27/7/09

Εκλογικές παρατυπίες καταγγέλλει η αντιπολίτευση στο ιρακινό Κουρδιστάν

Παράπονα για εκτεταμένες παραβιάσεις στην εκλογική διαδικασία του Σαββάτου διατυπώσει η αντιπολίτευση στο ιρακινό Κουρδιστάν. Η Εκλογική Επιτροπή της ημι-αυτόνομης περιοχής υποστηρίζει, όμως, ότι η ψηφοφορία για την προεδρία ήταν εν πολλοίς άψογη.

Αργούν τα αποτελέσματα
«Το απόγευμα άρχισε μία εκστρατεία παραβιάσεων σε όλες τις πόλεις, με εντολές αξιωματούχων της κυβερνώσας παράταξης» αναφέρει η αντιπολίτευση. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για ψηφοφορία πολιτών χωρίς ταυτότητα, εμπόδια στην πρόσβαση παρατηρητών της αντιπολίτευσης σε ορισμένα εκλογικά κέντρα και προεκλογική εκστρατεία μετά την ορισμένη προθεσμία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, του Μασούντ Μπαρζανί και η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν, του Ιρακινού προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί, κατεβαίνουν μαζί ενάντια σε 23 συνασπισμούς μικρότερων κομμάτων. Ο νυν πρόεδρος Μπαρζανί παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την προεδρία.

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες για να γίνουν γνωστά. Ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της περιοχής εκλέγεται μέσω καθολικής ψηφοφορίας και η προσέλευση άγγιξε το 78,5%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής.

ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.