29/1/17

Κάνει έργα για CERN και αεροναυπηγική, αλλά φεύγει για Βουλγαρία!


Έχει πιστοποίηση ISO 9001, 14001, AS9100 έχει συμβόλαια για κατασκευή αεροδιαστημικών εξαρτημάτων (Air Space Component) για κορυφαία διεθνή αεροναυπηγική εταιρεία, ενώ έκανε δουλειά και για το CERN! Και όμως, αυτή η αμιγώς ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, με ιστορία περί τα 40 έτη, μετέφερε πρόσφατα τα μητρώα και τα χαρτιά της στη Βουλγαρία, καθαρά για φορολογικούς λόγους!
Διαστάσεις επιδημίας σε βαθμό αποψίλωσης ολόκληρης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας λαμβάνει πλέον η φυγή των ελληνικών εταιρειών από τη χώρα, σε μια προσπάθεια να σώσουν ότι σώζεται από τη φορολογική επιδρομή που δεν αφήνει τίποτα στο διάβα της.
«Πάμε να δουλέψουμε, να εργαστούμε και το μεγαλύτερο όφελος από την εργασία μας να επιστρέφει σε εμάς και όχι να μας το παίρνει το κράτος. Στόχος μας είναι να επιβιώσουμε από τη φορολογική λαίλαπα του ελληνικού κράτους που μας κυνηγά ανελέητα», τονίζει στο liberal.gr ο Δημήτρης, πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, ιδιοκτήτης της ανωτέρω επιχείρησης. Πρόσφατα, (εντός του Δεκέμβρη του 2015) μετέφερε τα... βιβλία της επιχείρησής του στη Βουλγαρία.
«Αρχικά, η απόφαση για μετακόμιση της εταιρείας μας στη Βουλγαρία ελήφθη για καθαρά φορολογικούς λόγους. Σταδιακά όμως βλέπω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για πιο φθηνή παραγωγή και για σαφώς πιο βατές συνθήκες στη λειτουργία της εταιρείας μας», επισημαίνει ο επιχειρηματίας.

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Βλακας ειναι να εχει συνδικαλιστες-καταληψιες να κανουν κουμαντο στην επειχηρηση του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ασχολείται με τέτοια έργα προφανώς είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος και εξ αυτού του λόγου μετακίνησε την εταιρεία του εκτός, αντί να συμβάλλει δια των φόρων και του ιδρώτα του στη συντήρηση του γνωστού παρασιτικού κηφηναριού/κομματικού στρατού ανεξαρτήτως χρωμάτων. Δεν ξέρω αν το ΔΝΤ είναι κακό αλλά είπε μια μεγάλη αλήθεια ότι στην Ελλάδα οργανωμένα συμφέροντα αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις. Ένα απ' αυτά είναι και το....."κράτος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Start up companies should pay less taxes and increase gradually with the years in business until they reach a ceiling of 20%-25%. Tax payers should also be able to choose how a percentage of their taxes is distributed (defense, education, health care etc) People could take pride their own money helps the country get better.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.