29/1/17

Άνω κάτω με το διάταγμα Τραμπ. Το Ιράν κλείνει τα σύνορά του

Μετά τις οργανώσεις που μηνύουν τον Τραμπ, το Ιράν κλείνει την 'πόρτα' στους Αμερικανούς πολίτες

Χάος μέσα σε μόλις λίγες ώρες. Από την στιγμή που ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες και τις μηνύσεις που ακολούθησαν από Αμερικανικές οργανώσεις κατά Τραμπ, το Ιράν απάντησε με το ίδιο νόμισμα.

Όπως έγινε γνωστό, το Ιράν από σήμερα κλείνει τα σύνορα του σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες απαντώντας με “μέτρα αμοιβαιότητας” μετά την απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει για τρεις μήνες την είσοδο Ιρανών, αλλά και πολιτών έξι ακόμη μουσουλμανικών χωρών, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν...σεβόμενη τον αμερικανικό λαό, όμως για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της, αποφάσισε να εφαρμόσει μέτρα αμοιβαιότητας μετά την προσβλητική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών που αφορά του Ιρανούς πολίτες και για όσο διάστημα αυτό το μέτρο δεν αίρεται», αναφέρει στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση και η οποία εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα αμερικανικές οργανώσεις υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων, ανάμεσά τους και η ισχυρή ACLU, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.

2 σχόλια:

  1. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΣ: Καμία ἔκπληξις ὡς πρός τό ὅτι ἡ ACLU θά πολεμήσει κάθε μέτρο τοῦ Τράμπ μέ ὅλα τά μέσα της καί σέ ὅλα τά ἐπίπεδα. Ἀπό Βικιπαίδεια:
    " Anthony D. Romero is the executive director of the American Civil Liberties Union. He assumed the position in 2001 as the first Latino and openly gay man...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ουκρανια προφανως τιθεται σε παγο,ενοψει της αγαστης συνεργασιας Αγγλοσαξωνιας-Ρωσιας με πιθανη "παραδοση" του Ιραν εκ μερους των Ρωσων(εφοσον και εαν) και ως εκ τουτου ανοχης απο αυτην της επερχομενης τουρκο-ιρανικης συγκρουσης...κιεμεις αντε να μαζεψουμε κανα φραγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.