10/7/09

Σχέδιο υδροδότησης κατεχομένων από Τουρκία μέσω αγωγού

Τον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή αγωγού υδροδότησης των κατεχόμενων, σύμφωνα με το σχέδιο υδροδότησης, όπως αναφέρει άρθρο του Ερτζιάν Γιαβούζ στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Ζαμάν.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, προβλέπεται η κατασκευή αγωγού, συνολικού μήκους 105 χλμ, 25 χλμ από ξηρά και 80 υποθαλάσσια, που θα μεταφέρει 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως, από την περιοχή του ρεύματος Ντράγκος (Dragos) της Μερσίνας μέχρι την περιοχή Λευκόνοικου στα κατεχόμενα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012.

Σύμφωνα με το άρθρο, στο διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχουν η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ και η τουρκική εταιρεία Αlarko ως γενικός συντονιστής και άλλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων η σουηδική Sweco, η ολλανδική Van Oord Acz, η Dolsar Engineering και η Dizayn Group.

Οπως αναφέρεται, το σχέδιο μπορεί να ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου, όταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί παράνομα τα κατεχόμενα. Ο Τούρκος αρθρογράφος γράφει ότι το τουρκικό κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ονόμασε το έργο: «Τhe Cyprus Peace Water Project», διότι - αναφέρει -το νερό πρόκειται να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες των Ε/κ.

iKypros

09/07/2009

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.