28/1/17

Από τη γιάφκα στου Γκύζη, νεκρός σε τουρκικό έδαφος

Νεκρός κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Ραιδεστό της Τουρκίας έπεσε ο 28χρονος Mπιλγκεχάν Καρπάτ, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2014 είχε συλληφθεί σε γιάφκα της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, στου Γκύζη. Σε παράλληλη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας συνελήφθη ο 42χρονος Σερίφ Τουρούν ή «Ερκάν», επικεφαλής της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, με έδρα τα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, ο Καρπάτ συμμετείχε στην επίθεση με ρουκέτες στα γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) και το κτίριο της διεύθυνσης ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, στις 21 Ιανουαρίου 2017. Στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες στον τρίτο όροφο του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία του κόμματος. Η ρουκέτα έσπασε το τζάμι δίχως να εκραγεί. Η δεύτερη επίθεση είχε στόχο το κτίριο της διεύθυνσης ασφαλείας. Η ρουκέτα έπληξε τον εξωτερικό μαντρότοιχο.

Κατά την έρευνα των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας που ακολούθησε, έπεσε νεκρός ο 28χρονος Καρπάτ, ενώ τραυματίστηκε και συνελήφθη ο Σερίφ Τουρούν ή «Ερκάν».


Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.