18/7/09

Διπλό μήνυμα Μπακογιάννη προς Τουρκία και ΠΓΔΜ


Διπλό μήνυμα προς Τουρκία και ΠΓΔΜ έστειλε η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, από την Κρήτη, όπου και βρίσκεται για την έναρξη των εργασιών του 41ου Συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής. Η κα Μπακογιάννη αφενός αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και αφετέρου κάλεσε την ΠΓΔΜ να «προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας με καλή πίστη».


Με αφορμή την παρουσία της στο νησί, η κα Μπακογιάννη επισκέφτηκε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, η κα Μπακογιάννη δήλωσε πως συζήτησαν για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, για τα οποία καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να τελειώσουν έγκαιρα.

Η Ελληνίδα υπουργός επεσήμανε ακόμα πως είναι ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και να βοηθηθούν οι αγρότες της Κρήτης.

Όσον αφορά στα εθνικά ζητήματα, επεσήμανε πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ωστόσο η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία και πάντοτε βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, αντιμετωπίζει με επιτυχία την κατάσταση.

Ακόμη, αναφερόμενη στην ΠΓΔΜ και την εκδίκαση του ζητήματος της ονομασίας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου η ΠΓΔΜ κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με την προσφυγή που είχε ήδη ασκήσει κατά της Ελλάδας, η κα Μπακογιάννη ανέφερε πως η δίκη θα πάρει χρόνο, αλλά και ότι η Ελλάδα έχει «εξαιρετικά ισχυρά επιχειρήματα και τα προβάλει πιστεύοντας πως με αυτά θα αποδείξει ότι το πρόβλημα είναι η αδιαλλαξία, που έχουν επιδείξει τα Σκόπια».

Cosmo.gr

23 σχόλια:

  1. >>ωστόσο η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία και πάντοτε βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, αντιμετωπίζει με επιτυχία την κατάσταση.<<

    Αλλη μια επιτυχια, brought to you, by Dora...

    Τι δουλεμα ειναι αυτο, Θεε μου! Ειπα και γω πως θα απειλησε την Τουρκια με βετο. Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ!!!

    Δε θα κοιμηθει τη νυχτα ο Ερντογαν παλι. Τι κακο του κανες Ντορα μ'!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσον αφορά στα εθνικά ζητήματα, επεσήμανε πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ωστόσο η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία και πάντοτε βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, αντιμετωπίζει με επιτυχία την κατάσταση.

    Tί σᾶς ἔλεγα σέ ἕνα προηγούμενο σχόλιό μου. Τήν ταπείνωση τήν λέει γιά ἐπιτυχία. Μπράβο, κυρία Μπακογιάννη. Ἀντί νά βγεῖ τό ὑπουργεῖο ἐξωτερικῶν ἤ ὁ πρωθυπουργός καί νά ἀπειλήσει τή γείτονα, λέγοντάς της ὅτι ἐάν πετάξει κανένα τουρκικό μαχητικό ἐντός τοῦ ἑλληνικοῦ FIR θά τό ρίξουμε, βγαίνει ἡ ΥΠΕΞ καί λέει τά μεγάλα τά ὡραῖα λόγια γιά νά χαϊδευτοῦν τά αὐτιά τῶν Κρητικῶν. Ποῦ τά πουλᾶτε αὐτά; Ἄκου ἐπιτυχία;

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχχχ

    Πηγε στην Κρητη ως Υπουργος Εξωτερικων?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρια Μπακογιαννη να σας βοηθησω θελω.
    Λοιπον περι Σκοπια.
    Πριν το μυνημα σας, στελνουμε για ασκησεις ας πουμε 100 αρματα μαχης πολυ κοντα στα συνορα.
    τωρα εαν καποιο αρμα κατα λαθος χασει τον προσανατολισμο του και περασει στο Σκοπιανο εδαφος και αν ακομα κανει ενα με το εδαφος καποιον απροσεκτο Σκοπιανο στρατιωτη τοτε..δεν θα φταιει κανεις παρα ο οδηγος του αρματος...το μυνημα ομως θα ειναι..ξεκαθαρο..προσοχη στους Ελληνες οδηγους ..αρματων.
    Βοηθεια δευτερη.
    Περι τουρκιας.
    εδω τα πραγματα ειναι πολυ ευκολα ευτυχως.
    Θα ανακαλυψετε με μεγαλη ευκολια οτι πολλοι Ελληνες πιλοτοι υποφερουν απο φαγουρα στα..δακτυλα...
    Επισης και τα πληρωματα του στολου,και γενικως ολοι των Ενοπλων δυναμεων.
    Στην περιοχη Αγαθονησιου...ολοι ζητανε την βοηθεια....δερματολογου.
    Κυρια Μπακογιαννη τα μυνηματα πρεπει να συνοδευονται απο ηχους,λαμψεις,εκρηξεις κλπ.
    Ετσι ο παραληπτης τα καταλαβαινει και δεν υπαρχουν πλεον παρεξηγησεις.
    Χωρις αυτα Κυρια Μπακογιαννη τα μυνηματα που στελνονται μεταφραζονται ως σεξουαλικα υπονοουμενα και ετσι ο παραληπτης επιζητα και την σχετικη στασιν απο εμας.
    Φιλικα
    ενας αηδιασμενος ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Όσον αφορά στα εθνικά ζητήματα, επεσήμανε πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ωστόσο η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία και πάντοτε βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, αντιμετωπίζει με επιτυχία την κατάσταση"
    ΟΡΙΣΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ..........
    ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσα χρόνια δεν τα έβλεπες; Αυτά που λες τώρα, τα λέει κι ο περιπτεράς της γειτονιάς μου. Παραιτήσου και άσε την δουλειά στους ειδικούς.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τριπλό και τετραπλό μήνυμα να στήλης Ντορουλα μας είναι άχρηστο . Στου κουφού την πόρτα … πάρε την πόρτα και φύγε !!!! Στο υπ. Εξ. μόνο η Ντόρα υπάρχει ? Δεν υπάρχουν άλλοι ΕΛΛΗΝΕΣ ? Για τι ρε παλικάρια φέρεστε τόσο σκληρά στην Ελλάδα μας , από αυτό το κράτος γινατε όλοι με περιουσίες …. Τρώτε που τρώτε κάντε και κάνα καλό …. το αξίζουμε που να πάρει και να σηκώσει !!! Τι κάθεστε και κάνετε διάλογο με τους γυφτοσκοπιανους , μια σταλιά τσουτσέκια και μας παίζουν όπως γουστάρουν ! Σκληρύνετε τη στάση μας να τη νιώσουν στο πετσί τους …. και μετά να δείτε τη πανηγύρια θα έχουμε !!! Πείτε κάνα όχι , πατήστε πόδι στο Αιγαίο , πάρτε τον τσαμπουκά από τα μογγολακια να δείτε τι θα κάνουν ….. άντε καιρός είναι πάρτε μπροστά …. Περιμένουμε να δούμε αλλαγές οκ Ντορουλα μας !!!

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο τώρα κατουρίσανε τα παντελόνια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Βαστάτε Τούρκοι τ'άλογα"!Η Μητσοτάκαινα έστειλε μήνυμα!Και μετά απο αυτό το μήνυμα οι Τούρκοι και οι Μακεδόνες(ναι,ναι,οι Μακεδόνες, καιρός είναι να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σ'αυτό το όνομα για να μας "έρθει πιο γλυκά" αργότερα)θα "βάλουν την γάτα τους να κλαψει"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιά μία ακόμα φορά η Κα. photo op (photo opportunity) ΥΠΕΞ προσπαθεί να εξασκήσει εξωτερική πολιτική με λόγια του αέρος και στα πλαίσια εσωτερικής μικροπολιτικής ψηφοθηρίας στους χώρους πολίτευσης του πατέρα της. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα - άν θέλει η Κα. Μπακογιάννη να εξασκήσει δυναμική εξωτερική πολιτική έστω και γιά την προβολή δημοσίων σχέσεων μιάς ενεργητικής Ελληνικής συμπαράστασης προς την Κυπριακή Δημοκρατία αυτές τις ημέρες, θα μπορούσε κάλλιστα να μπεί σ' ένα Α/Φ των Ολυμπιακών ή Κυπριακών Αερογραμμών και να βρεθεί δίπλα στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας καθώς οι Τουρκικές δυνάμεις κατοχής θα έχουν τους καθιερωμένους πανηγυρισμούς τους στα κατεχόμενα της Κύπρου. Αλλά είπαμε και παληότερα, όταν η Κα. photo op ΥΠΕΞ προτιμά να βρίσκεται στις Η.Π.Α. ακόμα και στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, είναι αμφίβολο ότι θα προτιμήσει να βρίσκεται στην Λευκωσία κατά την διάρκεια της αποφράδας επετείου της 20ης Ιουλίου 1974.

    Εν Η.Π.Α. ένας μετανάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ποιούς ακριβώς απευθύνθηκε η αυτοκράτηρα Θεοδώρα ;;;Και πού την γράψανε αυτοί ;;;Ο αυτοκρατορικός υιός έχει υπηρετήσει την μαμαΕλλάδα;;; Ξέρει κα΄ποιος να μας ενημερώσει;; Αχ,τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.
    Γνωρίζω ότι τον πόνο μας καταγράφουμε εδώ και οι κρατούντες και κρατούσες σημασία δεν δίνουν αλλά όπως έγραψε αλλος συνΕλλην "ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ",κοπρίτες και να το θυμάστε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α λα μαμα α λα παπα ,

    οσο μεγαλωνει και φωτογραφιζεται
    τοσο περισοοτερο δειχνει ιδια ο πατερας της,
    φτου φτου φτου της μην την ματιασω ,
    αλλα δε μπορει καποια χαντρα ή με κανα κωνσταντινατο θα την εχουν ασιμωσει για το κακο το ματι

    εμ το μηλο κατω απο τη μηλια θα πεσει ποιος να ασχοληθει με τα ανθακια κερασιας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το να μιλαμε χωρις να λεμε τιποτα ειναι τεχνη. Αλλα σε θεματα εθνικης ασφαλειας ειναι προκλητικα καταστροφικο.
    Οτιδηποτε εκχωρειται στην Τουρκια , η τουρκοποιειται η αφανιζεται. Προσφατα παραδειγματα: Κυπρος, Κωνσταντινουπολη, Ιμβρος, Τενεδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκεφτητε σε ποιον εξευτελισμο εχουμε φτασει ως χωρα που διαβαζω τωρα οτι τα 'εντονα' Ελληνικα διαβηματα για τους τουρκικους τσαμπουκαδες θα φερουν αντιθετα αποτελεσματα δηλαδη μας προτρεπουν να το γιορτασουμε κιολας που θα κανουν ερευνες στα χωρικα μας υδατα και να κουναμε σημαιακια κατα προτιμηση τουρκικα οταν τα αεροπλανα τους περνανε πανω απο τα νησια μας.Σταματαει το μυαλο του ανθρωπου μπροστα σε τετοιες 'λογικες'.Αντι να κινησουμε γη και ουρανο,επικαλειται συνεχως η ε-ξωτικη το διεθνες δικαιο και αλλες αστειες δικαιολογιες,μετατρεποντας την ΞΕΥΤΙΛΑ μας σε θριαμβο.Οι τουρκαλαδες σχεδιαζουν μεθοδικα εδω και χρονια την πολιτικη τους και εμεις δινουμε κ... για μια φωτογραφια στο χωλακι του λευκου οικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Τουρκια αντιμετωπιζεται συνεχως με μοναδικη επιτυχια.

    "Στηριζουμε σταθερα την πληρη ενταξη της Τουρκιας στην Ε.Ε.".

    Αυτο θα τους κοψει το βηχα.

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ! ΓΙΑ ΝΑ προκαμει και ο δυσμοιρος μπαμπας της να καμαρωσει την κορουλα του Πρωθυπουργο! Για ποσο ακομα να κλεβει το Χαρο στα χαρτια? Δειξτε λιγο ανθωπισμο, φιλοι!

    Ας δουμε ολοι τη Ντορα Πρωθυπουργο κι ας κλεισουμε τα ματια μας ευτυχισμενοι!

    Για το καλο της χωρας!


    >>Και μετά απο αυτό το μήνυμα οι Τούρκοι και οι Μακεδόνες(ναι,ναι,οι Μακεδόνες, καιρός είναι να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σ'αυτό το όνομα για να μας "έρθει πιο γλυκά" αργότερα)θα "βάλουν την γάτα τους να κλαψει"!<<

    Μηπως εισαι καποιος μιζερος ΠΑΣΟΚος, που δε θες να παραδεχθεις την επιτυχια με την οποια η Ντορα αντιμετωπιζει τις προκλησεις? Ξεπερνα τον κομματικο φανατισμο! Μπες στη γαλαζια ροδοπαρεα! Πιστεψε στη Θεοδωρα! Πιες και μια ρακη για τις επιτυχιες της και φτυσ' το κοριτσι να μην το βασκανεις!

    Αυτη και ο Γιωργος θα σωσουν την Ελλαδα. Εναλλασσομενοι στην Πρωθυπουργια μεχρι να παρουν τη σκυταλη τα παιδια τους ή τα αδερφια τους, θα μας οδηγησουν σε ενα νεο ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ.

    Ζητω ο Βασιλευς! Ζητω η Βασιλισσα!

    2010-2014. Γεωργιος ο Β' (ή Γοδεφρυγος ο Α') ο Πορφυρογεννητος (γνωστος και ως "ο Μικρος").

    2014-2018. Θεοδωρα η Εσχατη, η Γκαντεμογεννητη.

    +2018- : Καταρρευση του Βασιλειου της Ελλαδας, υστερα απο τη δραση εσωτερικων και εξωτερικων διασπαστικων παραγοντων και διαμελισμος του.

    2019: Ιδρυση του κρατους των Αθηνων* και του Μορεως, υπο τον Βασιλεα Κωνσταντινο τον Β τον Γουρλοματη (γνωστο και ως Καλοτυχο).

    * Νοτιως της Πλατειας Ομονοιας, οπου υποχωρησαν οι Ελληνες κατοικοι μετα το διαμελισμο και την ανταλλαγη πληθυσμων με τους μεταναστες.

    Αντε καλα μπανια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ἄντε κυρά μου νά πλύνεις κανένα πιάτο σέ καμμιά τουρκική ταβέρνα στά βάθη τῆς Ἀσίας. Θέλεις νά γίνεις πρωθυπουργός, μωρή!

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ξερει κανεις αν υπαρχει κανενα freeware να κανει delete της φωτο της Ντορας?
    μολις πεσω πανω μπλοκαρει η οθονη μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. >>Ἄντε κυρά μου νά πλύνεις κανένα πιάτο σέ καμμιά τουρκική ταβέρνα στά βάθη τῆς Ἀσίας. Θέλεις νά γίνεις πρωθυπουργός, μωρή!<<

    To τραγικο δεν ειναι οτι θελει να γινει , αλλα οτι θα γινει!

    Γιατι ο Ελληνας μυαλο δε βαζει. Επιμενει να ελπιζει σε μια παραλογη ελπιδα!

    - Να ψηφισω ΝΔ να μη βγει ο αλλος που ειναι χειροτερος!
    - Να ψηφισω ΠΑΣΟΚ γιατι αυτη τη φορα πιστευω πως ο Γιωργος ειναι απο αλλη παστα!

    Δεκαετιες περνουνε, σκανδαλα ερχονται και φευγουν, η Ελλαδα βουλιαζει καθε χρονο και πιο πολυ και οι Ελληνες ακομα στο ελεος του δικομματισμου και της φρουδας ελπιδας...

    Μεχρι την τελικη διαλυση, εχουμε ακομα καιρο... Δεν ξερω απλα αν πρωτα θα χρεωκοπησουμε απο τα πολλα σκανδαλα και την ανυπαρκτη οικονομικη πολιτικη που δε θελει να θιγει τους φοροφυγαδες ή απο τους εξωτερικους και εσωτερικους εχθρους σε συνδυασμο με την τελεια ελλειψη κοινωνικης συνοχης?

    Θα δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Που είσαι Ζαφείρη να υπεράσπιστεις την κόρη του εφιάλτη?Αντε βγες να προσφέρεις γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχεις εντύπωση πως κυβερνά αυτός που ψηφίζει ο λαός;Και κανείς να μην πάει στις επόμενες θα δείς ακόμα και απο πεθαμένους ψήφους να εκλέγουν κυβερνήσεις.Ξυπνάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριοι, αν δεν κάνουμε κάτι και μάλιστα σύντομα, θα μας προλάβουν τα γεγονότα... Για αρχή ένα συλλαλητήριο, για να βαυκαλιζόμαστε στα παιδιά μας ότι κάναμε έστω κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μήν σας πιάνει πανικός!
    Ξέρει η ΘεοΟ(?)δώρα!
    Μόλις περάσουν τα αεροσκάφη της TUAF
    ανάμεσα απο τα σπίτια του Αγαθονησίου.

    Θα τους γράψει ένα διάβημα,μα ένα διάβημα.
    Χρόνια θα κάνουν να συνέλθουν!!!!


    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ανώνυμε αν γελάς μ'αυτά που γράφω σου ταιριάζει κάλλιστα το αρχαίο ρητό..."γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει".Τώρα βέβαια το επίπεδό σου φαίνεται από τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρις που χρησιμοποιείς,εγώ δεν θα σε ακολουθήσω στο μοναπάτι της οπαδικής καφρίλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.