20/7/09

ΥΠΕΣ: Η ενταξιακή πορεία της Αγκυρας εξαρτάται από τη στάση της στο θέμα της λαθρομετανάστευσης


Ενημέρωση για την πορεία της μεταναστευτικής πολιτικής παρέσχε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Εσωτερικών, συνδέοντας και πάλι την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας με τη στάση της στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως μετά την υπογραφή του ευρωπαϊκού συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο, δίνεται πλέον έμφαση από την Ευρώπη στην ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης και στην καταπολέμηση της παράνομης. «Πρωταγωνιστήσαμε στη σύνταξη και την υπογραφή του Συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο, όπως πρωταγωνιστήσαμε και στη μετεξέλιξη και ενίσχυση του Φρόντεξ, ο οποίος διεξάγει πλέον σε δωδεκάμηνη βάση επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε.
Αναφέρθηκε ακόμη στην πίεση που ασκείται στην Τουρκία να εφαρμόσει το σύμφωνο επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας, επισημαίνοντας πως μετά την υπογραφή του ευρωπαϊκού συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο, η υποχρέωση αυτή της Τουρκίας αποκτά πανευρωπαϊκή διάσταση, καθώς ο σεβασμός του συμφώνου συνιστά κοινοτικό κεκτημένο. Σημείωσε μάλιστα πως στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών την προηγούμενη Πέμπτη στη Στοκχόλμη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δεσμεύτηκε ότι μέχρι τα τέλη του 2009 θα έχει υπογραφεί σύμφωνο επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας.
Η δήλωση αυτή δείχνει ότι η Τουρκία έχει πλέον αντιληφθεί ότι η ενταξιακή της πορεία εξαρτάται πλέον από το ρόλο που θα διαδραματίσει στην ανακοπή μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων προς την Ευρώπη, συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και καταλήγοντας έστειλε νέο μήνυμα στην Αγκυρα: «Επιθυμούμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ομως, η Τουρκία θα πρέπει να κάνει βήματα προς τα μπρος και όχι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ενωση βήματα προς τα πίσω».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Nαυτεμπορική

11 σχόλια:

  1. Παυλόπουλος : "...δίνεται έμφαση απο την Ευρώπη στην ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης και καταπολέμησης της παράνομης."

    Πότε δηλώθηκε ότι έχουμε ανάγκη μεταναστών, ώστε να υπάρχουν και οι τυπικές διαδικασίες ατομικών προσκλήσεων για κάλυψη αναγκών ;

    Πόσους ακόμη "νόμιμους μετανάστες" είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε ;
    Το αδιαχώρητο όχι μόνο καλύφθηκε αλλά βάλαμε ακόμα και στις στέγες και στις πλατείες.

    Και κάτι ακόμα. Όταν οποιοσδήποτε αποφασίζει να μεταναστεύσει για οικον. λόγους, εμένα με ρώτησε αν είμαι διατεθειμένος να τον δεχτώ και να τον περιθάλψω ; Πήρε ερήμην μου μια απόφαση κι εγώ είμαι αναγκασμένος να τον βοηθήσω ;

    Η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης με παρακλήσεις στην Τουρκία δεν φέρνουν αποτέλεσμα, διότι η ίδια εκτός απο οικονομικά ωφέλη έχει και πολιτικά, επιδεινώνοντας και διογκώνοντας το πρόβλημα στην Ελλάδα.

    Χρησιμοποιήθηκε ευρέως το επιχείρημα απο εμάς, ότι πίσω απο την άρνησή μας για την εισδοχή της Τουρκίας, θα κρύβονταν όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι και την δουλειά θα την κάναμε εμείς για κείνους. Αυτή η λογική είχε σαν αποτέλεσμα να υπεραμυνόμαστε της εισδοχής στην Ε.Ε, ξεμπροστιάζοντας υποτίθεται τους συνεταίρους.
    Αυτό αν και έχει κάποια λογική, δεν δικαιολογεί το να έχουμε κάνει σημαία της εξωτερικής πολιτικής την άνευ όρων εισδοχή της γείτονος στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

    Ξεφτέρια της πολιτικής, σκεφθήκατε ποτέ ότι οι πολίτες της Ε.Ε έχουν ως δικαίωμα, την ελεύθερη διακίνηση στις χώρες της Ένωσης ; Με την Τουρκία μέσα, μπορούν άνετα και με τον νόμο να εγκατασταθούν μαζικά σε νησιά, να αλλοιώσουν τον πλυθησμό και αν κάποτε διαλυθεί η Ε.Ε άντε βγάλε τους.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν δημιουργησεις στην χωρα μας περισσοτερα απο ενα προβληματα τοτε εχεις να λογοδοτησεις μονο για ενα πχ την λαθρομεταναστευση και οχι για παραλογες εδαφικες διεκδικησεις , σε περιοχες που εχουν διεθνως αναγνωριστει και εχουν τεκμηριωθει με διεθνεις συνθηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάφος: 20-7-2009

    Τρεις τουρκικές σημαίες τοποθέτησαν σήμερα άγνωστοι στην Πάφο. Οι δύο σημαίες τοποθετήθηκαν στην υπέργεια γέφυρα των Κονιών και η μια στο χώρο όπου συνετρίβη ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, τον Ιούλιο του 2006.

    Η θέα των σημαιών το πρωί προκάλεσε αναστάτωση και δυσφορία σε διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

    Οι σημαίες αφαιρέθηκαν και η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για εντοπισμό των δραστών.


    πηγη:DefenceNet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελάτε τώρα, με τον Παυλόπουλο ασχολείστε; Ο άνθρωπος είναι για ποιηματάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε Αργικεραυνε,ακου ενα ονειρο που ειδα χτες βραδυ και ξυπνησα πνιγμενος στα γελια.Με δεδομενη την πανουργια της 'οικογενειας',μηπως η θερμοτατη επιμονη της ντορας για εισοδο της τουρκιας στην Ε.Ε. κρυβει μια καταπληκτικη διπλωματικη κινηση ?.Ανοιγουν δηλ. τα συνορα με τουρκια και ολοι οι τουρκοι μαζι με τα λεφουσια των ασιατων που περιμενουν,περνανε στην Ελλαδα.Εμεις εχοντας φροντισει να ερημωσουμε τα νησια του Αιγαιου [ουτε νερο δεν εχουν],τους αναγκαζουμε να περασουν στην ηπειρωτικη Ελλαδα οπου τους σπρωχνουμε εντεχνως στα συνορα και μαλιστα τους διευκολυνουμε να πανε στην ευπορη και πολιτισμενη Ευρωπη.Αποτελεσμα ειναι η Ευρωπη να φισκαρει στους λαθρομεταναστες καθως και στο καθε λογης μπουμπουκι που καμουφλαρεται,[τρομοκρατες,εμποροι ναρκωτικων,σωματεμποροι,κατασκοποι και καθε ειδους εγκληματια που κρυβεται κατω απο την ταμπελλα του 'οικονομικου προσφυγα'].Τοτε θα καταλαβουν οι Ευρωπαιοι φιλοι μας,οταν πινοντας τον καφε τους στις πανεμορφες πλατειες τους και θα τους ορμανε σμηνη ζητιανων,κουλων,κουτσων,δεκαδες πιτριρικια κολητσηδες,τα φαναρια τους γεμισουν εκατονταδες ενοχλητικους επαιτες,τα ωραια τους παρκα γεμισουν με τονους σκουπιδιων,χαρτοσπιτα και λαμαρινοσπιτα που θα κανουν μπουγαδες στο νερο των ωραιων συντριβανιων τους,που οταν αρρωσταινουν δεν θα βρισκουν κρεββατι γιατι θα ειναι πιασμενο απο πολυπολιτισμικους,οταν θα κανουν καταληψεις σ'αυτα τα πανεμορφα νεοκλασσικα τους κτιρια,οταν βαζουν φωτιες μολις καποιος ντοπιος διανοηθει να τους παρατηρησει και γενικα να απολαυσουν αυτα που απολαμβανουμε εμεις οι τυχεροι και ιδεολογοι.Σκεπτεσαι τι εχει να γινει στις πανεμορφες και ησυχες πρωτευουσες τους ?.Αν πανε δε και σε επαρχιες των,θα γινει το γελιο της αρκουδας,οταν η ολλανδεζα θα βλεπει τις εξαισιες τουλιπες της πνιγμενες στο σκ... του πολυπολιτισμικου και θα της λειπει και το λαρδι απο το κελλαρι.Να ειμαι απο μια μερια να χτυπιεμαι στα γελια οταν ορμανε στην πολη του φωτος και φτιαξουν παραγκακια στη αψιδα του θριαμβου,απλωνοντας τις μπουγαδες στο γκαζον.Εκει ομως που θα αναφωνησω ως νεος προφητης το 'νυν απολυεις τον δουλο σου δεσποτα',θα ειναι να δω τα λεφουσια στην Κοπεγχαγη,το Οσλο,το Ελσινκι και γενικα σ'αυτους που χτυπιονται κυριολεκτικα υπερ της ενταξης της τουρκιας.Πανω σ'αυτα λοιπον φιλε μου ξυπνησα γεματος ευφορια και ορκιστηκα ΠΟΤΕ να μην ξανακατακρινω οποιαδηποτε ενεργεια της ντορας.Τα παντα εν σοφια εποιησε και ποιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην έξοδο του σταθμού του μετρό ΦΙΞ υπάρχει μία τεράστια αφίσα στα τζάμια της νομαρχίας που γράφει: «Μαζί με τους μετανάστες χτίζουμε μια καινούργια Ελλάδα». Προφανώς ο κ. Παυλόπουλος και κατ´επέκταση ο κ. Καραμανλής δεν είναι ικανοποιημένοι πλέον από τους Ελληνοορθόδοξους χριστιανούς υπηκόους αυτής της χώρας και επιθυμούν να τους αντκαταστήσουν με την καινούργια «κοινωνία των πολιτών» αποτελούμενη από μουσουλμάνους, Ταλιμπάν, Αφρικανούς, Ασιάτες και ότι πιο τριτοκοσμικό στοιχείο διαθέτει αυτός ο πλανήτης.

    Βεβαίως οι υποδομές υγείας και παιδείας της χώρας έχουν καταρρεύσει, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον στην δωρεάν παροχή των υπηρεσιών στην συσσωρευμένη διεθνή τριτοκοσμική πλημμυρίδα, την διαβίωση της οποίας έχουν αναλάβει οι ταλαίπωροι ιθαγενείς αυτού του τόπου, φορολογούμενοι βαριά από τους δυνάτες τους.

    Είναι «προοδευτικό και δημοκρατικό» το ότι ο κ. Παυλόπουλος και η ΝΔ έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα ζητιάνων, όπου οι ανάπηροι όλης της οικουμένης έχουν προσκληθεί από την ΝΔ στην χώρα μας για να σιτίζονται δωρεάν από το πρυτανείο.

    Τα στελέχη της ΝΔ είναι πολύ απασχολημένα με τα δομημένα ομόλογα, τις off-shore εταιρίες, τα αναψυκτήρια, την φιλοξενία Ινδών, τις πολεοδομικές τακτοποιήσεις, τα μοναστήρια και τα οικόπεδα στο Πήλιο και την Μύκονο, τους Μεσογειακούς αγώνες, τις ΜΚΟ και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, για να αντιληφθούν την πραγματικότητα και να «αισθανθούν» την χώρα που διοικούν. Μία και μόνο στάση στα φανάρια της οδικής κυκλοφορίας ίσως τους έκανε να αντιληφθούν την πραγμτικότητα. Αυτό όμως είναι μάλλον δύσκολο, αφού μετακινούνται μόνο τη συνοδεία αστυνομικών διερχόμενοι το «κόκκινο» με ταχύτητα. Η μόνη μας ελπίδα είναι η σύντομη γκετοποίηση των βορείων προαστίων. Άμα τα στίφη των αλλοεθνών αναπήρων και ζητιάνων αλλοιώσουν την αισθητική των περιοχών όπου βρίσκονται οι πανάκριβες βίλες τους ίσως να υπάρξει κάποια ελπίδα και για εμάς τους διαμένοντες στα λαϊκά γκέτο που δραστηριοποιούμεθα για να πληρώνουμε τους παχουλούς μισθούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερώτηση: Πότε δηλώθηκε ότι έχουμε ανάγκη μεταναστών;

    Απάντηση: Όταν οι Ευρωπαίοι άρχισαν να σνομπάρουν τις χειρωνακτικές εργασίες και σταμάτησαν να κάνουν παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Τουρκοπροσκυνημένε Παυλόπουλε. Ακόμα απειλείς την Τουρκία με βλακείες τύπου "ευρωπαϊκής πορείας"; εσύ που δήλωνες ότι ο Σαρκοζί θα σε βρει μπροστά του αν τολμήσει να της βάλει εμπόδια; Κανένας δεν πιστεύει ότι τα λες αυτά επειδή τα πιστεύεις, αλλά επειδή πρέπει να είσαι μέσα στο κλίμα μια που ο Ελληνικός λαός απηύδησε με το προσκύνημά σας, αλλά και πάλι δεν τα λες καθαρά, στην ουσία παρακαλάς την Τουρκία να μη μας πειράζει κι εμείς θα πούμε την καλή κουβέντα, λες και υπήρχε περίπτωση να μην την πούμε ούτως ή άλλως. Τέτοιο Τουρκοπροσκύνημα δεν το είχανε ούτε οι εκ των κοτσαμπάσηδων οι πλέον φιλότουρκοι...
    Κρίμα, έλεος, ντροπή..
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. DEN AKOYSA KAMIA APELASH TON EISVOLEON EPOIKON .KAMIA ALAGH PLEYSIS . ALAGH MONO STO BLA BLA BLA. MASAI H KATSIKA TARAMA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΟΛΟΙ.ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ;ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ ;
    ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ.ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΩΡΑ.ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ;
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ) ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΑ ΚΑΛΜΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ.ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ
    ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
    ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριοι κυβερνήτες του σήμερα και του αύριο.

    Το ευρωπαϊκό μέλλον της τουρκιας πρέπει να εξαρτάται απο ενα δημοψήφισμα των Ελλήνων πολιτών, οποιοσδήποτε άλλος τρόπος είναι κακός για τον τόπο.
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.