινη μεγάλη,

θα ‘χει έν’ άστρο ένα φεγγάρι.

Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,

Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,

Πράσινα μπερέ ορμούν,

Κι οι εχθροί τα προσκυνούν»

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο.
http://www.antinews.gr/?p=38998

23 σχόλια:

  1. Σωστά! Πολύ σωστά!

    Rangers
    Χρυσαφένιος Ήλιος, Ηλιαχτίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΦΩΝΑΧΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ! ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ!

    Ποιός τους γ@mεί τους φλούφλιδες? Ασ' τους να λένε. Θα ντρεπόμαστε νάμαστε Έλληνες μέσα στην Ελλάδα?

    ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ... ΠΟΛΥΑΡΧΙΑ!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Iσως δεν με θυμάσαι, δεν ήμουν από τους επίλεκτους, ήμουν από τους πολλούς συνηθισμένους κληρωτούς και κανείς δεν με επέλεξε. Ίσως στην μάχη των Θερμοπυλών να έχεις ακουστά τους Θεσπιούς που κανένα δίκαιο δεν τους υποχρέωσε να παραμείνουν. Έμειναν από αγάπη για την πατρίδα και από φιλότιμο και αλληλεγγύη.

    Δεν είμασταν άντρες σαν εσάς , που ήρθατε για 15 μέρες ως σχολείο εκπαίδευσης, είμασταν απλά κωλοφάνταρα. Ισως να θυμάσαι την ειρωνεία σου για το τραγουδάκι που το λένε μόνο άντρες "Μες σε Τουρκικο Χωριό" και εμείς δεν επιτρεπόταν να το πούμε.

    Ένα φυλάκιο 15 ψυχές , σαν και εμάς δεκάδες στην μεθόριο. Ένα τέτοιο κωλοφάνταρο σου μιλά σαν και εκείνο που περπατούσε στην μεθόριο νύχτα μέρα με έναν ασύρματο στην πλάτη με μια πομπίνα με TT στο χέρι με ένα βατραχάκι, ένα G3 (Ισως θα ξέρεις την απόκλιση του G3 σε μακρινές βολές,) με 40 σφαίρες και άλλες τόσες επιμελώς κρυμμένες λαθραίες από το πυρ και κίνηση.

    Εκεί δεν είχε αστοχία υλικού, εκεί δεν ήξερες απλά αν θα γύριζες, ΕΚΕΊ ΉΣΟΥΝ Υποψήφιος να ενταχθείς στην Ομάδα των ΑΠΛΑ ΕΦΟΝΕΥΣΘΗΣΑΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ, βέβαια πώς να ξέρεις τι σημαίνει περπατάς μόνος με απέναντι πολλαπλάσιους Τούρκους άριστα εξοπλισμένους, προκλητικούς, πώς να ξέρεις τι σημαίνει περπατάς ανάμεσα σε ναρκοπέδια, λαθρομετανάστες, λαθρεμπόρους, δεν σε θυμάμαι να περπάτησες ποτέ μόνος την νύχτα στην μεθόριο είχες πάντα την ασφάλεια της Ομάδας.

    Όμως αυτός ο κωλοφάνταρος ένιωθε πολύ περήφανος που ήσουν εκεί, κιας τον ειρωνευόσουν γιατί έδειχνε στους Τούρκους ότι η πατρίδα δεν τον άφησε μόνο.

    Μήπως ξέρεις τον χρόνο ζωής των φυλακίων στην μεθόριο; Πέντε γαμημένα λεπτά έγραφε ο κανονισμός ίσα που να πούμε εισβολή.

    Ισως δεν ξέρεις οτι τα Κόμπρα και τα Απάτσι πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας, ότι τα Λέοπαρντ ήταν πάνω στο ανάχωμα, ότι μας έκοβαν τις γραμμές, ότι έμπαιναν μέσα με τα τζίπ τα οποία έφεραν πολυβόλα σαν επίδειξη ισχύος.Σκέψου το αν ποτέ σου περισσέψει χρόνος.

    Ξέρεις εσένα σε περιμένει η αναγνώριση εμένα τίποτα μόνο η περηφάνεια ότι όσο ήμουν εκεί οι γραμμές ήταν τζάμι σε τρία φυλάκια.

    Κι όμως πάντα σε θαύμαζα, πάντα έλεγα οι Επίλεκτοι..Εκανα μια απλή σκέψη, τι κέρδισες με αυτό που φώναξες; Να στο πώ ωμά σκόρπισες την αίγλη σου. Εχασες κάθε τι που σε έκανε Τον Κορυφαίο. 25 Μαρτίου και είχες την υποχρέωση να τιμήσεις και όχι να ατιμάσεις.
    Αν πάλι είχες την ανάγκη να πείς κάτι ας έλεγες αυτό που είπαν οι συνάδελφοι σου στην Κύπρο.ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΣΟΥ ΚΥΠΡΟ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΣ και όλος ο Ελληνισμός δάκρυσε και προσκύνησε το μεγαλείο

    Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλους τους ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΦΑΗΛΟ, εγώ δεν κατουρώ σε όσα πρεσβεύσεις και βούλεσαι δεν με έμαθαν έτσι απλά ότι είπα στο είπα για να καταλάβεις το λάθος σου Ελληνα.

    Τέλος να σου θυμήσω ότι τότε εσύ ισως δεν ήξερες τον Οτσαλάν όμως εγώ φορούσα την μπλούζα με την φωτογραφία του φωνάζοντας στους Τουρκους .Ενιωσα περήφανος που τον υπερασπίστηκες

    Αφιερωμένο στα κωλοφάνταρα της Μεθορίου του Εβρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ..... <> Ηροδοτου.τωρα απο κι και περα οι αναπηροι η οι ψυχικως ασθενοις ας εχουν ασυλια.οι ικετες και οι δουλοι εχουν την απεχθεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστό και το σχόλιο του Καυκάσιου....!!!Δεν θα διαφωνήσω όμως με τον Φαήλο γιατί απλά απευθύνεται αλλού...Σε αυτούς τους Εθνομηδενιστές που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ατιμάσουν και να λυγίσουν το φρόνημα του λαού, για να τον υποτάξουν...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λυπάμαι για τον αγαπητό Φαήλο ο οποίος μπερδεύει τον ρόλο του οργάνου-στρατιώτη με αυτόν του πρωθυπουργού. Στην Ελλάδα αν κανείς μια δημοσκόπηση, θα βρεις πιο πολλούς πρωθυπουργούς από ότι στρατιώτες για παράδειγμα. Η ημιμάθεια μας για άλλη μια φορά βγήκε σε πρώτο πλάνο σε αυτή την παρέλαση και αυτή την φορά βρώμαγε ρατσισμό και πολεμοκαπηλεία. Δυστυχώς ο στρατός μας είναι αναγκαίος. Εύχομαι να έρθει η στιγμή να μην τον χρειαζόμαστε πια. Ο Τούρκος, ο Αλβανός, ο Σκοπιανός, ο Βούλγαρος είναι όλοι αδέλφια μας. Επιτέλους ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9:30
    "Ο Τούρκος, ο Αλβανός, ο Σκοπιανός, ο Βούλγαρος είναι όλοι αδέλφια μας"

    ελπίζω να θεωρείς και τον Έλληνα αδελφό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έυχομαι ποτέ να μην έρθει η στιγμή που δεν θα χρειαζόμαστε Στρατό.

    Γιατί θα έχει σημάνει το τέλος του Ελληνισμού.

    Ο Έλληνας έχει μείνει αναλίωτος αιώνες τ΄ψρα , και μπορεί να υπερηφανεύεται για την ιστορική του συνέχεια , χάρη στους πολέμους και τις αψιμαχίες που χαρακτήριζαν την ιστορική του πορεία ενάντια σε λαούς που επεχείρησαν να ζήσουν στην περιοχή του.

    Έτσι διατήρησε την πολιτιστική του ποικιλία, την παράδοσή του μέσα στους αιώνες και μπορεί να έχει σήμερα στοιχεία που τον διαφοροποιούν πολύ από τους υπόλοιπους ευρωπαικούς λαούς. Αλφάβητο, παραδόσεις , Θρησκεία, μουσική κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω τι τους έφταιξε την συγκεκριμένη στιγμή της παρέλασης. Είμαι σίγουρος, κι ας μην το διαβάσαμε ή ακούσαμε πουθενά, ότι κάποιος λόγος θα υπήρχε. Πάντως αυτό έδειξε να μας πειράζει τόσο πολύ. Αλλά οι ελεύθερες βόλτες των Τούρκων στο Αιγαίο, οι προκλήσεις των Σκοπιανών συνεχώς δεν δείχνουν να μας ενοχλούν, και ρωτώ ΓΙΑΤΙ;
    Και επαναλαμβάνω το γιατί απευθύνθηκαν στους Αλβανούς μόνο αυτοί ξέρουν, όμως αυτοί δεν είναι σίγουρο ότι ξέρουν καλύτερα;
    Σε ρωτώ εσένα Έλληνα που την χώρα σου επιβουλεύονται κάθε μέρα και πιο πολύ και πιο πολλοί! Επιτέλους άλλο ελευθερία κι άλλο ασυδοσία κι άλλο προδοσία! Μάθετε να καταλαβαίνετε πίσω από τα λόγια και πίσω από τις γραμμές που διαβάζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο πολεμιστής πρέπει να ξέρει πότε να μιλά και πότε να σιωπά Φαήλο. Πέρα από τη τιμή και την αντοχή στις κακουχίες χρειάζετε και έξυπνη σκέψη!
    Φαήλο αν ειπώθηκαν αυτά τα συνθήματα έδειξαν Κ.Δ.Ο.Α. και τίποτα άλλο. (Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει ΚΔΟΑ ρώτα με)
    Με απλά λόγια. Κράτα το σπαθί σου κοφτερό για να κόβεις τα κεφάλια του εχθρού και αρκεί να το ξέρεις εσυ και μόνον εσύ. Τα υπόλοιπα είναι μα......κείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας κατέβει από το φτερωτό άρμα ο Κρανιδιώτης να ανέβουν και τα άλλα παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Kaykasios ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗ, ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι'εγω κωλοφανταρο ημουνα αλλα κουβαλαω μεσα μου το παρασημο οτι ότι εκανα το εκανα συνειδητα για την Ελλαδα, με συνεπεια..Με συνειδηση, οτι υπηρετωντας την Ελλαδα υπηρετεις τον άνθρωπο, τα ιδανικα και τις αξιες εκεινες, που τον προστατευουν απο την μετατροπη του σε απροσωπη μαζα...Απαραιτητη η γραμμη κρουσης, απαραιτητα και τα μετωπισθεν, αρκει να υπαρχει ελληνικη συνειδηση και συνηδειτοποιηση για τον ρολο του ελληνισμου στην ανθρωποτητα..Πρεπει να γνωριζομε ποιες ειναι οι θερμοπυλες που φυλαμε...Δυστυχως ομως, Φαηλε και Καυκασιε ο εχθρος ειναι εντος των τειχων. Ενω εμεις φυλαμε την μεθοριο, ο εχθρος κανει παρτυ εντος!! μας καταστρεφει καθημερινα, αλλοιωνοντας την ελληνικη μας συνειδηση. Η νεολαια μετατρεπεται σε μια απελπισμενη και σε μεγαλο βαθμο μηδενιστικη ομαδα ανθρωπων..Οι αξιες και τα ιδανικα μας καταρρεουν απο την συντονισμενη επιθεση των αντιελληνικων κεντρων...και ενω συμβαινουν ολα αυτα με τραγικο τροπο, εμεις απλα παρακολουθουμε..οι εφιαλτες βλεπεις, παρεκαμψαν τις θερμοπυλες, δεν χρειαστηκε τελικα να περασουν απο εκει!! και τωρα μας χλευαζουν σε καθε μας αναφορα στις ελληνικες μας αξιες! ή απλά απο προσποιητη ευγενεια, καμωνονται οτι μας ακουνε με κατανοηση...Δυστυχως εκει που επρεπε να μπουμε μπροστα εμεις δε ειμασταν καν εκει, δεν καταλαβαμε τι ακριβως γινοτανε...Ο εχθρος υποδυομενος τον φιλανθρωπο, τον σοσιαλιστη, τον πολυπολιτισμικο, τον σωτηρα ψυχων, τον προστατη των αδυναμων κλπ κλπ...μας διελυσε!!! Το προβλημα ειναι η ανασυνταξη των δυναμεων μας, και η στοχοποιηση του χαμαιλεοντιου εχθρου...Υπαρχουν G3 για τετοιους στοχους Καυκασιε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλφάβητο, παραδόσεις , Θρησκεία, μουσική κτλ.

    Η παιδεία? Που πήγε η παιδεία?

    Και η αγωγή? Που πήγε και η αγωγή?

    Πως καταντήσαμε να είμαστε καταναλωτές πολιτισμού από δημιουργοί πολιτισμού που είμασταν? Που κάναμε την λάθος στροφή?

    ΛΟΚ ήμουν, αλλά τι έμεινε να υπερασπισθώ? Πως θα ξαναγίνουμε άνθρωποι από υπήκοοι? Πως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αντιπροοδευτικος εδώ είμαστε, επιάσαμε την πέμπτη φάλαγγα στο κατόπι και παλεύουμε οσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σιγά, Φαήλο πέρασες ενα ΠΕΝ και ένα ΛΥΒ και έγινες.... Μακεδονομάχος;
    BTW respect για το "Αλλο"
    Επρεπε να σε είχα στη 1η να σε ρέψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η λέξη Έλλην πρωτοχρησιμοποιείται από τον Όμηρο. Τότε , στην Τροία πολέμησαν πολλές διαφορετικές φυλές μαζί και αυτό τρόπον τινά ήταν μια αρχή που τους ένωσε.
    Ο Ηρόδοτος μιλά για τρεις πρωτοελληνικές φυλές. Τους Κάρες, Ίωνες και Πελασγούς. Ύστερα προστέθηκαν στο άρμα Κρήτες, Κύπριοι, Δωριείς, Μακεδόνες, Πέρσες, Αυγανοί, Αιγύπτιοι, Ετρούσκοι, Αιθίοπες, Εβραίοι, Σλάβοι, Τούρκοι, Αλβανοί. Διαβάζοντας Απουλήιο ο καθένας θα παρατηρούσε πως τα ελληνιστικά χρόνια η σημερινή Ελλάδα ήταν μία μίξη όλων των φυλών και πολιτισμών. Αυτό ήταν το Ελληνικό πνεύμα. Ένα χωνευτήρι πολιτισμών και λαών. Πλέον ο Ρωμιός-Νεοέλληνας, με την βοήθεια του Jeshua, κατάντησε δυστυχώς αυτό που είναι. Το χωνευτήρι έγινε φασισμός και μικρομυαλιά και η πολυφυλετικότητα αντί να μας διδάξει όπως τότε μας έκανε έναν μπάσταρδο, μικρό, βάρβαρο λαό με μεγάλες παρά ταύτα ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε την αξία των επίλεκτων μας.
    Αυτοί είναι ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών μας.
    Κανένας Έλληνας μα κανένας εκτός από τους βλαμμένους και τους υποκριτές δεν στενοχωρήθηκε από τα συνθήματα.
    Ίσα, ίσα που τονώθηκε το ηθικό του Έλληνα στο φουλ και μειώθηκε το ηθικό των εχθρών μας στο μηδέν.
    Ζούμε σε εποχές όπου είναι τρε αλα μοντ(πολύ της μόδας)το φλουφλαριό (πουσταριό).
    Είναι η εποχή που ο κάθε Φίφης έχει άποψη και γνώμη και η γνώμη του είναι νόμος.
    Αν ο φλούφλης που δημιούργησε την όλη κατάσταση ήταν πραγματικός Έλληνας, ποτέ δεν θα " έδινε" ποτέ τα ΟΥΚ.
    Και η κυβέρνηση είναι όμηρος του κάθε φλούφλη.
    Είναι ένας από τους πολλούς σύγχρονους εφιάλτες.
    Από αυτούς που νομίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίζεις , τον εχθρό είναι να τον χαϊδεύεις.
    Εμείς που έχουμε άλλη άποψη, είμαστε οι περίεργοι, οι φασίστες, οι μη δημοκράτες.
    Βλέπετε, η δημοκρατία είναι γένους θηλυκού και οι προοδευτικάρες την βιάζουν κάθε μέρα κατά συρροή και παραφύσην.
    Είμαστε υπερήφανοι για τις ειδικές δυνάμεις μας και τις θέλουμε έτσι όπως είναι και μακάρι τα συνθήματα να είναι ακόμα πιο ανατριχιαστικά για τους εχθρούς μας , γιατί όσο πιο ανατριχιαστικά είναι γι' αυτούς, τόσο πιο ανακουφιστικά είναι για μας.
    " Πολύτεκνος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Τίμαιος ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΟΚΡΑΤΗ, ΛΙΓΟ ΗΡΟΔΟΤΟ, ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΦΥΛΕΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΥΛΑ" ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα πρότεινα στην επόμενη παρέλαση αντί εμβατηρίου την 25η Μαρτίου να παίζει αυτό.

    ΔΕΙΞΕ ΣΕΒΑΣΜΟ


    Αυτά τα συνθήματα είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης απαξίωσης του Στρατεύματος και της κατάντιας της Εξ. Πολιτικής μας.

    Δείξτε κατανόηση δεν είναι "αιμοσταγείς" όπως θέλουν να τους παρουσιάσουν. Το μηνύμά τους έστω και με "χοντροειδή" τρόπο θέλουν να περάσουν. Τι περιμένατε άριες;


    Υπηρέτησα στην ΣΧ. Αλεξιπτωτιστών και ποτέ δεν είχα ακούσει παρόμοια συνθήματα. (Την ίδια εποχή με τον Φαήλο)

    ΨΗΛΑ-ΨΗΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ.

    ΝΗΜΑ

    ΥΣ: Οι ρουφιάνοι αμέσως να τρέξουν να πουν το ποιήμα το δικό τους βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΡΧ.... ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ. ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ. ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΖΕΙ ΚΙ ΑΣ ΠΕΘΑΝΩ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ. ΑΣ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΛΟΙΠΟΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Nήμα παιδί μου συσκευαστής ήσουνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο."

    Πώς είχα την εντύπωση ότι ο Κρανιδιώτης είναι σοβαρός; Όχι ότι με πειράζει αν πιει μπύρες, ή αν κάνει τσίσα μετά (αυτό είναι αναπόφευκτο επακόλουθο της ζυθοποσίας), αλλά το στυλ με ενοχλεί. Θυμίζει τσογλάνι του μπαμπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.