31/1/17

Διαβάστε το άρθρο Τούρκου αρθρογράφου: Το δικαστικό χάος της Τουρκίας αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα

Ο Τούρκος αρθρογράφος στην ουσία δικαιολογεί τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα των "οκτώ"

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / Sedat Suna)
Άρθρο του Σεμίχ Ιντίζ (Semih İdiz) στην εφ. Hürriyet, 31/1/2017.
Η άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 έχει εκνευρίσει την Άγκυρα, η οποία τώρα δείχνει περιφρόνηση στην Αθήνα. Μια βολιδοσκόπηση συνταξιοδοτηθέντων διπλωματών δείχνει, ωστόσο, ότι η αιτία αυτής της άρνησης έγκειται περισσότερο στην Άγκυρα παρά στην Αθήνα.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι Τούρκοι διπλωμάτες ενστικτωδώς δεν εμπιστεύονται και παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντί της. Το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά φυσικά.
Παρά ταύτα, οι συνθήκες έχουν εξαναγκάσει τους δύο γείτονες να προσπαθήσουν να πορευτούν μαζί.

Αποσυρθέντες Τούρκοι διπλωμάτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να προκαλέσει κρίση με την Τουρκία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, αλλά δεν μπορεί να στείλει πίσω τους στρατιωτικούς εξαιτίας των νομικών αβεβαιοτήτων στην Τουρκία, η οποία έχει έναν πρόεδρο που επίσης υποστηρίζει τη θανατική ποινή, για να μην πούμε για τις αυθαίρετες φυλακίσεις.
Η Άγκυρα πρέπει να το κατανοήσει αυτό διότι αρνήθηκε να εκδώσει τον Ιρακινό αντιπρόεδρο Ταρίκ αλ-Χασίμι στο Ιράκ προκειμένου να δικαστεί για τη δημιουργία αντισιιτικών μονάδων θανάτου.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.