1/7/09

Τσουκάτος: Δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Θ. Τσουκάτος
Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνείται ολοκληρωτικά -όπως αναφέρει- τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο «εντυπωσιακά αόριστο, απολύτως ξένο προς εμέ και αντίθετο ως προς όλα τα στοιχεία της δικογραφίας».
Ελεύθερος, μετά την απολογία του στον τέταρτο ειδικό ανακριτή, αφέθηκε ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν.
Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνείται ολοκληρωτικά -όπως αναφέρει- τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο «εντυπωσιακά αόριστο, απολύτως ξένο προς εμέ και αντίθετο ως προς όλα τα στοιχεία της δικογραφίας».
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσουκάτος, κατηγορείται για συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, λειτούργησε ως μεσάζων του Μ. Χριστοφοράκου για να δοθεί 1 εκατομμύριο μάρκα σε τότε στελέχη του ΟΤΕ.
Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τσουκάτος, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για οικονομική ενίσχυση του κόμματος, ενώ όπως τόνισε, στην οικονομική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική επιτροπή «δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ».
Όπως αναφέρει στο υπόμνημα, δέχθηκε τον κ. Χριστοφοράκο στο κομματικό του γραφείο, σε ραντεβού που κλείστηκε υπηρεσιακά στις 20 Οκτωβρίου 1998 και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα πολιτικού περιεχόμενου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, ο κ. Χριστοφοράκος εξέφρασε σε εκείνο το ραντεβού την επιθυμία της εταιρίας που εκπροσωπούσε, να συμβάλλει στην ενίσχυση του κόμματος ενόψει της οικονομικής εξόρμησης για το Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές, χωρίς όπως τονίζει, να ζητήσει απολύτως κανένα αντάλλαγμα ή να το συνδέσει με οποιαδήποτε εταιρική δραστηριότητα.
«Αποδέχθηκα την πρόταση, υποκείμενος σε μια αναγκαιότητα, που επέβαλε την αποδοχή των προσφερομένων χρηματικών εγγυήσεων -πλην αν η προέλευσή τους ήταν από ύποπτο χώρο ή παράνομες δραστηριότητες ή αν συνοδευόταν με ανταλλάγματα - τούτο δε, γιατί κανένας προεκλογικός αγώνας δεν κόστιζε μόνο τα δηλούμενα ποσά και κανένα επίσημο βιβλίο δεν απεικόνιζε την ακριβή οικονομική κατάσταση (εισπράξεις - πληρωμές) του κόμματος».
Όπως αναφέρει ο κ. Τσουκάτος, σε άλλη επίσκεψή του, ο κ. Χριστοφοράκος του προσδιόρισε το ακριβές ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων.
Στο υπόμνημα τονίζονται επίσης τα ακόλουθα:
«Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων επίσημη θέση του κόμματός μου υπήρξε πως "από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει η κατάθεση του ποσού στο ταμείο". Αυτό είναι αληθές. Ούτε και θα μπορούσε να προκύπτει από τα επίσημα βιβλία. Είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου. Η νέα ηγεσία όμως του κόμματος, όφειλε να ζητήσει τα ανεπίσημα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου και να μιλήσει καθαρά με τα πρόσωπα που ασχολούνταν με τα οικονομικά. Πάνω από όλα, θεωρώ πως έπρεπε να ακούσει και εμένα. Γνωρίζουν οι πάντες άριστα, καμιά μεγάλη χορηγία (άνω του τότε νομίμου ορίου των 10.000.000 δρχ. και σήμερα των 15.000 ευρώ) δεν αναγραφόταν στα επίσημα βιβλία. Αν συνέβαινε, τα βιβλία θα απορρίπτονταν κατά το νόμιμο έλεγχό τους από τη Βουλή και οι συνέπειες θα ήταν πέραν των ποινικών κυρώσεων για την παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, η μείωση κατά 50% της ετήσιας κρατικής χορηγίας (σήμερα 22 εκατ. ευρώ)».
Ο συνήγορός του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως «αρχή της δικαίωσης του κ. Τσουκάτου, ενώ επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη στην υπόθεση ήταν μια παράνομη μεν, αλλά χρηματοδότηση κόμματος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

21 σχόλια:

  1. Επρεπε να βρεθεί στο σκαμνί για να ομολογήσει αυτά που όλοι ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κόμματα χρειάζονται λεφτά, οι βουλευτές χρειάζονται λεφτά για τους προεκλογικούς αγώνες τους, οι παρατρεχάμενοι δουλεύουν τζάμπα περιμένοντας τη "δικαίωση, εκλογική νίκη", οι επιχειρηματίες - καναλάρχες εκδότες μοιράζουν.
    Ο κύκλος της αμαρτίας σε λιγότερο από 50 λέξεις.....

    Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν με νοιάζει αν όλα αυτά είναι «συνήθης» πρακτικές στα κόμματα αυτό που με νοιάζει είναι να μάθω ποιοι επωφελούνται από αυτές. Ακόμα και αν οι όποιες ευθύνες τους έχουν παραγραφεί. Θέλω να τους ξέρω ώστε να τους περιποιηθώ κατάλληλα στην κάλπη. Και έχω κάθε δικαίωμα στην ελεύθερη πληροφόρηση για την ηθική των πολιτικών προσώπων που ζητούν την ψήφο μου.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΚΑΙΑ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ , ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΒΛΕΒΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
    ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΑΚΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΣΩΘΕΙ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ;
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΑΙ ,ΚΥΡΙΟΙ ΕΝΟΡΚΟΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟΝ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΛΗ" ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕ ΓΙΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΟ - (ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΦΟΥΚΑΡΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΩΣ ΛΑΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολοι εμεις οι εξω απο τα τειχη της ιερουσαλημ υποψιαζομασταν τι γινεται εκει μεσα με τα βιβλια ,

    λογικα τιποτα δεν θα αποδειχθει γιατι ολοι ξερουμε οτι τα σκ@#$ παντα επιπλεουν ,

    ετσι το μονο που φτανει σε ολους εμας εξω απο τα τειχη της ιερουσαλημ

    ειναι :


    ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΙΑ


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛΑ....ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΖΗΤΩ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ...Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ,ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ----sikelos13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο τέλος την πληρώνουν οι χρηματοκομιστές -χαμάληδες των κομμάτων.
    Τα ίδια τα κόμματα που δέχονται τα χρήματα, δεν ελέγχουν την πηγή τους. Άρα έχουν εξελιχθεί σε πλυντήρια μαύρου χρήματος.

    Ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης ο Σπύρος Αυγερινός δήλωσε ότι: " ο Τσουκάτος έφερνε μεγάλα χρηματικά ποσά". Το ΠΑΣΟΚ έκανε έρευνα και δεν βρήκε το ένα εκατομμύριο μάρκα...σιγά μην το εύρισκε ολόκληρο !
    Ο Νόμος που έφτιαξαν στα μέτρα τα δικά τους, τους έδινε την δυνατότητα να μην είναι υποχρεωμένοι να γράφουν την πηγή της μιζοχορηγίας. Οι ίδιοι όμως ήξεραν ποιοι τους συνέτρεξαν οικονομικά, ώστε αργότερα να βοηθήσουν σε καμιά ρύθμιση ή εργολαβία. Την ίδια τακτική εφάρμοσε και η Ν.Δ και τώρα αλληλοκατηγορούνται σαν κοκόρια για την ίδια κότα !
    Η πρακτική αυτή δηλαδή της χρηματοδότησης των κομμάτων έχει την αρχή της στην δεκαετία του ΄50.
    Φρόντισαν όμως εν τω μεταξύ να την ...βελτιώσουν.
    Υπάρχουν τηρούμενα βιβλία σύμφωνα με το άρθρο, άρα υπάρχουν και μη τηρούμενα βιβλία (διπλά).
    Όταν ένας ψιλικατζής φοροφεύγει με τα διπλά βιβλία, ο νόμος γίνεται αυστηρός και τον κλείνουν στη φυλακή αφού του επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα. Εδώ γιατί δεν μπαίνει κανείς φυλακή;
    Δεν εννοώ πρόσωπα σαν τον Χριστοφοράκο ή τον Τσουκάτο, αλλά των εθνοπατέρων και ακόμη των εθνοαρχηγών.

    Άλλωστε το λέει ξεκάθαρα ο δικηγόρος του Τσουκάτου "είναι μεν παράνομη, αλλά ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ κόμματος".

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sikelos13 - τα κράτη πάνε μπροστά με κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Εμεις αρμενίζουμε στραβά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μας πείραζε η Χούντα του Παπαδόπουλου (δεν θα πω δικαίως ή αδίκως δεν έχω το δικαίωμα γιατί τότε ήμουν μικρή και δεν μπορώ να έχω απόλυτα αντικειμενική άποψη)που έκανε ότι έκανε και θέλαμε δημοκρατία.Ετσι λοιπόν το Πολυτεχνείο όπως λένε οι άλλοι (Εγώ λέω οι Αμερικάνοι αυτοί την ανέβασαν αυτοί την κατέβασαν) έριξε την Χούντα .Εχουμε λοιπόν τώρα μια δημοκρατία στην οποία ο πολίτης είναι ξυπόλιτος μπροστά στην δικαιοσύνη ο έχων και κατέχων ζει σε κατεχόμενο έδαφος λόγω των ευρώ που έχει στρώσει και οι πολιτικοί που υποτίθετει έχουν το αξίωμα για ΄το κοινό καλό του τόπου τρώνε τον άμπακο απροκλητα και με θράσσος και ποτέ μα ποτέ δεν αποδεικνύεται.Αν δε κάποιος ταλαίπωρος χρωστάει στην εφορία ούτε ψύλος στο κόρφο του.
    Ερώτηση:
    Τελίκά τι από τα δυο είναι δικτατορία η του Παπαδόπουλου ή η τωρινή και αν είναι και τα δύο γιατί δεν βρίσκεται και τώρα κάποιος κάποιοι να την ρίξουν.Και αν δεν υπάρχει κανένας με τσαγανό εμείς τι κάνουμε ?
    Το δικαίωμα της ελευθερίας εμπεριέχει την υποχρέωση της προάσπισής της .Δεν μπορεί κανείς να μιλάει και να παραπονιέται όταν την στιγμή που πρέπει να επιλέξει βάση της Εθνικής συνείδησης (Αν έχει) λιάζεται στις παραλίες και μεψημιρώντας για την κακή τύχη του.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστίνα...
    Το μέγα λάθος του Παπαδόπουλου και των λοιπών είναι ότι δεν τους κρέμασε.


    Ελπίζω παρόμοια λάθη να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστινα 3.54
    τρεις το πρωι σπαει η πορτα του σπιτιου σου και οι εσατζηδες μπουκαρουν μεσα.
    μποστα στα ματια σου αρχιζουν και ξυλοκοπουν τους γονεις σου και τους βριζουν.
    αυτο ηταν η χουντα του παπαδοπουλου.
    η χουντα που εχουμε τωρα και συμφωνω ειναι οτι με την ψηφο μας μπορουμε να την κατεβασουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Χριστίνα...
    Το μέγα λάθος του Παπαδόπουλου και των λοιπών είναι ότι δεν τους κρέμασε.


    Ελπίζω παρόμοια λάθη να μην επαναληφθούν στο μέλλον."

    Φιλε μου πόσο δίκιο έχεις. Το έχω πει εκατοντάδες φορές, το μεγάλο λάθος του ήταν ότι δεν τους ..... εξαφάνησε και τους ξαναφορτωθήκαμε εμείς. Και σε αυτό νομίζω δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλει. Τους είχε στα χέρια του και δεν τους πείραξε και όταν ήρθαν αυτοί πάνω το πλήρωσε με φυλακή, πεθαίνοντας στη φυλακή μόνος κι έρημος χωρίς να έχει ΚΑΜΙΑ περιουσία στο όνομα του. Επίσης και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.

    Φίλε manos141 έχεις παραδείγματα για αυτά που λες με τους εσατζήδες ή τα λέμε επειδή τα έχουμε ακούσει από άλλους ;
    Και εν πάσει περιπτώση συμφωνώ ότι γινόταν ίσως και αυτά, αυτούς που ξυλοφόρτωναν τους έδερναν χωρίς λόγο και αιτία ή για κάποιο λόγο ; Γιατί εγώ ξέρω χιλιάδες που δεν είχαν κανένα πρόβλημα.
    Φίλοι μου, τους χουντικούς τους έχουν δαιμονοποιήσει οι ίδιοι που τόσα χρόνια μας φλομώνουν στο ψέμα και στην κλεψιά. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ;
    Τον Βασηλιά Κωνσταντίνο επίσης. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ;
    Ετσι όμως τους βολεύει γιατί δεν θέλουν να γίνει κάτι και μετά να τρέχουν. Μια χαρά είναι στην εξουσία, καλά περνάμε, καλά κλέβουμε....ο φόβος φυλάει τα έρμα. Και μην βιαστεί κανείς να με κατηγορήσει για χουντικό ή βασιλικό. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ. Αλλά συγκρίνοντας χούντα με αυτούς εδώ, νομίζω καλύτεροι ήταν οι άλλοι. Τουλάχιστον άφησαν και κάποια έργα που τα έκαναν οι ίδιοι με ελληνικά χρήματα και όχι της ΕΕ όπως ετούτοι.
    Τι να λέμε τώρα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ, ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΧΕΙ ΕΚΦΥΛΙΣΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ, ΟΛΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 10 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ.... sikelos 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φιλτατε Τhessalos παραδειγμα δεν εχω...βιωμα εχω ..μιλω για τους γονεις μου εξη μηνες φυλακη στον διονυσο ξυλο καθε μερα με το εγκλημα οτι ηταν της ενωσης κεντρου ενεργα μελη...αστω εως εδω....ας μην ξαναζησει κανεις τετοιες στιγμες και η πατριδα μας να μην ξαναπερασει τετοια κολαση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. manos141
    'η χουντα που εχουμε τωρα και συμφωνω ειναι οτι με την ψηφο μας μπορουμε να την κατεβασουμε......'

    Το σύστημα φίλε μου είναι αγγελικά πλασμένο. Δίνει την ψευδαίσθηση της επιλογής στον καθένα μας. Είδες πως κατεβάσαμε με την ψήφο μας την Γιαννάκου και πως την ξαναβγάλαμε πρώτη ευρωβουλευτίνα για παράδειγμα.
    Ακόμη και αν ρίξουμε το ένα κόμμα θα έρθει το άλλο για να περάσει τα ίδια και χειρότερα προγραμματισμένα και υπαγορευόμενα.
    Το τι μπορεί να γίνει, ο Θεός να βάλει το χέρι του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους ,
    Manos141 λυπάμαι που το ακούω ειλικρινα και δεν θα ήθελα ποτέ κανεις να περάσει κάτι τέτοιο.Δυστηχώς στην ιστορία της Ελλάδος πολλά έχουν συμβεί..
    Πέραν τούτου όμως όταν σπούδαζα σε ένα εκ των μαθημάτων που ήμουν υποχρεωμένη να περάσω και μάλιστα με επιτυχία ήταν η ψυχολογία σ'αυτήν λοιπόν έμαθα το εξής απλό.
    Είναι πολύ εύκολο να χειραγωγήσεις με τα κατάλληλα μέσα και να κάνεις τον άλλον όχι μόνο υποχείριο σου αλλά νοητικά σκλάβο σου υποδεικνύοντας του πράξης που θα πιστεύει ότι είναι δικές του επιλογές.Ετσι λοιπόν μέσα απο αυτό μάθαμε πως μπορούν κάποιοι να σε πείσουν για τα πάντα ..
    Πες μου όμως Μάνο ειλικρινά πιστεύεις ότι η ψήφος σου έχει καμμία σημασία πέραν από το να σου ρίξουν στάχτη στα μάτια ?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χριστινα
    167 επαναστασεις και πραξικοπηματα απο την εποχη του Οθωνα μεχρι το 1967 (Χονδροκουκης)ειναι αρκετα.
    η ψηφος μας ειναι πιο δυνατη απο τα τανκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι χούντα έχουμε τώρα mano ε;τι υπονοείς;προτιμούσες σοσιαλισμό τύπου Σημιταρά;ας είμαστε προσσεκτικότεροι στις διαπιστώσεις μας
    Επίσης η χούντα ήταν ένα αίσχος που μας στέρηση την πρόοδο και δεν μπήκαμε στην ΕΕ(κι αν μπαίναμε από τότε θα είχαμε στην Ελλάδα σίγουρα ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα αλλά δεν θα έφερνε την απαίσια νοοτροπία του σκυλάδικου που έφερε και καθιέρωσε στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ του 80!δεν θα γινόταν ποτέ τα αίσχη του 80 και τα αίσχη Τσουκάτου) ήδη από το '60!έκανε την προδοσία στην Κύπρο και δίχασε τον λαό οπότε δεν είχε τίποτα καλό αυτή η κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. '167 επαναστασεις και πραξικοπηματα απο την εποχη του Οθωνα μεχρι το 1967 (Χονδροκουκης)ειναι αρκετα.
    η ψηφος μας ειναι πιο δυνατη απο τα τανκς.'

    Με συγχωρείς που παρεμβαίνω καθώς αλλού απευθύνεσαι (στη ΧΡΙΣΤΙΝΑ), αλλά έχω να παρατηρήσω ότι αναφέρθηκε μόνον ότι ο λαός χειραγωγείται πολύ εύκολα και καπελώνεται από τη σημερινή 'δημοκρατία' και γίνεται ευκολότερα ελεγχόμενος παρά με την δικτατορία όπου υπήρχαν και δυνατές αντιδράσεις.
    Τώρα τα πράγματα είναι περισσότερο ύπουλα με την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας. Άλλωστε αν αυτούς που χειραγωγούν τον λαό δεν τους βόλευε περισσότερο αυτό το σύστημα να είσαι σίγουρος ότι τώρα θα είχαμε δικτατορία των τανκς και όχι την σημερινή δικτατορία.
    Πάντως κάθε συζήτηση είναι καλοδεχούμενη μήπως τυχόν βρεθεί κάποια λύση στο αδιέξοδό μας αν και το βλέπω δύσκολο. Όλα φαίνονται να είναι γερά δεμένα.
    Φυσικά την ψήφο μας την χρησιμοποιούμε αλλά οι δυνατότητές της νομίζω ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένες.
    Ισως να ωφελούσε μία προεκλογική περίοδος χωρίς ΜΜΕ (τηλεόραση ραδιόφωνο εφημερίδες) και χωρίς μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις ώστε να περιορισθεί η επιρροή του μεγάλου κεφαλαίου στην κοινή γνώμη (ουτοπικό φαίνεται).
    Βλέπεις τα τεράστια ποσά που παίρνουν τα κόμματα από μυστικούς εργοδότες...
    Ποιός τάχα χρηματοδοτεί τους υποψήφιους βουλευτές με 2 και 3 εκατομμύρια ευρώ τον καθένα ώστε να κάνει την προεκλογική του εκστρατεία με αξιώσεις. Κάποιες εταιρείες που οργανώνουν αυτές τις προεκλογικές εκστρατείες ανεβάζουν το ποσοστό επιτυχίας ανάλογα με το ύψος της δαπάνης. Δεν χρειάζεται λοιπόν να αναρωτιώμαστε γιατί έχουμε πολιτικούς μαριονέτες.

    Και πάλι 'ο Θεός να βάλει το χέρι του...'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 9:17 οι αριθμοί προσωπικά δεν μου λένε κάτι παραπάνω από το βασικό και ορθολογιστικό γίνανε τελικα για το τίποτα γιατί σήμερα η δημοκρατία είναι ασιδοσία για κάποιους και χούντα για κάποιους άλλους.Το να ωραιοποιούμε την κατάσταση και να λεμε νούμερα και λόγια ιστορικά δεν αλλάζει το σημερινό καθεστώς που λέει ότι έχουμε μια δηκοκρατική χούντα με κουμουνιστική κυβέρνηση στην οποία ζούνε οι λίγοι υποφέρουν οι πολλοί και η ψήφος είναι για τα μάτια του κόσμου.Τότε ήταν τα τανκς που σε σκότωναν τώρα απλά άλλαξε ο τρόπος αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ...Εχουμε μια δημοκρατία τιμής ένεκεν .Που ζει μονο το γκέτο των κλεφτοκοτάδων που λυμαίνονται τα πάντα και που δεν έχουν άλλο χρώμα από το χρώμα του ευρώ .Εχουμε την χούντα των πολλών που ζητάνε να ζήσουν αξιοπρεπώς και ψηφίζουν με το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο μόνο που ξέχνάνε ότι αυτό δεν θα ρθει ποτέ μια και δεν έχει θεμέλιωθεί από το σήμερα.Εχουμε τα τανκ που λέγονται λαθρομετανάστες και που φοβούνται μόνο τον Αλλάχ και στα δύσκολα δεν θα σταματήσουν στην πόρτα σου θα περάσουν πάνω από το πτώμα σου.ΚΑι αυτά τα τανκ τα χρωματίζουμε με το χρώμα της φιλανθρωπίας, της φιλεσπλαχνίας της ανθρωπίας και όποιος τολμίσει να μιλησει είναι ρατσιστής , εθνικιστής ,σοβινιστής.
    Λοιπόν στην χούντα την τότε έχω να αντιτάξω την σημερινή διανθισμένη με ωράια χρώματα και ανθρώπινα αντί σιδερένια τανκ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. SAPHIRE o σημιτης εκανε Νεοφιλελευθερη πολιτικη

    Τα εχουμε και τα Σκανδαλα της ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.