11/7/09

Θυρανοίξια του ναού του Aγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο

Δεν παραδώσαμε την ελπίδα είπε ο κ. Βαρθολομαίος (φωτ. αρχείου)

Παρουσία Βαρθολομαίου, Κασσίμη
Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του υφυπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο.
«Δεν παραδώσαμε την ελπίδα [...] επειδή υπάρχει ακριβώς ελπίδα και προοπτική αναστυλώνουμε τους ναούς μας και τα λοιπά σεβάσματα του γένους μας και της πίστεως μας» είπε ο κ. Βαρθολομαίος από το θρόνο του ναού.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι πολλοί Έλληνες, πολλοί Πριγκηπονησιώτες, αλλά και από την Ελλάδα βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο που είχαν πριν από δέκα χρόνια όταν σείστηκε ολόκληρο το νησί» από το μεγάλο σεισμό, δήλωσε ο κ. Κασσίμης.
Ο ναός ανακαινίστηκε εκ βάθρων με την χορηγία της οικογένειας του Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή: «Είναι σημαντικό το έργο που γίνεται υπό την αιγίδα του Πατριάρχη μας». «Έχουμε ανακαινίσει δυο εκκλησίες, την Μητρόπολη, τον Αγιο Δημήτριο και την Κοίμηση. Η Πρίγκηπος είναι μία όαση Ορθοδοξίας εκτός Ελλάδας, εδώ στην Πόλη, και πόλος έλξης για πολλούς Έλληνες προσκυνητές» είπε μετά τις τελετές.
Παρόντες ήταν επίσης ο πρέσβης τη Ελλάδας στην Αγκυρα Φωτής Ξύδας, ο δήμαρχος Πριγκηπονήσων Μουσταφά Φαρσάκογλου, ο έπαρχος Μεβλούτ Κουρμπάν και πλήθος προσκυνητών από την κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Σέβομαι τον αγώνα του Οικουμενικού Πατριάρχη διότι αποσκοπεί στην επιβίωση του Ελληνισμού στα πατρογονικά χώματα της Ιωνίας.
    Ὀμως ρε παιδιά γιατί δεν μπορώ να τον συμπαθήσω με τίποτα όπως και τη μουτσούνα του Μακάριου;Ξεχάστε θρησκείες, δωδεκάθεα και λοιπά θρησκεύματα που μπροστά στο συμφέρον του Ελληνισμού τα γράφω τα παλιά μου τα παπούτσια!
    Πείτε μου τι κοινό έχει η όλη φυσιογνωμία του τραγόπαπα με τους Σπαρτιάτες Αρχαγέτες, το Μέγα Αλέξανδρο,τους Σαλαμινομάχους και Μαραθωνομάχους.
    Ας όψεται η αγάπη μου για τον Ελληνισμό γιατί γι'αυτόν τον τραγόπαπα μέχρι και τη ζωή μου θα δώσω για τον αγώνα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ Η ΚΑΘΑΡΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ.


    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΠΡΩΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΕΙΣΑΙ ΑΓΝΟΣ, ΚΑΘΑΡΟΣ, ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΤΡΑΓΟΣ" Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.


    ΑΜΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΡΑΓΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΗ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

    ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΔΙΑ,ΤΟ ΓΑΝΥΜΗΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟ - ΑΥΤΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΠΑΝΑ.


    Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΑΡΑΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ.


    ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΗΤΑΝ ΤΟ "ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ",ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΦΡΑΣΗ.
    ΚΙ ΕΥΣΤΟΧΑ Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ.ΗΤΑΝ Η ΑΧΑΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ."ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ" ΚΙ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ.ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ.


    ΚΟΙΤΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ,ΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ.
    ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.

    Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΑΝ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ, ΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που κολλάνε οι βάρβαροι-ναι γιατί βάρβαροι ηταν εφόσον πετούσαν τα παιδιά στο Καιάδα- Σπαρτιάτες με τον Βαρθολομαίο δεν καταλαβαίνω,εσύ ανώνυμε είδες πολλούς και ξέρεις πως ήταν,ή είσαι σίγουρος ότι είσαι "Σπαρτιάτης Αρχαγέτας" και όχι απόγονος σλαβοαλβανών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΚΟ ΚΡΑΣΗ ΚΑΛΟ ΞΥΔΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ .ΑΛΛΑ ΚΙ Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΙΝΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκο;Μάλλον το όνομά σου σημαίνει Νίκη του Λαού, αλλά και Νίκος=Θυμός του Λαού.Εσύ λοιπόν που πετσόκοψες το όνομά σου και δεν το σεβάστηκες, αυτά κατάλαβες από όσα έγραψα;
    Σέβομαι απεριόριστα τον αγώνα του Πατριάρχη μας,γνωρίζω το δύσκολο μετερίζι από το οποίο παλεύει,επικροτώ τις κινήσεις του για τον Οικουμενισμό της Ορθοδοξίας και την Ένωση με την Καθολική Εκκλησία.
    Αντί να βρίζεις εμένα πήγαινε στο Άγιο όρος να ακούσεις τι λένε οι Μοναχοί μας γι'αυτόν!
    Η μόνη μας διαφορά Νικολάκη είναι ότι εγώ βάζω πάνω από πολιτικά και θρησκευτικά πιστεύω το συμφέρον του Ελληνισμού.
    Και συ Ζαφύρη πατάς σε σάπια σανίδα.
    Οι Σπαρτιάτες στον Καιάδα έριχναν τους δειλούς και τους Προδότες.Ποτέ δεν έριξαν βρέφη, αλλά το έθιμο της εποχής ήταν να γίνεται "έκθεση" βρεφών.Ώστε ήταν βάρβαροι τα "αδέλφια" των Εβραίων; (Σ' ΈΤΣΟΥΞΕ;).Ώστε είμαι Σλαβοαλβανός;.Έχεις συναναστραφεί ποτέ Αρβανίτη;Γνωρίζεις τι πάει να πεί "Αρβανίτικο κεφάλι" και τι " Aρβανίτικος Όρκος";Γνωρίζεις τι έκανε ο Αρβανίτης Γκούρας (GUR-GURI=Η ΠEΤΡΑ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ BITHAGURI=ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ)στους Τούρκους της Άμφισσας κατόπιν εντολής του Οδυσσέα;
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΩΡΕ...ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟΒΛΗΤΟ,ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!
    Εγώ σας έφταιξα ΑΔΕΛΦΙΑ και όχι τα λαμόγια που ξεπουλάνε την Ελλάδα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΗΡΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΠΧ. Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ.
    ΜΧ. Η ΜΑΡΙΑ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ.

    ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΤΡΑΓΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΕ?
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.