3/7/09

Συνεχίζεται η χακί διπλωματία

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα ξεκίνησε ο διοικητής των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων (πρόκειται για το αντίστοιχο του Γενικού Επιτελείου Στρατού), στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η επίσκεψη πραγματοποιείται «στο πλαίσιο των ισχυόντων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)». Η επίσκεψη του αρχηγού του τουρκικού στρατού θεωρείται ανταποδοτική αντίστοιχης επίσκεψης που είχε κάνει το καλοκαίρι του 2008 ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ, προσκεκλημένος του τότε διοικητή των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων (και νυν αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων) στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης και ο στρατηγός Κοσάνερ, «θα ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Στρατών». Κατά πληροφορίες, προγραμματίζεται μάλιστα και επίσημη ενημέρωση του Τούρκου στρατηγού για τις δραστηριότητες και την αποστολή του ελληνικού στρατού!

Την Τετάρτη, ο αντιστράτηγος Βούλγαρης ξενάγησε τον στρατηγό Κοσάνερ στην Ακρόπολη και το νέο μουσείο. Την Πέμπτη, ο αρχηγός των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων θα επισκεφθεί επισήμως το Πεντάγωνο και μετά τις διμερείς εφ’ όλης της ύλης στρατιωτικές συνομιλίες, ο στρατηγός Κοσάνερ αναμένεται να γίνει δεκτός από τον υφυπουργό Άμυνας κ. Κώστα Τασούλα.

Πριν την άφιξη του αρχηγού των χερσαίων δυνάμεων τους στην Ελλάδα, οι Τούρκοι στρατηγοί συνέχισαν τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Την Τρίτη, συνολικά 16 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προέβησαν σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και δύο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ενώ καταγράφηκε και μία εικονική αερομαχία. Προφανώς και το υποτιθέμενο θερινό μορατόριουμ, με ευθύνη της Τουρκίας έχει γελοιοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον μοιάζει με κακόγουστο αστείο.

Η διπλωματία των… νεκροταφείων

Στο δρόμο που άνοιξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου θα κινηθεί και ο αρχηγός των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων. Την Κυριακή (μετά τη λήξη των εργασιών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα), ο κ. Νταβούτογλου συνοδευόμενος από τηλεοπτικά συνεργεία και Τούρκους δημοσιογράφους επισκέφθηκε το νεκροταφείο στην περιοχή Κουλίνες. Επρόκειτο για μια καθαρά συμβολική κίνηση, με προφανή τον σκοπό της Άγκυρας να προβάλλει την εικόνα ότι η πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν ξεχνά τους νεκρούς της. Ήταν επίσης μια ξεκάθαρη υπενθύμιση προς την Αθήνα ότι τουρκικοί πληθυσμοί υπήρξαν σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας και άρα η Άγκυρα δικαιούται να έχει λόγο για τους πληθυσμούς της που παραμένουν σήμερα στην Ελλάδα. Έμμεση αναφορά δηλαδή στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, τα μέλη της οποίας προσφάτως ο κ. Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε πολίτες του.

Κατά πληροφορίες, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού στρατηγός Κοσάνερ έχει ζητήσει (και δεδομένου ότι το αίτημά του έγινε δεκτό από το υπουργείο Εξωτερικών) και θα επισκεφθεί το στρατιωτικό νεκροταφείο στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου βρίσκονται οι σωροί Τούρκων στρατιωτικών!
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

10 σχόλια:

  1. μαλιστα ,

    οι τουρκοι δεν ξεχνουν τους νεκρους τους και επισκεπτονται και νεκροταφεια οταν ερχονται στην ΕΛΛαδα ,

    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?

    γιατι εμεις το μονο που προβαλουμε απο επισκεψεις Ελληνων πολιτικων και αξιωματουχων στη τουρκια ειναι καταθεσεις στεφανιων στο μνημειο του κεμαλ ?

    δεν μπορει να μην πηγαν πουθενα αλλου ?

    τοσα θυματα ειχαμε στη τουρκια ..
    γιατι δεν δειχνετε εικονες απο νεκροταφεια ή μνημεια που να τα επισκεφτηκαν ?

    ΓΙΑΤΙ ????????

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως θα έπρεπε να του δείξομε και τον χώρο που ΘΑ θάψομε τους Τούρκους στην περίπτωση που τολμήσουν κάτι εναντίον της Ελλάδας;;;

    Λέμε τώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίζεται ακάθεκτη η υποτέλεια... οι αμερικάνοι μας επέβαλλαν τα ΜΟΕ κι εμείς τα μοσχάρια εκτελούμε κανονικά... Κρίμα οι Σχολές, οι κλάρες, τα αστέρια...πέσαν κάτω όλα...
    "Είπατε τω Βασιλεί....."... κλπ κλπ...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ASXETH EROTISH . EXOYME NEKROTAFEIO STHN TOYRKIA GIA TOYS PESONTES STHN M.A EKSTRATIA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Εχουν τολμήσει να πάνε στην 'Ιμβρο, στην Τένεδο, στον Πόντο -οι και καλά δικοί μας;
    'Εχουν τολμήσει να φτιάξουν να ζητήσουν ένα μνημείο στην Σμύρνη;
    Πολιτικοί και Στρατιωτικοί σέρνουν τον χορό της νεο-ραγιαδοσύνης και οι Τουρκαλάδες το χαίρονται. Ποιος την χάρη τους! Ποιος να το φαντάζονταν στεφάνια-στεφάνια--πολλά-στεφάνια στον μουσταλευριά-μουσταφά-χασάπη.

    Κωλοφιλίες και αηδίες.
    Ξεφτίλες! Πολιτικοί και Στρατιωτικοί ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ μήπως και γλιτώσουμε.
    Οι Τούρκοι να πάρουν τα νεκροταφεία τους μαζί ...μιαίνουν το ιερό χώμα της Ελλάδας.


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω μια απορία...αυτοί οι Τούρκοι Στρατηγοί παίρνουν σύνταξη μετά τα 65;
    Όλοι γεροντάκια μου φαίνονται.Ετησία Υγειονομική Εξέταση σε αυτή την ηλικία κάνουν άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυτταξτε σοβαρο και βλοσυρο βλεμμα του τουρκου και συγκρινετετο με τα αντιστοιχα χαζοχαρουμενα των δικων μας.Θυμαμαι τον προημενο γεεθα της τουρκιας τον μπουγιουκανιτ που ηρθε στην Θεσσαλονικη με το λιαρ τζετ του τουρκικου στρατου,ειχε πιασει δεος ολους τους γεεθα των Βαλκανιων.Παντως πρεπει να ομολογησουμε οτι οι τουρκοι μας σεβονται λιγακι,γιατι θα μπορουσαν στην επισκεψη του Ελληνα ΓΕΕΘΑ αντι για τα παιδια του Πειραια να επαιζαν τσιφτετελι και να τον εβαζαν να το χορευε κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πού ξέρεις 12:39, μπορεί να του το έκαναν μετά, ιδιαιτέρως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα πράγμα δε συγχωρώ : την ηττοπάθεια.
    Κάνετε σα χεσμένοι και θεοποιείτε τους επιδειξίες της Άγκυρας.
    Από ανθρώπους με τη δική σας νοοτροπία χάνονται αγώνες (στα μετώπισθεν φυσικά ,διότι για πιο μπροστά δεν κάνετε)
    Λοιπόν και που ήρθε ο Μπουγιούκανιτ με ιδιωτικό τζετ τι έγινε;
    Δεν είστε και πολύ παρατηρητικοί πάντως ,αν βλέπατε τα χέρια του ήταν σαν καλλιτέχνη και όχι σαν ανθρώπου που κάποτε πέρασε διάφορες στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και απ'ότι έμαθα στο χωριό του νεαρός φούμαρε και 4 πακέτα την ημέρα.
    Αυτά γιατί δεν τα είδατε και σας γυάλισε μόνο το τζετ.
    Σταματάτε τα κομπλεξικά και να πιστεύετε στον εαυτό σας και στην τρέλλα σας.Αλλοιώς να γράφετε σε κάποιο λαιφ σταιλ να ξεθυμαίνετε.
    άμα ρωτήσετε αυτόν τον τούρκο πολύ θα ήθελε να έχει κανα 2 συντάγματα βαρεμένους δικούς μας να κουμαντάρει.
    Με τον τακτικό της στρατό η Άγκυρα δε τάβγαλε πέρα στα ανταρτικά και βρίσκεται και αυτή στον προθάλαμο επαγγελματικών μονάδων.
    Παρακαλώ άπαντες να σταματήσουν την κλάψα.Τα όπλα φτάνουν,τα πάντα μπορούν να γίνουν κοιτάτε το Χανδρινό,πήγε με αεροβόλα στην Πάφο και τους έκλεισε το σπίτι,και μπλέξαν τα μπούτια τους και αλληλοχτυπήθηκαν.Για λογαριάστε να ήταν εκεί ο μισός στόλος.Πόσους θαπινε η θάλασσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ήταν όμως εκεί ο μισός στόλος φίλε ανώνυμε 9:10...ΗΤΑΝ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ...!!! Κυνηγούσε υποτιθέμενους εισβολείς κομμουνιστές στο...Αιγαίο!! Με τα αν δεν γίνεται δουλειά, το αποτέλεσμα μετράει και αυτό κλαίμε γιατί βλέπουμε πού πάει το πράμα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.