29/1/17

Oργιάζουν οι φήμες για την τύχη του Άσαντ

What the health of the presence of al-Assad at the American University Hospital for treatment of a blood clot?
Σύμφωνα με  ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα  στο Αμερικανικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Βηρυτό για θεραπεία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία το  νοσοκομείο αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτή την είδηση.
Μερικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Άσαντ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που επέδρασε στο μάτι του και σε μέρος του σώματος του. Η κατάσταση του είναι υπό έλεγχο, έχει αποφύγει κάθε κίνδυνο και αναρρώνει, αλλά οι γιατροί τον συμβούλεψαν ότι δεν μπορεί να πλέον να δουλέυει εντατικά για να μην υποστεί και χειρότερο.

Λόγω αυξημένων λιπιδίων  χοληστερόλης στο αίμα ή  σοβαρής κόπωσης υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έστειλε 3 γιατρούς που ειδικεύονται στον εγκέφαλο για να επιβλέψουν στη θεραπεία του. Δεν θα είναι σε θέση να εκτεθεί σε έντονη κόπωση και συνεχή εργασία. Απαιτείται ξεκούραση, έπαιξε ρόλο ότι για  έξι χρόνια  διευθύνει ένα κράτος που βρίσκεται σ΄εμπόλεμη κατάσταση.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας που είναι  στο νοσοκομείο δεν δίνουν οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχεία για την υγεία του. Οι πληροφορίες παραμένουν  άκρως εμπιστευτικές. Θεωρείται ότι  σε μια εβδομάδα ή δύο εβδομάδες θα είναι σε θέση να συνεχίσει τη δραστηριότητά του υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εκτεθεί  σε κόπωση.
Νωρίτερα το γαλλικό περιοδικό «Le Point» είχε αναφέρει πληροφορίες που υποδήλωναν ότι οι πιθανότητες για τη δολοφονία του αλ-Άσαντ είναι μεγάλες, με έντονες φήμες για μια απόπειρα δολοφονίας από  σωματοφύλακά του το περασμένο Σάββατο. 
Το «Le Point» ισχυρίζεται ότι ένας από τους φρουρούς που του είχε ανατεθεί για την προστασία του από πλευράς των ιρανικών Mehdi ονόματι Yacoubi τον πυροβόλησε, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Δαμασκού και βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. « 
Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό, αναφέρει ότι πολλές από τις πηγές διακινούν  έντονα ότι « ο Άσαντ μπορεί να είναι ήδη νεκρός , » σημειώνοντας ότι « επίσημα  η είδηση για ν΄ανακοινωθεί θα χρειαστούν μέρες μέχρι  το συριακό καθεστώς να ρυθμίσει εκ νέου την κατάσταση του πριν από την επιβεβαίωση της δολοφονίας του Άσαντ ή του τραυματισμό τους. « kataeb 27.1.17
Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε και να διασταυρώσουμε το δημοσίευμα του le point  που επικαλείται το μέσο. Η συριακή προεδρία διέψευσε ως αβάσιμες και κατευθυνόμενες τις φήμες.
Παρασκηνιακά στην Αστανά υποδείχθηκε ο διάδοχος του Άσαντ; Λίγες ημέρες μετά οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του.
Image result for ASTANA SYRIA OBSCURE
Καθώς υπάρχει ένα κλίμα διάχυτης αν και ανεκδήλωτης ανησυχίας για την τύχη του προέδρου της Συρίας αφού τουλάχιστον από τις 26 Γενάρη υπάρχουν αναφορές και πληθώρα δημοσιευμάτων που τον θέλoυν από νεκρό ως τραυματία ή και ασθενή έρχονται στο φως αποκαλύψεις από το παρασκήνιο της  διάσκεψης στην Αστανά που σχετίζονται με έτοιμο υποτιθέμενο διάδοχο σχήμα στη συριακή προεδρία και χρησιμοποιούν την ορολογία για μετά-Άσαντ εποχή.
Ήδη από τις 26 Γενάρη ο τ. Γ. Διευθυντής της Ασφάλειας του Λιβάνου, Jamil al-Sayyed ανέφερε στο twitter του τις φήμες που ήδη είχαν ξεκινήσει να διαδίδονται για εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Σύρος πρόεδρος.%ce%ba%ce%b1%cf%84ssijsij
Oι πηγές πληροφοριών του DEBKA στις 23.1.17 αποκαλύπτουν ότι οι 2 πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Αστανά αιφνιδιάστηκαν με την άφιξη του τ. στενού φίλου του  Μπασάρ αλ-Άσαντ, τ. στρατηγού Μανάς Τλας, στον οποίον η Ρωσία  εξασφάλισε αεροπορική μεταφορά από ένα εμιράτο του Κόλπου όπου είναι αυτοεξόριστος για να παραβρεθεί με τη συριακή αντιπολίτευση.

Ο 53χρονος Τλας, γιος του στρατηγού  Μουσταφά Τλας, υπουργού Άμυνας επί της προεδρίας του Χάφεζ αλ-Άσαντ, ήταν στενός φίλος του  Μπασάρ.
Αν και διορίστηκε διοικητής της  104ης περίφημης  Ταξιαρχίας ελίτ της Δημοκρατικής Φρουράς, ο Μανάς επέλεξε ν΄αυτομολήσει και να φύγει από  τη Συρία το 2012, λίγο καιρό μετά την εκδήλωση της συριακής εξέγερσης.

Πηγές πληροφοριών διαδίδουν ότι η Μόσχα τον επέλεξε ως ηγετικό παράγοντα στη μετά Άσαντ εποχή στη Συρία, αρχικά στην μεταβατική κυβέρνηση  της Δαμασκού, μια μετάβαση που έχει προγραμματιστεί ν΄αρχίσει να εξελίσσεται από την ειρηνευτική διαδικασία στην Αστανά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο  Μπασάρ αλ-Άσαντ θα φύγει από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά ότι ένας νέος μηχανισμός θα τεθεί σε εφαρμογή για ν΄αρχίσει ο περιορισμός των εξουσιών του.
Ένα είναι σίγουρο, ότι ο συριακός λαός δεν θα δεχθεί επ’ ουδενί λόγω την απομάκρυνση του ηγέτη του σε οποιαδήποτε μεταβατική διαδικασία. DEBKA 23.1.17
dimpenews.com

Φήμες για την υγεία του Μπασάρ Αλ Άσαντ

assad.jpg

Μπασάρ αλ Ασαντ
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό - Διαψεύδει η κυβέρνηση | Syrian Presidency via AP, File
Έντονη φημολογία για την κατάσταση της υγείας του Μπασάρ αλ Άσαντ επικρατεί στη Συρία και τον Λίβανο με τη συριακή κυβέρνηση, πάντως, να διαψεύδει τα δημοσιεύματα πως ο Σύρος πρόεδρος έχει υποστεί εγκεφαλικό.
Όλα ξεκίνησαν από την εφημερίδα του Λιβάνου Αλ Μουστακμπάλ η οποία επικαλέστηκε «ασφαλείς πληροφορίες» και μετέδωσε ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει υποστεί εγκεφαλικό έπειτα από πολυετή «ψυχολογική πίεση».
Η κυβέρνηση της Συρίας, πάντως, με ανακοίνωση στο facbeook αναφέρει ΄τι ο πρόεδρος Άσαντ είναι «σε εξαιρετική κατάσταση και συνεχίζει στα καθήκοντά του». «Ο λαός της Συρίας έχει αποκτήσει ανοσία σε τέτοια ψέμματα» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Άλλη μια εφημερίδα του Λιβάνου η «Αλ Ντιγιάρ», η οποία υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ, ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Σύρος πρόεδρος έχει υποστεί εγκεφαλικό. Την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Ασχάρκ Αλ Αουσάτ» από την Σαουδική Αραβία υποστήριξε ότι η πνευματική υγεία του Άσαντ φθίνει μετά από έξι χρόνια εμφυλίου.
Ο εμφύλιος στη Συρία που έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 400.000 και έχει δημιουργήσει εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους βρίσκεται σε μια ακόμη κρίσιμη καμπή, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η έκβαση των μαχών να στρέφεται προς την πλευρά του καθεστώτος.
Συντάκτης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.