30/1/17

Άγκυρα κατά Βερολίνου για τους 40 Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο

Άγκυρα κατά Βερολίνου για τους 40 που ζητούν άσυλο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ (φωτ.: EPA / Virginia Mayo)
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, από την Αδριανούπολη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, έκανε δηλώσεις εναντίον της Γερμανίας, για το ζήτημα των 40 Τούρκων αξιωματικών στο ΝΑΤΟ που ζητούν άσυλο στη Γερμανία. «Αυτό που περιμένουμε από τη Γερμανία είναι να μην θέσει καν υπό εξέταση τις αιτήσεις ασύλου και να παραδώσει αυτά τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν στην Τουρκία», δήλωσε ο Ισίκ. Στη συνέχεια της δήλωσής του, η οποία έγινε ενώπιον του νομάρχη Αδριανούπολης, Γκιουνάι Οζντεμίρ υποστήριξε ότι το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των αιτούντων ασύλου δεν απευθύνεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.
«Δεν το λέμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά κυρίως για ολόκληρη την Ευρώπη. Η συνεργασία με τους τρομοκράτες, είναι κάτι σαν να μπαίνει κανείς σε ένα τσουβάλι με φίδια.
»Τώρα αυτό ισχύει για τη Γερμανία. Τα 40 άτομα, τα οποία δεν θέλω καν να τα ονομάσω αξιωματικούς, υπέβαλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία. Η γερμανική Δικαιοσύνη και οι γερμανικές αρχές, θα πρέπει να εξετάσουν τα αιτήματα με πολύ προσοχή και σε καμία περίπτωση να μην κάνουν δεκτά τα αιτήματα αυτά», είπε.
Προειδοποίησε δε ότι η κατάσταση που δημιουργείται μπορεί να έχεις σοβαρές συνέπειες και κάλεσε όλες τις χώρες να συμπαρασταθούν στην Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
«Η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί είναι απαράδεκτη. Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά αποτελέσματα. Όλος ο κόσμος πρέπει να συμπαρασταθεί στην Τουρκία, στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Δεν πρέπει να την αφήσουν μόνη. Γι' αυτό σήμερα ζητούμε από τη Γερμανία σε καμία περίπτωση να μην αξιολογήσει καν τις αιτήσεις ασύλου και να παραδώσει στην Τουρκία τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν», κατέληξε ο Φικρί Ισίκ.
http://www.pontos-news.gr/article/159523/agkyra-kata-verolinoy-gia-toys-40-poy-zitoyn-asylo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.