15/7/09

Προκλήσεων συνέχεια από τους Τούρκους στο Αιγαίο


Προκλήσεων συνέχεια από τους Τούρκους στο Αιγαίο καθώς από τις 11 το πρωί τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Πιο συγκεκριμένα, σχηματισμός τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από οκτώ F-16, εισήλθε στις 11:06 στο FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου.
Στις 11:18 τέσσερα αεροσκάφη F-16 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 1.500 ποδών.
Παράλληλα, δύο F-16 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 8.000 ποδών.
Στις 11:19 τέσσερα F-16 του σχηματισμού έκαναν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 3.000 ποδών.
Τέλος, στις 11:21 τέσσερα αεροσκάφη F-16 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τους Φούρνους σε ύψος 3.000 ποδών.
Ο σχηματισμός εξήλθε από το FIR Αθηνών βορείως της Σάμου στις 11:36.
Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκαν και αερομαχίες.
Ερωτηθείς για το θέμα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως «τα περιστατικά αυτά αντιμετωπίζονται επιχειρησιακά και έχουν γίνει ήδη από το υπουργείο Εξωτερικών τα σχετικά διαβήματα».

Επικρίσεις από το ΛΑΟΣ
«Οι Τούρκοι έχουν πλήρως ιδιοποιηθεί το Ανατολικό Αιγαίο, δημιουργώντας συνθήκες πλήρους επικυριαρχίας, με την ανοχή της Ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά τους υπολογισμούς της κ. Μπακογιάννη», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.
Ναυτεμπορική

14 σχόλια:

  1. Ας όψεται ο Σημίτης που ανερυθρίαστα ξεπούλησε τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε nemo, to όνομα του χειρότερου πρωθυπουργού της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει .
    ΜΑΙΜΟΥ είναι το όνομα αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νώθω τσαντισμένος που για άλλη μία φορά που συμφωνώ με τις θέσεις
    Καρατζαφέρη.
    Στην ερωτική σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία τον γυναικείο ρόλο τον παίζει η Ελλάδα συνεχώς.
    Ολοι εμείς έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε την χώρα μας να εξευτελίζεται επειδή κάποιοι σε
    κάποιες θέσεις είναι προδότες και έχουν πληρωθεί είτε να κάνουμε διαβήματα είτε να δυαλύουμε το κράτος και τις ένοπλες δυνάμεις
    μας
    Δηλαδή θέλω να πω με λίγα λόγια
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ , άν αρέσει αυτός ο παθητικός ρόλος σε κάποιους να
    ξεκουμπιστούν απο εδώ να πάρουν τις οικογένοιές τους και να πάνε
    στην Τουρκία να κάνουν όσες επικύψεις θέλουν μιας και αυτός είναι ο ρόλος τους.
    Δέν έχουν καμία θέση ανάμεσα σε ανθρώπους που καθημερινά τραβούν το κουπί της επιβίωσης, αλλά δίχως κανένα δισταγμό θα δίνανε τη ζωή τους για την ακαιρεότητα της πατρίδας μας.
    Αρκετά πια , το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η οικονομία και η γρίπη που ασχολούνται οι δημοσιογραφίσκοι της χώρας μας,
    αλλά η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας.

    ευχαριστω για την φιλοξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὅλα ἀλλάζουν σὲ βάθος χρόνου, ἐὰν κάποιος τὸ προσπαθῆ σταθερά.
    Χρειάζεται ὅπωσδήποτε νὰ γίνουν ἀντιαεροπορικὲς ἀσκήσεις μὲ ἐλαφρὰ ἀντιαεροπορικὰ ὅπλα (μικροῦ κόστους) καθῶς καὶ διπλωματικὴ προσπάθεια τῆς κ. Μπακογιάννη χωρὶς χαμόγελα.
    Δὲν χρειάζεται ἡ κ. Μπακογιάννη νὰ ἔχη πρῶτο θέμα μὲ τοὺς ἀμερικανοὺς τὴν βίζα γιὰ τὰ ταξειδάκια τους, ἀλλὰ νὰ τοὺς πῆ, ἔτσι ὅπως πάει τὸ πρᾶγμα σὲ λίγο ΝΑΤΟ γιόκ, ποὺ ἀκούστηκε συμμαχία μὲ τὰ μέλη της νὰ πολεμᾶνε τὸ ἕνα τὸ ἄλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παραβιάσεις και Υπερπτήσεις στο Αιγαίο - Υπερασπίζοντας ένα αρχιπέλαγος
    Όπως είναι γνωστό υπάρχει στις διεθνείς σχέσεις ένα ακρωνύμιο μιας ορολογίας που διέπει τους διεθνείς κανονισμούς αεροπλοίας και κανονίζει τις εναέριες περιοχές ευθύνης της κάθε χώρας. Λέγεται FIR (Flight Information Region)και έχει οριστεί από διεθνείς οργανισμούς (ICAO).
    Στην περίπτωσή μας λέγεται Athens-FIR και μεταξύ άλλων εμπεριέχει όλη την περιοχή από τη μέση γραμμή της απόστασης των νησιών μας με την Τουρκία. Αυτή είναι η συνηθέστερη παραβίαση που έκαναν μέχρι πρόσφατα οι 'σύμμαχοι' μας από τα ανατολικά. Και συνεχίζουν ακάθεκτοι..
    Μπαίνουν μέσα σε ένα χώρο που πως να το κάνουμε αεροπορικά ελέγχεται και αστυνομεύεται από την Ελλάδα βάσει διεθνών κανονισμών. Μπαίνουν μέσα και δεν καταθέτουν σχέδια, δεν λένε δηλ μάγκες ερχόμαστε, θα κάνουμε αυτή την διαδρομή και θα βγούμε από εκεί. Τόσο απλά μπορούν να το κάνουν για να ασκηθούν στον διεθνή εναέριο χώρο αφού περικλείει και τέτοιον το Athens-FIR. Προτιμούν όμως να έρθουν απροειδοποίητα, για να προκαλέσουν και να αμφισβητήσουν. Προτιμούν να έρθουν απροειδοποίητα για μας, αλλά προγραμματισμένα και σχεδιασμένα απολύτως γι αυτούς (πληρώματα, πορείες, τύποι αεροσκαφών, αεροσκάφη back up για κάλυψη όταν βρουν τα σκούρα, έως και προγραμματισμένη πιθανή αντίδραση, ακόμα και τα ελικόπτερα και πλοία για πιθανή περισυλλογή τους -για να φτάσουν πρώτοι - θα έχουν έτοιμα), ώστε να απορυθμίσουν και να κουράσουν το δικό μας σύστημα ανταπόκρισης, να εκπαιδευτούν στις αερομαχίες με τους δικούς μας αεροπόρους (οι οποίοι δεν επιλέγονται αλλά είναι σε κανονική υπηρεσία επιφυλακής), να χρονομετρήσουν τους χρόνους αντίδρασης μας, να βρουν νεκρούς τομείς που δεν τους καλύπτουν τα δικά μας ραντάρ, να φωτογραφίσουν τα αμυντικά έργα και υλικά στα νησιά. Τελευταία προστέθηκαν και οι καθημερινές υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά.
    Πετούν μερικές φορές τετράδες στα 300 μέτρα για να κατατρομάξουν τους κατοίκους, στους Φούρνους και κυρίως στο Αγαθονήσι. Και λογικά μιλώντας θέλουν να τους φοβίσουν και να τους διώξουν με τον τρόπο τους. Κάνουν εικονικές προσβολές -ασκήσεις κανονικές βομβαρδισμού- στο στρατιωτικό φυλάκιο στο Φαρμακονήσι. Κάνουν βύθιση δηλαδή και το σημαδεύουν αλλά δεν πατάνε το κουμπί να φύγει η βόμβα. Ναι για Ελληνικό νησί μιλάμε εν έτει 2009. Θέλουμε κι άλλα?
    Είναι θρασύδειλοι γιατί τα νησάκια αυτά είναι τόσο κοντά στην πλασματική ενδεχομένως ασφάλεια της δικής τους ενδοχώρας, που είναι πολύ εύκολο να περάσουν από πάνω τους και να απομακρυνθούν αμέσως ή όταν ειδοποιηθούν ότι πλησιάζουν τα Ελληνικά αεροσκάφη φυλακής. Θέλουμε άλλα? Αν εκεί που πετάμε με την όποια Ολυμπιακή σκάσει ένα τούρκικο στραβάδι επάνω μας και σκοτώσει 150 άτομα ποιος θα φταίει?
    Η αστυνόμευση λοιπόν του Athens-FIR,η αναγνώριση του άγνωστου στόχου που μπαίνει έτσι γιατί του κάπνισε και η αναχαίτιση αν δεν υπακούσει στην εντολή να φύγει, είναι η δουλειά που κάνει η Πολεμική Αεροπορία.
    Γιατί δηλ να τον αφήσει να φωτογραφίσει για παράδειγμα τους s-300 στην Κρήτη? Γιατί να τον αφήσει να τους ''εγκλωβίσει'' στα σκοπευτικά του εξομοιώνοντας μια κανονική πολεμική αποστολή και εκπαιδευόμενος για την αληθινή?
    Και όπως έχει πει κάποιος υπάρχει λόγος που το Πολεμική πάει πριν το Αεροπορία. Αυτή είναι η δουλειά που έκαναν ο Νίκος Σιαλμάς και ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης. Είναι όμως και η δουλειά που έκανε και ίσως να συνεχίζει να κάνει ο Θάνος ο Γρίβας και οι άλλοι αεροπόροι μας κάθε μία ημέρα που περνάει. Κι εμείς ούτε καν μερικές φορές το γνωρίζουμε και το αναγνωρίζουμε.. Να γιατί ελπίζω να υπάρχουν πολλοί ακόμα Γρίβες εκεί ψηλά..

    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    http://drflight.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το εχω ξαναπει... ΥΠΑΡΧΕΙ λυση και ειναι απλη.

    Η Ελλας να αρχισει να μιμειται ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τους τουρκους... δηλαδη , 4 τουρκικα μαχητικα παραβιαζουν τον Ελληνικο εναεριο χωρο μας και πετουν πχ πανω απο Αγαθονησι και Φαρμακονησι ? Ε ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ 4 ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ τουρκικο εναεριο χωρο και να πετουν πανω απο τις πολεις της ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΣ... οποια δε απαντηση μας δωσουν κατα την βολτα μας πανω απο την ΙΩΝΙΑ ΜΑΣ ε ακριβως ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ πανω απο το Αγαθονησι μας..

    ΑΠΛΑ - ΚΑΘΑΡΑ - ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ ...

    ΕΚΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὅ,τι κάνουνε χρόνια τώρα μέ τήν οἰκονομία, δηλαδή, ἐπιβάλλουνε συνεχῶς στόν λαό νέους φόρους μέ πρόσχημα τίς δῆθεν ἀποφάσεις τῆς ΕΕ ἤ τῆς Χ, Ψ, Ω τραπέζης, ἔτσι τώρα βρῆκαν καλό, νά μᾶς ἐπιβάλλουνε σιγά σιγά νά ἔχουμε ἀπό κοινοῦ τό Αἰγαῖο μέ τήν Τουρκία γιά τό καλό τῆς Συμμαχίας. Ἄλλα λόγια γιά νά ἀγαπιόμαστε.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν παει αλλο,τι ειναι αυτα που κανουν καθε μερα,γιατι δεν αντιδρουμε??????????????????δεν μπορουμε να μαζεψουμε απο εδο μεσα ενα ποσο για καποιον ηρωα πιλοτο να το δωσουμε κ οταν βρεθει σε αερομαχια να ριξει κανα δυο?ακομη κ να τον διωξουν να εχει μια αποζημιωση απο εμας,ακουγεται αστειο αλλα τι αλλο να κανουμε εμεις που ποναμε για αυτην την π....πατριδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 15 Ιούλιος 2009 6:26 μμ
    Φίλε μου άν εμείς όλοι είχαμε κάνει σωστά τη δουλειά μας στις κάλπες,στην κρίση μας στους πολιτικάντηδες όλους,άν δεν δεχόμασταν και δεν κάναμε ρουσφέτια και δεν ανεχόμασταν να ξεπουλάμε τα πάντα για λίγο παραπάνω χρήμα λές και θα τα πάρουμε μαζί μας έχω την εντύπωση πως οι πιλότοι μας δεν θα είχαν κανένα ενδοιασμό στο τί να κάνουν και άλλωστε θα είχαν και σαφείς εντολές.
    Σκατοκέφαλοι πολιτικάντηδες φταίνε για όλα μα ακόμα πιο πολύ εμείς που τους ανεχόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχεις απολυτο δικιο εμεις φταιμε που τους ψηφιζαμε τοσα χρονια,τουλαχιστον απο αυτο πλεον εγω στους δυο μεγαλους ριχνω εδω και χρονια μαυρο,δεν παει αλλο ομως ρε παιδια,πρεπει σαν εθνος να σηκωσουμε το κεφαλι συντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καί τί προτείνεις ἀνώνυμε 6:26 μμ; Μήπως καμμιά βομβίτσα στή βουλή; Μήπως κάψιμο ἀμερικανικῆς σημαίας; Ὄχι, ἀπ' ὅτι φαντάζομαι. Ἀλλαγή νοοτροπίας, ναί! Πώς θά τήν ἀλλάξουμε καί στούς ἄλλους; Κι ἐάν δέν θέλουν νά ἀκούσουν; Πῶς; Εἶναι δύσκολο. Ἐντάξει τό λές στούς φίλους σου, στέλνεις τό μπλόγκ αὐτό ἤ ἄλλα παρόμοια σέ ὅλους πού γνωρίζεις μέσω e-mail. Πόσο σίγουρος εἶσαι ὅτι θά μποῦν στό κόπο νά τά διαβάσουν καί νά τά στείλουν μέ τή σειρά τους σέ ἄλλους. Ὁ χρόνος δέν εἶναι καί ἰδιαιτέρως ὑπέρ μας. Προσωπικῶς κάνω ὅ,τι μπορῶ καί ἐλπίζω ὅτι καί ὅσοι διαβάζουν τό μπλόγκ νά κάνουν ὅ,τι μποροῦν.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπουράκ Οζούγκιεργκιν, δήλωσε ότι τα «προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να λυθούν αν οι δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) αποδεχθούν ότι πορεύονται προς έναν συνεταιρισμό εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Ο Μπ.Οζούγκιεργκιν είπε ότι τα θέματα στα οποία δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, μπορούν να παραπεμφθούν σε τρίτες πλευρές.

    Ο Μπ. Οζούγκιεργκιν, κατά τη σημερινή εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων, υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές μπορούν να συζητήσουν τα μεταξύ τους προβλήματα. «Εάν υπάρξουν θέματα που δεν θα συμφωνήσουμε, αυτά μπορούν να παραπεμφθούν σε τρίτες πλευρές», πρόσθεσε.

    Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως «υπάρχει συμφωνία σε κάποια ζητήματα στο Αιγαίο», χωρίς όμως να προχωρήσει σε διευκρινήσεις.

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και σημείωσε: «εμείς δεν πιστεύουμε πως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί δημιουργώντας, ή προβάλλοντας τις εντάσεις. Μπορούμε να συνομιλήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Εμείς θεωρούμε το Αιγαίο υδάτινη μάζα, που δεν μας χωρίζει, αλλά μας ενώνει».

    Αναφερόμενος στις τουρκικές δηλώσεις, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από το ελληνικό ΥΠΕΞ να παρέχει ενημέρωση σχετικά με τη δήλωση της Αγκυρας ότι υπάρχει «συμφωνία» Τουρκίας και Ελλάδας σχετικά με το Αιγαίο, καθώς και ως προς τα θέματα που η συμφωνία αυτή αφορά.

    «Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, η τακτική της Τουρκίας γίνεται πλέον φανερή. Είναι προφανές, ειδικά μετά την πρόσφατη (9/7/2009) ενημέρωση της υπουργού Εξωτερικών στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων, πως η Ελλάδα κινείται δίχως προσαρμογές στην τακτική της στα ελληνοτουρκικά θέματα» είπε ο κ. Λοβέρδος.

    Γιά μιά ἀκόμα φορά μαθαίνει ὁ πολιτικός κόσμος τίς μεθοδευμένες ἐν κρυπτῷ ἐνέργειες τοῦ ἑλληνικοῦ ὑπουργείου ἐξωτερικῶν. Γειά σου Ντόρα μέ τά ὡραῖα σου! Ἄντε γειά, τρομερή ἀβυσσαλέα ἀντιπολίτευση.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. DRFLIGHT ξεκάθαρες οι παρατηρήσεις σου.Και σωστές.Ομως οι κάτοικοι του Αγαθονησίου δεν τρομάζουν, απλώς περιμένουν περίπου κάθε μέρα στις 11:00 να δουν τα μεμετια να κυνηγιούνται με τα δικά μας παιδιά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ ΥΓ ώστε το είπε ο τούρκος οτι υπάρχουν συμφωνίες;;; είπα και εγώ..... Γιατί κάνουν μόκο όλα τα καλόπαιδά μας;;;ακόμη και η αλέκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 15 Ιούλιος 2009 1:14 μμ

    >Φίλε nemo, to όνομα του χειρότερου πρωθυπουργού της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει .<

    Ποιος μίλησε για ... χειρότερο πρωθυπουργό; Συ είπας! Αναφέρθηκα σε ένα συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο έχει εν τω μεταξύ αναδημοσιευτεί κι εδώ μέσα και το οποίο προφανώς δεν διάβασες. Μόνη σου έγνοια ήταν να δώσεις όπως-όπως κάλυμμα στον Τάπερμαν. Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.