2/1/12

Δεν είναι όλα και τόσο άσχημα στην Ελλάδα…

Δεν είναι όλα και τόσο άσχημα στην Ελλάδα… Ενώ ο απολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων φέρεται να έχει αυξήσει το ελληνικό εξωτερικό χρέος της σχεδόν 3%, η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς θα διευρύνει περαιτέρω το εμπορικό έλλειμμα της χώρας με την επαναδιαπραγμάτευση, προς τα πάνω, του συμβολαίου του διεθνούς Αλγερινού παίκτη Ραφίκ Τζιμπούρ.
Λείπει το ψωμί στην Ελλάδα, αλλά όχι τα παιχνίδια. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, της οποίας προπονητής είναι ο Ισπανός Ernesto Valverde, θέλει να πληρώσει περισσότερο στον αγαπημένο επιθετικό της, τον Αλγερινό Τζιμπούρ Ραφίκ.
Ο ίδιος πήρε αξία παίζοντας προηγούμενα σε άλλες ελληνικές ομάδες, όπως τον Εθνικό Αστέρα, τον Ατρόμητο, τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ.

Αισιοδοξία επικρατούσε επίσης και στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, στο 13ο Φόρουμ των επενδυτών στην Ελλάδα. 832 σύνεδροι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών Ελλήνων που έκαναν το ταξίδι, καθώς επίσης και η Arianna Huffington, με το ομώνυμο ιστολόγιο (σύντομα στη Γαλλία με το LePost.fr), η οποία εξήρε το πνεύμα αντίστασης των Ελλήνων. Πολλά αναφέρθηκαν για την επιχειρηματικότητα των Ελλήνων Εφοπλιστών (οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρους και είναι συχνά εγκατεστημένοι πολυτελώς στο Λονδίνο).
Παρόντες εκπρόσωποι των  Citigroup, JP Morgan, Merrill Lynch, Morgan Stanley, HSBC, και τόσοι άλλοι, όπως ο όμιλος Axia Ventures και φυσικά το Hellenic American Bankers Association. 

Όπως διακήρυξε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τις ευχές του για το 2012, «οι θυσίες που κάναμε μέχρι τώρα δεν ήταν μάταιες». Πράγματι, υπάρχουν ήδη δικαιούχοι στο παρόν και στο μέλλον. Και για να  καλωσορίσει αυτούς τους νέους δικαιούχους, πρόσθεσε αμέσως: «Πρέπει να συνεχίσουμε τους κόπους μας με αποφασιστικότητα».

Μια δημοσκόπηση  θα έδειχνε ότι οκτώ στους δέκα Έλληνες είναι υπέρ της συνέχισης της συμμετοχής στη ζώνη του ευρώ. Πρέπει να πούμε ότι ο επικεφαλής της Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας προβλέπει μια υποτίμηση των 60 έως 70% σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Αυτό μπορεί να επηρεάζει κάποιες τάσεις…
Βέβαια, περίπου χίλιοι Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα, αλλά αναγκαστικά θα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Υπάρχουν ήδη 350.000 στον ιδιωτικό τομέα το 2011 που βρέθηκαν χωρίς εργασία, και περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν σε καθεστώς προ-απόλυσης. Αυτό με γεμάτα γήπεδα, αν αυτοί οι άνεργοι είναι πρόθυμοι να σηκώσουν τις μικρές οικονομίες τους.

Η διεξαγωγή γενικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2012, θα πρέπει να φέρει κονδύλια για τα κανάλια ραδιόφωνου και τηλεόρασης, στις επιχειρήσεις εκτυπώσεων, στους ντόπιους κατασκευαστές μπρελόκ.
Δυστυχώς, όλα τα παιχνίδια δεν επωφελούνται από αυτήν την σχετική βελτίωση: τα ελληνικά καζίνο έχουν λιγότερο πολυπληθές κοινό, με μια συνεχή πτώση από το 2008.
 Είναι πολύ κρίμα, διότι πλήρωναν μεταξύ του 20 και 33% των κερδών τους, τέλος πάντων στα χαρτιά, στο Ελληνικό Δημόσιο. Αντίθετα, τα online στοιχήματα, όπως μια φορά και έναν καιρό στη Γαλλία με την ενθάρρυνση του Υπουργου Eric Woerth, κερδίζουν έδαφος όπως και τα λαθραία στοιχήματα.

Αλλά με λίγη τύχη, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να μεταναστεύσουν, επαναπατρίζοντας κεφάλαια για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους που έμειναν στην πατρίδα, και έτσι είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα στερείται από ξένους ποδοσφαιριστές ή από εξωτερικούς συμβούλους επενδύσεων, όσο δεν θα απαιτήσουν να πληρωθούν σε δολάρια, ρούβλια, γιεν ή άλλα νομίσματα, όλα θα είναι μια χαρά για την Ελλάδα.
Να μια πολύ καλή είδηση!
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Αν είσαι Έλληνας, σε αναγνωρίζουν μόνο εκτός Ελλάδος...

    Εδώ προτιμούν τον κάθε λογής παπατζή ή 'προσαρμόσιμο' ή πρόθυμο να 'εξυπηρετήσει'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.