29/1/17

Γιλντιρίμ σε Μέι για Κυπριακό: Να διατηρηθούν οι εγγυήσεις

Tο Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τον Τούρκο Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ και τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Μέι κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα, η οποία ακολούθησε τη συνάντηση Μέι-Ερντογάν.
Σε ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε για το ποια είναι η θέση της όσον αφορά την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, η Τερέζα Μέι απάντησε:
«Είμαστε ευχαριστημένοι που βλέπουμε τις διαπραγματεύσεις να έχουν προχωρήσει τόσο μακριά. Θέλουμε να δούμε μία λύση η οποία θα διασφαλίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Κύπρου μακροπρόθεσμα, μία λύση που θα είναι καλή για όλο το λαό της Κύπρου και για αυτό θα εργαζόμαστε». Πρόσθεσε ότι το θέμα συζητήθηκε τόσο με τον κ. Γιλντιρίμ όσο και με τον κ. Ερντογάν.
Αναφορικά με τη συζήτηση για το Κυπριακό, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι αντάλλαξε ιδέες με την κα Μέι. Είπε ότι η λύση πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη και ότι είναι σημαντικό οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι που ζουν στην Κύπρο να είναι ασφαλείς και οι εμπειρίες του παρελθόντος να μην επαναληφθούν. «Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο περιβάλλον, επομένως οι εγγυήσεις ασφαλείας πρέπει να διατηρηθούν. Αυτό ήταν το μήνυμα που δώσαμε στην Πρωθυπουργό», είπε ο κ. Γιλντιρίμ.

Πηγή: KYΠΕ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.