8/7/09

Στρατό στην Ουρουμτσί έστειλε η Κίνα

Χιλιάδες στρατιώτες κι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην Ουρουμτσί, κίνηση την οποία υποστηρίζουν οι Κινέζοι πολίτες.

Χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες και άνδρες ειδικών μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας συρρέουν στην πόλη Ουρουμτσί, ενώ αρκετά στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν στην περιοχή, σε μια επίδειξη ισχύος μετά τις αιματηρές ταραχές των τελευταίων ημερών, ενώ ο πρόεδρος Χου Ζιντάο διέκοψε το ταξίδι του στην Ιταλία για τη σύνοδο του G8 κι επέστρεψε εσπευσμένα στο Πεκίνο για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Καθώς η ένταση ανάμεσα στους Κινέζους Χαν -την κυρίαρχη εθνοτική ομάδα στη χώρα- και τους μουσουλμάνους Ουιγούρους δεν μοιάζει να μειώνεται, πολλοί κάτοικοι επέμεναν να φέρουν δικά τους όπλα.

Το κινεζικό αίνιγμα των Ουιγούρων
Ο Ραν, ένας Κινέζος Χαν, 45 ετών, είπε επιδοκιμαστικά, κοιτώντας τους στρατιώτες να αποβιβάζονται από τα καμιόνια, «το στηρίζουμε αυτό. Η κυβέρνηση όφειλε να αναλάβει δράση για να προστατεύσει το λαό. Αλλά έπρεπε να έρθουν νωρίτερα. Πέρασαν τρεις ημέρες πριν το κάνουν. Γιατί τόσο πολύ;».
Μετά τις ταραχές που διαρκούν από την Κυριακή κι έχουν στοιχίσει 156 ζωές και πάνω από 1.000 τραυματισμούς, που οι αρχές απέδωσαν σε Ουιγούρους, Κινέζοι Χαν σχημάτισαν ομάδες, οπλίστηκαν με φτυάρια, μαχαίρι και άλλα αυτοσχέδια όπλα και επιχείρησαν να επιτεθούν σε μέλη της μειονοτικής μειονότητας -ωστόσο αποκρούστηκαν από την αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων.
Μετά την κήρυξη απαγόρευσης κυκλοφορίας την Τρίτη οι αρχές της Κίνας έμοιαζαν αποφασισμένες να δείξουν ότι μπορούν να επιβάλουν και να διατηρήσουν την τάξη. Ορισμένοι από τους στρατιώτες μετέφεραν τουφέκια με τις ξιφολόγχες τοποθετημένες. Χιλιάδες αστυνομικοί με κράνη και ασπίδες παρατάχθηκαν σε δρόμο της Ουρουμτσί που αποτελεί σύνορο ανάμεσα στις περιοχές των Χαν και μια συνοικία των Ουιγούρων. Πίσω τους, βρίσκονταν λόχοι πεζικού.
Οχήματα με μεγάφωνα περιπολούσαν τους δρόμους, μεταδίδοντας τις εντολές των αρχών: «παρακαλούμε συνεργαστείτε όλοι, παρακαλούμε πηγαίνετε σπίτια σας».
Πολλοί Κινέζοι Χαν μετέφεραν όπλα το πρωί σήμερα Κυριακή στο κέντρο. «Το κουβαλάω για να αισθάνομαι ασφαλής», είπε ένας ο άνδρας, ο Λι, δείχνοντας ένα ναντσάκ, ένα όπλο γνωστό από τις πολεμικές τέχνες: δύο ρόπαλα που συνδέονται με αλυσίδα. Μια 30χρονη γυναίκα βάδιζε κρατώντας ένα μεγάλο ξύλο με καρφιά στην άκρη. Άλλοι κουβάλαγαν μαχαίρια και μεταλλικά ρόπαλα.
Πολλά μαγαζιά παρέμειναν κλειστά. Δεν κυκλοφορούσαν ταξί και λεωφορεία στο κέντρο.
Η διεθνής ανησυχία για την κρίση εντάθηκε, με Μουσουλμανικές χώρες, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούν για «αυτοσυγκράτηση».
Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης καταδίκασε χθες Τρίτη την «δυσανάλογη χρήση βίας» από τις αρχές της Κίνας και κάλεσε το Πεκίνο να αρχίσει έρευνες και να «προσάγει όσους ευθύνονται στην δικαιοσύνη το συντομότερο».

Ρεμπίγια Καντίρ: Τετρακόσιοι οι νεκροί στο Ουρουμτσί
Η Ρεμπίγια Καντίρ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ουιγούρων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η αστυνομία σκότωσε 400 μέλη της εθνοτικής της ομάδας στο Ουρουμτσί, όπου σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές 156 άνθρωποι συνολικά έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής.
Στις στήλες της Wall Street Journal Asia, η πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ουιγούρων (CMO) γράφει ότι 400 Ουιγούροι, τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι, σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά και αφού είχαν ξυλοκοπηθεί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ το βράδυ της Κυριακής.
Η ίδια επικαλείται πηγές Ουιγούρων στο «ανατολικό Τουρκμενιστάν», ονομασία που οι ένοπλοι μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν για να ορίσουν αυτή την περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας.
Σύμφωνα με την Καντίρ, οι εθνοτικές ταραχές επεκτείνονται σε άλλες περιοχές της επαρχίας, κυρίως στο Κασγκάρ στο απώτερο δυτικό τμήμα, όπου μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για 100 νεκρούς.
Η Καντίρ κατήγγειλε επίσης τα μέτρα ασφαλείας που έχουν στόχο τους Ουιγούρους, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «οι κινεζικές αρχές διεξάγουν έρευνες από σπίτι σε σπίτι και συλλαμβάνουν τους άνδρες Ουιγούρους».
Οι κινεζικές αρχές αναφέρουν έναν απολογισμό με 156 νεκρούς και 1.080 τραυματίες στο Ουρουμτσί χωρίς να διευκρινίζουν την ταυτότητα των θυμάτων. Επίσης ανακοίνωσαν τη σύλληψη 1.400 ατόμων που ενεπλάκησαν στις ταραχές.
Το Πεκίνο κατηγόρησε την 62χρονη Ρεμπάγια Καντίρ που ζει εξόριστη στις ΗΠΑ από το 2005, ότι υποκίνησε τις ταραχές, κάτι που η ίδια διαψεύδει.
Στην ασιατική έκδοση της Wall Street Journal η Καντίρ γράφει ότι οι ταραχές εκφυλίστηκαν μετά την αντίδραση των αρχών που έκαναν «υπερβολική χρήση βίας» σε μια διαδήλωση που ξεκίνησε ειρηνικά. Τονίζει ότι «καταδικάζει χωρίς αμφιβολία τη δυσανάλογη χρήση βίας από ορισμένους Ουιγούρους στη διάρκεια της διαδήλωσης, όπως και την προσφυγή στην υπερβολική χρήση βίας από την Κίνα εναντίων των διαδηλωτών».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

25 σχόλια:

  1. "ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ"

    Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το ΚΥΣΕΑ και συζήτησε για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ειρηνευτική αποστολή στη Σομαλία για την καταπολέμηση της πειρατείας, καθώς και για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.
    Ο υπουργός Αμυνας, Ευ. Μεϊμαράκης, σημείωσε ότι το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι έχουν γίνει σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε «να προχωρήσουμε προς τις κατευθύνσεις, που έχουν χαραχθεί, ώστε να είμαστε και πιο αποτελεσματικοί στο ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα, που έχουν προκύψει στη Σομαλία με την καταπολέμηση της πειρατείας».
    Απαντώντας σε ερώτηση, αν συζητήθηκαν οι παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν έγινε αναφορά, ενώ σε ερώτημα αν θα αυξηθεί η δύναμη, που μετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα, ούτε τέτοια συζήτηση. Σημείωσε δε, πως «οι ελληνικές δυνάμεις, που μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές, είναι σε πολύ χαμηλότερο όριο από την οροφή, που έχει οριοθετήσει το ΚΥΣΕΑ».
    Σε ό,τι αφορά το διοικητή του στρατηγείου στη Λάρισα, σημείωσε ότι όποιας εθνικότητας και αν είναι ο διοικητής δεν έχει αρμοδιότητα στον εθνικό εναέριο χώρο και αυτό καταγράφεται ρητά, στα κείμενα της νέας δομής δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
    «Κατά συνέπεια, ο,τιδήποτε συμβαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, την ευθύνη και την αρμοδιότητα την έχει το ΑΤΑ με το αρχηγείο της Λάρισας», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.
    Ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, σημείωσε ότι αυξήθηκε η πίεση προς την Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής και να υπογράψει τη συμφωνία με την ΕΕ.
    Υπογράμμισε ότι την επόμενη βδομάδα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εσωτερικών, στη Στοκχόλμη, και το θέμα θα τεθεί και πάλι. «Θα επαναλάβουμε αυτό που τόνισε και ο Επίτροπος της ΕΕ Ζακ Μπαρό», τόνισε ο υπουργός και διευκρίνισε: «Από δω και πέρα, ιδίως μετά την υπογραφή του Συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο, η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στις υποχρεώσεις της και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο περιλαμβάνει την εφαρμογή της Συμφωνίας επανεισδοχής, θα έχει επιπτώσεις στην ενταξιακή της διαδικασία».
    Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμη, ότι προωθείται η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, πως θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ ύστερα από τροποποιήσεις στους οργανισμούς των ταμείων και σημείωσε πως έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον αρμόδιο επίτροπο, Ζ. Μπαρό, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ"

    "Μειονοτική Επαγγελματική Σχολή" θα ονομάζεται η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη, αν επαναλειτουργήσει, ενώ θα ενταθούν οι προετοιμασίες ώστε να ανοίξει η Σχολή με το νέο σχολικό έτος, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" η οποία κάνει λόγο για "προσύμφωνο", δίχως όμως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για προσύμφωνο με εκπροσώπους του Πατριαρχείου ή απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης.
    Η εφημερίδα αναφέρει ότι η σχολή θα είναι λύκειο και σημειώνει τα εξής: "Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, τις προσεχείς εβδομάδες θα συναντηθούν με εκπροσώπους του Πατριαρχείου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για την επαναλειτουργία. Οι επαφές που συνεχίζονται σε ανεπίσημο επίπεδο, θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες σε επίσημο επίπεδο με το Πατριαρχείο, ώστε να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών για τα βήματα που θα γίνουν".
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "οι απόφοιτοι της Μειονοτικής Επαγγελματικής Σχολής Χάλκης θα παίρνουν απολυτήριο λυκείου και κατά τη διάρεια των σπουδών τους θα έχουν τα δικαιώματα των μαθητών λυκείου. Όπως ακριβώς συνέβαινε όταν ήταν ανοιχτή η Σχολή, οι απόφοιτοί της, σε περίπτωση που δεν συνεχίσουν ανώτερες σπουδές, θα υπηρετούν κανονική θητεία στο στρατό".
    Παρόμοια δήλωση για επαναλειτουργία υπό μορφή λυκείου, με τρόπο που οι απόφοιτοι θα υπηρετούν κανονική θητεία, αφού θα είναι απόφοιτοι λυκείου, είχε κάνει πριν από λίγο καιρό ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος μάλιστα είχε υπογραμμίσει ότι "αυτό συνέβαινε στη Σχολή και προτού κλείσει".
    Ωστόσο, κάτι τέτοιο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν δεν συνέβαινε Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του τουρκικού υπουργείου παιδείας, στις 29 Αυγούστου 1951, είχε εγκριθεί "κανονισμός" με τίτλο "Εκπαιδευτικός Κανονισμός Σχολής Ρωμιών Ιερέων Χάλκης". Η απόφαση αυτή -υπ' αρ. 150- έκανε λόγο για "Σχολή Θεολογικής Ειδίκευσης" και προέβλεπε τρεις τάξεις λυκείου και μετά τέσσερις τάξεις (έτη) Θεολογίας. Ένα χρόνο αργότερα, η ίδια επιτροπή είχε δημοσιοποιήσει "παράρτημα" του κανονισμού, σχετικά με τους μαθητές της σχολής που δεν ήταν πολίτες της Τουρκίας.
    Οι κανονισμοί αυτοί ίσχυαν μέχρι το 1971, όταν οι τουρκικές αρχές έκλεισαν το Τμήμα Θεολογίας της Σχολής.
    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ & Χουριέτ

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πείτε με τρελλό, πείτε με βλάκα, αλλά τι σχέση έχουν οι παραπάνω αναρτήσεις με την επικεφαλίδα του θέματος;Η άποψη μου πάντως είναι οτι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ακόμα μιας "πορτοκαλί" επανάστασης.Και αυτήν την φορά υπέρ των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ Ουίγούρων, τους οποίους(μουσουλμάνους) η Δύση(και δη η Αμερική)εχει ταυτισει με την απανταχού της γης τρομοκρατία.Και όχι μόνον η Αμερική, αλλά και τα φερέφωνα της ανα τηυν υφήλιο.Έτσι δεν είναι αγαπητέ sapphire(τρομολάγνε και "μουσουλμανοφάγε");


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἡ Κίνα θὰ λύση τὸ πρόβλημα μόνη της, εἶναι καὶ πυρηνικὴ δύναμις.
    Ἀλίμονο στοὺς Οὐιγούρους, κάποιοι ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς παίζουν παιχνίδια στὴν πλάτη τους.
    Δὲν ὑπάρχει περίπτωση ἡ Κίνα νὰ χάση ἐδάφη.
    Οἱ λοιπὲς χῶρες θὰ κάνουν συστάσεις καὶ ἡ Κίνα θὰ τοὺς ἀκούη, ἀλλὰ ἀπὸ πράξεις μηδέν.
    Μόνο μὲ τὴν ἰσχὺ θὰ πάρη χαμπάρι ἡ Κίνα, ποιὸς ὅμως θὰ τὰ βάλη μὲ τὴν Κίνα;
    Μᾶλλον κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάτι ακόμα.Πώς γίνεται η δύση που υποτίθεται οτι τρέμει το ισλάμ(το οποίο έχει ταυτίσει με την τρομοκρατία),να επεμβαίνει υπέρ των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ Βοσνιων και υπέρ των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ Αλβανών;ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΗΜΩΝ ΝΟΥΣ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ(εννοείται με ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ);Μήπως τελικά υπάρχει "καλό" και "κακό" ισλάμ, κατά τον ίδιο τρόπο που υπάρχουν "καλά"(Ισραήλ) και "κακά"(Βόρεια Κορέα)πηρυνικά όπλα;Sapphire τι έχεις να πεις για όλα αυτά;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομίζω πως αξίζω αυτούς τους χαρακτηρισμούς που μου προσάπτεις!
    Το συγκεκριμμένο θέμα είναι πολύ σύνθετο,ούτε μία τόσο μεγάλη Κίνα χρειάζεται,ούτε εξάπλωση τουρκικού τόξου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε 11:15μμ, η Δυση χρησιμοποιει το γνωστο "διαιρει και βασιλευε" προσπαθωντας να διασπα σταδιακα τους αντιπαλους της (αφαιρωντας εστω και μικρης εκτασης εδαφη καθε φορα). Για να το κανει υποστηριζει τις απανταχου φανατισμενες εθνοτικες ομαδες που τυχαινει να εξυπηρετουν τα συμφεροντα της χωρις να ασχολειται με το θρησκευμα τους αφου σε τοσο μικρους αριθμους δεν αποτελουν απειλη για αυτην, ενω το κακο που μπορουν να προκαλεσουν στη χωρα απο την οποια θα αποσχιστουν θα ειναι δυσαναλογο του μεγεθους της ομαδας. Επειδη λοιπον μια απο τις παραδοσιακα "μαχητικες" και διαρκως "προθυμες" για ιερη μαχη θρησκευτικες ομαδες ειναι οι μουσουλμανοι (αυτο τους κανει ταυτοχρονα ευκολα θυματα χειραγωγησης), δεν ειναι παραξενο που βοηθουνται συστηματικα απο τη Δυση οταν τα συμφεροντα συμπιπτουν, αφου αποτελουν το καλυτερο υλικο για πολιτικα-πολεμικα παιχνιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχήμα λόγου ήταν και οχι αυτοί καθαυτοί χαρακτηρισμοί.Είναι επειδή σε βλέπω να "διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου" οψέποτε προκύψει κάποιο θέμα με το ισλάμ.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πυρηνά όπλα σαφώς και δεν θα έπρεπε να έχει κανένας αλλά σαφώς και στα χέρια της Β.Κορέας είναι πολύ πιο επικίνδυνα και σαφώς δεν θα έπρεπε καν να γίνεται λόγος σύγκρισης Ισραήλ-Ν.Κορέας!
    Επίσης σαφώς υπάρχουν καλοί και κακοί μουσουλμάνοι όπως υπάρχουν καλοί και κακοί χριστιανοί,όσο για τις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται κάποιοι α από την β δύναμη για λόγους χ μέσα στην δύναμη γ,υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατά την γνώμη μου μεγαλύτερο πρόβλημα σε πλανητικό επίπεδο είναι η κινεζική πόρωση και βαρβαρότητα που υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων,σκεφτείτε μια τέτοια ανελεύθερη χώρα υπερδύναμη;θα παρακαλάμε να ξαναήταν η Αμερική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή πιστεύεις οτι οι Αλβανοί ανήκουν στην κατηγορία των "καλών" μουσουλμάνων, οπότε ορθώς επενέβη υπερ τους η χριστιανική δύση, κονιορτοποιώντας για χάρη τους μια χριστιανική χώρα(όπως ορθώς θα επέμβει πάλι υπέρ τους η Χριστανική δύση, αν εγείρουν ποτέ θέμα Τσαμουριάς).Το ίδιο θα πρέπει να πιστεύεις και για τους Βόσνιους.Κατά την ίδια λογική και οι Πακιστανοί ανήκουν στην κατηγορία των "καλών" μουσουλμάνων και ορθώς κατέχουν πηρυνικά όπλα.Ενώ οι Ιρανοί ανήκουν στην κατηγορία των "κακών" μουσουλμάνων και δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσουν τέτοιου είδους όπλα.Η Τούρκοι σε ποιά κατηγορία ανήκουν;Στους "καλούς", ή στους "κακούς" μουσουλμάνους;Θα πρέπει κάποτε να τους επιτραπεί να κατέχουν πηρυνική τεχνολογία, αν τελικά ανήκουν στην κατηγορία των "καλών"; Πολύ με μπερδεύεις αγαπητέ Ζαφείρη(ελπίζω να μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ ετσι, μιας και βλέπω οτι και αλλοι σχολιαστές χρησιμοποιούν αυτό το όνομα).Οχι τίποτε άλλο, αλλά σε βλέπω πολύ τακτικά να "δερβισώνεσαι" όταν ανακαλύπτεις σ'αυτό το ιστολόγιο κάποιο σχόλιο που υποκρύπτει κάποια "ψήγματα" συμπάθειας υπέρ των μουσουλμάνων Αράβων(και δη των Παλαιστινίων).Οι Τσετσένοι, οι Αζέροι και οι Ουϊγούροι σε ποια κατηγορία μουσουλμάνων ανήκουν;Μήπως τελικά ένεκα και των "τραυματικών εμπειριών" που προφανώς να είχες την περίοδο της "ΠΑΣΟΚοκρατίας", ύιοθετείς απόλυτα τις απόψεις και θέσεις της "νέας τάξης πραγμάτων" στο θέμα αυτό;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βγάζεις αυθαίρετα και τραβηγμένα συμπεράσματα!ποτέ δεν ισχυρήστικα όλα αυτά που λες,αλλά ότι υπάρχει πρόβλημα από τον ακραίο μουσουλμανισμό σαφώς υάρχει και η χώρα μας ήδη το ζει.Με τους Άραβες δν έχω τίποτα αντίθετα μου είναι συμπαθείς,έχουν έναν μεγάλο πολιτισμό από εκεί και πέρα και τρομερές ακρότητες γίνονται στα αραβικά κράτη και οι Παλαιστήνιοι κάναν τρομερά λάθη και ακρότητες όπως και οι Εβραίοι άλλωστε.
    Οι Αλβανοί σαφώς και χρησιμοποιήθηκαν και η πολιτική τους αποτελεί πρόβλημα.
    Εγώ προσπαθώ να σκέφτομαι όσο πιο ορθολογιστικά γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό που θέλω να μάθω απο εσένα-και συγγνώμη που επιμένω-είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων κατατάσσεις-εσυ ο Ζαφείρης ο Έλληνας-τους ανα την υφήλιο μουσουλμάνους σε "καλούς" και "κακούς".Διότι αυτό που μέχρι στιγμής δεαφαίνεται είναι οτι αναμασάς (επηρεασμένος ίσως και απο τα Αμερικανοκατευθυνόμενα media, εφόσον αυτό που κάνουν είναι να αναπαράγουν τις ειδήσεις που λαμβάνουν καθημερινά απο το Reuters και αυτό το παραδέχτηκαν δημόσια)τις απόψεις της "νέας τάξης πραγμάτων" πάνω σ'αυτό το θέμα.Όταν σε βλέπω σε αρκετά post να εγκαλείς διάφορους σχολιαστές για "Αραβοφιλία"(επηρεασμένος αρνητικά και απο τον δεδηλωμένο φιλοαραβισμό των ΠΑΣΟΚων που τόσα χρόνια "τρώγαμε στην μάπα",χωρίς όμως να λαμβάνεις υπ'όψιν σου οτι τα ΠΑΣΟΚια δεν διαθέτουν το "μονοπώλιο" των Αραβόφιλων αισθημάτων, πράγμα που σημαινει οτι αν κάποιος Έλληνας συμπαθεί τους Άραβες δεν είναι ντε και καλα ΠΑΣΟΚ)αντιλαμβάνομαι οτι απέναντι μου έχω κάποιον ο οποίος έχει ήδη κάνει τις επιλογές του.Σε ξαναρωτώ λοιπόν σε ποιάν κατηγορία νομίζεις οτι υπάγονται οι Τούρκοι, οι Αζέροι, οι Τσετσένοι και οι Ουϊγούροι;Και αυτήν την φορά θέλω "μπεσαλίδικη" και "Ελληνοκεντρική" απάντηση χωρίς υπεκφυγές.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί το τονίζεις το "έλληνας",το αμφισβητείς;
    Πρώτον ποτέ δεν υπέφυγα απάντησεις,είμαι γελοιωδώς ευθύς,αν δεν ήμουνα δε θα παραδεχόμουνα με περηφάνεια ότι είμαι δεξιός σ'αυτή την αριστεροκρατούμενη χώρα όπου το να είσαι δεξιός ισοδυναμή με ηθικό έγκλημα!
    Δεύτερον σαφώς και υπάρχει διάκριση μεταξύ μουσουλμάνων,τόσο εθνική όσο και θρησκευτική.
    Άραβες:συντριπτική πλειοψηφία σουνίτες-λίγη σιίτες.Μεγάλος πολιτισμός,που όμως σε πολλές περιπτώσεις όπως στην Σ.Αραβία έχει πειβληθεί θεοκρατία και φανατισμός,επίσης δεν είναι ομοιογενείς από καμία άποψη.Δεν μπορεί να μιλάς για άραβες και να μιλάς ταυτότχρονα για τον αριστερό παλαιστήνιο και τον φιλοαμερικανό πάμπλουτο από το Ντουμπάι ή για το πλούσιο φανατικό σαουδάραβα!Με άλλους μας συμφέρει η συμμαχία με άλλους όχι,με άλλους μπορούμε να κάνουμε εξαιρετικές οικονομικές και όχι μόνο συμφωνίες όπως έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή εκμεταλλευόμενη το φιλοαραβικό αίσθημα της χώρας.Ήταν η μόνη συμφέρουσα συμμαχία με Άραβες,τα κόλπα του 80 ήταν για εσωτερική κατανάλωση με πολύ ύποτες εξελίξεις που ευτυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν και μας στοίχησαν ακριβά ως χώρα!
    Τούρκοι-Αλβανοί κτλ. Άθρησκοι,άθεοι ή λίγο θρησκευόμενοι σουνίτες.Δεν τους ενδιαφέρει και τόσο η θρησκεία αλλά όπως και να το κάνουμε μιλάμε για μουσουλμάνους!διάφοροι από αυτούς χρησιμοποιήθηκαν από την δύση.
    Ιρανοί:το μοναδικό σιιτικό κράτος,με θεοκρατία κτλ,βάρβαρο καθεστώς που καλύτερα να εκλείψει.

    Η ερώτησή είναι αδύνατο να απαντηθεί σε σχόλιο,το θέμα είναι πολύ μεγάλο και περίπλοκο.Συμμαχία με τους Άραβες είναι χρήσιμοι,αλλά με τα σωστά άτομα και στις σωστές βάσεις,τα γκαραγκιοζιλίκια της δεκαετίας του 80 είχαν δυσμενείς συνέπειες για εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν και δεν απάντησες "ντρέτα"(που λέμε και στην Κρήτη)εφόσον το ερώτημα μου αφορούσε τους μουσουλμάνους Αζέρους, Τσετσένους και Ουϊγούρους(τους "δορυφόρους" δηλαδή των Τούρκων, καθότι και στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ και στα γεγονότα της Τσετσενίας,αυτοί είχαν "βάλει το δάχτυλο τους". Χώρια που εδω και πολλά χρόνια έχουν δώσει πολιτικό άσυλο στους αυτονομιστές ηγέτες των Ουϊγούρων),θα δεχτώ την απάντηση σου με πολλά ερωτηματικά(;;;;;).Παρόλα αυτά θέλω να σου επισημάνω(για αυτό και με την λέξη Έλληνας στην προηγούμενη ανάρτηση μου,προσπάθησα να δώσω έμφαση στο πως θα πρεπει να αντιμετωπίζονται αυτά τα "φαινόμενα" απο εμάς τους Έλληνες, χωρις να αμφισβητώ ουτε κατ'ελάχιστον την Ελληνικότητα σου, ποσο μάλλον τα πατριωτικά σου αισθήματα.Υπάρχει βέβαια μια διαφορά στην "οπτική γωνία" με την οποία βλέπεις ορισμένα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά αυτά προέρχονται απο τις ιδεολογικοπολιτικές σου επιλογές)οτι ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.Με λίγα λόγι ό,τι είναι safe για τους Αμερικάνους, δεν πρεπει κατ'ανάγκη να είναι safe και για τους Έλληνες.Ζωντανό παράδειγμα η ΤΟΥΡΚΙΑ.Εν μια νυκτι ο ΜΠΑΡΑΚ ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΜΠΑΜΑ την αναβάθμισε σε περιφερειακή υπερδύναμη(όπως οι προκάτοχοι του είχαν αναγορεύσει σε περιφερειακή υπερδύναμη το ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ Ιράν του Σάχη.Διότι και επι Σάχη το Ιραν ήταν ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ και δη ΣΙΙΤΙΚΟ)και εμεις "τα πιστά σκυλιά της συμμαχίας"(των λύκων)μείναμε με το "γλυφιτζούρι" στο χέρι(για να μην πω κάτι άλλο πιο βαρύ και το κόψει η λογοκρισία).


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ναι αλήθεια είναι αυτά που λες δεν διαγωνώ.Στο θέματα όμως της Κίνας ούτε κάλυψη μπορώ να δόσω στο εγκληματικό καθεστώς της και πιστεύω ότι μία Κίνα-υπερδύναμη είναι ενάντια στα συμφέροντά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. φυσικά βέβαια δεν νομίζω στην πραγματικότητα να σε ενδιαφέρει η άποψη ενός δεξιού εκτρώματος όπως εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε μου Ζαφείρη, όπως και να το κάνουμε έχουμε διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές οικογενειακές καταβολές.Εσύ είσαι "αναντάν μπαμπαντάν" δεξιός(που σημαίνει οτι η οικογένεια σου απο παλιά ανήκε σ'αυτόν τον χώρο και στήριζε όλες τις προγενέστερες εκφάνσεις του).Εγω είμαι "αναντάν μπαμπαντάν" δημοκρατικός(που σημαίνει οτι απο παλιά η οικογένεια μου-και λογω καταγωγής-ανήκε στην μεγάλη αντιμοναρχική παράταξη την οποία ίδρυσε ο Ε.Βενιζέλος και στήριζε όλες τις μεταγενέστερες εκφάνσεις της).Παρόλα αυτά στέκομαι κριτικά απέναντι στην παράταξη απο την οποία προέρχομαι και εχω καυτηριάσει επανειλημμένα τα χονδοειδέστατα σφάλματα των ηγετών της.Για το "έκτρωμα" γραψε λάθος.Ήθελα να γράψω μετάλλαξη και μου βγήκε έκτρωμα.Η ηλικία βλέπεις.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "πιστεύω ότι μία Κίνα-υπερδύναμη είναι ενάντια στα συμφέροντά μας"


    Ειλικρίνεια φίλτατε Ζαφείρη, ειλικρίνεια!Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.Και αυτό προσωπικά ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.Και εν τοιαύτη περιπτώσει, απο πότε ταυτίζονται τα Εθνικά μας συμφέροντα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ;Αν είναι έτσι τι καθόμαστε;Να καταργήσουμε εντελώς τα σύνορα μας με τις χωρες που πατρονάρει η Αμέρικα(Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία)και να αποτελέσουμε-επιτέλους-τμήμα της ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν κατάλαβα εσύ δημοκρατικός κι εμείς όχι;μόνο εσείς δημοκρατικοί,εμείς τι;δεν είμαστε,βρε θα έλεγα τίποτα βαρύ...
    Ο Βενιζέλος αντιμοναρχικός;ας γελάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ή μήπως δημοκρατικός;ο Βενιζέλος με το ιδιώνυμο,ο κοινοβουλευτικός δικτάτορας,ο πραξικοπηματίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επι της ουσίας "σύντροφε",επι της ουσίας.Ξερεις πολύ καλα τι εννοώ και μην προσπαθείς να αποφύγεις την απάντηση στο ερώτημα περι Κίνας, προσπαθώντας να "κάνεις την τρίχα τριχιά" σε ενα θεμα που σήμερα δεν εχει καμια απολύτως σημασία.Και πάψε να αντλείς "ιστορικά" στοιχεία απο τα βιβλία του Μπαρμπή, διότι κατ'αυτόν ο Βενιζέλος ήταν Εβραίος και η βασιλική οικογένεια των Γλικσβούργων, απευθείας απόγονοι του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου(!!!!!)."ΓΛΟΥ-ΓΛΟΥ-ΓΛΟΥ" όπως έλεγε και ο συχωρεμένος ο Σταυρίδης σε μια κωμωδία του παλιού καλού Ελληνικόυ κινηματογράφου.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δηλαδή ρε "κομμουνιστοφάγε" Ζαφείρη(που πας να μου την βγεις και απο τα αριστερά)κακώς έκανε το ιδιώνυμο ο Βενιζέλος;Ξεχασες τι είχε προηγηθεί;Μηπως ειχε προηγηθεί η σύνοδος της κομιντέρν στην ΕΣΣΔ, κατα την διάρκεια της οποίας ψηφίστηκε η ανεξαρτησία Μακεδονίας και Θράκης, με αρκετές αποχωρήσεις διαμαρτυρομένων Ελληνων κομμουνιστών(ενας τετοιος υπήρξε ο μακαρίτης ο Κορδάτος και μπραβο του)ενω οι υπόλοιποι που παρέμειναν ψηφισαν υπερ της ανεξαρτησίας αυτων των δυο Ελληνικών περιοχών,ενω στην συνέχεια πέρασαν την απόφαση της κομιντέρν στην επίσημη πολιτική του ΚΚΕ;Εσυ στην θέση του Βενιζέλου τι θα έκανες(ειδικά του Βενιζέλου που υπήρξε ο πρωθυπουργός της "μεγάλης εξόρμησης" του 12-13 για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης);Ασε τις ΔΑΠίτικες τσιριμόνιες διότι δεν βρίσκεσαι στο αμφιθέατρο της σχολής σου. Περάσαμε και εμείς απο αυτά τα "λούκια" και ξέρουμε τι γίνεται.Και μην προσπαθείς να μου μάθεις ιστορία, διότι στον ελεύθερο χρόνο μου με την ιστορία ασχολούμαι.Ξερω πολύ καλά τι σκατα έτρωγε και ο Βενιζέλος και ο Γιάννης ο Μεταξάς(οι κατα τα άλλα πολιτικοί αντίπαλοι, αλλα αμφότεροι αχυράνθρωποι των Άγγλων). Ειδικά στα Ελληνο-Τουρκικά η γραμμή τους υπήρξε κοινή.Και οι δυο υπέγραψαν συμφωνα Ελληνοτουρκικής "φιλίας"(ο πρώτος με τον Κεμάλ και ο δευτερος με τον Ινονού) με τα οποία ουσιαστικά έθεταν την "ταφόπλακα" στον εναπομείναντα Ελληνισμό της Μ.Ασίας και δη της Κωνσταντινουπόλεως.Είδες που εγω αντιμετωπίζω με κριτική διάθεση τον Βενιζέλο, κάτι που εσυ δεν τολμάς να κάνεις με τον Καραμανλή(απο το Κιούπκιοϊ);


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το γεγονός ότι ο Καραμανλής ήταν από το Κιουπκιοϊ τι σχέση έχει;
    Φυσικά και θα κάνω κριτκή στον Καραμανλή αλλά εκεί που πρέπει και όχι να λέω ψέμματα και να τον σπιλώνω,σαφώς κατά την γνώμη μου υπήρξε ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα αυτού,φυσικά έκανε και λάθη,αλάθητος μόνο ο Πάπας και η αριστερά.
    Ο Βενιζέλος φυσικά και έκανε καλά με το ιδιώνυμο,το λέω όμως γιατί μακράν απείχε από τη σημερινή δημοκρατία,και ούτε αυτός ούτε και ο Μεταξάς ήταν αχυράνθρωποι!χωρίς τον Βενιζέλο και την στρατηγική του Μεταξά η Μακεδονία σήμερα δεν θα ήταν ελληνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. όσο για τις "δαπίτικες τσιριμώνιες" δεν φτάνουν τις πασπίτικες και φυσικά υπολείπονται κατά πολύ των αριστερίστικων...Η μόνη παράταξη με προτάσεις και ρεαλιστικές ιδέες!
    πάντως τσούζει που η ΔΑΠ είναι εδώ και τόσα χρόνια πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά και ευτυχώς γιατί σκέψου τι θα γινόταν χωρίς αυτό το ανάχωμα στο αριστεριστάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.