31/1/17

Σημαντική εξέλιξη - Τον Α' γύρο αδειοδότησης προκήρυξε ο Λίβανος

Την προκήρυξη του πρώτου γύρου αδειοδότησης μετά από καθυστέρηση τριών χρόνων ανακοίνωσε ο Λίβανος που περιλαμβάνει τρία τεμάχια κατά μήκος της διαφιλονικούμενης ζώνης με το Ισραήλ.
Σύμφωνα με το Oil & Gas Journal του Χιούστον, ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας, Σεζάρ Αμπι Κχαλίλ ανακοίνωσε τη νέα μη δεσμευτική προκήρυξη ενδιαφέροντος, για πέντε από τα δέκα θαλάσσια τεμάχια. Τα τεμάχια 8, 9 και 10 περιλαμβάνονται στην περιοχή που διεκδικεί και το Ισραήλ. Μέσα στην προκήρυξη περιλαμβάνονται επίσης τα τεμάχια 1 και 4.
Η διαδικασία αδειοδότησης σταμάτησε το 2013. Αν και ο Λίβανος δεν παράγει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, εντούτοις το ενδιαφέρον για υπεράκτιες προοπτικές έχει αυξηθεί λόγω των μεγάλων ανακαλύψεων φυσικού αερίου στα ανοικτά του Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Η μη δεσμευτική προκήρυξη ενδιαφέροντος, που σταμάτησε το 2013 είχε προσελκύσει αιτήσεις από 52 εταιρείες από 25 χώρες.Ο νέος γύρος ανοίγει στις 2 Φεβρουαρίου με τελευταία ημέρα υποβολής τις 31 Μαρτίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 13 Απριλίου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.