30/1/17

Ο Άρειος Πάγος απέδειξε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κράτος - Εκείνοι που αποφάσισαν για τα Ίμια, τον Οτζαλάν, το ευρώ και μνημόνια ερήμην των πολιτών, εγκλημάτισαν!

Η Ελλάδα τώρα είναι ένα κράτος-μαριονέτα στα χέρια διεφθαρμένων, αδύναμων και δειλών πολιτικών ελίτ
του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από 21 χρόνια, τέτοιες μέρες, είχε ξεσπάσει η λεγόμενη κρίση των Ιμίων και την χαρακτηρίζω έτσι γιατί, κατά την άποψή μου, ήταν μια φτιαχτή κρίση που εξυφάνθηκε σε κάποια γραφεία της Ουάσινγκτον, που επέλεξαν στην Ελλάδα και την Τουρκία τις μαριονέτες που θα πυροδοτούσαν τις εξελίξεις, που κατέληξαν σε μια εθνική ήττα για την Ελλάδα.
Τότε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, άβουλος και δειλός, σύρθηκε από τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να απωλέσει το δικαίωμα να ασκεί κυριαρχία στη Μικρή και τη Μεγάλη Ίμια.
Μέχρι τότε ο διοικητής του λόχου, σε μονάδα της Καλύμνου, που ήταν υπεύθυνος για τα δυο αυτά ελληνικότατα νησιά, τουλάχιστον μια φορά το μήνα ήταν υποχρεωμένος να τα επισκέπτεται με πλωτό μέσο, να αποβιβάζεται, να επιθεωρεί το χώρο και τις μεταλλικές ελληνικές σημαίες που ήταν ορθωμένες και να αναφέρει σχετικά στους ανωτέρους του την κατάσταση που επικρατούσε σ’ αυτά.
Μετά την κρίση των Ιμίων η Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, απεμπόλησε το δικαίωμα αυτό, χωρίς μέχρι σήμερα οι πολίτες να γνωρίζουμε τι αποφάσισε και ποια συμφωνία υπέγραψε ο τότε πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών.
Δυο παρατηρήσεις για το θέμα:
Ο πρωθυπουργός δεν διαβουλεύθηκε με κανέναν για να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν ρωτήθηκε κανένα κόμμα, καμία επιτροπή, κανένας βουλευτής και φυσικά κανένας πολίτης αν συμφωνούσε με τους χειρισμούς και με τη συμφωνία που έγινε για να λήξει η «κρίση».
Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της εσχάτης προδοσίας, γιατί η απώλεια εθνικού εδάφους μόνο ως τέτοια πράξη μπορεί να χαρακτηριστεί, όχι μόνο δεν εγκλήθηκαν από κανέναν θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας για να λογοδοτήσουν, αλλά κέρδισαν και τις επόμενες εκλογές, λαμβάνοντας και άλλες καταστροφικές αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας, τις οποίες πληρώνουμε μέχρι σήμερα – όπως για παράδειγμα η απόφαση για την παράδοση Οτζαλάν και η απόφαση για την είσοδο στο ευρώ!
Αποφάσεις που και πάλι ελήφθησαν ερήμην των Ελλήνων πολιτών, που τώρα πληρώνουν τα σπασμένα αυτών των αποφάσεων.
Και τα πληρώνουμε γιατί και οι επόμενοι έλαβαν ορισμένες εξ αντικειμένου προδοτικές αποφάσεις αλλεπάλληλες φορές, επίσπευση εκλογών δύο φορές, υπογραφή μνημονίων, απόφαση για το καταστροφικό δημοψήφισμα κτλ., και πάλι χωρίς να διαβουλευθούν με τους πολίτες, και πάλι χωρίς να λογοδοτήσουν σε κανέναν...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

29 σχόλια:

 1. Παρακολουθώ εδώ και καιρό το θέμα με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς και μου έχει δημιουργηθεί μία απορία. Ναι μεν δεν πρέπει η Ελλάδα να τους παραδώσει στην Τουρκία γιατί προφανώς κινδυνεύει η ζωή τους αλλά, δεν θα έπρεπε να ζητήσει στοιχεία από την Τουρκία για τυχών συμμετοχή των 8 στο πραξικόπημα? Κατηγορούνται για ένα πολύ σοβαρό αδίκημα στην χώρα τους, δεν θα έπρεπε να εξεταστεί αυτό από την Ελληνική δικαιοσύνη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. επισημα δεν ενδιαφερει την Ελλαδα τι εκαναν;

   Διαγραφή
  2. ολο λενε για Σημιτη. το ποιον αυτου του ανθρωπου ως προς τα εθνικα θεματα ηταν γνωστο. την ευθυνη για την επανρωση των υπολοιπων βραχονησιδων την ειχε ο Λυμπερης.

   Διαγραφή
  3. ...από την μιά η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα και από την άλλη είναι αξιόπιστη σε αυτά που θα πει για τους 8;

   Διαγραφή
  4. δηλ. ένα έγκλημα έχει να κάνει με το αν μία χώρα είναι δημοκρατική ή όχι? αν είναι αθώοι γιατί έφυγαν από την Τουρκία? Απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον, οι Έλληνες πραξικοπηματίες πέθαναν στις φυλακές. πως λοιπόν η Ελληνική δικαιοσύνη που έστειλε στις φυλακές τους Έλληνες πραξικοπηματίες άφησε ελεύθερους τους Τούρκους? Το έγκλημα σε στιγματίζει ανάλογα με το μέρος που το διέπραξες ή το ότι το διέπραξες?

   Διαγραφή
  5. Το τι έκαναν οι 8 στην Τουρκία αφορά την Τουρκία. Ας τους δικάσει ερήμην.
   Εμας μας αφορά η σφάλειά τους ως εκζητούμενων και πρεπει να κάνουμε ό,τι ορίζουν οι νόμοι. Αυτό που ζητάς εσύ να γίνει είναι εντελώς παράνομο.

   Διαγραφή
 2. Αν το παρακολουθείς εδώ και καιρό, όπως λες,θα έπρεπε να ξέρεις ότι η Τουρκία έχει στείλει όλα τα στοιχεία που έχει για την ανάμιξη των 8 στο πραξικόπημα.
  Τα στοιχεία αυτά λοιπόν δεν αποδεικνύουν τίποτα εις βάρος τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι στοιχεία έχει στείλει ? Και αν δεν αποδεικνύουν τίποτα τότε γιατί μπήκαν στο ελικόπτερο και ήρθαν στην Ελλάδα?

   Διαγραφή
  2. Όπως με όλους τους τρόπους έχει δηλωθεί, δεν εξετάστηκε το θέμα των όποιων εγκληματικών τους πράξεων αλλά η ασφάλειά τους εφ' όσον εκδίδονταν. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα ερωτήματα περί της ασφαλείας των, τότε θα εκδικάζονταν και τα στοιχεία περί εγκλημάτων και βάσει αυτών θα εκδίδονταν ή όχι. Ζητήστε επίσημα να λάβετε γνώση των στοιχείων από την εισαγγελία. Υποθέτω ότι ως Έλλην πολίτης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε απάντηση, εφ' όσον βέβαια δεν προκύπτουν ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

   Διαγραφή
  3. ...ήρθαν στην Ελλάδα για να γλυτώσουν τις ζωές τους από τον χασάπη Ερντογάν.
   Και επειδή με βάση αξιόπιστα στοιχεία είναι χασάπης, δεν θέλουμε να τους στείλουμε. Πού είναι το ζόρι;;;

   Διαγραφή
  4. Το ζόρι είναι ότι θέλουμε να λεγόμαστε κράτος δικαίου και δημοκρατίας. Όχι υποθάλπτες πιθανών εγκληματιών. Γιατί το πραξικόπημα είναι έγκλημα και πολύ μεγαλύτερο από τα κοινά. Και δεν θέλουμε να κατηγορηθούμε για κάτι τέτοιο και να προκαλέσουμε εντάσεις σε μία πολύ δύσκολη εποχή τόσο για εμάς όσο και για τους Τούρκους.

   Διαγραφή
  5. @ ioannes

   αλίμονο αν ο κάθε πικραμένος είχε πρόσβαση στην δικογραφία ή ζητούσε ενημερώσεις από τον εισαγγελέα.

   δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το αν κινδυνεύουν στην χώρα τους με το αν έχουν διαπράξει ένα έγκλημα. Θα τους δοθεί άσυλο και από εκεί και πέρα δεν πρέπει να δικαστούν γι' αυτό που έκαναν? Υπάρχει νομοθεσία στην Ελλάδα που να λέει ότι αν ένας πολίτης μίας χώρας διαπράξει ένα έγκλημα στην χώρα του, έλθει στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο και διαπιστωθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του αν εκδοθεί πίσω, θα παραγραφεί το έγκλημά του και θα αφεθεί ελεύθερος?

   Διαγραφή
  6. ...ακριβώς επειδή πρέπει να είμαστε κράτος δικαίου, να αφήσουμε την Διαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να την υποστηρίξουμε όταν την κάνει σωστά με βάση τους νόμους. Αυτό που προτείνεις να γίνει είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Υπάρχουν νόμοι. Το ξέρεις αυτό;;;

   Διαγραφή
  7. Το να δικαστεί κάποιος για εγκλήματα που διέπραξε είναι παράνομο? Θα μας τρελάνεις φίλε μου? Ή θεωρείς ότι η απόπειρα πραξικοπήματος ή η συμμετοχή σε αυτό δεν είναι έγκλημα? Και αν θεωρείς ότι δεν είναι έγκλημα τότε πως λες ότι είμαστε κράτος δικαίου την στιγμή που οι Έλληνες πραξικοπηματίες πέθαναν στις φυλακές???????

   Μάλλον κάτι δεν λες σωστά. Ο συναισθηματισμός δεν βοηθά στην ορθή σκέψη. Μην κάνεις σαν τους αριστερούς "καλός ο δικτάτορας Κάστρο και κακός ο δικτάτορας Παπαδόπουλος". Η δικαιοσύνη έχει ένα μέτρο και σταθμό, όχι πολλά για να χρησιμοποιούμε αυτό που μας συμφέρει.

   Διαγραφή
 3. Μεγάλο άρθρο ! Κατά τη γνώμη μου η κυβέρνηση Σημίτη έχει παρά πολλές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση και δυστυχώς ακόμα κυβερνά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δεν μπορουμε να γνωριζουμε τα στοιχεια, παντος το ελικοπτερο ηταν αοπλο οπως ειχαν πει και οι ΕΥΠατζιδες στο Αεροδρομιο της Αλεξανδρουπολις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας περιμένουμε την απάντηση του Don Quixote. Για να γράφει ότι δεν αποδεικνύουν τίποτα προφανώς γνωρίζει τα στοιχεία. Τον παρακαλούμε, αν έχει την καλοσύνη, να μας ενημερώσει.

   Διαγραφή
  2. ...οι ισχυρισμοί της Τουρκίας βρίσκονται στην δικογραφία και όποιος έχει κάποιο σοβαρό λόγο, ζητάει από τις δικαστικές αρχές να τα δει ...
   Ο Αρειος Πάγος δεν τα έλαβε καν υπόψιν του αφού δεν ήταν αυτό το αντικείμενο της υπόθεσης. Εξέτασε μόνο το αν κινδυνεύει η ζωή τους στην Τουρκία. Και επειδή κινδυνεύει, δεν τους στέλνουμε πίσω τηρώντας το εθνικό και διεθνές δίκαιο.

   Διαγραφή
  3. Δεν χρειάζονται στοιχεία, αρκεί και μόνο το γεγονός ότι κινδυνεύουν με εκτέλεση, (είπε θα επαναφέρει την θανατική ποινή για τους πραξικοπηματίες) και μόνο αυτό φτάνει για να τους δώσει άσυλο το δικαστήριο

   Διαγραφή
 5. Time Out κύριοι!

  Αυτό που γράφετε μερικοί, το ότι δηλ. "όποιος θέλει έχει πρόσβαση στην δικογραφία ή να καλέσει τον εισαγγελέα να του πει" μην τα λέτε παραέξω γιατί θα σας περάσουν για...

  Α.Μόνο οι αρμόδιες αρχές (εισαγγελέας κτλ.), ο συνήγορος και ο κατηγορούμενος έχει πρόσβαση στον φάκελο. Δεν είναι πανηγύρι παιδιά.

  Β.Ρωτάω ξανά και αφήστε να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει με στοιχεία, για να έχουμε και σωστή ενημέρωση, για ποιον λόγο δεν δικάζονται οι 8 για το αδίκημα της συμμετοχής τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία αλλά αντιθέτως αφέθηκαν ελεύθεροι???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ταϋγέτη.

   Δὲν μᾶς ἐνδιαφέρουν πραξικοπήματα ποὺ ἀφοροῦν ἄλλες χῶρες.
   Δὲν εἴμαστε ἐμεῖς εἰδικοὶ νὰ τοὺς δικάσουμε.
   Τὸ ἀντίθετο θὰ ἐλαμβάνετο ὡς ἀνάμειξι στὰ ἐσωτερικὰ ἄλλης χώρας.
   Ἤρθαν σὰν ἰκέτες καὶ ὀφεὶλουμε νὰ τοὺς δὼσουμε ἄσυλο.

   Τοὺς δικοὺς μας τοὺς φυλακίσαμε διότι οἱ πράξεις τους ἀφοροῦσαν τὴν δική μας χώρα.


   Ἡ δικὴ μου σκέψι εἶναι πώς δὲν θεωρῶ ἔγκλημα ἕνα πραξικόπημα ἐναντίον Ἐρντογάν.

   Διαγραφή
  2. Απαντάτε όλοι με συναισθηματισμούς. Κατανοείς ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιθανόν να διέταξαν τον θάνατο συμπολιτών τους? Διανοείσαι τι είναι πραξικόπημα? Έχετε εμπεδώσει μέσα σας τι γίνεται σε ένα πραξικόπημα?

   Η χώρα μας αναμείχθηκε στα εσωτερικά της Τουρκίας την στιγμή που το Τουρκικό ελικόπτερο μπήκε στο εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδος. Αυτή η ανάμειξη παγιώθηκε με την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των 8 στην χώρα τους. Αυτό το κομμάτι δεν το γλιτώνεις.

   Το ερώτημα είναι, νομικά η Ελλάδα ποια στάση πρέπει να κρατήσει σαν κράτος δικαίου. Δεν πρέπει να εξεταστεί αν αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν ενεργά στο πραξικόπημα δίνοντας εντολές, πιθανόν και για εκτελέσεις συμπολιτών τους. Φανταστείτε λοιπόν γιατί είδους ανθρώπων μιλάμε που θα αφεθούν ελεύθεροι. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστούν τα στοιχεία για να διαπιστωθεί αν είναι αθώοι και άρα να αφεθούν ελεύθεροι ή έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις και να κρατηθούν ασφαλίζοντας έτσι και την Ελληνική κοινωνία.

   Τώρα όσον αφορά την άποψή σου για το ότι ένα πραξικόπημα ενάντια στον Ερντογάν δεν είναι έγκλημα, θα σου υπενθυμίσω ότι το πραξικόπημα γίνεται ενάντια στην βούληση του Τουρκικού λαού. Μην ξεχνάς ότι είναι εκλεγμένος από τον Τουρκικό λαό. Δεν είναι απελευθερωτές όπως τυχόν τους φαντάζεσαι.

   Διαγραφή
  3. Συμφωνώ μαζί σου και αυτά τα είχα κι εγώ επισημάνει από την αρχή που ήλθαν οι 8 αξιωματικοί στην Ελλάδα.

   Όπως γράφω παρακάτω (2:13 μ.μ.), "Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω αν ο Α.Π. επηρεάσθηκε και από το γενικότερο κλίμα, από την κοινή γνώμη δηλαδή".

   To πραξικόπημα κατά νομίμου κυβερνήσεως δεν παύει να είναι πράξη εγκληματική. Βεβαίως, βαρύνει και το αν και κατά πόσο κινδυνεύει η ζωή των ανθρώπων αυτών και η σωματική των ακεραιότης, λόγω βασανιστηρίων και το αν και κατά πόσον θα τύχουν μιας δίκαιης δίκης. Το θέμα είναι πολύπλοκο.

   Διαγραφή
 6. Πάντως την ημέρα της ήττας, αν θυμάστε, ο Σημίτης πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η εσχάτη, πράγματι, προδοσία διαμοιράστηκε σ' όλους τους τότε βουλευτές. Οι πρωταίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν και δεν εννοώ τον Άκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ταϋγέτη.

   Ὁ Σημίτης οὔτε δειλὸς ἦταν οὔτε ἄβουλος ἦταν οὔτε σύρθηκε.

   Ἁπλῶς ἔπρεπε νὰ καταστραφῆ οἰκονομικῶς ἡ Ἑλλάδα.... "ὥστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας"...ὅπως εἶπε ὁ Κίσσιγκερ.

   Τώρα τὸ "γιὰ μᾶς πήγαινε στὶς USA";

   Ἀπορία ψάλτου,βήξ.

   Διαγραφή
 7. μια φορά η Δικαιοσύνη στάθηκε στο υψος που της αρμόζει ,ή μήπως ειναι η ωρα να χτυπήσουμε το καμπανάκι στην δικαιοσύνη να ξυπνήσει και να σηκωθεί στα πόδια της ???? Ο Συμιτης να δικαστεί για εσχάτη προδοσία !!! Ποιος ομως θα τους δικάσει ?? Υπάρχουν δικαστές ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ίδια Δικαιοσύνη που απεφάνθη ότι η περικοπή των μισθών και των συντάξεων των δικαστών και των στρατιωτικών είναι αντισυνταγματική, ενώ όλων των άλλων Ελλήνων σύμφωνη με το Σύνταγμα. Με ποιο σκεπτικό άραγε;
   Και βεβαίως σωστά αυτά που γράφεις για τον Σημίτη και κάποιους άλλους, που πάντα χαίρουν μιας ιδιοτύπου ασυλίας.

   Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω αν ο Α.Π. επηρεάσθηκε και από το γενικότερο κλίμα, από την κοινή γνώμη δηλαδή.

   Μένουν πολλά ακόμη να κάνει η Δικαιοσύνη, για να μάς αποδείξει ότι μπορούμε να την εμπιστευόμεθα.

   Διαγραφή
 8. η υποθεση των 8 και των αλλων 40 κ.ο.κ. μπορει να ειναι αλλο ενα χαζοστημενο παιχνιδι της CIA...
  γιατι;
  μα για να κοροϊδεψουν καποιους...
  ποιους;
  Τους ρωσους.
  γιατι;
  γιατι αμεσως μετα απο το πραξικοπημα η τουρκια τα εφτιαξε με την ρωσια η οποια επετρεψε την εισβολη της πρωτης στην Συρια.Ας μην ξεχναμε οτι στην ατζεντα των κρατων -παρειες- ειναι η Συρια και το Ιραν...
  Μπορει ομως να ειναι ενα εξυπνο παιχνιδι των τουρκων.
  γιατι;
  Μα για τους ιδιους λογους με διαφορετικο στοχο:Τον διεμβολισμο του κουρδικου διαδρομου και μονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.