31/1/17

Απίστευτη πρόκληση της Άγκυρας - Απόπειρα κατάλυσης του ελληνικού κράτους

Αντιγράφουμε από την Καθημερινή
Αγκυρα: Ο Τσίπρας τελικά θα υποκύψει στις πιέσεις για τους «οκτώ»
ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ
Αργά ή γρήγορα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα υποχρεωθεί να ευθυγραμμιστεί με το τουρκικό αίτημα για τους οκτώ στρατιωτικούς. Αυτή η άποψη ξεχωρίζει τις τελευταίες ώρες στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης στην Άγκυρα. Οι πληροφορίες της «Κ» από τον κύκλο του νέου Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας και της κυβέρνησης του Μπιν Αλί Γιλντιρίμ δείχνουν ότι η τουρκική πλευρά πιστεύει ότι οι τουρκικές πιέσεις στο Αιγαίο και στο διπλωματικό πεδίο σύντομα θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η τουρκική πλευρά προβάλλει την άποψη ότι την παρούσα χρονική συγκυρία, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την Τουρκία. Στο πεδίο της οικονομίας η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο της καταστροφής και αυτή η εξέλιξη επιφυλάσσει αντίκτυπο για διάφορα πεδία. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι υποχρεωμένη να λάβει υπόψη της τα μηνύματα της τουρκικής πλευράς. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κατανοήσει ότι η υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών είναι κατεξοχήν μια πολιτική και όχι δικαστική υπόθεση-διαμάχη. Αυτό υπογραμμίζουν ομόφωνα οι πηγές μας.
Την παραπάνω άποψη υποστηρίζει και ένα πρώην στέλεχος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο σήμερα δραστηριοποιείται στο ακαδημαϊκό πεδίο της γειτονικής χώρας  και πραγματοποιεί συχνές τοποθετήσεις στον φιλοκυβερνητικό τύπο της Τουρκίας. Ο Μεσούτ Χακκί Γιασίν τονίζει ότι την παρούσα στιγμή η Άγκυρα λαμβάνει μηνύματα που δείχνουν ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να αναθεωρήσει την στάση της στο ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών.
Οι παραπάνω απόψεις έρχονται στο προσκήνιο την στιγμή που ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Kanal 24, το οποίο το βράδυ της Δευτέρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίου και εμμέσως ζήτησε από τους Τούρκους πολίτες να αποφεύγουν στο μέλλον ως τουριστικό προορισμό την Ελλάδα.

8 σχόλια:

 1. Η ομάδα του cool Alexis δεκανίκι στο γνώριμο έργο των ψυχολογικών επιχειρήσεων, μετρώντας αντιδράσεις και στρώνοντας το δρόμο στην ελληνική κοινή γνώμη...
  Δε θα σας περάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με τους συριζανελ κανείς δε μπορεί να βγάλει άκρη, επειδή απλά δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Το πιθανότερο είναι να δουλεύουνε τους Τούρκους όπως προσπάθησαν να δουλέψουν τους Ευρωπαίους και όπως δούλεψαν κι ακόμη δουλεύεουν τον ελληνικό λαό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. Ταϋγέτη.

   Μὰ τὴν κόλασι στὴν ὁποία ζῆς ὁ Ἀνδρέας τὴν προετοίμασε καί τὴν στερέωσε ἀκολούθως.

   Διαγραφή
  2. Να κλωνοποιήσουμε τον Αντρέα,να τον επανεκλέξουμε να μας διορίσει στο δημόσιο!

   Διαγραφή
 4. Περιμένουμε την απόφαση τού Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αποφασιστεί η διακοπή ή η συνέχιση τής κράτησης είναι διαφορετικά και δεν έχουν καμιά σχέση με όσα εκτιμήθηκαν στον Άρειο Πάγο, αλλά αφορούν μόνο το αν σωστά και αιτιολογημένα η αρμόδια αστυνομική αρχή έχει ορίσει να παραμείνουν σε διοικητική κράτηση (ως αλλοδαποί χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα) οι οκτώ εκζητούμενοι.
  Δεν αποκλείεται να διαταχθεί η διακοπή τής παραπάνω κράτησης, οπότε και οι 8 τούρκοι αξιωματικοί θα αφεθούν τελείως ελεύθεροι.
  Και αν (σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι) επιλέξουν να μεταβούν σε άλλην χώρα; π.χ. Γερμανία όπου και άλλοι σαράντα συνάδελφοί τους; Και μπούν σε ένα αεροπλάνο και πάνε π.χ. στο Βερολίνο;
  Λέμε τώρα ....αν ! Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση Τσίπρα θα ξεγλυστρούσε από την πίεση τού σουλτάνου.
  Όμως η στοιχειώδης αξιοπρέπεια τού Ελληνικού Κράτους απαιτεί να βγεί ο cool Αlexis και να δηλώσει ξεκάθαρα ότι καμιά υπόσχεσή του στον σουλτάνο δεν είχε ποτέ την έννοια τής παράκαμψης των αυτονόητα δεσμευτικών για οποιαδήποτε Δημοκρατική Κυβέρνηση δικαστικών αποφάσεων και ότι η επιθυμία του να ικανοποιήσει το αίτημα τού σουλτάνου, ως δική του πολιτική πρόθεση δεν μπορεί να υπερκεράσει την υποχρέωσή του να σεβαστεί την δεσμευτική απόφαση τού αρμόδιου Ανωτάτου Δικαστηρίου.
  Εννοείται πάντως ότι οι φήμες που επικαλείται η "Καθημερινή" πιθανότατα να είναι απλά εσκεμμένες διαδόσεις τούρκικων χαλκείων για να διασύρουν την Ελληνική Κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.