30/1/17

Το τουρκικό νταηλίκι, η Γενοκτονία και η απάθειά μας

Παντελής Σαββίδης

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / Sedat Suna)
Υπάρχει μια άκρως προβληματική χώρα στα ευρωπαϊκά σύνορα η οποία από τότε που ο (κυρίαρχος, υποτίθεται) λαός που την αποτελεί εμφανίστηκε στην περιοχή, «πουλάει νταηλίκι». Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες: είναι η Τουρκία. Έχει αναστατώσει τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Και η διεθνής κοινότητα την παρακολουθεί χωρίς να την θεωρεί παρία του διεθνούς συστήματος, και χωρίς να της επιβάλει διεθνείς κυρώσεις.
Το κράτος αυτό έχει υποπέσει και στο έγκλημα της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής, και εδώ και μερικά χρόνια κρατά υπό κατοχή τη μισή, σχεδόν, Κύπρο.
Το πρώτο ζήτημα που τίθεται είναι μήπως ήρθε η ώρα να υπάρξει συντονισμένη διεθνής προσπάθεια όλων των λαών της περιοχής που απειλούνται από τον τουρκικό «τσαμπουκά», προς τον ΟΗΕ, όπου υποτίθεται εκφράζεται η νόμιμη βούληση της διεθνούς κοινότητας.
Η Τουρκία όμως δεν καταλαβαίνει και πολλά από συμπεριφορές στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας. Η μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνεται και στην οποία υποχωρεί είναι η ισχύς των όπλων. Μια τέτοια ισχύ συνάντησε από αποφασισμένους ανθρώπους στη Συρία (ανεξαρτήτως ποιοι είναι) και σκέφτεται την υποχώρηση.
Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο – Υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά
Τουρκικά F-16 στο Αιγαίο
Έχει συνειδητοποιήσει όμως πως δίπλα της, και στα δυτικά της, έχει έναν λαό που η ευμάρεια των τελευταίων σαράντα χρόνων τον κατέστησε μαλθακό και φοβισμένο. Έναν λαό που, λόγω των αντιλήψεων της πολιτικής του ηγεσίας, αντικατέστησε τη διαχρονική –από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος– αρχή πως ο καθένας κρατά ό,τι μπορεί, με την αίσθηση πως «τώρα που είμαστε στο ευρωπαϊκό μαντρί, μπορούμε να τα εγκαταλείψουμε όλα».
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

3 σχόλια:

 1. Since Simitis government, we have abondoned our alliances with the Kurds and the Armenians. In the USA at least there were no demonstration against Turkey without these 3 groups together. The Armenian diaspora could raise more money in a a single fundraising event than even the Jewish one. These alliances were real and we destroyed them.

  The absense of Greek military bases in Armenia is a proof of how dangerous our defence doctrine is. We can not control Turkey's aggression without presence in their east and north (Black Sea).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετικός ο κ. Σαββίδης αλλά θα κάνω δύο σχόλια

  "η ευμάρεια των τελευταίων σαράντα χρόνων τον κατέστησε μαλθακό και φοβισμένο"

  φοβισμένοι δεν νομίζω να είμαστε, αδιάφοροι σαν πολίτες γίναμε, επικεντρωθήκαμε στον υλισμό αδιαφορώντας για τις αξίες που πρεσβεύει ο Ελληνισμός.

  "Και κανείς… «ηγέτης» δεν είναι διατεθειμένος –ούτε έχει τις ικανότητες και το εκτόπισμα– να αναλάβει τέτοια προσπάθεια."

  Να θυμίσω ότι ο πρώτος ίσως πολιτικός αρχηγός που τόλμησε έστω και πλαγίως να πει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει και πρέπει να παρθούν μέτρα αντίθετα με αυτά που ελπίζει ο λαός, ο τελευταίος τον έστειλε στη λήθη επιλέγοντας το "λεφτά υπάρχουν". Δεν είναι θέμα μόνο ηγεσίας αλλά και του λαού. Μπορεί το ψάρι να βρομάει από το κεφάλι, στην δική μας όμως περίπτωση έχει βρομίσει και το σώμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Υπάρχει μια άκρως προβληματική χώρα στα ευρωπαϊκά σύνορα η οποία από τότε που ο (κυρίαρχος, υποτίθεται) λαός που την αποτελεί εμφανίστηκε στην περιοχή, «πουλάει νταηλίκι». Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες: είναι η Τουρκία"

  Μα κ. Σαββίδη, δεν γνωρίζετε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ; Για ποια, λοιπόν, "νταηλίκα" μιλάτε; Από μία ανύπαρκτη χώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.