31/1/17

Διαβεβαιώσεις ΗΠΑ για τήρηση των αμυντικών δεσμεύσεων προς τη Ν. Κορέα

Στην ενίσχυση της άμυνας της Νότιας Κορέας κατά «της κλιμακούμενης απειλής της Βόρειας Κορέας» συμφώνησαν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις κι ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών Άμυνας καταγράφεται μετά τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με την προετοιμασία νέας δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης από τη Βόρεια Κορέα. 
Ο Μάτις, που αναμένεται να επισκεφτεί τη Νότια Κορέα την Πέμπτη, διαβεβαίωσε τον υπουργό Άμυνας της αναφερόμενης χώρας, Χαν Μιν-Κου, για τη δέσμευση των ΗΠΑ σχετικά με την άμυνα της Νότιας Κορέας.
Όπως ανακοίνωσε από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) στο νοτιοκορεατικό έδαφος, όπως αυτή έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιμακούμενη απειλή από την αναβάθμιση του πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.