30/1/17

Τα νούμερα της κρίσης

"Η δαπάνη για την μισθοδοσία των ΔΥ μεταξύ 1996 και 2009 στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 225%!!! Στη Γερμανία, κατά 9%. Ως ποσοστό του ΑΕΠ το 1996 ήταν το 9,6%. Το 2009 έφτασαν το 13%. Στη Γερμανία το 1996 ήταν το 8,7% του ΑΕΠ και 2009 το 7,4% του ΑΕΠ.
Συμπέρασμα: Οι χώρες με συνετή οικονομική διαχείριση προοδεύουν. Οι χώρες με "πάρε κόσμε, το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει λεφτά" καταρρέουν.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου 1961 - 1973, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,15% ετησίως κατά μέσον όρο, που ήταν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Οι άμεσοι φόροι το 1960 ήταν το 2,8% του ΑΕΠ και οι έμμεσοι το 11,1%. Το 1999 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 10,5% και 15,2%!!!
Συμπέρασμα: λίγοι φόροι - η οικονομία πετάει. Πολλοί φόροι - η οικονομία βουλιάζει".

5 σχόλια:

 1. Μπράβο το Ταναση! Με Τανο τζιμερο θα εχουμε το κουτσαβλο ήμερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς θα χρειαστούμε περισσότερα για να έχουμε το κούτσαβλο ήμερο, και ακόμα περισσότερα για να το κάνουμε να ξαναπερπατήσει.
   Και μια πρόταση σχετικά με το nick σου ...
   Είσαι ΔΥ (μπράβο σου) και υπογράφεις ως "έλλην φορολογούμενος".
   Αλλά είναι δύο ασύνδετες έννοιες !
   Φορολογούμενος είναι ο "λογούμενος να φέρει". Κάποιος δλδ που οφείλει να δώσει αυτό που του αναλογεί σε χρήμα ή έργο ... αλλά πού; Μας το εξηγείς με τη λέξη "Έλλην" (και όχι έλλην). Άρα στην Ελλάδα !
   Τι φέρεις λοιπόν στην Ελλάδα πέρα από ιντερνετικές σοφίες ; Αέρα κοπανιστό ! Και επειδή σίγουρα δεν θα με καταλάβεις θα στο κάνω απλούστερο ...
   Αν στο κακομαθημένο μου παιδάκι υποσχεθώ 5 καραμέλες για να κάνει κάτι και του δώσω τελικά στο χέρι 3, δεν σημαίνει ότι κέρδισα 2 !!! Απλά δεν τις ξόδεψα. Και αν τελικά αυτό για το οποίο πήρε τις 3 καραμέλες, δεν το κάνει ή το κάνει και αξίζει 2, μάλλον θα πρέπει να του τραβήξω το αφτί !
   Το έπιασες τώρα ;

   Διαγραφή
 2. Σε απόλυτους αριθμούς ανά κάτοικο πόσο πληρώνεται και πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Γερμανία και στα άλλα κράτη.Αν το ΑΕΠ μου είναι 50 δις. και πληρώνω 1δις. σε ίδιο αριθμό για την ίδια εργασία σε μία χώρα θα έχω μικρότερο ποσοστό από μία χώρα με 100 δις.Γενικά η κρίση με βάση το ΑΕΠ θέλει πολύ συζήτηση.Πόσο δουλεύει ο δημόσιος υπάλληλος στη Γερμανία ,πόσο στην Ελλάδα και πόσοι είναι ανά κάτοικο με την υποσημείωση ότι πρέπει να έχουμε γιατρούς και δασκάλους σε κάθε απομακρυσμένο νησί και σε κάθε απομακρυσμένο χωριό.
  ΥΓ: Τα παραπάνω δε θεωρούνται σε καμία περίπτωση υποστήριξη σπαταλών και δημοσιουπαλληλικού κράτους αλλά νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε σφαιρικά.Άλλη η σύγκριση με ΑΕΠ της Γερμανίας που αυξάνει και άλλη με όρους ΑΕΠ Ελλάδος που μειώνει.Απόλυτους αριθμούς και εργατοώρες να βάλουμε κάτω να δούμε καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έτοιμος για την Ελληνική Υπηρεσία Διαστήματος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ""Η δαπάνη για την μισθοδοσία των ΔΥ μεταξύ 1996 και 2009 στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 225%!!! Στη Γερμανία, κατά 9%" .... Οι χώρες με συνετή οικονομική διαχείριση προοδεύουν. Οι χώρες με "πάρε κόσμε, το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει λεφτά" καταρρέουν

  Σημερινό μου σχόλιο εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.