28/1/17

Χαοτικό Τραμπ-ολίνο

Παντελής Σαββίδης
Ένα από τα αγαπημένα και γοητευτικά αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων είναι το Τραμπ-ολίνο. Ο αθλητής πηδάει πάνω σε μια επιφάνεια, και αφού αποκτήσει την κατάλληλη δύναμη, κάνει ασκήσεις στον αέρα. Το θέαμα είναι συναρπαστικό.
Με ασκήσεις στον αέρα δοκιμάζει ο νέος πλανητάρχης όχι μόνο τη διεθνή κοινότητα αλλά και τους συμπατριώτες του. Οι οποίοι έχασαν τον μπούσουλα για το τι θέλει ο νέος πρόεδρός τους.
Στην αρχή όλοι πίστευαν πως ο ιδιόρρυθμος κ. Τραμπ μετά τη νίκη του στις εκλογές θα επανερχόταν στην κατεστημένη πολιτική οδό. Όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να υλοποιεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες.
Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις:
Είναι τόσο εύκολο για έναν ιδιόρρυθμο πολιτικό να ανατρέπει τις παγκόσμιες ισορροπίες; Είναι τόσο εύκολο για έναν Αμερικανό πρόεδρο να επιβάλει την πολιτική του σε θεσμούς που θεωρούνταν το παγκόσμιο κατεστημένο; Πως είναι δυνατόν ένας πολυεκατομμυριούχος όπως ο Τραμπ να μιλά για τα λαϊκά στρώματα της Αμερικής, να παρουσιάζεται ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτά και να γίνεται πιστευτός; Και, κυρίως, να έχει παγκόσμια λαϊκή υποστήριξη;
Και όμως, όλα αυτά συμβαίνουν και επιβεβαιώνουν την άποψη πως αν υπάρχει λαϊκή θέληση τίποτε δεν μπορεί να της αντισταθεί.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

2 σχόλια:

 1. "Ο ΣΥΡΙΖΑ,...,ήταν το ελληνικό ανάλογο της νέας αυτής αμφισβήτησης, το οποίο προηγήθηκε."

  Και μόνο αυτή η αναφορά, θέτει ολόκληρο το άρθρο στο πεδίο του φαντασιακού, ήτοι, καμμία φράση του που στηρίζεται σε αυτή την παραδοχή ΔΕΝ είναι αληθής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ακόμη και αν αναδειχθούν στην κυβερνητική εξουσία, αυτό δεν θα γίνει επειδή ο λαός εγκρίνει την πολιτική τους (ποια πολιτική έχουν;) αλλά επειδή οι ψηφοφόροι απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ"

  Έτσι δεν ήρθε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία? Μήπως οι πολίτες ενέκριναν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ? Μήπως οι πολίτες ήξεραν ποια πολιτική έχει ο ΣΥΡΙΖΑ? Ή μήπως ήξερε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ποια πολιτική είχε και έχει?

  Το μόνο που ενέκριναν οι πολίτες (όσοι τους ψήφισαν, δηλ. το 20% των Ελλήνων) ήταν το σχίσιμο μνημονίων και κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αυτό δεν είναι πολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.