30/3/10

Πρόταση Άγκυρας για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών στο Αιγαίο

Η Άγκυρα κατηγορεί το Παρίσι και το Βερολίνο ότι επιδιώκουν τον εξοπλισμό της Ελλάδας τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση.

Τούρκος υπουργός κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι επιδιώκουν να πωλήσουν ακριβά όπλα στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα ωθούν την Αθήνα σ' ένα πρόγραμμα λιτότητας για να βγει από την οικονομική κρίση.

«Ενας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όρους εξοπλιστικών δαπανών», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς σύμφωνα με άρθρο της International Herald Tribune.

Αντίπαλος της Ελλάδας στην περιοχή, η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα αμοιβαιότητας εάν η Αθήνα παγώσει ή μειώσει τις αγορές όπλων, πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του την οποία έδωσε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

«Ακόμα και οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προτείνουν να της πωλήσουν νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα άρματα μάχης, πυραύλους, υποβρύχια ή μαχητικά αεροσκάφη, όπως και η Τουρκία. Είναι καιρός να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παγκοσμίως, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας και της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Τουρκία έχουν ανάγκη από γαλλικά ή γερμανικά υποβρύχια», υπογράμμισε ο Μπαγκίς.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας αντιπροσώπευαν το 2,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2008, δηλαδή 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας ήταν 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 1,8% του ΑΕΠ της.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

15 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΡΓΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ...ΑΠΟΡΩ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ...ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ!!!...
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο JEFFREY ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καθόλου δεν ντρεπόμαστε πιά;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν υπάρχει τέτοια επίσημη δήλωση από την Τουρκική Κυβέρνηση, η ΑΜΕΣΗ Ελληνική αντίδραση θα έπρεπε να είναι αποδοχή της σχετικής πρότασης, με συγκεκριμένη πρόταση για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας που προτείνουμε να ματαιωθούν σε αντάλλαγμα με τα δικά μας.

    Αλλά βέβαια για να γίνει αυτό θα έπρεπε,

    ΠΡΩΤΟΝ: Να έχουμε κυβέρνηση!

    ΔΕΥΤΕΡΟ: Να φορολογούνταν με τον υψηλότερο συντελεστή οι μίζες απο τα εξοπλιστικά!

    Αλήθεια (σχετικό) δε σας φάνηκε λίγο τρελό που στείλαμε επειγόντως διασώστες στο...Μαρόκο να ψάχνουν για τον σεΐχη-Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας που αγόρασε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκα, που έπεσε με…ανεμόπτερο σε μια λίμνη???

    Προφανώς…ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρχονται οι τούρκοι να μας πούνε αυτό που φωνάζουμε τόσα χρόνια.
    Υπεροπλία ήδη έχουν έτσι κι αλλιώς αλλά προκειμένου να ηρεμήσουμε λίγο και να σταματήσουμε τον ηλίθιο αγώνα-απομίμηση των ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ του ψυχρού πολέμου ας κάτσουμε να τα πούμε επιτέλους με την Τουρκία για μείωση των εξοπλισμών.
    Αν πάλι, ως συνήθως, αθετήσουν την όποια συμφωνία, απλά θα επανέλθουμε στα παλιά. Σε κάθε περίπτωση δεν χάνουμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ κύριοι θα πρότεινα κατά πρώτον να του σφίξουμε το χέρι επειδή είπε αυτά που έπρεπε να πούμε εμείς στη σύνοδο κορυφής αντί να μπλοφάρουμε με το ΔΝΤ και κατά δεύτερον να αντιδράσουμε όπως προτείνει ο φίλος Ανώνυμος 3.09μμ,ώστε να αποφευχθεί και η υπεροπλία της Τουρκίας...
    Οσο για τις μίζες φίλτατε,είναι σαν την υποτίμηση...
    Ποτέ δεν προαναγγέλεται,αλλά πάντα γίνεται...
    έστω και σιωπηρώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλουν νά έπαναλάβουν τήν καταστροφή τής Χίου καί τούς έμποδίζουν οί έξοπλίσμοί.Απλούστατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. katapliktiko oplo!
    proti fora exo dei tetio sxediasmo elikopterou me camera mprosta polibola 7,62 i 14,5 mm sto plai me katheti rithisi oi rouketes miasoun na einai ton 70mm alla me rossiko stylarisma ektoxefti me perissoteres thisides eno exei dodeka antiarmatikous me 8-10km ktipima kai sta plagia megalous pirablous aeros aeros.
    eno i sxediasi thimizei stealth.O rossikou typou elikas tou dinei kalitero eligmo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. paidia na sas po kati,...

    I TOURKIA MAS VOBATE !!!!!

    megali diafora exou ta armata tis elladas me afta tis tourkias.

    I ellada exi pio sinxrona kai monterna opla, exi prosperasi tin tourkia se merika epida.

    tora pane na mas frenaroun sto etsi ta tourkakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Να που ο Μπαγίς ήξερε ότι η πρότασή του θα έβρισκε ευνοϊκή ανταπόκριση στην ελληνική "κοινή γνώμη"-τη γνωμη των παιδιών του ΣΥΡΙΖΆ;των παιδιών της κυβερνητικής προπαγάνδας; των παιδιών που δέχθηκαν με στεναγμούς ανακούφισης τηνπώλησητης Ολυμπιακής γιατί κερδίζαμε 1εκΕυρω την ημέρα (που πηγε το εκατομμύριο;)ποιων παιδιων; Καιτο επιχείρημα έτοιμο: θα αποφύγουμε την τουρκική υπεροπλία. Θα βγούμε κερδισμένοι από την τουρκική πρόταση! Βλάκες οι Τούρκοι!
    Και τέλος: Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι που κάνουν αμαν να πουλήσουν τα όπλα τους θα μας αφήσουν να ζήσουμε ειρηνικά και άοπλα και αυτοί θα ζεσταίνουν τα "τουφέκια" τους. Λέει σε άλλη ανάρτηση η Ελίνα Γαληνού ότι πρέπει να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας. Προέχει να βάλουμε τάξη στο μυαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ σωστα ο τουρκος τωρα που εχει υπεροπλια λογω ανικανων Ελληνων ηγητορων,προτρεπει την Γερμανια και την Γαλλια να μην πωλουν αξιοπιστα οπλα στην Ελλαδα για να μην αλλαξει ο συσχετισμος δυναμεων οπως μεχρι τωρα συνεβη και ολα θα ειναι υπο ελεγχο καθ'οτι θα βολταρουν ανενοχλητοι μεχρι το σουνιο και θα κουμανταρουν αυτοι τους ραγιαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ''Οι Τούρκοι υπέγραφαν συμφωνίες που μετά τις χαλούσαν΄΄


    Κολοκοτρώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο στρατός είναι το εργαλείο με το οποίο οι πολιτικοί κάνουν εξωτερική πολιτική.Αν δεν έχεις στρατό παύεις να κάνεις εξωτερική πολιτική και απλώς δέχεσαι διαταγές από αυτόν που διεκδικεί και έχει την δύναμη.
    Τα κράτη δεν επιβιώνουν από την μεγαλοψυχία των άλλων κρατών . Στηρίζονται σε ισχυρό στρατό και ισχυρή οικονομία και έχουν πάντα γνώμονα για την χάραξη της εξωτερικής τους πολιτικής το συμφέρον της χώρας τους και όχι συμπάθειες ή δικαιοσύνη ή ιστορικές αλήθειες.Εμείς δεν έχουμε ούτε οικονομία ούτε στρατό ούτε και ερείσματα στο εξωτερικό που θα παλέψουν για τα Ελληνικά δίκαια.Αν περιμένουμε την Ευρώπη ή την Αμερική να αναλάβουν ρόλο σούπερμαν για να μας σώσουν από τους Τούρκους και τους λοιπούς γείτονες που εξοπλίζονται αργά αλλά σταθερά , μάλλον είμαστε απλώς ρομαντικοί και εις μάτην θα περιμένουμε .
    Επειδή η οικονομία θέλει πολύ χρόνο για να αναρρώσει (ελπίζω να τα καταφέρει τελικά...αν θα...) νομίζω ότι επιβάλλεται να εξοπλίσουμε και να εκπαιδεύσουμε και πάλι το στρατό μας μήπως και αποκτήσουμε πάλι αποτρεπτική ισχύ και γίνουμε πάλι υπολογίσιμη δύναμη ,γιατί τώρα δεν έχουμε ... γενικά δεν πείθουμε...Επίσης πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει σύντομα και φυσικά μόνο εαν υπάρχει διάθεση και πολιτική βούληση εκ μέρους της κυβέρνησης να σωθεί η χώρα και ο λαός της.Στην αντίθετη περίπτωση και η Ελλάδα και οι Έλληνες θα χαθούν είτε γιατί θα πεθάνουν είτε γιατί θα φύγουν και σαν απάτριδες εκεί που θα πάνε θα αφομοιωθούν οριστικά από τις νέες τους πατρίδες .Σε περίπτωση που αυτή θα είναι η τελική μας επιλογή ,ε σε αυτήν την περίπτωση τα όπλα είναι περιττά.Εξοικονομώντας αυτά τα χρήματα θα έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε διάφορα λιπαντικά ή χάπια για ευθανασία γιατί ποτέ δεν ξέρεις ίσως κάποια στιγμή να τα χρειασθούμε ... Για την Τουρκία απ' όσο γνωρίζω δεν αποτελούμε πλέον απειλή (και όσες προκλήσεις δεχόμαστε σήμερα σε αυτό οφείλονται ).Ίσως κάποια ημέρα στο πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής φιλίας να τους αφιερώσουμε τραγουδάκι,το " έλα μου ,έλα μου είναι ακίνδυνη η τρέλλα μου ..." Με την βεβαιότητα ότι θα ικανοποιηθούν με λίγο Θράκη και μερικά νησάκια μπορούμε να εφησυχάσουμε και να κοιμηθούμε τον ύπνο του δικαίου.Φαίνονται και αυτοί φιλάνθρωποι και γνωρίζουμε από το μακρυνό παρελθόν μέχρι και σήμερα ότι πάντα ...τηρούν τα συμφωνημένα (lol ).Επειδή αυτά γνωρίζουμε ? έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν θα ζητήσουν τίποτα άλλο στο μέλλον ακόμη και όταν θα έχουν την απόλυτη βεβαιότητα ότι με ένα περίπατο θα μπορούν να τα πάρουν όλα . Με συγκίνησε το ενδιαφέρον και η μεγαλοψυχία του τούρκου υπουργού που θέλει να λύσει το οικονομικό πρόβλημα των Ελλήνων.Τελικά ισχύει το περιβόητο "οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας " ( Πρός Θεού μην τολμήσει κανείς σας να αναφέρει τίποτα για αιμομικτικές τάσεις των "αδερφιών" μας και χαλάσουμε το πνεύμα της συναδέλφωσης των λαών μας ! )Καποιος στο σχόλιο του έγραψε ότι μας φοβούνται οι Τούρκοι.Συμφωνώ εάν δεν φοβόντουσαν δεν θα είχαν ασχοληθεί καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H άμυνα της χώρας σε αυτές τις σημερινές συνθήκες αναλογεί με ληστές που κυκλοφορούν μέσα σε σπίτι και ζητούν τον αφοπλισμό των ιδιοκτητών του.
    Το ΝΑΤΟ με όλο το σινάφι της Μέρκελ είναι ο ηθικός αυτουργός που οργιάζει για πωλήσεις όπλων με συνένοχους (έλληνες) μιζαδόρους..
    Ποιους να πρώτο πολεμήσει κανείς τους εγχώριους προσκυνημένους που κάνουν κινήσεις όπως οι δούλοι του θεού της ερήμου πάσχοντας στο μαζοχιστικό πάσχα τους ή την τελείως απροκάλυπτη τουρκία ενθουσιώδες υποχείριο των γκρίζων λύκων.
    Επειδή η φύση ιδίως η φιλοσοφικά ελληνική συνεχώς ανασταίνει, είναι εμφανές το επικείμενο για φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους όπως έλεγε και ο Θ Κολοκοτρώνης, στα ανεπανάληπτα συνωμοτικά κατά του λαού πρόσφατα μέτρα που σκηνοθέτησε το αιμοσταγές κεφάλαιο.

    Το γιατί; Γιατί κάθε μεγάλη οικονομική κρίση οδήγησε σε πόλεμο με θύματα μόνο τα λαϊκά στρώματα.. Ο λαός δεν είναι αφελής όσο νομίζει το άσυλο της κυβερνητικής κομπινοκρατίας…που κάνει ασύστολα ανεκτίμητες σε αξία συναλλαγές.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.