25/9/14

Να φύγει ο Άδωνις και να μας αφήσει τα λεφτά του

Ανανδρανιστάκης Γιώργος
«Με το που θα πέσει η κυβέρνηση, θα πάρω αμέσως τα λεφτά μου από την τράπεζα!», βροντοφώναξε από το πρωινό του Μega ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Καλά, μιλάτε σοβαρά, κύριε Γεωργιάδη;» εξανέστη ο Καμπουράκης. «Γιατί, Δημήτρη, εσύ δεν θα τα πάρεις τα λεφτά σου από την τράπεζα, άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ;» «Όχι, δεν θα τα πάρω!» απάντησε ο Καμπουράκης και τότε ο Άδωνις είπε την κορυφαία ατάκα: «Εγώ θα τα πάρω. Σιγά μην τα αφήσω να μου τα φάει ο Βαρεμένος». Αναφερόταν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο που καθόταν δίπλα του μασουλώντας κάτι καβουρντισμένα δίευρα.


Κι αν τα πάρει τα λεφτά του ο Αδωνάκος, πού θα τα πάει; Θα τα βάλει στο σεντούκι, στο στρώμα, στον κόρφο του ή θα τα στείλει στην Ελβετία να κάνουν παρέα με τα λεφτά του Τράγκα, του Αναστασιάδη και των λοιπών υπερπατριωτών; Κι αν βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό, θα τα ακολουθήσει κι εκείνος ή θα μας μείνει αμανάτι, άφραγκος και ξεζουμισμένος;

Το ιδανικό θα ήταν να μείνουν τα λεφτά και να φύγει ο Άδωνις, τούτο όμως είναι αδύνατον να συμβεί. Είναι αδύνατον να αποχωριστεί ο εκπρόσωπος τα λεφτουδάκια που έχει βγάλει με τόσα ξενύχτια, τόσα βιβλία, τόσες κραυγές, τόση κοροϊδία των ανοήτων. Αυτά δεν είναι λεφτά, είναι η «Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» με τον Νίκο Ξανθόπουλο. Έχουν και ιδρώτα Εβραίων τα λεφτά του Άδωνι, από το ναζιστικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη που μοσχοπουλούσε για χρόνια. Έχουν και ιδρώτα τηλεθεατών, αυτούς που ανέβαζε η σύζυγός του Ευγενία στο σκαμπό και τους ρωτούσε αν έχουν κάνει σεξ με τον μπατζανάκη τους.

Μοιάζει με σόου τηλεμαϊντανών κι όμως είναι σχέδιο αδίστακτων ανθρώπων. Το έβαλε σε ενέργεια ο Σαμαράς από το καφενείο της Βουλής, το συνεχίζουν οι σμπίροι του, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες. Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων, αν έρθει στην εξουσία ο αντίπαλος, να βρει στάχτη και μπούρμπερη, να πνιγεί στην στάχτη και στην μπούρμπερη. Σαν τους αρχαίους Αθηναίους που έσπειραν με αλάτι τους αγρούς των άτακτων Μηλίων, για να μη φυτρώνει ούτε ραδίκι, μέχρι να ψοφήσουν από την πείνα. Τα ξέρει αυτά ο Άδωνις.

Από την αρμόδια Τράπεζα της Ελλάδος δεν περιμένω τίποτα, διόρισαν εκεί το δικό τους παιδί και το δικό τους παιδί καλύπτει τις πομπές τους. Αντιθέτως, περιμένω με αδημονία τα οικονομικά δελτία των ιδιωτικών τραπεζών, αυτές τις μπροσούρες που στις εκλογές του 2012 έγραφαν φόρα παρτίδα ότι πρέπει να βγει η Ν.Δ. για να σωθεί η οικονομία. Περιμένω να βγουν τώρα οι τράπεζες και να πουν ότι ο Σαμαράς και οι σφουγγοκωλάριοί του βάζουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα και ότι πρέπει να πάρουν πίσω τις απειλές τους, γιατί δεν θα μείνει, όντως, ούτε ευρώ στα ταμεία.

Αν δεν τα πουν αυτά οι τράπεζες, είναι εξίσου ένοχες με τον Σαμαρά.

ΑΥΓΗ

12 σχόλια:

  1. "...Με το που θα πέσει η κυβέρνηση, θα πάρω αμέσως τα λεφτά μου από την τράπεζα!», βροντοφώναξε από το πρωινό του Μega ο Άδωνις Γεωργιάδης..."

    "... Είναι αδύνατον να αποχωριστεί ο εκπρόσωπος τα λεφτουδάκια που έχει βγάλει με τόσα ξενύχτια, τόσα βιβλία, τόσες κραυγές, τόση κοροϊδία των ανοήτων. Αυτά δεν είναι λεφτά, είναι η «Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» με τον Νίκο Ξανθόπουλο. Έχουν και ιδρώτα Εβραίων τα λεφτά του Άδωνι, από το ναζιστικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη που μοσχοπουλούσε για χρόνια. Έχουν και ιδρώτα τηλεθεατών, αυτούς που ανέβαζε η σύζυγός του Ευγενία στο σκαμπό και τους ρωτούσε αν έχουν κάνει σεξ με τον μπατζανάκη τους..."

    Να αγιάσει το στόμα αυτού που τα έγραψε μήπως και ξυπνήσουν οι ψηφοφόροι του τηλεμαϊντανού (γνωστού και ως "πενήντα κιλά βιβλία, τα λιγουρεύεστε?")

    Δημοκρατία: Το πολίτευμα στο οποίο ο Πολίτης έχει την πλήρη ευθύνη όσων πρόκειται να υποστεί και για αυτό του ΑΞΙΖΕΙ να τα υποστεί! Φάε Άδωνι λαέ κι αν σου κάτσει βαρύς, πιές σόδα και καλό ύπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Περιμένω να βγουν τώρα οι τράπεζες και να πουν ότι ο Σαμαράς και οι σφουγγοκωλάριοί του βάζουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα και ότι πρέπει να πάρουν πίσω τις απειλές τους, γιατί δεν θα μείνει, όντως, ούτε ευρώ στα ταμεία.
    Αν δεν τα πουν αυτά οι τράπεζες, είναι εξίσου ένοχες με τον Σαμαρά.
    ΑΥΓΗ"

    Ευτυχως που υπαρχει και ενας Γεωργιαδης, που ξεμπροστιαζει την παρανοια του αντιμνημονιακου ψεκασμου, για το καλο τοπου.

    - Άδωνις Γεωργιάδης - Τραπεζική Πίστη & Ρυθμίσεις Θεμάτων Εφοδιαστικής 25Sep14

    Ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμόσαστε πως ήρθε ξαφνικά "ο Γιωργάκης" και πως η Ελλάδα ενώ είχε πρόβλημα δανεισμού, βρέθηκε να είναι χρεοκοπημένη και εμείς άνεργοι και χρεοκοπημένοι να πληρώνουμε τα κερατιάτικα του Άκη!

    Μα αν οι διάφοροι "υποτιθέμενοι δημοσιογράφοι" μας είχαν τότε ενημερώσει για την καταιγίδα που ερχόταν, τότε θα είχαμε σχεδόν όλοι, οι έχοντες βέβαια σώας φρένας, φύγει από την όμορφη Πατρίδα μας με όλα τα λεφτά μας μαζί.

    Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατ' επανάληψη δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι θα μας πάρουν και αυτές τις λίγες καταθέσεις που μας έχουν μείνει ακόμη στις Τράπεζες για να ξεπληρώνουμε τα τεράστια δάνεια, προκειμένου να ασκήσουν την πολιτική τους ιδεοληψία!

    Λοιπόν, γιατί σας ενοχλεί ο Γεωργιάδης, που έχει κάνει σχεδόν όλους τους γιατρούς να τον μισούν, επειδή προσπάθησε να σταματήσει το όργιο της διασπάθισης του χρήματος των φορολογούμενων πολιτών, από αυτούς;

    Το 1/3 του χρέους συνίσταται στην υπερχρέωση των ιατρικών δαπανών.

    Δεν θυμόσαστε τα διάφορα "φακελάκια" που δίνατε και τους εκβιασμούς υπέστητε, προκειμένου να π.χ. εγχειριστείτε.

    Το όργιο των ασφαλιστικών ταμείων που πλήρωναν τεράστια ποσά για υποθετικές υγειονομικές πράξεις στα λαμόγια;

    Ο Γεωργιάδης είπε την πραγματική ωμή αλήθεια για αυτό που μας περιμένει με την έλευση των ανωτέρω αναφερομένων «πολιτικών», των οποίων οι δηλώσεις είναι στην διάθεσή σας στο Διαδίκτυο.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γεωργιαδης πουλαει βιβλια η συζυγος δουλεψε στην τηλεοραση ,ξερουμε πως βγαζουν τα λεφτα τους .Τα κοκκιναυγουλα τοσα χρονια πως ζουν αληθεια?Απο τις πενιχρες πωλησεις της φυλλαδας τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχούν όλοι τόσο πολύ. Δεν βλέπουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται με θέρμη την τραπεζική πίστη; Τόσα ταξίδια και τόσες επαφές με τραπεζίτες σε διεθνές και εσωτερικό επίπεδο τζάμπα γίνονται; Ο Άδωνις ανησυχεί για την αποχώρησή του από την εξουσία. Όμως οι τράπεζες και οι τραπεζίτες θα υπάρχουν και μετά τον Άδωνι. Προς τι λοιπόν ο πανικός και η κινδυνολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ σωστα τα λεει ο Αδωνις, ξενιζει τα ακροαριστερα συριζαρια φυσικα η αληθεια γιατι ο Αδωνις μιλα σαν ενας απο εμας και οχι σαν επαγγελματικο πολιτικο κοπροσκυλο..
    Αν τους τσουζει η σταση του Γεωργιαδη τοτε να απαιτησουν απο Παπαδημουλη-Τσακαλωτο-Σταθακη-Τσακαλωτο κλπ να φερουν τα δικα τους τα λεφτα (αφου μας εξηγησουν πως τα εβγαλαν..) απο τις Black Rock, J P Morgan και τις ευρωπαικες τραπεζες στην ελλαδα και μετα να βγαζουν γλωσσα οι διαφοροι ανανδρανιστακηδες..
    Ολοι ξερουμε οτι και μονο στην υποψια οτι θα μπορουσε να βγει πρωτος ο ακροαριστερος αχταρμας ημιτρελλων και ανθελληνικων συνιστωσωνπροεκλογικα θα αδειαζαν οι Τραπεζες...ολα τα αλλα ειναι φληναφηματα και παπαρδελες, ΚΑΝΕΙΣ (ουτε και τα ιδια τα λαμογια του συριζα) δεν εμπιστευονται αυτο το ακροαριστερο μορφωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω ορισθεί συνήγορος του Α. Γεωργιάδη ή της συζύγου του για να τους υπερασπισθώ.

    Έγραψα αυτά που βλέπω σήμερα.

    Στοιχεία περί του Αδώνιδος Γεωργιάδη και της όντως πολύ προικισμένης συζύγου του μπορείτε άνετα να βρείτε στο Διαδίκτυο και στον Τύπο.

    Νομίζω όμως ότι ο Γεωργιάδης δεν είχε «φυλλάδα», όπως γράφετε, αλλά πωλούσε βιβλία στο Διαδίκτυο που αφορούσαν τη Αρχαία Ελλάδα και ότι είχε ή έχει ακόμη, βιβλιοπωλείο, το οποίο κατ’ επανάληψη του το έχουν κάψει χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την ναζιστική/φασιστική εγκληματική ενέργεια εις βάρος ενός Έλληνα πολίτη.

    Όπως λέγεται, εργάζεται από 16 ετών παιδί. Έχει δε και ένσημα του ΙΚΑ για να το επιβεβαιώσει.

    Δεν ξέρω αν έχει κολλήσει κάποια ασθένεια έχουσα σχέση με την «πολιτική» όπως την εννοούν μερικοί π.χ. ο Μιχάλης Λιάπης, ο Κ. Καραμανλής και πολλοί άλλοι που βρίσκονται σήμερα και λυμαίνονται στην Ελληνική Βουλή.

    Μήπως τον συγχέετε με κανέναν άλλο πολιτικό αστέρα;

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο υποστήριξη ο Άδωνις! Βλέπω διατηρεί τους οπαδούς/θαυμαστές του ακμαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απορω γιατι τοσο μισος κατα του Αδωνιδος, ενος ανθρωπου που ταβαλε με ενα λομπι, που κανεις αλλος δεν ειχε τολμησει μεχρι τωρα και εργαστηκε καλα οσο κανεις αλλος. Μακαρι να ειχαμε και αλλους σαν αυτον.
    Και γιατι ειναι για ορισμενους μεμπτον να ειναι κανεις βιβλιοπωλης; Ειναι επιχειρηματα αυτα που προβαλλετε εδω;

    Τοσον ο Ευμενης οσο και η οικολογα/γαια, αλλα και ο Εκτωρ εχουν δικαιο. Για πολλους οι οικονομιες τους ειναι ο μοχθος μιας ζωης και ο Γεωργιαδης και η Γυναικα του τα εξοικονομησαν εργαζομενοι, δεν τα εκλεψαν, οπως αλλοι, για να τα κανουν δωρο στον Τσιπρα.

    Τι ειναι αυτο που σας κανει να πιστευετε οτι οι Συριζαιοι θα ειναι καλυτεροι απο τους τωρινους; Μηπως το αξεχαστο "λεφτα υπαρχουν" του ΓΑΠ, που σιγουρα θα επαναληφθει!

    Μεχρι σημερα ο Τσιπρας δεν μας επεισε οτι ειναι αξιος να μας κυβερνησει. Οι θεσεις του ειναι γνωστες και εν πολλοις ανθελληνικες. Ιδιαιτερα προσοντα Σωτηρος η Εθναρχη δεν απεκαλυφθησαν μεχρι σημερα, εκτος του οτι μιλησε με την βοηθεια ενος Αυστριακου κομμουνιστου και Ιταλων αριστερων με τον Παπα; Και αυτο φυσικα αρκει για να γινει κανεις Πρωθυπουργος στο Ελλαδισταν;....

    Δεν ειμαστε ευτυχεις με την επικρατουσα κατασταση, αλλα οχι να παμε και απο το κακο στο χειροτερο. Ας σοβαρευτουμε λιγο...

    Ξενοκρατης απο Βιεννη

    Ας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η οικονομική πολιτική των φόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει καταστρέψει επιχειρήσεις. Δεν αντέχεις να πληρώνεις άλλο! Δεν έχεις! Πολύ απλό.

    Δεν με ενδιαφέρει για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ΗΔΗ τώρα που μιλάμε κλείνουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη φορολογία και την γενικότερη οικονομική πολιτική του σήμερα.

    Όταν σε ιδιωτικά απολύουν εκπαιδευτικούς με πολλές επιτυχίες για να πάρουν στη θέση τους νεότερους με μισθό-χαρτζιλίκι.

    Όταν δεν υπάρχει αξιοκρατία στα προσόντα και πάντα σε αυτόν τον τόπο για οτιδήποτε μετράνε οι γνωριμίες.

    Όταν φορολογούν 1-2 καλά ακίνητα ακόμα κι αν δεν έχεις άλλα εισοδήματα, πχ είσαι προσωρινά άνεργος και αναγκάζεσαι να πουλήσεις επειδή στη φάση εκείνη τα ελάχιστα χρήματα που έχεις στην άκρη μπορεί να μην φτάνουν για τον φόρο.

    Αυτά δεν λέγονται κοινωνικά δίκαιη φορολόγηση αστικής δημοκρατίας, κοινωνικά δίκαιη οικονομική πολιτική αλλά υφαρπαγή πλούτου. Κομουνιστικό καθεστώς!

    Οι κομμουνιστές μας κυβερνάνε ήδη. Δεν τους περιμένουμε να έρθουν όπως λένε κάποιοι.

    Τι να φοβηθούμε λοιπόν? Για τον ΣΥΡΙΖΑ που....ΘΑ έρθει και θα πάρει τι? Αυτά που ΗΔΗ μας παίρνουν τώρα?

    Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο κι αυτό ας το καταλάβουν όλοι. Εντός και εκτός χώρας.

    Οι εκφοβισμοί δεν θα περάσουν και η οργή σε κάποιους μεγαλώνει κι αυτό το ποσοστό αυξάνεται.

    Είπαμε να αντέξουμε τα μνημόνια για γεωπολιτικούς κυρίως λόγους αλλά και για να αποφύγουμε μια κανονική στάση πληρωμών-χρεοκοπία που κανείς δεν την θέλει ως πρώτη επιλογή για μια κοινωνία.

    Η υπομονή όμως έχει όρια. Τα χρήματα δεν πάνε υπέρ του λαού, υπέρ του Έθνους αλλά σκοτώνουν σιγά σιγά το Έθνος, σκοτώνουν το κοινωνικά δίκαιο κράτος, σκοτώνουν τη δημοκρατία.

    Η δημοκρατία δεν ασκείται με χρήμα.
    Πρώτα θέλει νόμους. Νόμους που δεν εμποδίζουν δικαστικούς. Νόμους που δεν καλύπτουν σκάνδαλα.

    Όταν δεν αλλάζει κάτι, όταν σε χτυπάνε ασταμάτητα (κι αυτό κάνουν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας και η κυβέρνηση) τότε δεν έχεις κάτι να χάσεις, τα έχεις χάσει όλα, πρέπει να αμυνθείς μέχρις εσχάτων, τραβάς την περόνη και ότι θέλει ας γίνει.

    Κάποια στιγμή θα βγει κάποιος ικανός.

    Εδώ οι στρατιωτικοί τρέχουν στα δικαστήρια για τα μισθολογικά τους. Τα παιδιά μίλησαν!

    Δηλαδή καμία κοινωνική ομάδα δεν αντιδρά όσο νομίζει ότι εξαιρείται κι ας διαλύεται η πατρίδα έτσι?!

    Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι είναι κάτι ξεχωριστό?

    Μην ακούσω δικαιολογίες "Μα εργάζονται για την άμυνα κτλ".

    Ως φορολογούμενος πολίτης αποδέχομαι ξεχωριστή μισθολογική μεταχείριση ΜΟΝΟ για τους χειριστές μαχητικών(όχι αυτούς που κάνουν καμιά πτήση συντήρησης αλλά αυτούς που αναχαιτίζουν σχεδόν κάθε μέρα και δέχονται μεγάλες επιταχύνσεις και δεν είναι κανένα τρομερό νούμερο ο συνολικός αριθμός αυτών των πιλότων), ΜΟΝΟ για τα πληρώματα πλοίων που περιπολούν σε Ανατολικό Αιγαίο και ΜΟΝΟ για επιχειρησιακούς, μάχιμους πράκτορες.

    Οι υπόλοιποι κύριοι σε κάθε περίπτωση είστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από την υπόλοιπη κοινωνία ακόμα κι αν έχετε δάνεια και υποχρεώσεις όπως άλλοι συμπολίτες σας που ζουν πολύ χειρότερα:

    Επιχειρήσεις κλείνουν, άνθρωποι είναι άνεργοι, άνθρωποι απελπισμένοι, άνθρωποι μεταναστεύουν και είστε στρατιωτικοί και επιτέλους οφείλετε να είστε οι πιο ανθεκτικοί απ' όλους.
    Οι άλλοι στους Βαλκανικούς είχαν βγάλει τον σκασμό και πολεμούσαν με ατελείωτη φιλοπατρία μέσα στη λάσπη δίπλα στους φαντάρους. Και δεν πολέμησαν μόνο στους Βαλκανικούς αλλά για μία ολόκληρη δεκαετία σχεδόν.

    Σήμερα μέσα σε αυτή την Εθνική κρίση που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, ο καθένας κοιτάει ΜΟΝΟ την δικιά του κοινωνική ομάδα και δεν τον ενδιαφέρει η υπόλοιπη κοινωνία.

    Ας έρθει όποιος απαιτηθεί μήπως και επιτέλους οι Έλληνες ξαναθυμηθούμε ποιοι πρέπει να είμαστε.

    Η Ελλάς δεν προχώρησε ποτέ με φόβο αλλά με τόλμη ακόμα κι όταν οι καταστάσεις ήταν εξαιρετικά τραγικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας ξεπουλάνε την Κύπρο, το Αιγαίο, την Θράκη, μας έχουν ταράξει στη φορολόγηση, μας έχουν εξευτελίσει ως πολίτες, ως ανθρώπους που έχουν δικαίωμα στη ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι και θα σκεφτούμε τι?
    Μήπως έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κάνει χειρότερα? Πόσο χειρότερα όταν δεν έχεις?!
    Μήπως τότε ή λίγο αργότερα το εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι?
    Ας εισβάλουν οι Τούρκοι να ξυπνήσουμε.

    Το ερώτημα δεν είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ και καταστροφή. Το μνημόνιο είναι ήδη η καταστροφή απλώς γίνεται σταδιακά.

    Το ερώτημα είναι το ίδιο που τέθηκε σε κάθε γενιά Ελλήνων:

    Ελευθερία (Ελλάς) ή θάνατος (αφανισμός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.