10/7/18

ΝΑΤΟ, αυτός ο... γνωστός - άγνωστος

Σε δύο ημέρες πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα και θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες και θα επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα μας. Πόσο όμως γνωρίζουμε αυτή τη Συμμαχία, της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος από το 1952, για να μπορούμε να κατανοούμε τη λειτουργία της και τις αποφάσεις που λαμβάνονται; 
Σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης παραβλέπει την αδιαμφισβήτητα τεράστια γεωπολιτική αξία που προσδίδει στη χώρα μας η συμμετοχή της στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (North Atlantic Treaty Organization - NATO) όπως είναι πλήρης ονομασία του, αδιαφορώντας ή διατηρώντας μια αρνητική αντίληψη γι' αυτό. Οι κύριες αιτίες για αυτήν την αντίληψη εστιάζονται: 
• Στην αριστερή ρητορική δαιμονοποίησής του. 
• Στο γεγονός ότι αυτό θεωρήθηκε συνυπεύθυνο για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, καθ' όσον δεν αντέδρασε για να την... αποτρέψει!
• Στη συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα στάση «Ποντίου Πιλάτου» του ΝΑΤΟ στα ζητήματα τριβής Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά και στην απουσία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το τι είναι και τι προσφέρει το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα. 
Το σημερινό μας αφιέρωμα επιχειρεί να ξεδιαλύνει τυχόν συγκεχυμένες απόψεις!


Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.