20/7/09

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ




christofias-watch.blogspot

5 σχόλια:

  1. Θυμάμαι σε μία εκπομπή του Αθέατου Κόσμου όταν πήρε μία γυναίκα τηλέφωνο (νοσηλεύτρια) και μιλώντας για τα αεροπλάνα, που έρχονταν από την Κύπρο γεμάτο γυναίκες για έκτρωση και ψυχολογική υποστήριξη δήλωσε πως δεν μισεί κανέναν λαό είτε είναι μαύρος είτε άσπρος, είτε έλληνας είτε εβραίος κτλ. εκτός από τους Τούρκους για τους οποίους ευχόταν τα χειρότερα για αυτά που έκαναν. Αμέσως παρενέβη ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να τη συμμορφώσει.

    Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός που να νοιάζεται για αυτά που συμβαίνουν στη γη αλλά ξέρω πως αν υπήρχε ένας Τέτοιος θα έσωζε τότε τους ανθρώπους από τα βασανιστήρια. Επίσης δεν ξέρω αν ακούει αλλά εύχομαι κάποια μέρα όλο το τουρκικό γένος να εξαληφθεί από τον χάρτη για όλα του τα εγκλήματα, για τα οποία τόσους αιώνες ποτέ δεν τιμωρήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Rook, θα γινει και αυτο, μην στεναχοριεσε, αφτα που ειπε ο Πατερ Παισιοσ φαινονονται οτι τορα πλισιαζουν την εκπληροση τουσ. Εχουν τα κολυβα στο Ζοναρη τουσ και θα τιμοριθουν παραδειγματικα για ολα τα εγκηληματα τουσ. Δεσ και τα ακολουθα link: http://www.paterpaisios.blogspot.com/
    http://www.new-byzantium.blogspot.com/
    http://constantinople-is-greek.blogspot.com

    θαροσ

    Τhrakiotis apo Germania
    P.S Sygnomi gia tia orthografika, kai syntaktika lathi. I porspatheia na grapos me germaninko plyktrologio ellinka, den einai kai i kalliteri :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Παΐσιος και ο κάθε γέροντας, ούτε τα οράματα κάποιων για μεγάλη Ορθοδοξία ή νέο Βυζάντιο. Εγώ ξέρω πως αυτοί οι άνθρωποι ζουν ή έφυγαν με πόνο στην καρδιά τους. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να περάσει αυτά τα βασανιστήρια, για αυτό και όταν ακούω πως χύνεται αίμα Τούρκου στρατιώτη οπουδήποτε στον κόσμο δεν ντρέπομαι που νιώθω χαρά μέσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Rook,δεν εισαι φιλε μου δικαιος,διοτι ναι μεν στους τουρκαλαδες αξιζουν να παθουν τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ αλλα ετσι θα την γλυτωσουν και παρα πολλοι δικοι μας προδοτες και υπευθυνοι των κακων που ταλανιζουν την πατριδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» ήταν σύνθημα, τώρα έχει και αυτό ξεθωριάσει, και ακόμα χειρότερα, το έχουμε σβήσει μόνοι μας (βλέπε τα φυλάκια της ΕΦ στον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη και στον Ιππόδρομο στον Αγιο Δομέτιο). Έμεινε σαν ένα ντε-μοντέ κατάλοιπο μιας παρωχημένης εποχής.

    Κάποτε επίσης, μιλούσαμε για λευτεριά, για απελευθέρωση και για εισβολή, τώρα μιλούμε για επανένωση, χωρίς να αναφέρεται κανένας σε εισβολή.

    Σήμερα, συζητείται για το πόσο υπέφεραν οι καημένοι τ/κ στα χέρια των αιμοβόρων ε/κ και γίνεται υπενθύμιση για τις θηριωδίες σε βάρος άμαχων τ/κ γυναικόπαιδων! Σήμερα ακούεται ότι κάναμε ένα πόλεμο το 1974 και πληρώνουμε τις συνέπειες της ήττας μας!

    Ξεχάσαμε! Ξεχάσαμε τις σειρήνες, τα αεροπλάνα, τους αλεξιπτωτιστές, τις εκκωφαντικές εκρήξεις, τις εκτελέσεις αμάχων, τους βιασμούς των γυναικών, τον ξεσπίτωμα, τους αγνοούμενους, τις κακουχίες. Ξεχάσαμε την Καρπασία, την Αμμόχωστο, την Κερύνεια και τη Μόρφου. Ξεχάσαμε ακόμα και τους υπαίτιους για τα γεγονότα αυτά (αλήθεια, πλήρωσε κανείς πραγματικά για τα εγκλήματα του τελικά;).

    Πληρωθήκαμε να ξεχάσουμε και, δυστυχώς, υπάρχουν δικοί μας που συνεχίζουν να εισπράττουν για να ξεχνούν οι ίδιοι και να αλλοιώνουν τη μνήμη των υπολοίπων. Και τους ανεχόμαστε.

    Το μικρό μπλε αυτοκόλλητο με την Κύπρο μισή λευκή μισή κόκκινη έχει γίνει πλέον συλλεκτικό αντικείμενο, ρετρό στολίδι. Και το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ πλέον δεν ακούεται, δε λέγεται ..... ίσως να μην υπάρχει τελικά, γιατί απλά ξεχάστηκε.

    Και όσοι απέμειναν να θυμούνται, αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, αποτελούν ρομαντικές φιγούρες στην καθημερινή βαβούρα, ηλίθιοι νοσταλγιτές κάποιων καταστάσεων, αντιρεαλιστές που παραμένουν κολλημένοι στο ευκταίο. Κατάληξαν να περιγελούνται από όλους όσους αποφάσισαν ότι το παρελθόν έχει διαγραφεί, το παρελθόν όμως που το υπενθυμίζει καθημερινά ο Πενταδάκτυλος με την απεχθή χαρακιά που του έχουν κάνει, η κόκκινη σημαία στα τείχη της Λευκωσίας και οι κίτρινες ταμπέλες στους δρόμους «ΑΛΤ - ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ».

    Θυμόμαστε σπασμωδικά τις επετείους, πχ αυτήν της εισβολής. Δεν βλέπουμε ότι η συγκεκριμένη επέτειος ακόμα διατηρείται - τα τούρκικα στρατεύματα δεν έφυγαν, οι έποικοι δεν έφυγαν, οι πόλεις και τα χωριά δεν επέστρεψαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι τάφοι των προγόνων μας συνεχίζουν να μην έχουν το καντήλι τους αναμμένο και οι εκκλησιές παραμένουν στάβλοι ή τεμένη. Δεν είναι επέτειος, είναι η συνέχιση του εγκλήματος, ενός εγκλήματος που διαπράχθηκε πριν 35 χρόνια και ακόμα συνεχίζεται. Και πολλοί από εμάς έχουν ξεχάσει, θέλουν να ξεχάσουν, αδιαφορούν, δεν θέλουν πια να ξέρουν, βολεύτηκαν...

    Κι αφού θα έχουμε τελικά όλοι ξεχάσει, ποιος θα θυμάται, τι θα θυμάται και γιατί να θυμάται. Όχι μόνο 35 χρόνια μετά, αλλά για πολλά ακόμα χρόνια μετά...

    K1rk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.