2/7/09

Τη διασπορά ψευδών ειδήσεων φέρεται να ομολόγησε ανταποκριτής στο Ιράν


Την ομολογία του Καναδό-Ιρανού δημοσιογράφου Μαζιάρ Μπαχαρί, ανταποκριτή του Newsweek στην Τεχεράνη, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων την περίοδο των εκλογών, προς ικανοποίηση της Δύσης, επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο Fars.

Ο Μπαχαρί συνελήφθη στις 21 Ιουνίου στη διάρκεια των ταραχών. Σύμφωνα με το CNN, ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Τρίτη, πως οι ανταποκρίσεις του στο περιοδικό περιείχαν ψευδείς ειδήσεις για τα τεκταινόμενα στη χώρα.

Ωστόσο, δεδομένων των περιορισμών που έχει επιβάλει το ιρανικό καθεστώς στους ξένους δημοσιογράφους, η εγκυρότητα των όσων μετέδωσε το Fars δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ο διευθυντής του Newsweek στο Παρίσι, Κρις Ντίκι, διέψευσε τα παραπάνω, λέγοντας πως είναι «παράλογα».

«Εργαζόταν ως ανταποκριτής εδώ και χρόνια και ποτέ δεν έδωσε τέτοια δείγματα» είπε ο Ντίκι, χαρακτηρίζοντας τον Μπαχαρί ως «έναν από τους καλύτερους ανταποκριτές».

Ο ίδιος τόνισε πως οι ιρανικές αρχές έχουν απαγορεύσει στον Μπαχαρί να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, καθώς και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Ο 42χρονος δημοσιογράφος έχει εργαστεί στο παρελθόν για λογαριασμό του BBC και του Channel 4.
ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Ακόμα ομολόγησε ελέυθερα ότι σταυρωσε και το Χριστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε (για τον δημοσιογρα΄φο στο Ιράν): Ακόμα ομολόγησε ότι ο ίδιος είναι σκέτη Παναγία και από τα βασανιστήρια φώναζε εντελώς ασυνάρτητα "ο κορμοράνος, ο κορμοράνος". Εντελώς ανυπόστατες θεωρούτναι οι πληροφορίες ότι ενδιαμεσως κραύγαζε και "αμπου γκράϊμπ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.