29/1/17

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ YPG

Ο Τραμπ θα ζητήσει από το Πεντάγωνο να ετοιμάσει σχέδιο με βήματα τα οποία θα επιταχύνουν τον αγώνα ενάντια στην ISΙS σε Ιράκ και Συρία, ενώ λέγεται πως μεταξύ των επιλογών που υπάρχουν είναι και η αύξηση της στήριξης των Κούρδων.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε Ιράκ και Συρία, θα λυπήσει το ΑΚΡ.
Σύμφωνα με κείμενο της Λολίτα Τ. Μπαλντορ στο Ασοσιέιτεντ Πρες, ο Τραμπ εντός λίγων ημερών, θα ζητήσει από το Πεντάγωνο σχέδια τα οποία θα επιταχύνουν την ήττα της ISIS σε Ιράκ και Συρία.
Μεταξύ των σχεδίων αυτών περιλαμβάνεται η αύξηση του αριθμού των Αμερικάνων στρατιωτών σε αυτές τις χώρες και η αύξηση επίσης της βοήθειας που δίνεται στους Κούρδους μαχητές.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ μεταξύ των επιλογών είναι να σταλούν στην περιοχή περισσότερα ελικόπτερα Απάτσι, όπως και το να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στον στρατό εκεί για αποφάσεις μάχης. Σύμφωνα με την είδηση αυτή, αυτή την στιγμή στο Ιράκ υπάρχουν 5.160 Αμερικανοί  και στην Συρία 503.  Ένα από τα σχέδια για να καταλειφθεί η Ράκκα είναι η αποστολή μιας ταξιαρχίας.
Αλλά η πιο ισχυρή πιθανότητα μέχρι τώρα είναι να ενισχυθούν περισσότεροι οι Κούρδοι που αγωνίζονται κατά της ISIS. Η Τουρκία ανησυχεί για την βοήθεια που δίνουν οι ΗΠΑ στο YPG, αλλά το YPG είναι η βασική συνιστώσα των δυνάμεων που έχουν σχηματιστεί για την απελευθέρωση της Ρακκα και μάλιστα κάποιοι στο Πεντάγωνο υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να δοθούνε στους Κούρδους βαριά όπλα.
Αυτό είναι μια στρατηγική που είχε τεθεί και επί της διακυβέρνησης Ομπάμα, αλλά ποτέ δεν προχώρησε. Η πιο ισχυρή πιθανότητα στις επιλογές που  έχει το Πεντάγωνο, είναι η διεύρυνση της ενίσχυσης των ¨τοπικών στοιχείων¨.
http://haber.sol.org.tr/dunya/trump-yonetiminden-akpye-kotu-haber-kurtlere-destek-artirilabilir-183608
27/1/20117 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.