28/3/10

Ρόμπερτ Φίσκ «Και η πιο απλή ιστορική αλήθεια δεν μετράει πια»


Ο πολυβραβευμένος δημοσιογράφος διαβάζει Θουκυδίδη για να καταλάβει τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ενώ χαρακτηρίζει τον Τόνι Μπλερ «δείγμα απόλυτης αρρώστιας της ΕΕ»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΜΠΟΖΑΝΙΝΟΥ
O Ρόμπερτ Φισκ, κορυφαίος αρθρογράφος του βρετανικού «Ιndependent» και επί 34 χρόνια ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή, είναι ένας αεικίνητος άνθρωπος. Την περασμένη εβδομάδα τον πέτυχα στο Πακιστάν, όπου πήρε συνέντευξη από τον Χαφίζ Μοχάμεντ Σαΐντ, που θεωρείται υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βομβάη. Ηταν ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος που το κατάφερε, ύστερα από πολύ κόπο, όπως ομολογεί στο τηλέφωνο. Δεν είναι όμως περίεργο, καθώς ο κ. Φισκ είναι ο μόνος Δυτικός που έχει πάρει τρεις φορές συνέντευξη από τον Οσάμα μπιν Λάντεν.


Τελικά μου μίλησε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης από τον Καναδά. Σε λίγες ημέρες θα πάει στη Μαλαισία. Νωρίτερα ήταν στο Ισραήλ, στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη, επέστρεψε για μία εβδομάδα στη Βηρυτό, που είναι η μόνιμη κατοικία του από το 1976, και σ΄ έναν μήνα θα πάει στο Αφγανιστάν. «Τα ταξίδια,αν και εξοντωτικά,βοηθούν διότι παίρνεις μια πολύ καλή ιδέα για τις ιστορικές εξελίξεις» λέει.

Το «φερόμενο ως μακελειό»

Ο 63χρονος πολυβραβευμένος δημοσιογράφος θεωρεί πλεονέκτημα το ότι ζει στη Μέση Ανατολή. «Δεν λες το “φερόμενο ως μακελειό” στη Σάμπρα και στη Σατίλα όταν ήσουν εκεί και μέτρησες τα πτώματα» συμπληρώνει. Την έκφραση «φερόμενο ως μακελειό» για την εν ψυχρώ δολοφονία 1.000 και πλέον Παλαιστινίων στους δύο αυτούς προσφυγικούς καταυλισμούς στον Λίβανο τη διάβασε τις προάλλες. «Εχουμε χάσει τη μνήμη μας. Φερόμενο; Μα σκαρφάλωνα πάνω σε πτώματα! Ακόμη και η πιο απλή ιστορική αλήθεια δεν μετράει πια. Αυτό είναι σύγχρονο πρόβλημα, δεν υπήρχε πριν από 30 χρόνιαόταν πήγα στη Μέση Ανατολή». Η επιλογή των λέξεων είναι συχνά πονηρή. «Διάβαζα σήμερα ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αμφισβητούμενη. Δεν είναι, δεν ανήκει στο Ισραήλ, είναι κατεχόμενη» λέει.

Ο Ρόμπερτ Φισκ περνάει συχνά από την Αθήνα στα ταξίδια του από και προς τη Βηρυτό. Καμιά φορά μένει λίγες ημέρες. Επισκέπτεται πάντα τον Παρθενώνα και τα μουσεία. «Ξαναδιάβασα πρόσφατα τον Θουκυδίδη. Είναι σημαντικό να τον δια βάσεις αν θες να καταλάβεις τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και ιδίως τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ» λέει.

«Πρωτοβουλίες όπως το Free Gaza Μovement είναι αποτελεσματικές;» τον ρωτώ. «Θαυμάζω τους ακτιβιστές που πηγαίνουν στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη και ενίοτε σκοτώνονται για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην αδικία που διαπράττεται εκεί. Το πετυχαίνουν,ο κόσμος προσέχει,αλλά δεν κάνει τίποτε» λέει.

Χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό. «Το 1996 ένα ισραηλινό Απάτσι εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον ασθενοφόρου στον Νότιο Λίβανο. Εγώ επέβαινα σε αυτοκίνητο ακριβώς μπροστά. Σκοτώθηκαν δύο γυναίκες και τρία παιδιά. Οι Ισραηλινοί ισχυρίστηκαν ότι η Χεζμπολάχ το ανατίναξε. Οι “Νew Υork Τimes” ακολούθησαν αυτή τη γραμμή. Εγώ μάζεψα όλα τα κομμάτια του πυραύλου, βρήκα τον κωδικό και τον κατασκευαστή. Ηταν η Βoeing. Γιατί όλοι όσοι έχουν πληγεί από αμερικανικό πύραυλο δεν προσλαμβάνουν δικηγόρο για να μηνύσουν την Βoeing ή τη Lockheed Μartin που τον κατασκεύασε στις ΗΠΑ; Υπάρχουν καλοί δικηγόροι στη Νέα Υόρκη που θα αναλάμβαναν την υπόθεση αφιλοκερδώς ή αμειβόμενοι με ποσοστό από την αποζημίωση. Θα μπορούσαν οι εταιρείες όπλων να αντέξουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των αποζημιώσεων; Γιατί δεν τις μηνύουν;» αναρωτιέται.

Ο Μπλερ; Χα χα!

Οσο για τον Τόνι Μπλερ, η άποψή του δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. «Αν είναι ο Μπλερ κατάλληλος για απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή; Χα χα! Είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας, ο πιο ανειλικρινής, δυσάρεστος, παραδόπιστος, ψευτοθρησκευόμενος άνθρωπος. Αποτελεί δείγμα απόλυτης αρρώστιας της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας το ότι επέτρεψαν σε τούτη τη μετριότητα να πάρει τη θέση. Είναι σαν πρωταπριλιάτικο αστείο,όμως με ένα μείγμα φρίκης και υστερικού γέλιου αντιλαμβάνεσαι ότι είναι αλήθεια. Ο Τόνι Μπλερ έχει ένα Ιδρυμα για την Πίστη. Αραγε ο Θεός δεν του δίνει καμιά συμβουλή; Δεν του λέει “Τόνι, συγγνώμη, η εισβολή στο Ιράκ δεν είναι τόσο καλή ιδέα”; Αλλά μάλλον δίνει ο ίδιος συμβουλές στον Θεό! Είναι επικίνδυνος».

Η Παλαιστίνη είναι χαμένη υπόθεση

«Δεν νομίζω ότι θα λυθεί το Παλαιστινιακό. Οι Ισραηλινοί δεν σκοπεύουν να το λύσουν και ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει τη δύναμη να το κάνει. Η Παλαιστίνη μάλλον έχει χαθεί. Προσφάτως παρομοίασα τον ανταποκριτή του “Ιndependent” στην Ιερουσαλήμ με γιατρό:από τους δύο ασθενείς του,ο ένας, η Παλαιστίνη,νομίζει ότι είναι κράτος αλλά δεν είναι και ο άλλος δεν πιστεύει ότι θα επιζήσει ως κράτος, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι θα επιζήσει».

Σταματήστε να διαβάζετε οθόνες, ανοίξτε ένα βιβλίο!

Με επαγγελματική εμπειρία τεσσάρων δεκαετών, ο 63χρονος βρετανός πολεμικός ανταποκριτής επικρίνει τους δημοσιογράφους που παίρνουν ένα αεροπλάνο έχοντας τυπώσει λίγες σελίδες από το Ιnternet και πηγαίνουν να καλύψουν ένα θέμα. Ιδίως όταν πρόκειται για μια σύρραξη με ρίζες στην Ιστορία. «Δεν πιστεύω στο Ιnternet, πιστεύω στα βιβλία και στα αρχεία τα οποία δεν με έχουν απογοητεύσει ακόμη. Το Ιnternet περιέχει πολλά λανθασμένα στοιχεία. Σταματήστε να διαβάζετε οθόνες, ανοίξτε ένα βιβλίο!» τονίζει.

Η Μικρασιατική Καταστροφή άφησε κόμπλεξ κατωτερότητας

- Θέλω να ρωτήσω κάτι για την Ελλάδα... «Για την οικονομική κρίση;». - Ναι. «Μισώ τους δημοσιογράφους που μιλούν για θέματα που δεν γνωρίζουν. Εγώ μπορώ να μιλήσω για τον ελληνικό εμφύλιο ή για την Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σπούδασα Κλασική Ιστορία, ρωμαϊκή, όχι ελληνική. Πιστεύω ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής πολιτικής χρονολογείται από τον ελληνικό επεκτατισμό στη δεκαετία του ΄20, αναφέρομαι στην εισβολή στη Μικρά Ασία. Αυτό άφησε στην Ελλάδα ένα κόμπλεξ κατωτερότητας. Οσο για την οικονομική κρίση, όλες οι χώρες που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να τη δικαιώνουν. Η Ιστορία υπήρξε σκληρή προς την Ελλάδα. Γι΄ αυτό ίσως συνέχεια ανατρέχετε στην ίδια παλαιά ελίτ, ο τωρινός πρωθυπουργός σας είναι μέλος της».

Η «Wall Street Journal» έγραψε ότι μου αξίζει να σκοτωθώ...

«Φοβήθηκα το 2001, όταν μου επιτέθηκε μια ομάδα Αφγανών σε ένα χωριό του Πακιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Είχαν μόλις χάσει τις οικογένειές τους σε μια αμερικανική επίθεση από Β-52.

Αρκετές εφημερίδες, ιδίως η “Wall Street Journal”, απέφυγαν να αναφέρουν αυτό το γεγονός όταν έγραψαν για την επίθεση που δέχθηκα. Οταν δήλωσα ότι αν ήμουν Αφγανός που πονούσε για τον χαμό της οικογένειάς του μάλλον θα είχα κάνει το ίδιο στον Ρόμπερτ Φισκ, η “Wall Street Journal” δημοσίευσε ένα καταδικαστικό άρθρο. Ελεγε ότι ήμουν ένας αριστεριστής που μου άξιζε αυτό που έπαθα, που παραλίγο να σκοτωνόμουν».

13 σχόλια:

 1. ενώ χαρακτηρίζει τον Τόνι Μπλερ «δείγμα απόλυτης αρρώστιας της ΕΕ»


  γενικά η Βρετανία εντός ΕΕ, είναι απόλυτη αρρώστια για την ΕΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για τις ψυχολογικές συνέπειες του '22, έχει δίκιο.

  (Στην ορολογία που χρησιμοποιεί διαφωνώ,στον "επεκτατισμό" και στην "εισβολή".Τελικά μήπως,αυτοί οι Έλληνες εισέβαλλαν και στην Αθήνα,βρε παιδί μου!)

  Αυτό που πρέπει να μην ξεχνούμε ποτέ, είναι πως κάποιοι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί, στη θέση μας, δεν θα είχαν επιβιώσει καθόλου!
  Να ξέρουμε τις αδυναμίες και τα λάθη μας,να ξέρουμε και τα καλά μας...για ισορροπημένη ψυχολογία, τουλάχιστον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ελληνας ούτε γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι..
  Ελληνας καταντάς..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαζική συμμετοχή στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αυστραλία


  Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου που έγινε σήμερα στη Μελβούρνη ήταν μαζικός, είχε παλμό, χρώμα,υψηλό εθνικό φρόνημα και εντυπωσίασε τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων που ήρθαν,ειδικά γι' αυτό τον σκοπό, από την Ελλάδα.

  Περίπου 62 ομογενειακά σχολεία και ομογενειακοί ...
  φορείς έλαβαν μέρος στην παρέλαση και καταχειροκροτήθηκαν από χιλιάδες ομογενείς.

  Ο χώρος γύρω από το μνημείο Shrine of Remembrance όπου έγινε και η κατάθεση στεφάνων, πλημμύρισε από γαλανόλευκα χρώματα και πολλά μάτια βούρκωσαν αντικρίζοντας τα ελληνόπουλα δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς να παρελαύνουν με υπερηφάνεια.

  Στην παρέλαση συμμετείχε και άγημα Ελληνοαυστραλών που υπηρετούν στην πολιτειακή και την κοινοπολιτειακή αστυνομία.

  Τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου τίμησαν με την παρουσία τους οι εθνικοθρησκευτικές Αρχές,ο πρωθυπουργός της Βικτωρίας Τζον Μπράμπι, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τεντ Μπάϊλιου,μέλη του πολιτειακού και του κοινοπολιτειακού κοινοβουλίου, αντιπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος άλλων προσκεκλημένων.

  Ανάμεσά τους και η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που απαρτίζουν οι Δημήτριος Βαρβαρίγος,Βουλευτής Ζακύνθου (ΠΑΣΟΚ), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής Β' Αθήνας (Ν. Δημοκρατίας) και Γρηγόρη Ψαριανός, Βουλευτής Β' Αθήνας (ΣΥΡΙΖΑ).

  Στην ομιλία του τόσο ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Τζον Μπράμπι, όσο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τέντ Μπέϊλιου, αναφέρθηκαν στο ιστορικό της ημέρας αλλά και στην συμβολή της ομογένειας στην ανάπτυξη της Αυστραλίας ενώ επανέλαβαν την στήριξή τους στην προσπάθεια που γίνεται για να ενταχθεί η ελληνική γλώσσα στα δημόσια σχολεία της Αυστραλίας.

  Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Χρ. Σαλαμάνης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Κώστας Νικολόπουλος, εκτός των άλλων ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εορτασμού.


  http://troktiko.blogspot.com/2010/03/25_28.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010
  "Σταυροφορία" της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας για την ελληνική γλώσσα


  Σε μαζική εκδήλωση υπέρ του να συμπεριληφθεί η ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών εξελίχθηκε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ "Αντίποδες" το Σάββατο το βράδυ στην Λόνσντεϊλ Στριτ,στο κέντρο της Μελβούρνης.

  Το έναυσμα το έδωσε ο ίδιος ο πολιτειακός πρωθυπουργός ...
  Τζον Μπράμπι ο οποίος κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, πλέκοντας το εγκώμιο της ελληνικής παροικίας.

  Όπως και στην δεξίωση που παρέθεσε για την 25η Μαρτίου, ο κ. Μπράμπι είπε ότι στηρίζει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στα κρατικά σχολεία ολόκληρης της επικράτειας.

  Ο κ. Μπράμπι εξήρε - και πάλι -την πολύμορφη προσφορά των Ελλήνων στη Βικτωρία και την Αυστραλία γενικότερα και δήλωσε ότι η ελληνική γλώσσα πρέπει να περιληφθεί στις οκτώ γλώσσες που θα διδάσκονται στα κρατικά σχολεία της χώρας.

  Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να διαβιβάσει τις απόψεις της πολιτειακής κυβέρνησης στην κυβέρνηση της Καμπέρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του εκτιμά απεριόριστα την προσφορά του Ελληνισμού στην οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ανάπτυξη της πολιτείας.

  Ο κ. Μπράμπι επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια για τον καλλωπισμό της ελληνικής γωνιάς της Λόνσντεϊλ Στριτ.

  "Ήδη",είπε,"διαθέσαμε 1,2 εκατομμύρια, ενώ άλλα δυο εκατομμύρια θα προσφέρουμε για το προτεινόμενο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, Γλώσσας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αντίποδες.

  Προφανώς ο κ.Μπράμπι αναφερόταν στο Κοινοτικό Κέντρο ή, ενδεχομένως και στο λεγόμενο "Ελληνικό Πύργο".

  Ο κ. Μπράμπι χαρακτήρισε το φεστιβάλ "Αντίποδες" ως "έναν από τους πιο αξιόλογους πολιτιστικούς θεσμούς της Μελβούρνης".

  Το ίδιο ένθερμoς ήταν και ο δήμαρχος Μελβούρνης όσον αφορά το αίτημα για τη γλώσσα αλλά και την καθιέρωση του ελληνικού φεστιβάλ, που, όπως είπε, αναβιώνει και το πνεύμα του Επίκουρου.

  Την στήριξη του στην ελληνική γλώσσα επανέλαβε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τεντ Μπάϊου, ο οποίος έστειλε και σχετική επιστολή στην αρμόδια υπουργό Παιδείας κα Γκίλαρντ.

  "Είμαι πεπεισμένος ότι η συμπερίληψη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών θα εμπλουτίσει το πολιτισμικό προφίλ της Αυστραλίας και θα ενισχύσει το μαθησιακό υπόβαθρο των παιδιών σχολικής ηλικίας", είπε ο κ.Μπέϊλιου.

  Τον Ομοσπονδιακό πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομίας Λϊντσαϊ Τάνερ.

  Ο Αυστραλός πρωθυπουργός έστειλε στα ελληνικά το μήνυμά του προς την εκδήλωση και το οποίο διάβασε ο κ.Τάνερ (φυσικά στα ελληνικά).

  Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανέφερε:

  "Με μεγάλη μου χαρά στέλνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους παρευρισκομένους στο Φεστιβάλ "Αντίποδες 2010". Το Φεστιβάλ "Αντίποδες" διοργανώνεται στη Μελβούρνη από το 1987 και αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη ανά τον κόσμο γιορτή του ελληνικού πολιτισμού εκτός Ελλάδας.Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, η πλατύτερη κοινότητα συμμετέχει με την ελληνοαυστραλιανή παροικία στον εορτασμό του ελληνικού πολιτισμού.Το Ανοιχτό Γλέντι έχει γίνει ένα σημαντικό οικογενειακό γεγονός στο ημερολόγιο εκδηλώσεων της Βικτώριας.

  Οι Ελληνοαυστραλοί έχουν προσφέρει μια σημαντική συνεισφορά στον πλούσιο κοινωνικό και πολιτισμικό ορίζοντα της Αυστραλίας. Με πάνω από μισό εκατομμύρια μέλη, η ελληνοαυστραλιανή παροικία έχει ένα υπερήφανο ιστορικό συμμετοχών και επιτευγμάτων στις τέχνες, επιχειρήσεις, πολιτική, παιδεία και ιατρική. Κατά κάποιον τρόπο, οι Ελληνοαυστραλοί καταφέρνουν να διατηρούν τον μοναδικό πολιτισμό τους, ενώ παράλληλα μοιράζονται τις ζωντανές παραδόσεις τους με την πλατύτερη κοινότητα.  http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_7770.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 28 Μαρτίου 2010 11:07 π.μ.,σιγα παιδακι μου, πην χτυπιέσαι!Απο τα πολλα νευρα σου'φυγε η Yarmulke!Μαζωξε την μην σου την πατήσει καποιο απο τα ξαδελφάκια σου τα βοδια που κυκλοφορουν ελευθερα σ'αυτο το ιστολόγιο!
  Ευκαιρια παντως δεν χανετε να κατηγορήσετε τους Έλληνες!


  Μίνως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @28 Μαρτίου 2010 11:07 π.μ.

  Οχιά κωλοβή, θα'θελες πολύ να είναι έτσι και γι'αυτό πασχίζεις!

  Τον ακούσαμε τον πόρδινο συριγμό σου.

  Πίσω ατην τρύπα σου τώρα.  ΝΗΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. μυαλο φραπε εχει ρε μινωα τι θες να κανει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΡΕ ΦΙΛΕ 11:07
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΕΙΣ.
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
  ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Φίλε Γιώργο απο Πάτρα λυπάμαι για τον 11:07 αλλά αυτό που είπες για τη δύση,μήπως το μοντέλο της δύσης γενήθηκε εν μέρει στην Ελλάδα? Άσχετα το πώς και που κατέληξε.

  Φιλικά πάντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οταν έρχομαι στην Ελλάδα, βλέπω διαδηλωτές να υψώνουν σημαίες της Χαμάς στο κέντρο της Αθήνας. Και σκέφτομαι ότι αυτοί οι Ελληνες αριστεροί πρέπει να είναι πολύ αφελείς γιατί, αν έπεφταν στα χέρια της Χαμάς, θα τους έσφαζαν χωρίς χρονοτριβή ως άπιστους."
  Δυστηχώς και στο site έχουμε τέτοιους΄"mawali" ( μεσαιωνικός αραβικός όρος για πελάτες-τσιράκια) με προεξάρχοντα τον "FESTUGGS KOMMANANT "KRETA" UND HOHERE FUHRER DES ALLES IRRENANSTALTEN DER WELT" (ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ (ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΩΝ) ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ= οιΓερμάνοι στρατιώτες αποκαλούσαν "Ιrrenanstalt" (τρελλάδικο) το επιτελείο του Χιτλέρ (βλ. Gordon I. Rotman "FUBAR" σελ. 229)ο οποίος σταθερά υποστήριζει τους Ισλαμιστές φονταμενταλίστες.Εκτός φυσικά και ο "ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ" δεν είναι "αφελής" και έχει κάνει "καπάκι" οπώς το ονομάζανε στην Τουρκοκρατία με αύτους για να κρατήσει την "θέση" του όπως ακριβώς εκανε και ο κόμης Ιουλιανός στην Θέουτα του Μαρόκου (βλ. Mark Williams "the story of Spain")Όσον αφορα του σχόλια του περι "βοιδοσχολής","βαθύβλακα" και "κοραισμού" δειχνούν ολοφάνερα τα κομπλέξ πού κουβαλά λόγω της παιδείας που ΔΕΝ έχει (π.χ. τα γλωσσικά του "κατορθώματα" στις 2/2, 24/3 και 25/3) οπως επίσης αποδικνειούν και το ποσο "καρλαιλστής" ειναι λογω των καθημερινών σπονδών στην Αφροδίτη τις οποιές διαφημίζει με κάθε ευκαιρία !
  Χρήστος Βούλγαρης απο Λονδίνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αυτός ο δήμοσιογράφος είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο! Απο την μία ήταν ενα απο αυτούς που κλαίγονταν για τα "δείνα των Μουσουλμάνων της Βόσνίας" (το ωραίο είναι οτι πέσει θύμα πλαστογραφίας απο Μουσουλμάνους όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα στην οποία εργάζεται, την "INDERENDENT" to 2007),και εδώ γράφει "για τον ελληνικό επεκτατισμό στη δεκαετία του ΄20, ... στην εισβολή στη Μικρά Ασία." Αλήθεια η Αγγλία δεν ήταν η δύναμη που μας "κάλεσε" στην Μ.Ασια?) απο την άλλη όμως έχει μιλήσει για την γενοκτόνια των Αρμνενίων. Άβυσσος η ψύχη του ανθρώπου!
  Χρήστος Βούλγαρης απο Λονδίνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ενώ λοιπόν ο "κύριος" που έχω περιγράψει πιο πρίν εχει υποπέσει σε ΣΩΡΕΙΑ γλωσσικών ολισθήματων "καθ' έξιν και καθ' εξακολουθήσιν" χργησιμοποιώντας έκφρασεις πιο προσηκούσες σε χαμαιτυπεία παρά σε ενα σοβαρό site σαν το παρών, με "απύλωτη γλώσσσα" και περοσσό θράσσσος προσβάλει οποίον κάνει το¨"έγγλημα" να εκφράσει διφορετική άποψη π.χ. για τον ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΙΟ είχε γράψει "οτι μολύνει με τημ παρούσια του το site". Το ενδιαφέρον είναι ότι "ψέλισε" κάτι για "εκτονώση του κλίματος" όταν τέθηκε το ζήτημα των σχέσεων του με την Μέση Ανατολη! Γιατί άραγε?΄Αν όντως επιθύμει εκτονώση του κλίματος" τότε η λύση αυτής της καταστασής ειναι πολυ απλή¨. Δεδομένου οτί αυτος ειναι ο υπεύθυνος για αυτο το χάλι δεν έχει παρά να ζητησει συγγνώμη για τις συκοφαντίες που έχει γράψει εναντίον μου( οτι δηλαδή εγώ ταχάτες είμαι κόντες, ανήκω στην ΜΟΣΣΑΝΤ (και σε "φάρα"!)
  και οτι υποστηριζώ τις Ρεπουση- Δραγώνα) και ομοιώς να ΄ζητήσει συγγνώμη απο τους ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΙΟ και Gallia για τα ολισθήματα του εναντίον τους και να δεσμευθεί να μην τα επαναλαβεί (Παρεπιντόντως δηλώνω ευθαρσώς οτι ουτέ γνώριζω ουτέ έχω την παραμικρή σχέση με τους προαναφερόμενους, σε τελική αναλύση εδώ δεν είναι site κοινωνικών επαφών!αλλά ζητώ να τους ξητήσει συγγνώμμη για λόγους ΚΑΘΑΡΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ).Διαφορετικά ας γνώριζει οτί η Ιστορία διδάσκει ότι όποιος επιδιώκει συγγκρούση σύνηθως την έχει όπως π.χ. ο Αννίβας ή ο Φρείδερικος ο Μέγας της Πρώσσιας, μόνο που επίσης κατα κανόνα βρίσκεται σε κάτι χειρότερο από αυτό το οποίο επιδιώκε...
  Συγγνώμη για το χώρο αλλά αύτη η
  κατάσταση με "κάποιον" να πιστεύει οτί πορεί να προσβάλει οποίον θελει πρέπει να τελεώνει!
  Χρήστος Βούλγαρης από Λονδινο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.