20/7/09

Η Άγκυρα συνεχίζει να χαρακτηρίζει τη βαρβαρότητα "Ειρήνη και Ελευθερία"


Αγκυρα: Στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων όπως το 1974
«Σημαντική μέρα για την ιστορία των Τουρκοκυπρίων» χαρακτήρισε την 20η Ιουλίου 1974, ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Τσεμίλ Τσιτσέκ ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα για τις εκδηλώσεις της αποκαλούμενης από τουρκικής πλευράς "Ημέρας Ειρήνης και Ελευθερίας".
Οπως και το 1974, η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, τόνισε ο κ. Τσιτσέκ και σημείωσε πως οποιαδήποτε λύση επιτευχθεί στο Κυπριακό θα πρέπει να αναγνωρίζει -κατά την έκφραση του- «την πραγματικότητα της ύπαρξης δυο κρατών, δυο δημοκρατιών και δυο λαών στην Κύπρο».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε από τηλεοράσεως, ανέφερε ότι «η 20η Ιουλίου δεν πρέπει να θεωρείται ως ένα σύμβολο της μη λύσης του Κυπριακού, αλλά ως ένα άνοιγμα προς την επίτευξη μιας διαρκούς διευθέτησης στο νησί».
Υποστήριξε επίσης ότι οι τουρκικές εγγυήσεις είναι απαραίτητες για τους Τουρκοκυπρίους και πρόσθεσε ότι τα αιτήματα της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν αποτελούν απειλή για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Όπως επεσήμανε, η λύση και η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορούν να επιτευχθούν, εάν παραβλέπονται «η πολιτική ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».
Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε ότι «η δημοκρατία, την οποία απολαμβάνουν σήμερα Κύπρος και Ελλάδα υπήρξε εφικτή λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Τουρκίας στο νησί το 1974» και πρόσθεσε: «Ο λαός μας πάλεψε ενάντια σε κάθε είδους αδικίες, καταπιέσεις και βιαιότητες για 11 χρόνια μεταξύ 1963 και 1974. Καταφέραμε να επιβιώσουμε σε αυτό το νησί με την υποστήριξη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας».
Nαυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Την απαντηση την εχει δωσει ο Καβαφης προ πολλων ετων 'τα αγγεια γιναν θυμιατα και τα σκ... λιβανι'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.