29/1/17

Ν.Αναστασιάδης: Οι αρχηγοί των μεσογειακών κρατών της ΕΕ στηρίζουν τις προσπάθειες λύσης

Ν.Αναστασίάδης: Οι αρχηγοί των μεσογειακών κρατών της ΕΕ στηρίζουν τις προσπάθειες λύσης
Στη στήριξη των αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων των μεσογειακών χωρών - μελών της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των χωρών του Med Group στη Λισσαβόνα.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε θερμά για την κατανόηση που επιδεικνύει η ΕΕ και πιο συγκεκριμένα η σημερινή Σύνοδος για το πρόβλημα της Κύπρου.
«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους φίλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για την πρόοδο των συνομιλιών, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ευχαριστώ για άλλη μια φορά θερμά για τη στήριξη που επιδεικνύουν, έτσι ώστε μέσα από την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα ευρωπαϊκό κράτος να αποκαταστήσει την ενότητα του, αλλά και να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που επιτρέπει σε όλους τους κατοίκους του Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζήσουν ειρηνικά μέσα στην υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι έγινε μια σε βάθος συζήτηση των ευρύτερων προβλημάτων αλλά και προκλήσεων που η Ευρώπη αντιμετωπίζει αλλά και γενικότερα τα ευρωπαϊκά κράτη του νότου.

«Για το εύρος των θεμάτων η διακήρυξη της Λισαβόνας ομιλεί από μόνη της. Αυτό που συμπερασματικά απαιτείται είναι η υλοποίηση των διακηρύξεων για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ευρώπης», ανέφερε ο Πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι αν σήμερα αναπτύσσονται λαϊκιστικά κινήματα ή μια ριζοσπαστικοποίηση είναι διότι πολλές φορές παραμένουμε στις διακηρύξεις.

« Η αποφασιστικότητα που εξεδήλωσαν και οι επτά και είμαι βέβαιος και οι 27 στη Μάλτα και εν συνεχεία στη Ρώμη είναι η καλύτερη συνταγή ώστε επιτέλους να αποκτήσουμε ή να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας, να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα που θα πλήττουν την ανεργία, που θα απαντούν στις ανάγκες των νέων, στην ανάγκη ενθάρρυνσης και δημιουργίας συνθηκών για επενδύσεις, στη δημιουργία συνθηκών εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας και γενικότερα μιας Ευρώπης που μας αξίζει και που ήταν το όραμα όλων μας», ανέφερε.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Άκουσα καλά; Είπε το Άλεξ ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα διότι τον φίλησε σταυρωτά ο Ολάντ;! Αυτή είναι διπλωματική και πολιτική ενόραση και όσφρηση και όχι οι βλακείες των ειδικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.