10/7/09

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία


Τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού, επανέλαβε η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να γεννηθεί στην Κύπρο, από τους ίδιους τους Κυπρίους και να γίνει αποδεκτή από αυτούς.

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, έχοντας όμως πλήρη συναίσθηση ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να γεννηθεί στην Κύπρο, από τους ίδιους τους Κυπρίους και να γίνει αποδεκτή από αυτούς.

Η κ. Μπακογιάννη, ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το σύνολο των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, επεσήμανε πως στο Κυπριακό, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, οι συνομιλίες προχωρούν.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επανέλαβε πως «η πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστόφια και η αφοσίωσή του στην επίτευξη μιας αυθεντικά κυπριακής λύσης έχουν δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας» και πρόσθεσε πως «η λύση αυτή θα πρέπει να είναι δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική, και χωρίς παρωχημένα συστήματα εγγυήσεων. Θα πρέπει να εδράζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να σέβεται τις αρχές και αξίες της Ε.Ε., και να εφαρμόζει το κοινοτικό κεκτημένο».

«Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά και βρίσκεται σε καθημερινό συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, έτοιμη να προσφέρει τη βοήθεια της. Στέκεται δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, έχοντας όμως πλήρη συναίσθηση ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να γεννηθεί στην Κύπρο, από τους ίδιους τους Κυπρίους και να γίνει αποδεκτή από αυτούς» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

Απαντώντας σε όσους «επιμένουν να αναφέρονται σε τεχνητά χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησίες και έξωθεν παρεμβάσεις τρίτων», είπε ότι «είναι λάθος» ξεκαθαρίζοντας πως «η λύση θα είναι προϊόν της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη».

«Θα είναι δύσκολη και θα απαιτήσει συμβιβασμούς. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό πρωτίστως στην Τουρκία, που με το στρατό κατοχής καθορίζει και το βαθμό ευελιξίας της τουρκοκυπριακής πλευράς στη διαπραγμάτευση» πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη υπενθύμισε πως εντός του 2009 η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αξιολογήσει τη συμμόρφωση της Τουρκίας με το λεγόμενο πρωτόκολλο της Αγκυρας, επισημαίνοντας πως «αυτό πράγματι είναι ένα ορόσημο το οποίο η Τουρκία πρέπει να δει με ρεαλισμό».

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» είπε και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι ίσως ο πιο ειλικρινής υποστηρικτής της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις στη διαδικασία. Πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη».

«Αυτή είναι η πολιτική μας. Η Τουρκία πρέπει να μας βοηθήσει να τη βοηθήσουμε. Πεδία συνεργασίας υπάρχουν πολλά» είπε και ανέφερε ενδεικτικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

«Ευαισθητοποιήσαμε με επιτυχία τους εταίρους μας. Δημιουργήσαμε τη βάση για κοινή αντιμετώπιση και αλληλοβοήθεια. Η Τουρκία έχει την ευκαιρία να διαλέξει. Συνεργασία ή τριβή. Η ελληνική θέση είναι σαφής: Συνεργασία» είπε και εκτίμησε ότι «δυστυχώς, κάποιοι στην Τουρκία επιλέγουν μόνοι τους να μπουν στη γωνία. Δεν είναι αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος. Ο ευρωπαϊκός τρόπος είναι ο διάλογος και η συνεργασία».

Αναφερόμενη στη πρώτη συνάντηση που είχε στην Κέρκυρα με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι είναι ο άνθρωπος που «σχεδίασε την εξωτερική πολιτική του ΑΚΡ και συνέλαβε το δόγμα των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της».

«Είναι ένα δόγμα με το οποίο δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει. Είναι όμως ένα δόγμα το οποίο ακόμα δεν έχουμε δει να εφαρμόζεται έναντι της Ελλάδας» είπε και αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

«Εχω την πρόθεση να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του κ. Νταβούτογλου και να επισκεφθώ την Τουρκία στο προσεχές μέλλον» είπε και εξέφρασε την πίστη της στο διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

Η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται για άλμα αισιοδοξίας ούτε για τυφλή επένδυση στην έννοια της ελληνοτουρκικής φιλίας. Είναι μια ορθολογική, σταθμισμένη επιλογή που βασίζεται στο δεδομένο ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά. Να μη σταματούν ποτέ να συζητούν. Οι τριβές ζημιώνουν πρώτα απ’ όλα εμάς τους ίδιους».

«Δεν θα γίνουμε ξαφνικά οι καλύτεροι φίλοι. Με υπευθυνότητα και ρεαλισμό οφείλουμε όμως να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν κι αυτά που μας χωρίζουν. Πρέπει να διδαχθούμε από την ιστορία για να φτιάξουμε μαζί ένα ειρηνικό μέλλον αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος» είπε.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και στις δύο χώρες αυτοί που επενδύουν στην τριβή και την ένταση, λέγοντας πως «πιο εύκολος λαϊκισμός από το να επιτεθείς στο γείτονα δεν υπάρχει» και ότι «αυτό είναι λάθος και επικίνδυνο γιατί δηλητηριάζει την κοινή γνώμη».

iKypros

09/07/2009

19 σχόλια:

  1. Τι θα πεί "στεκόμαστε δίπλα στην Κύπρο" ? Κάτι σαν το "αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη" αλλά δεν τρέχει τίποτε? Κι αν η Κύπρος αποφασίσει σε μία αναπάντεχη κρίση διαύγειας να απορρίψει το σύνολο των αφελέστατων ευφυολογημάτων που της σερβίρουν, η ΥΠΕΞ θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα της ή το δίπλα θα γίνει πίσω και με άγριες διαθέσεις διότι ο uncle sam δυσαρεστήθηκε? Στον κ. Παπαδόπουλο δεν θυμάμαι να είχε υπάρξει τέτοιου είδους στήριξη. Γιατί?
    Και τέλος ας ξεκαθαρίσει κάποιος. Εκείνο το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου υπάρχει? Εάν αρχίσουν προβοκάτσιες στην Κύπρο μετά την εφαρμογή της λύσης, η Ελλάδα θα επέμβει ή θα σφυρίζει αδιάφορα? Γιατί η κοινή λογική λεέι ότι όταν στηρίζεις κάποιον αυτά κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "στεκομαστε διπλα στην Κυπρο" σημαινει ακριβως το ιδιο με το "δεν συναδει με την ευρωπαικη πορεια της Τουρκιας".Χωρα καραγκιοζηδων,χωρα προδοτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στη Κύπρο. Ωραίο ακούγεται...

    Επί την ευκαιρία τώρα που το θυμήθηκα. Καιρό έχουμε να κάνουμε κανένα σκληρό διάβημα για να τρίξουμε τα δόντια στους τούρκους.

    Άντε παναγία μου να την δω εκτός βουλής και μετά ας μου καεί το laptop...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολύτως τίποτε δεν είπε, μια ακόμα πομφόλυγα, μια ακόμα γενικόλογη μπαρούφα οι δηλώσεις της χανούμ. Βέβαια αν το κοσκινίσουμε λίγο θα διαβάσουμε από κάτω, "μια λύση που θα επιβληθεί από τους γνωστούς παίκτες-επιβήτορές μας και οι Κύπριοι θα έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα πρόκειται για λύση για την Κύπρο από Κυπρίους"...
    Επίπεδο Έκτης Δημοτικού, απόδειξη ότι ολισθαίνουμε με αυτόματο πιλότο Αγκύρας Ουάσιγκτον, σε οδύνες. Απλά κάτι πρέπει να ψελλίζει πότε πότε και αυτά ψελλίζει...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί συνσχολιαστές.

    Η κυρία που ηγείται του ΥΠΕΞ πολύ σωστά το λέει " ότι στέκεται δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία". Κυριολεκτεί. Εσείς δεν το καταλάβατε.

    Στέκομαι: από το ίσταμαι=σταματώ. Είμαι δηλ. ακίνητος σταθερός και επεκτεινόμενο...δεν κάνω τίποτα, δεν ενεργώ.

    Παρακάτω λέει χειρότερα :
    θα απαιτήσει(η διαπραγμάτευση)..συμβιβασμούς!!
    Πόσους και ποιους ακόμη ;

    Η κυρία είναι επικίνδυνη και δυστυχώς βρίσκεται επικεφαλής σημαντικού υπουργείου. Αλήθεια ποια είναι πιστοποιητικά διπλωματίας που κατέχει, ποια τα πτυχία και οι τίτλοι σπουδών που έχουν σχέση με το αντικείμενο που ανέλαβε ;

    Φίλοι μια παρότρυνση.
    Όπου βρεθείτε κι όπου μπορείτε αποδομήστε την, ώστε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να λάβει το ελάχιστο. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε γι αυτήν που καπηλεύεται και χρησιμοποιεί ένα όνομα (του Παύλου Μπακογιάννη)που δεν της ανήκει.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κομνηνέ τι λες;ο Καραμανλής στήριξε τον Παπαδόπουλο και εξαρχής ποτέ δεν τάχθηκε υπέρ του Ανάν (αντίθετα με Πασοκοσύριζα),πράγμα το οποίο και πλήρωσε τον Δεκέμβριο και όχι μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία η Κυρία.
    "Στεκόμαστε δίπλα σας".
    Μακρυά και φίλοι.
    Στη λύση "των Κυπρίων για τους Κυπρίους.."
    Αύριο τι θα λέει στους Θράκες ή στους Ροδίτες;
    "Δίπλα σας στη διαδικασία λύσης του προβληματος μεταξύ Ελληνοθρακών και Τουρκοθρακών; Ελληνοροδίων και Τουρκοροδίων;"
    Στην Κύπρο υπάρχει μια παροιμία:
    "Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του"
    Αυτός που δεν ντρέπεται δηλαδή έχει όλο τον κόσμο δικό του.
    Ετσι και η ΚΟΣΜΟΠΟΛΊΤΙΣΑ DORA.Δικός της όλος ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς sapphire:
    Αν θυμάμαι καλά ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε δημοσίως ότι είναι υπέρ του σχεδίου Ανάν παρά τα προβλήματα που έχει. Δεν θυμάμαι να είπε την κρίσιμη στιγμή ξεκάθαρα τις μαγικές λεξούλες "όχι" και "κατά". Θα με βρείς σύμφωνο στο ότι δεν του άρεσε, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αρχηγούς που έτρεξαν να το εγκωμιάσουν. Ωστόσο το να μην σου αρέσει κάτι και να λες ότι το αποδέχεσαι με κάτι μισόλογα, δεν ξέρω, κάτι μου φέρνει σε αυτό που λέγεται στην καθομιλουμένη "κωλώνω". Σε πλήρη αντίθεση με τους -άκηδες και τις -ιτσες εν Ελλάδι, ο Τάσσος Παπαδόπουλος σε μία πραγματικά λυτρωτική για τις ελληνικές ψυχές ομιλία όπου είπε τα πράγματα με το όνομά τους, κάτι που εγω προσωπικά δεν γνωρίζω από τα σχετικά αναγνώσματα να έχει κάνει ελληνας πολιτικός από την εποχή της επανάστασης, αποδόμησε και κονιορτοποίησε το σχέδιο Ανάν σε 30 λεπτά αφήνοντας τους μεν εχθρούς άναυδους, τους δε συμπάσχοντες την ελληνική φυλή με δάκρυα στα μάτια.
    Καταλαβαίνω ότι υποστηρίζεις μία συγκεκριμένη πτέρυγα στην πολιτική ζωή της Ελλάδος.
    Το να συνεχίζουμε όμως σε αυτούς τους καιρούς το παιχνίδι του κομματισμού δεν με βρίσκει σύμφωνο. Εξάλλου σε όλες τις παρατάξεις θα βρείς στοιχεία θετικά και αρνητικά. Παρά το γεγονός ότι δεν πίστεψα ποτέ στις αριστερές πολιτικές δεν μπορώ παρά να μήν εγκωμιάσω τη στάση του Μ. Θεοδωράκη την στιγμή του σχεδίου του Ανάν. Ποιός άλλος εν Ελλάδι και δη "προοδευτικός" στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων? Σε άλλες στιγμές και σε άλλες επιλογές του δεν τον εγκρίνω. Τι θα κάνουμε λοιπόν? Θα παίζουμε μονά ζυγά σαν τα παιδιά, ποιός είπε τις περισσότερες ανοησίες και ποιός έκανε τις μεγαλύτερες προδοσίες? Δεν θα βγάλει πουθενά.
    Καλύτερα δεν είναι να στιγματίζουμε ασχέτως παρατάξεως όλα τα κακώς κείμενα? Ίσως έτσι κάποια στιγμή σε όλες τις παρατάξεις να βγούνε άνθρωποι που να αγαπήσουν αυτή τη χώρα. Πράγμα δύσκολο, αλλά ίσως όχι ακατόρθωτο. Αν συνεχίσουμε να μένουμε στο "τι μας λέτε εσείς οι αριστεροί, εσείς κάνατε χειρότερα", δική μου γνώμη είναι ότι χάθηκε το παιγνίδι για την Ελλάδα για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η στάση του Καραμανλή στο Ανάν ήταν ξεκάθαρη!και την πλήρωσε!στήριξε τον Παπαδόπουλο και την άρνηση μέχρι τέλους.Από εκεί και πέρα τα άλλα είναι χειρισμοί!
    Τώρα για τα περί κομματισμού όταν βλέπω ότι σε ένα ιστολόγιο καταβαραθρώνεται μία παράταξη με συνεχή ποστ που της ρίχνουν άδικες ευθύνες-μόνο σ'αυτή-από την ήττα μας από τους Ρωμαίους μέχρι και τον πέμπτο αστρικό πόλεμο του 5000 τι άλλο να κάνω;και γενικά όταν έχει επικρατήσει στην κοινωνία να είναι το δεξιός ηθικό παράπτωμα (επικράτησε μετά από την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ ξεκάθαρα το λέω που το υποστηρίζει το 90% των ΜΜΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τό στέκομαι δίπλα στήν Κύπρο, σημαίνει συμμερίζομαι τίς άπόψεις τοῦ Χριστόφια. Γνωρίζουμε ποιές εἶναι. Γνωρίζουμε ἐπίσης ὅτι δέν εἶχαν, στήν καλύτερη ἐκδοχή, ἡ ΝΔ ἄποψη γιά τό σχέδιο ΑΝΑΝ.
    Οἱ βαρύγδουπες φράσεις δέν παιρνοῦν κυρία κόρη ἀποστάτη.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΝΔ ήταν σαφώς ενάντια στο σχέδιο Ανάν και κυρίως ο λαός της ΝΔ που απαγόρευσε κάθε ενέργεια σε τύπους ύποπτους με ψευτοφιλελεύθερο προφίλ!δείτε που είναι σήμερα ο Γεωργιάδης για παράδειγμα...
    Ο Καραμανλής ήταν συνεπείς και ευθύς υποστηρικτής της άρνησης.
    Και ναι ανώνυμε αν οι Κύπριοι αποφάσισαν Χριστόφια-ανθελληνισμό-δεύτερο Ανάν εμάς δεν μας πέφτει λόγος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας πέφτει και μας παραπέφτει λόγος για ΟΛΑ όσα γίνονται στην Κύπρο! Με τέτοια και με άλλα, τύπου "εμάς δεν μας πέφτει λόγος" μας έχουν πετάξει έξω από την ανατολική μεσόγειο και απ' το μισό Αιγαίο. Έχουμε λόγο για το τι γίνεται στη Σομαλία (όταν έχεις εκεί 2 φρεγατάρες σου πέφτει και σου παραπέφτει λόγος) και δεν έχουμε για την Κύπρο;! Όλοι έχουν λόγο στην Κύπρο, Τούρκοι Αμερικάνοι, Ισραηλινοί, Βρετανοί, την γλυκοκοιτάζουν Γάλλοι, Ρώσσοι... μόνο οι Έλληνες δεν έχουν λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ὅσο ὐπάρχουν ἄτομα σάν καί σένα κύριε sapphire νά τρέχουν πίσω ἀπό τἐτοιου εἴδους πολιτικούς ἡ Ἑλλάδα δέν θά ὀρθώσει ποτέ τό ἀνάστημά της. Εἰδικά τώρα πού ξεδιπλώνεται τό εὔρος τῆς ἐγκληματικότητας στή χώρα μας καί ὅλο καί περισσότεροι πολιτικοί ἐμπλέκονται στά κυκλώματά της, ἐσύ ἔρχεσαι καί μᾶς τήν λές. Συγχαρητήρια κύριε sapphire.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πρώτα είναι θέμα των Κυπρίων!δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι που δεν θέλουν αυτοί!δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς αν δεν γουστάρουν αυτοί!δεν θα πούμε εμείς τι θα γίνει με τα χώματά τους,αυτοί θα αποφασίσουν και εμείς θα τους στηρίξουμε,αλλιώς δεν γίνεται!(για μιλήστε και με κανέναν Κύπριο...μόνο να του προτείνετε κάτι θα σου πει έξαλλος "δεν είμαστε δικό σου κκοτσιάνι")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ιόλαε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,είσαι ευγενέστατος,η απαξίωσή σου στο πρόσωπό μου σου επιστρέφεται με ευχές για δύναμη,υγεία και μακροημέρευση.
    (τώρα αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την προσωπολατρεία από την πολιτική δεν φτάιω εγώ ειλικρινά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σάπφειρε, ποιοι ρώτησαν τους Κυπρίους τι θα γίνει με τα χώματά τους; Έχουμε συμφέροντα εκεί κάτω, όπως και άλλοι, και βέβαια δεν απαντούν όλοι οι Κύπριοι σαν και αυτόν που επικαλείσαι. Να ρωτήσουμε αν μπορούμε να μπαίνουμε στο σπίτι του αδελφού μας; Μπορούνε όλοι και όχι εμείς; Οι Τούρκοι έχουν με το έτσι θέλω αυτά που έχουν εκεί, οι Άγγλοι βάσεις, εμείς φεύγουμε σταδιακά, δεν έχουμε παρουσία, δεν θα επικαλεστώ λόγους εθνικούς πατριωτικούς κλπ αλλά οικονομικά ψυχρά, συμφεροντολογικά μόνο να το δούμε, έχουμε τεράστια συμφέροντα από κάθε άποψη να είμαστε δυνατά παρόντες εκεί και όμως φεύγουμε αργά και σταθερά κάποτε, γρήγορα και σταθερά τώρα. Το "θα υποστηρίξουμε αυτό που θα αποφασίσουν" έχει πολλές αναγνώσεις. Δεν λέω να τους κάνουμε...κατοχή, αυτό και να θέλαμε δεν έχουμε τα κότσια να το κάνουμε όπως αποδεικνύεται δεκαετίες τώρα, αλλά και να πεταγόμαστε με τις κλωτσιές από την Ανατολική Μεσόγειο γενικά και την Κύπρο ειδικά, γιατί περί αυτού πρόκειται, απάδει.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σαφώς και η περιοχή δεν μας είναι αδιάφορη,αυτό που λέω είναι ότι οι Κύπριοι θα αποφασίσουν αλλά ανάλογα με την απόφασή τους να περιμένουν και ανάλογη σύμπραξη,γιατί δεν μπορεί να κατεβαίνει η ελληνική σημαία και να μην παίζεται ο εθνικός μας ύμνος και να ζητάει ο Παπατέτοιος ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου το Πολεμικό ναυτικό για να βγάλει τα πετρέλαια όταν πριν λίγο καιρό ο ίδιος έλεγε για νεκρά δόγματα,κι αν στείλουμε το Πολεμικό ναυτικό,εμείς δεν θα έπρεπε να έχουμε μερίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό ακριβώς εννοώ, και θα το στείλουμε το Ναυτικό ακόμα κι αν δεν μας καλέσει ο Παπατέτοιος, όπως τα στέλνουν και άλλοι απρόσκλητοι, και μερίδιο θα πάρουμε όπως θα πάρουν και άλλοι απρόσκλητοι και εισβολείς.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ιόλαε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,είσαι ευγενέστατος,η απαξίωσή σου στο πρόσωπό μου σου επιστρέφεται με ευχές για δύναμη,υγεία και μακροημέρευση.
    (τώρα αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την προσωπολατρεία από την πολιτική δεν φτάιω εγώ ειλικρινά)

    Κύριε sapphire ποῦ τήν εἶδες τήν ἀποστροφή μου πρός τό πρόσωπό σου; Δέν μίλησα γιά προσωπολατρεία ἀλλά γιά κόμμα, ἀλλά φαίνεται ἔχεις τή μύγα. Κρίμα. Αὐτά πού σοῦ γράφουν οἱ συνομιλητές σου μέ βρίσκουν σύμφωνο. Διαφωνῶ μαζί σου καί ἐσύ τσαντίζεσαι καί γράφεις ἀρλοῦμπες. Ἡ χώρα μας ἔχει τεράστια συμφέροντα στήν περιοχή.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.