8/7/18

Κι Όμως, Υπάρχει Ελπίς…

Γράφει η Καντά Αναστασία
Η δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οφείλεται κατά βάση σε πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρωτίστως πολιτική (και πολιτισμική θα μπορούσε να πει κανείς).
Η χώρα μας, παρά τη μακρόπνοη και μεγαλειώδη ιστορία της, βυθίζεται μέρα με τη μέρα στον βούρκο της ασυδοσίας και της διαφθοράς. Έχει καταστεί φερέφωνο της διεθνούς κοινότητας, είναι το «υπάκουο παιδί» που εκτελεί κατά γράμμα της εντολές των μεγάλων. Στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος ήταν και είναι ξένοι ηγέτες και κατ’ επέκτασιν ξένα συμφέροντα.
Πλέον όσο ποτέ είναι αδήριτη ανάγκη να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης από τη διεθνή εποπτεία (με σημαντικότερο όλων την εκδίωξη της Τρόικας) και με αμιγώς δικές μας δυνατότητες να αγωνιστούμε για να εξέλθουμε από το τέλμα. Προφανώς είναι ένας τιτάνιος άθλος που απαιτεί πολλές στερήσεις και πάμπολλες θυσίες, πάντως σίγουρα όχι τόσες όσες θα χρειαστεί να κάνουμε εάν τα νήματα συνεχίζουν να κινούνται άνωθεν. Η Ελλάδα είναι μια πάμπλουτη χώρα, οπότε θα μπορούσε να τα καταφέρει. Εάν δεν αλλάξουμε άμεσα «τροπάρι», η καταστροφή που επίκειται θα είναι πολύ μεγαλύτερη, θα σκάσει σαν τσουνάμι που θα ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά του. Εφόσον, λοιπόν, δυνάμεθα να σταματήσουμε την ορμητικότητα του γιγαντιαίου αυτού κύματος, γιατί να μην πράξουμε αναλόγως; Αν αναλογιστούμε το παράδειγμα της χώρας της Lidl (=Πορτογαλία), μια χώρα υπό την πρωσική μπότα δίχως καμία δυνατότητα να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία, της οποίας η κυβέρνηση νωχελικά και ράθυμα συναινούσε στις όποιες ξένες επιβολές και δεν αντιστάθηκε στην Τρόικα – με εύλογο απότοκο να λεηλατηθεί όσο καμία – δεν είναι δύσκολο να προβλεφθεί το μέλλον της Ελλάδας που θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου (με το οποίο έχει παραδοθεί στους δανειστές η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων).  Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όσες φορές παρενέβη κάποιος εξωτερικός παράγοντας στις εγχώριες υποθέσεις, το τέλος δεν ήταν αίσιο. Ήδη, επί οκτώ συναπτά έτη η Ελλάδα αυτομαστιγώνεται ακριβώς επειδή είναι το κινούμενο.

Η πολυπόθητη λύση θα πρέπει να είναι ανάλογη του πολιτικού και κοινωνικού προβλήματος που φαλκιδεύει τη χώρα. Τη σήμερον ημέρα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων έχει απαρνηθεί την ελληνικότητα (για να μην πω ότι έχουν φτάσει στο σημείο να μισούν την ίδια τους τη χώρα). Δυστυχώς, δεν υπάρχει η παραμικρή σπιθαμή εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα από πλευράς των πολιτών, καθώς το καθιστούν υπόλογο για όλα τα δεινά τους. Τοιουτοτρόπως, όμως, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και χάνεται πάσα ελπίδα. Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αποτρέψουμε – αν όχι να ανατρέψουμε.

Οι Έλληνες δεν έχουμε μάλλον συνειδητοποιήσει τι έχουμε, τι κινδυνεύουμε να χάσουμε, καθώς επίσης πόσα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, εάν προβάλλουμε σθεναρή αντίσταση στην κατοχή και στη λεηλασία της χώρας μας, σκεπτόμενοι μεσο-μακροπρόθεσμα. Δύο βέργες σπάνε πιο δύσκολα από μία.

Αρχικά, εκ των βασικότερων προϋποθέσεων προκειμένου να μεταβληθεί οριστικά αυτή η κατάσταση είναι ο εκδημοκρατισμός της χώρας – η υποχρεωτικά δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων, ως φορείς που εκφράζουν τη λαϊκή βούληση και μάχονται για το εθνικό συμφέρον. Η εκάστοτε «καρέκλα» πρέπει να καταλαμβάνεται από άτομα που την αξίζουν και μπορούν να συναποτελέσουν μια ικανή και έντιμη κυβέρνηση που θα εμφορείται από την εμπιστοσύνη του πολίτη.

Το καράβι της χώρας θα έχει μέλλον, όσο υπάρχουν άνθρωποι με όραμα και ελπίδα στο πηδάλιο. Οι δυνατότητες εξ’ αντικειμένου είναι υπαρκτές, το ζήτημα είναι να τις εκμεταλλευτούμε ορθώς. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τη νευραλγική γεωστρατηγική-γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, τους κρίσιμους τομείς της ναυτιλίας, της γεωργίας και του τουρισμού που διαθέτει η χώρα και μπορεί να μεγαλουργήσει εάν επενδύσει σε αυτούς, τα ενεργειακά της αποθέματα (που λιγουρεύονται οι Γερμανοί), την πανσπερμία των νήσων της με όλο το μεγαλείο που κρύβουν, από κοινού με την πολιτιστική περιουσία που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, το γεγονός ότι ως χώρα διαθέτουμε ένα άρτια εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό με υψηλή εξειδίκευση, αλλά και μία δυνατή ομογένεια που ψυχικά και πνευματικά θρέφεται από τις ελληνικές ρίζες.

Εφόσον συντρέχουν τα παραπάνω – από κοινού με την προϋπόθεση εκδημοκρατισμού της χώρας, ώστε να παταχθεί η διαπλοκή και η διαφθορά – η μικρή σε έκταση Ελλάδα δύναται να καταστεί «μεγάλος» παίκτης. Το μόνο γιατροσόφι είναι η κάθαρση εκ των έσω του πολιτικού συστήματος, προκειμένου να ανασυσταθεί και ξεκινώντας εκ του μηδενός να χαράξουμε τη δική μας πορεία, ανεξάρτητοι πια. Αναντίρρητα, ο δρόμος της «αρετής» είναι σκληρός, επίπονος και γεμάτος στροφές κι εμπόδια, εν αντιθέσει με τον δρόμο της «κακίας» που είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ελληνική ψυχή, ωστόσο, δεν έχει ανάγκη τα ροδοπέταλα. Ακολουθώντας το παράδειγμα του μυθικού ήρωα, Ηρακλή, οφείλουμε να επιλέξουμε τον πρώτο δρόμο και ενωμένοι όσο ποτέ να τον διαβούμε με υπομονή, επιμονή και δύναμη ψυχής.
Πηγή: Ιστοσελίδα του δέλτα

43 σχόλια:

  1. Αναστασία προτείνεις την σύσταση πολιτικού φορέα ή αναβάθμιση των υφισταμένων? Ή ο καθένας μόνος του? Πολύ σωστά όσα λες! Περιμένουμε την συνέχεια του άρθρου, γιατί φαντάζομαι είναι το Α μέρος! Ελπίζουμε στο Β μέρος να προτείνεις και τον τρόπο! Μην πεις τα 10 σημεία του δέλτα! Θα δώσει παρασταση στον Πάκη? Θα σε ακούσει πιστεύεις ο Πάκης? Σε ποιόν θα πας καλή μου? Στον Κοτζιά? Τι θα του πεις είμαστε 10.000 υποστηρικτές? Χμμμ μάλλον θα σου στείλει τον Τόσκα!Θα τους μετρήσει και θα τους 45 άτομα! Ο ρομαντισμός είναι όμορφος όταν έχει και δόσεις ρεαλισμού στην πολιτική! Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό να σου πω τι θα κάνεις? Μια εξαιρετική κίνηση θα " καεί"! Να σου πω γιατί? Γιατί κόσμος θα πιστέψει σε σένα, σε μένα αν θες που θα υποστηρίζω κάτι που δεν θα ακουστεί αλλά πραγματικά είναι εξαιρετικά χρήσιμο και απαραίτητο να γίνει και δεν θα γίνει! Κατάλαβες? Εγώ ο αδύναμος Έλληνας θα πω: " δεν υπάρχει σωτηρία"! Και σαν τον Λούκυ Λουκ θα σιγομουρμουράω το " είμαι ένας φτωχός και μόνος καου μπόυ"! Αυτό θες? Αν θες αυτό συμβαίνουν δυο τινά! Η να είσαι χαζός ή να υπηρετείς δόλια και πονηρά συμφέροντα καλή μου! Εσύ? Τι από τα δυο? Το ένα εσύ που νομίζεις πατριωτισμό και οι "δάσκαλοί" σου το άλλο? Δεν ξέρω να σου πω! Με θεωρείς άδικο? Το δέχομαι! Εγώ είμαι μαζί σου! Το ποιός έχει δίκιο αν δεν δημιουργηθεί πολιτικός φορέας θα το δείξει ο χρόνος και η επιτυχία του εγχειρήματος! Εγώ παρακαλάω να βγω ψεύτης! Εσύ όμως αν αποτύχει θα πρέπει να μου δώσεις μιαν εξήγηση! Εγώ δεν θα σταθώ εμπόφιο στα όνειρά σου θα συμπαρασταθώ για να μην δε προβοκάρω! Να μην αντιπαρατεθώ στο πάθος σου! Πρόσ2χε όμως, πρόσεχε!! Μακάρι να μην έχω δίκιο και να αλλάξουν όλα όσα λες χωρίς να δημιουργηθεί πολιτικός φορέας! Θα περιμένω το Β μέρος του άρθρου με την εμπεριστατωμένη πρότασή σου! Το ποιός θα έχει δίκιο θα φανεί στο χειροκρότημα! Εύχομαι ολόψυχα καλή μου να καταχειροκροτηθείς! Θα είμαι ο πρώτος αφού υποκλιθώ, που θα ξεκινήσω να χειροκροτώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται ούτε η Αναστασία να "προσέχει" ούτε να κάνει το ίδιο ο όποιος από εμάς. Η χώρα καταρρακώθηκε από προδότες κατά τη διάρκεια της μνημονιακής οκταετίας. Και όλοι ξέρουμε ποιοι είναι: οι βουλευτές του ΝΑΙ στα μνημόνια που συμφωνούσαν μέσα σε μία μέρα σε κακο-μεταφρασμένα κείμενα χιλιάδων σελίδων (εδώ είναι η προδοσία: δεν ποινικοποιούμε την γνώμη αλλά την ηθελημένη άγνοια) και όλα τα μέλη μνημονιακών κυβερνήσεων. Μπορούμε αυτά τα 1000 άτομα να τα εξουδετερώσουμε; Σας εγγυώμαι ότι κανείς άλλος δεν θα τολμήσει να προδώσει πάλι για το φόβο της ίδιας τύχης. Αυτή την απελευθέρωση της πατρίδας πρέπει να καταφέρουμε πρώτα. Και αφού φύγει η κόπρος του Αυγείου και αφού βέβαια όλα τα αισχρά νομοθετήματα και οι υπογραφές τους θα είναι πια άκυρες, τότε μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας στέλνοντας Τρόϊκα και Πρώσους κατακτητές στο διάβολο που τους περιμένει.

      Διαγραφή
    2. Αρχικά, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και το σχόλιο. Η αλήθεια είναι ότι μου έδωσες τροφή για μελλοντικό άρθρο. Θα προσπαθήσω τώρα, λοιπόν, να απαντήσω αν και η έκταση της απάντησης θα ξεφύγει λίγο καθ’ ότι έθεσες αρκετά ερωτήματα.
      Το δ είναι ένα κίνημα πολιτών, το οποίο θεμελιώνεται σε δέκα ιδέες «κοινής λογικής» (σε προτρέπω να ανατρέξεις στην ιστοσελίδα του δ και να τις διαβάσεις – αν δεν το έχεις ήδη κάνει) και κινείται βάσει συγκεκριμένης στρατηγικής. Μονάδα μέτρησής του είναι ο πολίτης. Όσο αυξάνεται η δύναμη/υποστήριξη που μας παρέχεται από τους πολίτες, τόσο δεσμευόμαστε οι εθελοντές του να πάμε ένα βήμα παραπέρα, προκειμένου να μην απογοητεύσουμε όσους στηρίζουν το όραμά μας. Η στρατηγική του απαρτίζεται από τέσσερα βήματα, εκ των οποίων το τέταρτο βήμα είναι η δημιουργία ενός πολιτικού φορέα. Αυτό το βήμα, όμως, θα υλοποιηθεί εφόσον συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: αφενός, θα έχουν αποτύχει τα προηγούμενα τρία βήματα, και αφετέρου, να έχει συγκεντρωθεί αυστηρά ο αριθμός των 100.000 (και πλέον) υποστηρικτών.
      Μέλημά μας δεν είναι ένα έδρανο στη βουλή. Πρόκειται για ένα κίνημα, όχι για ένα ψηφοθηρικό κόμμα, επομένως, το τελευταίο βήμα (η δημιουργία του πολιτικού φορέα) είναι κάτι που απευχόμεθα. Πάρα ταύτα, θα είναι η ύστατη καταφυγή αν οι προηγούμενες προσπάθειές μας δεν έχουν τελεσφορήσει. Δεν μπορούμε να «κρεμάσουμε» όσους μας εμπιστεύθηκαν και στήριξαν, οπότε θα αναλάβουμε εκ των πραγμάτων δράση, ούτως ώστε να περάσουμε εμείς οι ίδιοι τις εν λόγω ιδέες στο κοινοβούλιο.
      Βέβαια, στις δέκα ιδέες συμπεριλαμβάνονται, για παράδειγμα, η υποχρεωτικά δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων και η κατάργηση χρίσματος για τους υποψηφίους των, συνεπώς γίνεται λόγος για αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων φορέων. Αυτός είναι και ο στόχος μας, δηλαδή η αναβάθμιση/ανασύσταση του πολιτικού συστήματος της χώρας.
      Νιώθω πως στην παρούσα χρονική περίοδο που διανύουμε, χρειάζεται ενότητα και συνοχή, οπότε το να κινηθεί ο καθένας σε αμιγώς ατομικό επίπεδο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ίσως όλα αυτά ακούγονται ουτοπικά έως ακατόρθωτα. Μα αν δε δράσουμε άμεσα τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοί; Είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό το εγχείρημα που έχουμε αναλάβει ως κίνημα, αλλά βαδίζουμε με την εξής λογική: καμία από τις προσπάθειες δε θεωρείται χαμένη, εκτός από αυτές που εμείς οι ίδιοι εγκαταλείψαμε.
      Συμφωνώ πως η θεωρία που κυριαρχεί στη διεθνή πολιτική είναι αυτή του ρεαλισμού. Συνειδητοποιώ πως φέρουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι σε όσους μας στηρίζουν, γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε έως ότου εξαντληθεί και η τελευταία σπιθαμή ενέργειας που διαθέτουμε. Μα σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχει «εμείς» και «εσείς». Πρέπει να είναι αγώνας ενιαίος, να είμαστε όλοι μαζί. Εκ των προτέρων δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα αποτύχει η κίνηση αυτή, πάντως με όσο ρομαντισμό και ρεαλισμό διαθέτουμε θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Τουλάχιστον, ας μη στερηθούμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε και να οραματιζόμαστε…

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Αναστασία
      Χαίρομαι για την άμεση απάντηση και το εκτιμώ πολύ προσωπικά κυρίως δε πολιτικά! Είμαι χαρούμενος γιατί είμαι μέλος του δ-πολιτική επανάσταση! Είμαι χαρούμενος διότι η συζήτηση είναι ζωντανός οργανισμός και αυτό επεδίωκα! Είναι υπέροχο τα μέλη τα δ να λειτουργούν δημοκρατικά σε κάθε συζήτηση αφήνοντας την "γεύση" της "ζωντάνιας" και της δημιουργικότητσς! Είναι υπεύθυνο να λες χωρίς λογοκρισία την γνώμη σου και ο άλλος να σου απαντά το ίδιο! Κι ας διαφωνεί! Κοινός δρόμος όλων είναι αγάπη για την Πατρίδα! Η απάντησή σου είναι μεστή και με κάνει να χαμογελώ αισιόδοξα! Φυσικά και έχω διαβάσει τα 10 +1Ξεκαθαρίζω πως όχι μόνον έχεις την αμέριστη υποστήριξή μου αλλά και ο ίδιος εκτίθεμαι επώνυμα και μπαίνω κι εγώ να υποστώ κριτική για την θέση μου! Ο δημόσιος διάλογος ανθρώπων έχει βαρύνουσα σημασία! Ας κάνω στην κυριολεξία τον δικηγόρο του διαβόλου! Και εξηγούμαι!Ως εγχείρημα και ιδέα το δ-πολιτική επανάσταση(να το λέμε ολόκληρο) ως επανάσταση έχει ανατρεπτικό χαρακτήρα! Σωστά?Ωραία! Αυτό σημαίνει τα 10 σημεία δίνουν με την υλοποίησή τους οντότητα στην επανασταση! Σωστά? Σωστά θα μου πεις! Στην τοποθέτησή σου μίλησες κάποια πως έχουν ουτοπική απόχρωση θα έλεγα εγώ!Έχουν ακόμα κι αν ήσουν υπ.Εσωτερικών ή Δικαιοσύνης! Δεν θα μπω στην ανάλυση αυτήν των σημείων! Θα έρθω ένα βήμα πιο πριν! Εδώ κρίνω χρήσιμο να σε ευχαριστήσω θερμά για το κλίμα του διαλόγου μας! Είναι χρήσιμο γιατί σήμερα όποιοι εξ ημών προσπαθούν να χαράξουν στρατηγική με τα 10 θέματα θα πω εγώ, και στο τέλος να προχωρήσουν στην υλοποίηση πολιτικού φορέα πρέπει να πείσουν ως προσωπικότητες για όσα λένε αλλά παράλληλα να καλλιεργήσουν, αναζητήσουν, ενεργοποιήσουν πολίτες με πολιτική ποιότητα που να εγγυάται όλα αυτά! Παράλληλα η δράση πρέπει να είναι τέτοια που να προσαρμόζεται στις συνθήκες και να λειτουργεί επαναστατικά και αποτρεπτικά σε συνθήκες υποβιβασμού ή και ξεπουλήματος της χώρας! Εννοώ δηλαδή πως κάποιο όργανο του κινήματος να χαράσσει τις κινήσεις! Ο χρόνος στην πολιτική είναι το Α και το Ω. Κοίταξε τώρα την τοποθέτησή μου σε ένα λεπτό θέμα! Εγώ λόγου χάριν είμαι δύσπιστος με όσα έχουν δει τα μάτια μου! Λέω για παράδειγμα όσα είπα στο α σχόλιο! Πρέπει λοιπόν οι πρωταγωνιστές του δ να δεσμευτούν πως αν το δ δεν γίνει κόμμα δεν θα βάλουν ως βουλευτές τουλάχιστον με κανένα από τα υφιστάμενα κόμματα αν δεν υλοποιηθούν τα 10 σημεία που είναι ο στόχος? Πρέπει να δεσμευτούν πως κάθε προσπάθεια δράσης σε ότι αφορά τα 10 σημεία πρέπει να γίνουν πριν τις εκλογές ώστε ο υποστηρικτής με καθαρό μυαλό να " πιέσει" με την άποψή, δράση ή με όποιον τρόπο, όποιο κόμμα κρίνει την βελτίωση των πραγμάτων? Αλλιώς θα είναι δ - πολ.επανάσταση και παράλληλα ένα συστημικό κόμμα? Το δ- πολ. επανάσταση θα κρατάει"όμηρους" στην ελπίδα εν όψη εκλογών, κάτω από εξελίξεις προδοσίας υποστηρικτές του? Θα πεις το δ-πολ.επανάσταση έχει 10 σημεία! Τι μου λες? Μπορώ να έχω μια ρεαλιστική απάντηση και το λεω με την καρδιά μου πως θα το επιτύχεις!Πιστεύεις με την πολιτική οξυδέρκεια,την διορατικότητα που επιβάλλεται να έχει όποιος θέλει να είναι οδηγός σε ένα πολιτικό κίνημα πως θα τα καταφέρεις με τις συναντήσεις? Εγώ σου λέω όχι! Εσύ τι λες? Αν πεις:"μετά έχω τα επόμενα βήματα"! Θα σε ρωτήσω:Πιστεύεις πως όλα αυτά θα τα κάνεις και θα προλάβεις να βγεις με κομματική οντότητα να δώσεις διέξοδο στον Έλληνα Πατριώτη που θα σε στηρίξει χειροπόδαρα?Αν ναι κι εγώ μαζί σου και διαθέτω και την ψυχή μου! Αν όχι? Θα προετοιμάστώ για τις επόμενες εκλογές! Δεν έχεις το δικαίωμα να εξοφλήσεις την υποστήριξή λ.χ.10.000 ανθρ. που σε - με -μας-τους στηρίζουν/με! Οι οποίοι στις εκλογές θα είναι 10πλάσιοι μαθηματικά! Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που η χώρα βάλλεται με προδοσία κατά την ασήμαντη γνώμη μου,ένα πολιτικό κίνημα δεν έχει επιλογές.Ευχαριστώ από καρδιάς γιατί έχεις πάθος!!Εγώ να ξέρεις για την Ελλάδα όσο ζω δεν θα κοιμάμαι,Θα είμαι εδώ για να σε υποστηρίζω στα όνειρά σου...

      Διαγραφή
    4. Επείδή το σχόλιο ήταν μεγάλο αναγκάστηκα να αφαιρέσω λέξεις! Συγκράτησα από το σχόλιό σου "αν δεν δράσουμε άμεσα τώρα, πότε? Αν όχι εμείς τότε ποιοί"? Όχι δεν είναι δύσκολο εγχείρημα! Μετά είναι τα δύσκολα! Εγώ είμαι κάθετος στην δημιουργία ΑΜΕΣΑ πολιτικού φορέα! Τώρα κι εσύ είσαι είσαι χαλαρή κι εγω! Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη Αναστασία! Θα λυθούν ήρεμα πολλά θέματα υποδομής! Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Μη μου πεις κανένα του τύπου όποιος βιάζεται σκοντάφτει γιατί θα σου πω ο αγγουροφάγος έφαγε..λοιπόν εντάξει θα ήθελα να πω πολλά! Θα έχουμε τον χρόνο! Ελπίζω το δ-πολιτική επανάσταση να έχει πιο έντονη δραστήριότητα ώστε να μαζευτούν οι 100.000 υποστηρικτές! Αλλά με όλον τον σεβασμό είναι μεγάλος στόχος μέσω σόσιαλ και αδικείται/ ε το κίνημα! Κι εμένα δηλαδή ως μέλος! Χαχα εντάξει θα πειθαρχήσω στην " κινηματική" γραμμή! Παναγιώτη θέλω να ξέρεις πως ο Δημήτρης είναι καλός Έλληνας! Θέλω να τον σέβεσαι! Εγώ χωρίς αυτόν δεν κάνω βήμα! Δημήτρη σε θέλω εδώ στις ζυμώσεις! Μπροστά!! Με συνθήματα τρελά! Θα λέμε: " θα σας σφάξμε στο γόνατο σαν το αρνί-είμαστε τρελοί, είμαστεψτρελοί εμείς οι Λαρσινοί"!! Γουστάρεις? Εντάξει είπαμε εθνική ενότητα! Παναγιώτη δείξε συτοσυγκράτηση! Ήρεμα τίγρη!! Ανσστασία κράτα του τα γκέμια! Φίλοι μου καλό ξημέρωμα σε όλους! Εντάξει κλείσαμε ανάλαφρα τουλάχιστον για όλους!✌💪💪👊👌

      Διαγραφή
    5. Σακη εισαι μια χαρα ....θεοπαλαβος !! Χωρις τρελα δεν πας ποτε στις ...Ινδιες !!! Στο κοντινο καφε ...πας.Κερναω ...ροδια 700 γραμμαριων....διπλης χρησης. Η τα τρως ..η τα πετας σε οποιον μισεις !!

      Διαγραφή
    6. Σακη
      Γιατι εχω μια ..εντυπωση οτι εισαι ..η Πελοποννησιος .η ..ακριβως απεναντι στον Κορινθιακο .??? Στεκει ??
      Για την Αναστασια ...που να ξερω οτι ειναι μικρη ?? Τι θα πει μικρη ?? 15-16 ?? Αν ειναι πανω απο ...22....τι μικρη ?? Ο Αλεξανδρος πηγε Ινδιες...καπου εκει...Απ την στιγμη που η φυση τις δινει το δικαιωμα ναναι μανες...( αλλο αν το κανουν χρηση )...ειναι οκ...Μια χαρα γυναικα ειναι μεγαλη.

      Διαγραφή
    7. χαχα το μέιλ μου το έχεις κι εσύ και η Αναστασία μέσω δ!Σου έχω ξαναγράψει πως τον Οκτώβρη θα είμαι εκεί να μαζέψουμε ρόδια! Θα κοιμάμαι στην ρυμούλκα,(εκπαίδευση σχοινάκια) ακόμα ζεστά είναι αλλά που να έρθω? Να το πάρω ίσα και να βγω στην Μόσχα? Στείλε σου είπα μειλ sakisamantas@gmail.com πληροφορίες!Άντε λοιπόν η δεύτερη φορά είναι , γράψου και στο δ-πολιτική επανάσταση! Η Αναστασία είναι εξαιρετική και μεγάλη, όπου χρειάζεται θα μας βοηθά κι όπου θέλει βοήθεια εμείς θα βοηθάμε!Δεν έχει η ίδια εγωισμούς και σπουδαία συνομιλήτρια είναι!Την εκτιμάμε από τα λόγια της και την σεβόμαστε αλλά και την υποστηρίζουμε!όλα τα έχει, εμείς θέλουμε μόνον την αγάπη της για την Ελλάδα...

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Αναστασία. Αυτός είναι ο δρόμος. Τους τρόπους θα τους βρούμε.
    Και να ηγηθούν άνθρωποι νέοι, χωρίς κομματικές - ιδεολογικές μολύνσεις του παρελθόντος. Άνθρωποι που η ψυχή τους θα λάμπει από την ηλιόφωτη Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ρομαντικη εκθεση ιδεων οπου ολα γινονται με αυτομστισμο χωρις να ανοιξει μυτη...κι ολως μαγικως ριχνεις διαρκως ζαρια και βγαζεις διαρκως εξαρες...Ειναι πολυ ομορφο και δεν το σκεφτηκε ο Κολωκοτρωνης πως γινεται ετσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κολοκοτρώνης δεν έπαιζε ζάρια αλλά τις αμάδες.
      Πώς να το σκεφτεί λοιπόν...

      Διαγραφή
    2. Τo μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν. Με προγραμματισμό, υπομονή και επιμονή, δίχως να χρειαστούν ζάρια.
      Ωστόσο, Ιστορία δεν είναι μόνον ο Κολοκοτρώνης, είναι και ο Οδυσσέας ο Πολυμήχανος, ο οποίος ακριβώς με υπομονή, επιμονή και οργανωμένο σχέδιο ξεφορτώθηκε τους μνηστήρες πριν τον «κατασπαράξουν». Εάν είχε αφήσει την οργή του να τον οδηγήσει, όταν πάτησε στα πάτρια εδάφη, η ιστορία θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά. Η Αθηνά με τη σοφία της τον καθοδήγησε στο να πράξει με σύνεση και ψυχραιμία, όχι εν βρασμώ ψυχής. Έτσι, ο Οδυσσέας έφερε τον αντίπαλο στο σημείο που αυτός ήθελε, στο σημείο όπου αυτός θα είχε το πάνω χέρι. Προηγήθηκε το σχέδιο και ήρθε η δράση. Κι όταν έφτασε στο σημείο να εφαρμόσει και έμπρακτα το σχέδιό του, είχε επιτυχία.

      Ευχαριστώ για το σχόλιο.

      Διαγραφή
    3. Βρε Αναστασια ο Οδυσσεας αυτα τακανε σε δεκα μερες...με υπομονη 10 ημερων...και οχι με οργη στην σρχη αλλα με οργη και αιμμα στο τελος..Εδω ποσο χρονο εχουμε ?? Διοτι η υπομονη δεν παει και η ανεση σκεψης ...ντορ του ντορ...κι οταν ωριμασει ο καθε ενας...αν...ωριμασει....για να γινουν ολα αυτα πολιτισμενα βασει σαβουαρ βιβρ.....και καλης ανατροφης..Βασικα τι ακριβως θελεις να αποφυγεις ?? Την βια ?? Η κλιμακα των αλλαγων...μεγεθος ..ογκος...βαρος...ειναι τοσο μεγαλη..εχει ελαχιστο χρονο...κι αντιπαλο σαρκοφαγο κροκοδειλο...δεν θα καθεται γοητευμενος να σε βλεπει να τον σκοτωνεις με το πασο.... ανοιγει το στομα και μπαμ.....εσυ μπορει ναχεις υπομονη ....αυτος εχει ??
      Το πρωτο στοιχακι του Εθνικου υμνου το ξερεις.Εκει ο ποιητης απαντα για τον τροπο που φτανεις στην Ελευθερια...Σε γνωριζω απ τα ...κατωθι της λεει....

      Διαγραφή
    4. Α ρε Δημήτρη! Είσαι μπελάς όμως! Άσε τους νέους ανθρώπους να έχουν πάθος, δυναμική, όνειρα! Το σχόλιο σου είναι σοφό! Αλλά θα σε μαλώσω ( με το θάρρος πως ο ένας θεωρεί τον άλλον φίλο- εγώ σε θεωρώ πάντως)! Κοίταξε έχεις δίκιο και το δικό μου "πρόσεχε" είχε διπλό ρόλο!Σίγουρα το σύστημα παρακολουθεί τους αντιπάλους του και τους παίρνει μέτρα για κουστούμι! Όμως όταν ένας λαός είναι ενωμένος κυρίως δε όπως οι Έλληνες, τα εμπόδια συρρικνώνονται! Άλλωστε φαντάζομαι πως ως πολιτικοί του μέλλοντος θα κάνουν το εφικτό μέσα από την πολιτική επανάσταση! Εσύ ύψωσες μπαϊράκι αδερφέ! Όμως τα λόγια σου είναι σοφά!Η Ρωσία δέχεται το μπούλινγκ των Δυτικών χρόνια τώρα! Δεν την λες την "αρκούδα" και αδύναμη! Τον Ερντογανάκο τον ράπισε το σύστημα που έβγαλε γλώσσα! Του την έκανε την λίρα λάστιχο! Άλλο το φεισμπουκ και άλλο οι Βρυξέλλες! Γκέτο φίλε μου! Σφηκοφωλιά! Καμμιά φορά για να φτάσεις πας μέσω Αγίου Δομίνικου! Μόνο με ενότητα νικιούνται οι τοκογλύφοι ...εννοώ κανα σπρωξίδι ψιλό ! Πέραν αυτών η χώρα χρειάζεται ενότητα? Συμβούλιο ασφαλείας μόνιμσ! Στρατηγική τουλάχιστον 100 ετών...κατάντια γίναμε! Εγώ εμπιστεύομαι τους νέους...ε όχι και τυφλά! 😊😊

      Διαγραφή
    5. Οι μνηστηρες ..χμμμ...δεν ηξεραν την υπαρξη του Οδυσσεα για καποιες μερες.Ετσι αυτος ειχε την ανεση ενος σχεδιου καλου.Οταν εμαθαν...ειχαν ηδη πεθανει.. Ενα ρομαντικο σχεδιο με αισιο τελος ..αρα...πρεπει να μην ειναι και τοσο ..ρομαντικο...και τοσο φανερο...Θελει αλλο στυλ.Ο κροκοδειλος στην ξαφνικη αναμπουμπουλα τα...χανει.Δεν ξερει ποια σαρκα να πρωτοφαει...( πολλες)....παει να φαει μια και μεχρι να την καταπιει....την ..τρωει απ τις αλλες....παθαινει κορεσμο απ τους πολλους στοχους...ο επεξεργαστης του...και καιει ολα τα λαμπακια του....

      Διαγραφή
  4. Αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να πω κι εγώ μια γνώμη.Καταρχήν θέλω με ειλικρίνεια να συγχαρώ όλους τους νέους ανθρώπους που αγωνίζονται, και ιδιαίτερα όσους το κάνουν με προσωπικό κόστος (χρόνου, κόπου, ακόμα και χρημάτων), όπως είναι οι άνθρωποι του κινήματος "δέλτα", όταν πάρα πολλοί σήμερα δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τίποτα, ή ακόμα ούτε ν΄ασχοληθούν με τα κοινά.
    Η αίσθησή μου όμως είναι ότι δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα τα πρώτα 3 βήματα, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να εισακουστούν οι άνθρωποι του "δ" από τους πολιτικούς, ακόμα και αν οι υποστηρικτές είναι εκατοντάδες χιλιάδες, όπως δεν εισακούστηκαν ούτε το Δημοψήφισμα ούτε τα Συλλαλητήρια.
    Επομένως το επόμενο βήμα (σύμφωνα με τους στόχους) είναι ο πολιτικός φορέας, που για να έχει νόημα, πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των υποστηρικτών. Ακόμα όμως και αν είναι μεγάλος ο αριθμός τους, νομίζω ότι πρέπει να επιδιωχθούν όσο το δυνατόν ευρύτερες συμμαχίες και με άλλες κινήσεις πολιτών ή και πολιτικούς φορείς με ανάλογους στόχους.
    Φυσικά αυτό το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, είναι κατανοητό πόσος κόπος, χρόνος, και προσωπικό (ψυχικό και υλικό) κόστος θα χρειαστεί μια τέτοια προσπάθεια, η οποία μπορεί και να θεωρηθεί σαν "ένα ακόμα κόμμα ανάμεσα στα πολλά".
    Ούτε οι συνεργασίες είναι εύκολες, γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε μια έμφυτη δυσκολία σε αυτό, αλλά και για άλλους λόγους (διαφορές στον τρόπο αντίληψης και δράσης).
    Από την άλλη τα πράγματα συνεχώς επιδεινώνονται, και ο κόσμος έχει αγανακτήσει όπως φάνηκε και απ΄την τεράστια συμμετοχή στα Συλλαλητήρια, μετά από χρόνια αδράνειας, και επιπλέον καταρρέουν και οι τελευταίες κομματικές αυταπάτες.Έτσι λοιπόν ίσως δούμε να ξεκινάει μια άλλη δυναμική.
    Υπάρχει η όρεξη απ΄όλους.Το ζήτημα που βάζουν όμως οι περισσότεροι, είναι το "ΠΩΣ". Κανείς δεν έχει έτοιμες απαντήσεις για τα επόμενα βήματα, και έτσι παραμένουμε στο στάδιο της διαμαρτυρίας.
    Όταν λέει π.χ. ο κ. Νατσιός "πάρτε τους με τις πέτρες", αυτό ενώ μας αντιπροσωπεύει πλήρως, και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, δεν ξέρουμε ακριβώς ΠΩΣ θα γίνει.Μακάρι όπως είπε και κάποιος άλλος, να βρούμε τους τρόπους. Φυσικά ξεκινώντας. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.Εγώ εύχομαι μέσα απ΄την καρδιά μου, να έχει επιτυχία κάθε προσπάθεια που γίνεται και θα γίνει για την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλημέρα
      Στην αρχή καλά το πήγες. Από την μέση εκείνο το συναισθηματικο τι το ήθελες χαχα! Στήριξε τα πσιδιά Μαρία στο Κίνημα! Αν αισθάνεσαι πως είναι δύσκολα μετα μην το λες! Έφτασες μακριά! Εγώ σαν αντίβαρο λέω θα έχουμε αυτοδυναμία! Μην το κάνουμε σαν τον μύθο με την κόρη που έβλεπε το τσεκούρι στο κατώι κρεμασμένο κι έκλαιγε! Αν είναι να κάνουμε αποκαθήλωση εγώ φεύγω σαν τον Οδυσσέα βάζω στ αυτί μου κερί να αποφύγω τις "Σειρήνες"? Μια ερώτηση επειδή ξέρω πως δ2ν κρατιέσαι και θα απαντήσεις χαχα, δασκάλα είσαι? Αντε ξανα καλημέρα και καλά να περνάς!

      Διαγραφή
    2. Συνοψίζω λοιπόν: Eίναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά ο κόσμος έχει αγανακτήσει όπως φάνηκε και από τα Συλλαλητήρια, μετά από χρόνια αδράνειας, και επιπλέον καταρρέουν οι κομματικές αυταπάτες.Έτσι λοιπόν ίσως δούμε να ξεκινάει μια άλλη δυναμική.
      Υπάρχει η όρεξη απ΄τον κόσμο, αλλά δεν ξέρει τους τρόπους.
      Και συμπληρώνω:Δεν υπάρχει καμιά έτοιμη συνταγή. Αυτά έχουν να κάνουν με την εξέλιξη των γεγονότων. Ακόμα και η δημιουργία πολιτικού φορέα, οι συνεργασίες, οι δράσεις κ.ο.κ.
      Γι΄αυτό είπα ότι χρειάζεται προσπάθεια ακόμα και προσωπικό κόστος (το οποίο όπως φαίνεται είναι διατεθειμένοι να δεχτούν κάποιοι άνθρωποι).
      Δεν υπάρχει κανένας συναισθηματισμός, παρά μια περιγραφή της πραγματικότητας. Έχουμε όλοι το δικαίωμα να πούμε τις σκέψεις μας.
      Πιστεύω τα πράγματα να εξελιχθούν καλά.
      Καλημέρα αγαπητέ Σάκη.

      Διαγραφή
    3. Mε εκφράζει απόλυτα η κατάληξη του άρθρου της Αναστασίας Καντά:
      Αναντίρρητα, ο δρόμος της «αρετής» είναι σκληρός, επίπονος και γεμάτος στροφές κι εμπόδια, εν αντιθέσει με τον δρόμο της «κακίας» που είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ελληνική ψυχή, ωστόσο, δεν έχει ανάγκη τα ροδοπέταλα. Ακολουθώντας το παράδειγμα του μυθικού ήρωα, Ηρακλή, οφείλουμε να επιλέξουμε τον πρώτο δρόμο και ενωμένοι όσο ποτέ να τον διαβούμε με υπομονή, επιμονή και δύναμη ψυχής.

      Διαγραφή
    4. ...καλή μου φίλη δεν μου απάντησες αν είσαι δασκάλα(αν θέλεις)!Διαφωνώ κάθετα με την πολιτική χροιά του λόγου σας!Συμφωνώ απόλυτα με την πατριωτική του όμως!Ότι καταλάβες, κατάλαβες!Άλλο πράγμα ο συναισθηματισμός κι άλλο η πολιτική!Στην πολιτική δεν είσαι μόνος!Υπάρχουν κι άλλοι, κι αυτό είναι σημαντικό!Μέχρι που είσαι διατεθειμένη να φτάσεις? Δεν είναι προσωπικό το ερώτημα, είναι συνολικό! Εγω να πεθάνω και το εννοώ για την Πατρίδα μου, αλλά να μην πάω στράφι!Έχει σημασία!Αυτό το θέλουν όλοι? Εμ εδώ σε θέλω κάβουρα! Εδώ η πολιτική δεν είναι λογοτεχνία, εδώ είναι καμουτσές, στειλιάρι, έχει πιό πάνω δημοσίευμα με την Βενεζουέλα!ΡΊΞΤΟΥ ΜΙΑ ΜΑΤΙΆ! Ρίξε μια ματιά στην Μ. Ανατολή!Εκεί τι νομίζεις παίζουν τις κουμπάρες ή πόλεμο με ξύλα που παίζαμε πιτσιρικάδες και κυλιόμασταν στα χόρτα, τ αγόρια τουλάχιστον κα ιμετά πηγαίναμε και λέγαμε ιστορίες όλοι στην παραλία!Σε παρακαλώ δες τα ποτάμια αίματος και ρώτησε τον εαυτό σου αν μπορείς να συμμετέχεις σε αυτό!Αν ναί με κυβέρνηση Σύριζα, Κούλη, ΓΑΠ? Με ποιόν καλή μου φίλη και γιατί? Πως θα έχυνες το αίμα σου χωρίς προοπτική! Ο τιμονιέρης φίλη μου δεν είναι μόνον αντρειωμένος αλλά και σοφός!Δεν χρειάζεται να έχει μόνον δίκιο αλλά να πάρει στις πλάτες του το ΈΘΝΟΣΜαρία μου!Πως θα το πάρει με ρομαντισμούς? Με ατέλειωτη υπομονή, στρατηγική, σύγκρούσεις μεγεθών που σε "βελτιώνουν". ΑΣκριβώς έτσι αποδομήθηκξε η Δημοκρατία, λίγο-λίγο!Λίγο ΓΑΠ και Καστελόριζο, λίγο Σημίτη, λίγο επίσκεψη Ντόρας, λίγο τα παλληκάρια μας στην Αδριανούπολη, λίγο Ρεπούση, Σκάι, πολύ ξεφτίλα Τσίπρα, Κοτζιά, Ανέλ, Ποτάμι, Φώφη!Τι συμμαχίες να κάνει σήμερα ένα νέο κόμμα με αυτούς!Υπάρχουν ικανές δυνάμεις, μικρές που θα ήταν σκαλοπατάκια να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό!Αλλ΄πα εδώ βλέπεις ακόμα και άνθρωποι που υποστηρίζουν το δ υποστηρίζουν την δεξιά, όποια κι αν είναι αυτή ή αν θες βάλλουν κατά της αριστεράς, όποια κι αν είναι αυτή!Ακόμα δεν έχουμε καλλιεργηθεί σε αυτό και θα μιλούσαμε και για θεολογικού περιεχομένου? Ο Ηγέτης ούτε δήλωση δεν κάνει που θα δώσει το "στίγμα" του τακτικού πολέμου γιατί τον περιμένουν στην γωνία! Αμφιβάλλεις πως εδώ "τσεκάρουν" τα σχόλια σου!ΔΕΝ αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχουν άνθρωποι πως κάνουν σχόλια επί πληρωμή!Άλλοτε καραμπινάτα κι άλλοτε "γλυκούλια" με μπόλικη μπανάνανόφλουδα και γράσσο?Αχ Μαρία μου!!Σε σέβομαι και σε εκτιμώ και πιστεύω είσαι καλή Ελληνίδα γι αυτό σε ρώτησα αν είσαι δασκάλα!Θα χαιρόμουν κάποια παιδιά να σε είχαν δασκάλα αν η απάντησή σου ήταν καταφατική γιατί μιλάς σαν δασκάλα!Όμως η φτωχή μου άποψη (όχι πονηράδα) είναι πως η πολιτική είναι πιό σύνθετο "προϊόν"! Σε ευχαριστώ για τον διάλογο, και θέλω να με συγχωρέσεις΄αν είμαι ίσως λίγο "ξεροκέφαλος" και διαφωνώ!Δεν το κάνω για να αντιπαρατεθώ άγονα!Τιμώ την άποψή σου και με χαρά μου σου λέω την δική μου!Κι ας διαφωνούμε ίσως σε κάποια, αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας άλλωστε...

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Σάκη, προσπαθώ να μιλήσω με βάση την πραγματικότητα, χωρίς γενικολογίες και αοριστολογίες (επειδή κι εγώ σας εκτιμώ όλους εδώ όπως λες ότι με εκτιμάτε κι εσείς, διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να χαλάμε το χρόνο μας), για το ΠΩΣ θα μπορέσουμε επιτέλους να προχωρήσουμε από το επίπεδο της ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗΣ (της διαμαρτυρίας στην οποία παραμένουμε, γιατί δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε), στο επίπεδο της ΔΡΑΣΗΣ.
      Λοιπόν, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Υπάρχει μια αλυσοδεμένη χώρα με ένα χρέος που μας αφανίζει, και με μια κοινωνία που περιμένει μισθούς, συντάξεις, παιδεία, περίθαλψη, εθνική άμυνα κ.ο.κ.
      Πως θα λειτουργήσει μια χώρα αν όχι με πολιτικό τρόπο και με κάποιου είδους κυβέρνηση;
      Αναγκαστικά λοιπόν ο λόγος μας είναι και πολιτικός.
      Το "δ" ειλικρινά το βλέπω με μεγάλη συμπάθεια. Στόχος του είναι όπως λέει η αναδόμηση του πολιτικού συστήματος.
      ΟΜΩΣ αγαπητέ φίλε Σάκη, πως θα γίνει αυτό;Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να εισακουστεί το "δ" από βουλευτές, ή αρχηγούς κομμάτων ή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμα και αν έχει χιλιάδες μέλη;
      Εδώ έχει γυρίσει ο ουρανός ανάποδα τα τελευταία χρόνια και αυτοί παραμένουν στο τέμπο τους, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η πολιτική είναι ένα πεδίο με μεγάλο (και πολλές φορές σκοτεινό) παρασκήνιο, με δεσμεύσεις (σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα), με προσωπικά τους επίσης συμφέροντα, με χίλια δυο πράγματα..
      Στην χειρότερη περίπτωση δεν θα ασχοληθούν καθόλου, και στην καλύτερη Θα επικαλεστούν Νόμους και παρα-Νόμους και δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

      Πάμε λοιπόν στο επόμενο στάδιο, την δημιουργία πολιτικού φορέα, με αμιγώς πατριωτικό περιεχόμενο, για την δημιουργία πραγματικής Δημοκρατίας, που θα αποτινάξει την εξάρτηση, και θα προσπαθήσει να ξεπληρώσει το χρέος (που και εσύ υποστηρίζεις).
      Αυτός ο πολιτικός φορέας πόση δύναμη μπορεί αρχικά να έχει;
      Εύχομαι ειλικρινά ακόμα και την αυτοδυναμία που είπες.
      Που το στηρίζουμε όμως αυτό; Αν έχει μικρή δύναμη, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη του (μακάρι να έχει την καλύτερη!).
      Μίλησα λοιπόν για συνεργασίες, οι οποίες ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ σε Ποτάμια και Ν.Δ. και Φώφη και όσα άλλα ανέφερες.
      Συνεργασία μπορεί να γίνει με άλλα κινήματα πολιτών (όχι πολιτικά), όπως και (αν είναι δυνατόν) με κάποιο μικρό πολιτικό κόμμα, (δεν θέλω να αναφέρω συγκεκριμένα), ΚΑΤ΄ΑΝΑΓΚΗ, για να υπάρξει μια ευρύτερη δυναμική και ένα άνοιγμα στην κοινωνία.
      Από κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας.
      Δεν υπάρχουν συνταγές, και στο κάθε βήμα μας οδηγούν τα ίδια τα γεγονότα.
      Δεν είμαι δασκάλα, ούτε θέλω να επιβάλλω καμιά γνώμη. Ούτε πρόκειται για ολοκληρωμένη γνώμη δηλαδή, με την έννοια ότι δεν αλλάζει (καθώς αλλάζουν οι συνθήκες).
      Λέω τη σκέψη μου όπως όλοι.Δεν είμαι απόλυτη σε όσα λέω. Ούτε μπορώ να ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
      Πρέπει όμως να μιλάμε πρακτικά. Θα ήταν καλύτερα ν΄αρχίσω τις γενικολογίες; Να μιλώ έτσι αόριστα για αλλαγή με βάση την καλή μας διάθεση, ή τα πατριωτικά μας αισθήματα;; Προφανώς αυτά είναι δεδομένα.
      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    6. ΠΩΣ θα γίνει όμως η αλλαγή αυτή αγαπητέ Σάκη αν όχι με πολιτικό τρόπο; ΠΩΣ;Μίλησες για "αίμα". Αυτό τι σημαίνει; Ένοπλη εξέγερση;
      Είχε πει ο σχολιαστής kyrios Tau, ότι "στην Αθήνα δεν βλέπει δυστυχώς την απαιτούμενη ανησυχία".
      Το ίδιο μπορώ κι εγώ να επιβεβαιώσω απ΄το περιβάλλον μου.
      Μίλησα στο προηγούμενο σχόλιο για αγανάκτηση και πιθανή δυναμικότερη κινητοποίηση του κόσμου με βάση την διαρκή επιδείνωση της κατάστασης, και το θετικό γεγονός των συλλαλητηρίων.
      Αλλά ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.Μπορεί και πάλι να υπάρξει υποτονικότητα (ΦΥΣΙΚΆ το απεύχομαι).

      Να πω και κάτι τελευταίο.Η χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα. Υπάρχουν παγκόσμια σχέδια που προετοιμάζονται εδώ και χρόνια κυρίως από ΗΠΑ-Ισραήλ (με άμεση σχέση και Ε.Ε.-ΝΑΤΟ).
      Νομίζουμε ότι τυχαία πήγαινε ο Τσίπρας στην Αμερική ήδη πριν εκλεγεί;
      Ο ΓΑΠ τυχαία άρχισε τις αναφορές για "Τιτανικό" με τον Παπακωνσταντίνου με αποτέλεσμα την κρίση χρέους και το ΔΝΤ;
      Προφανώς έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης της χώρας (πιθανόν σε κάποιους πολιτικούς όλα αυτά να τα παρουσιάζουν σαν μονόδρομο ακόμα και σαν καλό για να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος).
      Πως μπορούμε εμείς να σπάσουμε τα δεσμά της ξένης εξάρτησης;
      Με διαμαρτυρίες στον Παυλόπουλο; Που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα τα πάντα όσα του φέρνουν ακόμα και την παράδοση της Μακεδονίας;
      Αναγκαστικά θα κινηθούμε σε πολιτικό επίπεδο και αρχικά με νόμιμους τρόπους, μέχρι να δούμε τι μέλλει γενέσθαι, και που είναι ο λαός διατεθειμένος να φτάσει.
      Κλείνω εδώ (προς το παρόν) διευκρινίζοντας και πάλι ότι αυτά είναι σκέψεις και προβληματισμοί δικοί μου, που φυσικά δεν θέλω να επιβάλλω σε κανένα. [Αν θεωρηθεί ότι θέλει κανείς να επιβάλλει μια γνώμη τότε καλύτερα να την κρατάμε για τον εαυτό μας].
      Καλό βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
    7. Αγαπητή Μαρία
      ομολογουμένως τα λόγια σας είναι άψογα! Ειλικρινά από τις καλύτερες τοποθετήσεις που έχω διαβάσει εδώ! Χαίρομαι ειλικρινά γιατί τα ίδια πιστεύω κι εγώ! Δεν έχω τίποτα που να με κάνει να αμφισβητώ για την κατεύθυνση! Σε όλες μα όλες τις αναφορές με βρίσκεις σύμφωνο! Ούτε και έχω το παραμικρό ψήγμα για τους προβληματισμούς και τις σκέψεις! Τις χαίρομαι και τώρα ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχουμε συνεννοηθεί απόλυτα! Εγώ αυτό που λέω είναι η δημιουργία πολιτικού φορέα άμεσα! Αυτή είναι η μια διαφορά μας, η άλλη είναι πως ως πολίτης είμαι αποφασισμένος να φτάσω στα άκρα αν αξίζει τον κόπο για τα παιδιά μου! Τρίτον η συνεργασία ακόμα και μικρά κόμματα στην βουλή σήμερα ή εκτός είναι εφικτή, προφανώς με κοινωνικές ομάδες και κυρίως με σύνολα πολιτών οι μονάδες που είναι ικανές σε κλίμα εθνικό και συμφιλίωσης να ανατρέψουν σε πρώτη φάση τον ξεπεσμό των θεσμών! Την σταθεροποίηση της χώρας σε ικανά επίπεδα δημοκρατίας που θα δώσουν και ενισχύσουν άλλον αέρα στην χώρα ανακάμπτοντας το εθνικό αίσθημα! Δεν μου λέει κάτι το δ-πολιτική επανάσταση ούτε έχω εμπάθεια μαζί του ούτε αποτροπή φτάνει να μην είναι κίνηση αποπροσανατολισμού! Έχω τις επιφυλάξεις μου αλλά δεν με δεσμεύει σε κάτι ούτε είναι ικανό από την δράση του ή από πέντε συνεντεύξεις να "θαμπωθώ"! Οφείλω όμως να του δώσω χώρο! Όπως αντιλήφθηκες διαφωνώ σε κάποια πράγματα για τον τρόπο εξέλιξης! Δεν είμαι όμως μέλος που μπορώ να επηρεάσω με τις αποφάσεις μου! Αν ήμουν θα το έκανα με θάρρος! Μένω μόνον σε παρατηρήσεις με σεβασμό! Προφανώς χρειάζεται νόμιμα ένας πολιτικός φορέας! Αυτό είπα και αυτό εξέφρασα! Διαφωνώ στον χειρισμό που βλέπεις τα πράγματα ότι είναι εύκολα! Με το τελευταίο σχόλιο σου δείχνεις πως κι εσύ συμφωνείς και συμφωνούμε και σ αυτό! Μην νομίζεις πάντως πως αν γίνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο δεν θα υπάρχει και αίμα, μην ορκίζεσαι! Το θέμα είναι γιατί αυτήν την φορά δεν οργανώθηκε Στο πρώτο συλλαλητήριο είχαμε ενημερωθεί τώρα βλέπω αναβρασμό αλλά δεν βλέπω τα του Φεβρουαρίου! Γιατί? Δεν σου ρίχνω ευθύνες προσωπικά για όνομα Του Θεού, αλλά οι Πανμακεδονικές τουλάχιστον πρέπει κάτι να πουν γι αυτό! Κάποιοι διατείνονται πως η συμφωνία έχει βάση την ίδια ώρα που οι Πανμακεδονικές έχουν καταφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας! Οι απορίες είναι πολλές! Τα δεσμά της ξένης εξάρτησης δεν θα τα σπάσεις σε μια νύχτα! Ακόμα και επανάσταση να κάνεις θα κερδίσεις αλλά ο δρόμος είναι μπροστά!
      (μέρος α)

      Διαγραφή
    8. αγαπητή Μαρία
      (μέρος β)
      Εδώ είναι που διαφωνούμε θες? Δεν το έχουμε κουβεντιάσει σου αρέσει το δέχομαι! Συμφωνώ και με το πρώτο και με το δεύτερο μέρος τω σχόλιών σου και ειλικρινά με εξέπληξαν!! Θετικά και χαρούμενα! Όμως η διαχείριση είναι να βγει μπροστά ένας πολιτικός φορέας χωρίς να φοβηθεί! Δεν χρειάζεται να πάρει αυτοδυναμία, αλλά αν βγει πριν τις εκλογές θα είναι τίμιο, γιατί θα βγει με θέματα εξακριβωμένα πατριωτικά αφενός αφετέρου όλοι όσοι θέλουν να φύγουν από αυτόν τον φαύλο κύκλο θα έχουν διέξοδο! Το κόμμα θα δώσει το στίγμα του και θα δώσει την μάχη αποδόμησής του στα Μ.Μ.Ε. και θα έχει προτάσεις σε όσα θέματα μπορεί να διαχειριστεί με τα στελέχη του! Ο λαός έχει ένστικτο! Απλά το χειρότερο κόμμα με Πατριωτισμό θα είναι ικανότερο και καλύτερο από τα σημερινά! Σήμερα η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα με σταθερή θέση στο Σκοπιανό! Δεν έχει όμως ικανά στελέχη γύρω του δεν θα μπω στην αποδόμηση από τα Μ.Μ.Ε του Λεβέντη! Ε λοιπόν ο Λεβέντης είναι καλύτερος από Σύριζα, Ν.Δ. και τα άλλα της παρέας! Δεν κάνω "προμόσιον" στην Ένωση Κεντρώων! Παράδειγμα έφερα! Γιατί έχουμε δυο τρείς εδώ που όλα τα οδηγούν στην Ν. Δημοκρατία ή οποία ξέρουμε τι θέση έχει για το Σκοπιανό? Αυτό δηλαδή είναι επείγον για την σύσταση αξιόπιστου πολιτικού φορέα με "ΛΕΥΚΌ ΠΟΙΝΙΚΌ ΜΗΤΡΏΟ". Υπάρχουν Έλληνες να στελεχώσουν! Αλλιώς με κάνει να πιστεύω πως είναι εδώ όλοι αυτοί να "ξοδεύουν" την ενέργειά μας!Την στρατηγική δεν μπορούμε από εδώ για πολλούς λόγους να την συζητήσουμε! Εγώ προσωπικά δεν θέλω κιόλας για προσωπικούς λόγους! Να σαι καλά και καλό βράδυ! Την χάρηκα την κουβέντα μας με τα δυό σου παραπάνω σχόλια να ξέρεις!YΓ. η ένοπλη εξέγερση παίζει πολύ να ξέρεις, ο κόσμος είναι έτοιμος επειδή εγώ έχω άλλα μηνύματα, λείπει η κατάσταση!ΥΓ2 Εσύ δηλαδή πως το βλέπεις να γίνει? Πρακτικά? Εγώ είπα το δ-πολιτική επανάσταση να συσταθεί ως κόμμα άμεσα στον Άρειο Πάγο, να βάλουμε χρήματα και να ενισχύσουμε και να μπούμε να συναποφασίζουμε! Τόσο απλά να δείξουμε και πως γίνονται οι διαδικασίες στα κόμματα όπως λένε τα ιδρυτικά στελέχη και να πρεσβεύουμε με ουσία τα 10 σημεία! Έτσι ο λαός, ο/η ψηφοφόρος μπορεί να αποφασίσει. Έτσι λέει ο νόμος αυτό θα κάνουμε αφού δεν κάνουμε ένοπλη επανάσταση όπως λέει ο άλλος νόμος του Συντάγματος (άρθρο 120).Περιμένω με χαρά την ολοκληρωμένη πρότασή σου! φτάνει λοιπόν όπως λες προς το παρόν...και προφανώς όταν μιλάμε και όπως πολύ σωστά λες δεν κάνουμε ευχολόγια συμμετέχουμε, εγώ είμαι εδώ παρόν και συμμετέχω και λέω κόμμα, πες κι εσύ εμπεριστατωμένα τι θες, τι προτείνεις τέλος πάντων!Μετά θα δούμε και την στρατηγική!Αλλιώς ας στελεχώσουμε με την παρουσία μας άλλα μικρά κόμματα κι ας μην μιλάει κανένας το ένα του βρωμάει το άλλο τού μυρίζει!

      Διαγραφή
    9. Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά δεν τα κατάφερα νωρίτερα.Θα ήθελα αρχικά να κάνω μια διευκρίνηση ως προς τις λέξεις "γενικολογίες και αοριστολογίες" που χρησιμοποίησα (επειδή τις είδα τώρα σε ένα τελευταίο σχόλιο άλλου σχολιαστή να αναφέρονται στο άρθρο της Α.Καντά), και να πω ότι από μένα αναφέρθηκαν αποκλειστικά σε σχέση με την δική σου παρατήρηση ότι "διαφωνείς με την πολιτική χροιά του λόγου μου", θέλοντας να καταλήξω ότι ο λόγος μας είναι (κυρίως) και πολιτικός, και δεν μπορεί να είναι αόριστος, και γενικός.
      Ως προς το άρθρο είπα ήδη ότι συμφωνώ σε αρκετά σημεία, και θεωρώ ότι έχει συγκεκριμένους στόχους, ανεξάρτητα αν δεν υπάρχουν ακόμα πιο αποτελεσματικοί τρόποι δράσης.
      Μάλιστα ως προς το θέμα του χρέους, τα ίδια περίπου έγραψε πρόσφατα και ο οικονομολόγος Β.Βιλιάρδος, αναλύοντας το θέμα της μετατροπής των δανείων του ελληνικού κράτους σε ενυπόθηκα, που μας έχουν δεσμεύσει τα πάντα, και έτσι, είναι άμεση ανάγκη να αξιοποιηθεί και να διαχειριστεί σωστά ο (μεγάλος) πλούτος της χώρας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους.

      Σχετικά με τα υπόλοιπα, δεν είμαι αρνητική στη δημιουργία πολιτικού φορέα (το είπα ήδη), αφού υπάρχει η όρεξη για αγώνα, και κυρίως αφού τα 3 πρώτα βήματα δεν πρόκειται να αποδώσουν. Αλλά αυτό αγαπητέ Σάκη δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει με πίεση. Πρέπει να το νιώσουν και να το θελήσουν οι ίδιοι.Όπως λένε θέλουν να δουν κάποιο συγκεκριμένο αριθμό μελών.
      Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν δυσκολίες και στον μοναχικό δρόμο ενός πολιτικού φορέα, αλλά και στις συνεργασίες.
      Όλοι μας μπορεί να επικροτούμε π.χ. τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις, ή διάφορα κινήματα πολιτών για κάποιες δράσεις, ή ακόμα κάποιους πολιτικούς όταν διαβάζουμε ορισμένες τοποθετήσεις τους όπως π.χ. τον Φ.Κρανιδιώτη, αλλά από αυτό μέχρι να δούμε τι ακριβώς πιστεύει καθένας και ποια γραμμή ακολουθεί, και αν υπάρχει τρόπος συνεργασίας ή απόσταση είναι τεράστια.
      Γι αυτό είπα από την αρχή ότι χρειάζεται χρόνος και κόπος γι αυτό το εγχείρημα.Έρευνα, επαφές, προσεγγίσεις, ενημέρωση.Αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
      Υπάρχουν επίσης πρόσωπα (όπως είπες κι εσύ) ικανά να ηγηθούν.Και εδώ αρθρογραφούν άνθρωποι που έχουν και γνώσεις και θέληση και ήθος. Αλλά είπαμε αυτά πρέπει να τα κρίνουν μόνοι τους και να τα θελήσουν. Ούτε μπορεί να εγγυηθεί κανείς για την κατάληξη οποιουδήποτε εγχειρήματος. Είμαστε λοιπόν όλοι στην αναμονή, οτιδήποτε αξιόλογο και σωστό προκύψει (απ΄όπου και αν προκύψει) να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
      Το θέμα της Μακεδονίας πάντως μπορεί να δράσει ενωτικά και να προκαλέσει υπέρβαση άλλων επιμέρους διαφορών.
      Είναι μια εθνική "κόκκινη γραμμή", που πιστεύω ότι μπορεί να οριοθετήσει (και να φανερώσει) τους πατριωτικούς χώρους.Έτσι σαν αρχή για να προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα.
      Κλείνω εδώ και εύχομαι να ανοίξουν δρόμοι για πανελλαδικό αγώνα.

      Διαγραφή
    10. Ωραία λοιπόν ας μείνουμε εδώ για την ώρα! Ο καθένας έδωσε το στίγμα του!Εκτιμώ αγαπητή Μαρία πως όλη δώσαμε το στίγμα μας και θεωρώ πως μας ενώνει όλους η αγάπη για την Ελλάδα, για την Ειρήνη! Ο χρόνος θα δείξει ποιός έχει δίκιο και για τον χειρισμό και για τις απόψεις του καθενός! Προφανώς ούτε πιέζουμε κανέναν αλλά είμαστε εδώ ως Διγενήδες! Από την πλευρά μου δεν προτίθεμαι να αφήσω κανέναν να "αλωνίζει" κατά το δοκούν! Θα υπάρχει πάντα η άποψη μου για βοήθεια σε όποιον εκτιμώ πως πρέπει και το αντίθετο!Για το χρέος έχω άποψη αλλά νομίζω πως χρειάζεται μια σειρά πραγμάτων μαζί μ αυτό! Δεν μπορείς να δεις το χρέος ξεκομμένο! Αν το ξεκόψουμε από την πολιτική ζωή της χώρας θα μπορούσα να σου πω άμεσα! Αλλά η πολιτική είναι πιο σύνθετο εγχείρημα! Αυτό στο ξαναείπα! Αν κάνεις ένα "λάθος" στην σκέψη σου που εγώ σου λέω πως διαφωνώ είναι αυτό@ Άκουσες την γνώμη του Βιλιάρδου, του Φίλη, του Μαντά, της Μαρίας του Συρίγου! Ωραία ο καθένας έχει την γνώμη του για πολλούς και διάφορους λόγους! Εσύ, εγώ, εμείς πρέπει να έχουμε ή να σχηματίσουμε, να καλλιεργήσουμε και εξελίσσουμε την ΔΙΚΗ μας γνώμη με ευθύνη και να ψάχνουμε ακούραστα για να καλυτερέψουμε την Πατρίδα μας! Αυτός είναι ο γνώμονας! Οι άλλοι μην είσαι βέβαιοι γι αυτό που πρεσβεύουν! Μην ακούς, βλέπε! Αν μου ζητούσες να απαρνηθώ σήμερα μια αίσθηση θα ήταν η ακοή! Όχι από υπεροπτισμό ότι είμαι παντογνώστης Ένα είναι Αυτός! Θα κρατούσα την όραση να βλέπω! Να βλέπουν τα μάτια μου τι αλλάζει! Έχω ακούσει πολλά στη ζωή μου και έχω άλλα ή λίγα! Καληνύχτα Μαρία!

      Διαγραφή
    11. Χωρίς να θέλω να κουράζω, θα πω κάτι τελευταίο για να μη μένουν κενά, και δημιουργούνται παρανοήσεις.
      Η αναφορά μου για παράδειγμα στον Β.Βιλιάρδο έγινε καθαρά με την ιδιότητά του ως οικονομολόγου. Διαβάζουμε π.χ. κάποιες αναλύσεις για να δούμε τα στοιχεία που δίνει, χωρίς να υιοθετούμε 100% την γνώμη κανενός, ούτε ως προς τις αιτίες που μας έφτασαν εδώ, ούτε ως προς την αντιμετώπιση, παρόλο που τις λαμβάνουμε υπ΄όψιν, γιατί προφανώς κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν ορισμένα πράγματα παραπάνω λόγω της ιδιότητάς τους.
      Καταλαβαίνουμε όμως, ότι καθένας περνάει την άποψή του μέσα από το ιδεολογικό φίλτρο του μυαλού του. Είναι ξεκάθαρο αυτό.
      Με το ίδιο σκεπτικό ανέφερα και τον Φ.Κρανιδιώτη (θα μπορούσα να πω άλλα ονόματα) έχοντας κάποιες τοποθετήσεις του στο μυαλό μου, χωρίς να σημαίνει ότι υιοθετώ το σύνολο της γραμμής του.
      Πάντως για τον Β. Βιλιάρδο, έχω παρατηρήσει ότι δεν διστάζει να μιλήσει ξεκάθαρα για ορισμένες αναγκαίες αλλαγές που περιείχαν τα μνημόνια, και σχετίζονται κυρίως με το Δημόσιο, τις οποίες έπρεπε από μόνοι μας να είχαμε κάνει.
      Με τον ίδιο τρόπο έχει μιλήσει και για το χρέος, με βάση δηλ. την αναγκαιότητα της κατάστασης, με δεδομένο, και τις εγγυήσεις που έχουν πάρει οι ξένοι (είναι απίστευτο με πόσους τρόπους έχουν καλυφθεί για τα δάνεια που μας έδωσαν), όπως επίσης και τον τεράστιο (όπως αποδεικνύεται) πλούτο της χώρας.
      Καθένας φυσικά μπορεί να έχει μια άποψη για το χρέος, αλλά επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα και πολύπλοκα, πολλά απ΄ όσα ακούγονται είτε δεν έχουν ακρίβεια είτε δεν είναι εφικτά.
      Είναι ένα τεράστιο θέμα, που καθορίζει δυστυχώς όλα τα υπόλοιπα, και έχει γίνει ένα είδος "άλλοθι" για την κατεδάφιση των πάντων ακόμα και το ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων.Συμφωνώ ότι δεν είναι δυνατόν να το δούμε αυτόνομα και ξεκομμένα.
      Σαφώς χρειάζεται αλλαγή του συνόλου της πολιτικής που ακολουθείται.
      Το πρόβλημα είναι το ΠΩΣ.Εκεί καταλήγουν όλα αγαπητέ Σάκη.
      [Και αν ανοιχτεί αυτό το θέμα στο βάθος του, δεν περιλαμβάνει μόνο τους τρόπους όπως π.χ. την εξέγερση του λαού με βάση το άρθρου 120, αλλά και πράγματα όπως την μετάβαση σε άλλο νόμισμα, με ότι (καλό ή κακό ή άγνωστο) περιλαμβάνει αυτό].
      Σταματώ εδώ για να μην κουράζω άλλο.Καλημέρα...

      Διαγραφή
    12. Μαρία καλημέρα
      Δεν κουράζεις, δεν κουράζεις όταν είσαι ευγενική! ΠΩΣ? Δεν γίνεται σε μια νύχτα Μαρία μου αν θες να σου πω την γνώμη μου! Δεν γίνεται γιατί δεν χρεώθηκες σε μια νύχτα! Ψάξε να βρεις πότε χρεωθήκαμε! Πριν 200 χρόνια Μαρία! Ξέρεις πως όλες οι χώρες είναι χρεωμένες? Που? Δες το! Αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται σε υψηλο επίπεδο τι συμβάινει με την Γερμανία? Νομίζεις είναι η Γερμανία? Ξέρεις πως λειτουργεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα? Ρίξε μια ματιά για τον ρόλο της FED. Μαρία ρίξε μια ματιά στις κεντρικές τράπεζες των χωρών! Που έχεις τα χρήματά σου? Στην Εθνική? Δες την διανομή! Κοίταξε τους ιδιοκτήτες της Τράπεζας της Ελλάδος! Μην σε μπερδεύει το Ελλάδος! Δες της Ρωσίας αν θες!Δεν έχω τίποτα με τον κο Βιλιάρδο! Με κανέναν! Ρώτησε τον σε παρακαλώ να σου πει αυτός τι να κάνουμε! Θα σου περιγράψει το σύστημα κι αν σου πει ( πιθανότατα- δεν το λέω θετικά ή αρνητικά) πήγαινε μ αυτό, εσύ σκέψου αγαπητή τι θα κάνεις! Δική σου η απόφαση! Ένας φίλος μου λέει πάντα και γελάω, " εγώ θέλω να πηγαίνω με τους νικητές". Χαχα οι νικητές είναι αυτοί που έλέγχουν τον 6ο στόλο, τα αεροπλάνα, πιθανότατα κι αυτοί που πυροβολούν στην Γάζα κάνοντας σκοποβολή! Χαμένοι μπορεί να είναι αυτοί που τρώνε την σφαίρα ποιος ξέρει! Χαμένοι κι αυτοί που την ρίχνουν και γελούν!Τα ΜΑΤ που ο γιός χτυπάει τον πατέρα του για ένα κομμάτι ψωμί και για λίγο wi fi! Χαμένοι οι πεζοναύτες που γυρίζουν με καρκίνο και την " νόσο του κόλπου" υποστηρίζοντας και πεθαίνοντας για τους κερδισμένους από τις βόμβες ναπαλ και ελεγχόμενης πυρηνικής ενέργειας στη Συρία! Πιθανότα κερδισμένοι να είναι οι Έλληνες που πηγαίνουν με την φίλη τους να της δείξουν το φεγγάρι σε σημεία ρομαντικά και βλέπουν νέα παιδιά το φεγγάρι τη νύχτα θαυμάζοντάς το...αλλά δεν βλέπουν τα κυπελάκια του καφέ, τα μωρομάντηλα που πέταξαν μαζί με την φιάλη η το κουτάκι της μπύρας που πέταξαν! Λοιπόν Μαρία η γνώμη μου είναι πως χρειάζεται αγώνας και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο! Τώρα χάνουμε καιρό! Πως με ρώτησες ε? Η γνώμη μου είναι περισσότερες πράξεις με ευθύνη, βαθύτερη σκέψη! Υπομονή, υπομονή φτάνει ο καπετάνιος να έχει στραμμένη την πλώρη για την Ιθάκη! Τώρα πάμε αντίθετα Μαρία! Αυτό λέω πρώτα αλλάζεις ρότα, όχι απότομα! Ξέρεις σε παρακολουθούν και οι άλλοι, δεν είσαι μόνη σου! Ο πνευματίκός κόσμος να ενωθεί( όσοι έμειναν) να ενώσει τους Έλληνες...ας σταματήσω εδώ! Νομίζω καλά είναι! Αλλιώς το μέιλ μου είναι πιο πάνω για όλους!
      Καλό απόγευμα αγαπητή!

      Διαγραφή
    13. Πολύ περιεκτικό το τελευταίο σχόλιο.Η κάθε πρόταση είναι ένα μεγάλο θέμα. Τα έχω ψάξει κι εγώ αυτά (τα σχετικά με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα) τα πρώτα χρόνια της κρίσης, έχω δει και κάποια ντοκιμαντέρ όπως το γνωστό "Μoney as debt".
      Επειδή καταλαβαίνω την τοποθέτησή σου ξέρω ότι συμφωνώ.
      Αυτό όμως δεν αλλάζει εκτός αν υπάρξει μια εντελώς αυτόνομη πορεία της χώρας με εθνικό τραπεζικό σύστημα και δικό μας νόμισμα.
      Εκεί πάνω τώρα, σου λένε ότι θα γίνουμε Κούβα (με ότι σημαίνει).
      Άλλο μεγάλο θέμα.
      Προσπερνώ τα υπόλοιπα για να μην μακρυγορώ (θα υπάρξουν σχετικές αναρτήσεις για να συζητηθούν όσα ανοίχτηκαν) και πάω στο τελευταίο, το θέμα του «ΠΩΣ».
      Γράφεις ότι χρειάζεται αγώνας. Όλοι συμφωνούμε και όσο μπορούμε το κάνουμε.
      Συμμετέχουμε σε διαμαρτυρίες σε συλλαλητήρια και προσπαθούμε στις εκλογές να ψηφίσουμε σωστά (αν και δεν έμεινε πια κανείς που να τον εμπιστευόμαστε).
      Όλα αυτά όμως είναι η αντί-δραση στην στραβή πορεία όπως είπες.
      Το θέμα είναι η ΔΡΑΣΗ. Η αλλαγή πορείας.
      Και εκλογικά όπως βλέπουμε με βάση αυτό το πολιτικό σύστημα δεν έρχεται.
      Πως θα αλλάξει όμως; Σίγουρα όχι με διαμαρτυρίες στους βουλευτές.Με άλλους τρόπους, ή και άμεση πολιτική συμμετοχή του κόσμου σε κάποιους πολιτικούς φορείς.
      Πρέπει όμως να τους βρούμε, ή να τους δημιουργήσουμε.
      Λοιπόν κλείνουμε εδώ αγαπητέ Σάκη, και σε επόμενες αναρτήσεις θα μιλήσουμε ξεχωριστά για το κάθε θέμα απ΄όσα ανοίχτηκαν.
      Καλό απόγευμα και από μένα.

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς, ρητορικά, ευτυχώς πραγματικά, θα συμφωνήσω με τον Δημητρης Κ.8 Ιουλίου 2018 - 4:17 μ.μ. . Οι αιτίες δύο:

    (1)Η “κοινή λογική” που λέει η Anastasia Kanta8 Ιουλίου 2018 - 10:03 μ.μ. λέει ότι “ο ήλιος κινείται γύρω από την γη και πάει από ανατολή σε δύση”. Χρειάζεται εμβάθυνση, έρευνα απλή, ίσως και επιστήμη γιά να δεις την αλήθεια. Η δημοκρατία, και η απόδοση φωνής “σε όλους” (πολίτευμα #4 που οδηγεί στο #5, την τυραννία) είχε προβλέψει τούς αισυμνήτες επειδή ακριβώς Δημοκρατία δεν λέει και δεν έκανε (η Δημοκρατία) γιά πολλά πολλά. Αισυμνήτες ήταν ο Σόλωνας και ο Θαλής! Η “κοινή λογική” μάς έχει φέρει εδώ που είμαστε. Ξυπνάτε! Τα 10 άρθρα τού δ είναι απλά και κοινή λογική, αλλά δεεεε . . . περιμένετε και θα δείτε! Άχρηστα είναι, όχι χρηστά, γιατί διατυπώθηκαν από μιά αντίδραση (ήρεμη) στο συναίσθημα τού λαού και με γνώμονα την κοινή λογική. Λέει η Anastasia Kanta8 Ιουλίου 2018 - 10:03 μ.μ. όντως αγνά, ειλικρινά, απλά “Πρόκειται για ένα κίνημα, όχι για ένα ψηφοθηρικό κόμμα, επομένως, το τελευταίο βήμα (η δημιουργία του πολιτικού φορέα) είναι κάτι που απευχόμεθα” και γι’αυτό έχει τούς 10,000 που έχει, και μακάρι να τούς κάνει 20,000 (και το εύχομαι) αλλά δεεεεε . . . πάει. Γιατί; Ακριβώς γιατί είναι “απλή λογική”.

    (2)Ως εκ τούτου οι μαζικότητες (τής απλής λογικής) δεν οδηγούν πουθενά. Καμιά στροφή δεν έγινε με μάζες! Πάρτε όποια μαζική δράση θέλετε μικρή ή μεγάλη, Πρωτομαγιά Σικάγου, Γαλλική επανάσταση, Αντρέα το ’81, Καραμανλή πιό πριν, Ρώσικη ή Κινέζικη κομμουνιστική, την δική μας το ’21, όποια θέλετε εσείς πάρτε (μικρή μας ή μεγαλη τους), μελετήστε το πού άρχισε κάθε μιά και που κατέληξε και θα καταλάβετε πώς χρησιμοποιήθηκε η μάζα.

    Αντιθέτως! Μονάδες έκαναν τις αλλαγές και οι μάζες τις ακολούθησαν, δεν συμμετείχαν. Η Πλατωνική ακαδημία επέζησε 800 ολόκληρα χρόνια, περισσότερο από κάποιες αυτοκρατορίες. Ξέρετε να παπαγαλίζετε διάφορα αρχαία, “ουκ εν τω πολλώ το ευ”, αλλά ψάχνετε το “πολλώ”.

    Το δ και το κάθε δ, αν δεν ερευνήσει τα αίτια και δεν εκπαιδεύσει τα μέλη του, λαϊκισμός θα καταντήσει. Το δ και κάθε δ θα αποτυχαίνει όσο δεν βάζει τα μέλη του να κάτσουν στο θρανίο. Ο κόσμος δεν ξέρει, και αυτό δεν είναι μεμπτό. Μεμπτό είναι να στηρίζεις αλλαγές στην άγνοια. Ο λαός, ο κακομοίρης κυρίαρχος λαός τού δρόμου, χωρίς καμιά μομφή ή υποτίμιση, ένα ξέρει: ο ήλιος κινείται από την ανατολή στη δύση. Ξυπνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεο
      Απολυτα συμφωνω σε ενα :"την ιστορια και την επιστημη τις προχωρανε οι κορυφες....ποτε η μαζα "..Ειναι το φαινομενο της ακιδος που δρα κι εχει εξηγηση πολυ λογικη..Τα αλλα θελουν κουβεντα....δεν ειναι ο τοπος και η ωρα εδω τωρα.

      Διαγραφή
    2. Ευθυμα
      Ο Διας ηταν θεος .Αρα πολυ εξελιγμενο ον διανοητικα.Πνευματικο φουλ.Οι Τιτανες σχεδον το ιδιο.Δεν εκανε πολιτικη επανασταση ο Διας...να τα βρουν ηρεμα.Τραβηξε ...ακτινοπιστολο και τελος.Τα...βρηκαν.Αν δεν τραβουσε......ακομη θα το κουβεντιαζαν ηρεμα με καφε φρεντο ανα χειρας...

      Διαγραφή
  6. Και στο δ ή άλλα δ που είναι ο τόπος, σε απομονώνουν και δεν απαντάνε. Κάτι σαν "δεν είναι η κατάλληλη ώρα" ή "αυτά είναι εκτός τόπου", χαααα! Εδώ δεν είναι ο τόπος εκεί είναι εκτός τόπου, εδώ τόπος εκεί τόπος που είναι ο τόπος; Αστεία αστειάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρ’όλα αυτά υπάρχει τρόπος να διορθωθούν τα πολιτικά, τρόπος και απλός και κατανοητός και δημοκρατικός, με την έννοια ότι δεν παραγνωρίζει την θέληση τού κόσμου, δηλ. το πώς θέλει να κυβερνηθεί και να ζήσει η μάζα, αλλά και που απομονώνει την άγνοια και το πεζοδρόμιο, δίνει ευκαιρία σε όποιον εργάζεται ή συμμετέχει, και είναι και πρωτοποριακό. Δεν έχει ακουστεί ποτέ και αν ξεκινήσει ή τέλος πάντων διαδοθεί από την Ελλάδα (δεν εννοώ κυβερνητικά, αλλά έστω σαν μιά κίνηση), έστω και με την κρίση που έχουμε, θα βάλει τα γυαλιά στούς ξένους και θα αποκαταστήσει τούς ‘Ελληνες πάλι σαν τούς πιό μυαλωμένους και φιλόσοφους.

    Αλλά θέλει μιά αρχή, ένα εναρκτήριο κέλευσμα. Θέλει να έχουν βρεθεί 3-4 άτομα πρώτα να τα πουν, αν συμφωνήσουν να τρέξουν, να κλείσουν μιά αίθουσα, να κάνουν ένα προσωρινό προεδρείο κ.λ.π. αλλιώς . . . σαν μονάς μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα αλλά μετά θάνατον. "Πρέπει να φύγω εγώ γιά να έρθει Εκείνος", είπε Κάποιος!

    Γι’αυτό κοίταξα να μπω να μιλήσω στο δ ή σε άλλα δ, αλλά από ότι φαίνεται οι πρωτοπόρες ιδέες φοβίζουν ότι θα χαθεί η πρωτοκαθεδρεία. Εγώ το ξεκίνησα εγώ θε να το πάω! Χαααα, άρε φύση τών πραγμάτων ατέλειωτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Γι’αυτό κοίταξα να μπω να μιλήσω στο δ ή σε άλλα δ, αλλά από ότι φαίνεται οι πρωτοπόρες ιδέες φοβίζουν ότι θα χαθεί η πρωτοκαθεδρεία."

      Δηλαδή;

      Διαγραφή
  8. Κατ’αρχήν γιά να μην υπάρξουν παραξηγήσεις, γράφω εδώ,
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/06/blog-post_316.html?showComment=1530176214349#c3425203495877466060
    ότι δικαιώμα τους είναι να επιλέγουν και προσωπικά δεν μού έκαναν κάτι κακό. Άλλο να με αδειάσουν, όπως νομίζω ότι έκαναν (και δικαιώμα τους) και άλλο να με πειράξουν. Δεν με πείραξαν.

    Στο διά ταύτα, στο "δηλαδή" σου.

    Ημαίιλ πρώτο γιά την ένταξη μου (EleosPia είναι το όνομα που χρησιμοποιώ εκεί). Βρήκε ότι είχα γράψει αυτό (το παρακάτω) κάπου. Και λέει στο τέλος "αυτό είναι και το δ".

    <<< From: Stavros Kalenteridis
    Date: 2018-05-25 13:23 GMT+03:00
    Subject: Re: Fwd: Το δέλτα "Στρατηγική Πολιτικής Αλλαγής"
    To: EleosPia

    Γεια σου Σω . . . και ευχαριστώ για το μήνυμα σου.

    Λοιπόν διάβασα τα εξής:

    "Δηλ. κάνεις ένα οργανισμό, κόμμα, club, σωματείο, ακαδημία, κήπο, πέστο όπως θες. Αυτό το λειτουργείς όπως θα ήθελες εσύ να λειτουργεί το κράτος. ΠΧ., νέος μέλος; ωραία, θα περάσεις συνέντευξη όπως όταν προσλαμβάνεσαι κάπου, όχι ελεύθερη είσοδος με εγγραφή μέλους· ΠΧ., νεοεισερχόμενος; χμμμ, δεν μπορείς να έχεις ισότητα στις αποφάσεις, όπως δεν έχει κανένας νεούλης πουθενά επί τής γης· άρα δεν θα έχεις ψήφο από την αρχή· ΠΧ., πότε θεωρείσαι ικανός γιά ψήφο; χμμμ, αφού έχεις καθήσει στο θρανίο πάλι, στο δικό μας θρανίο! έτσι δεν γίνεται παντού, και στην δική σου δουλιά ας πούμε; ένα φάρο να φτιάχναμε μόνο, και (3)ο φάρος πρέπει να αναβοσβύνει και να στέκεται μόνος στην αντάρα, όχι στην ήρεμη στεριά· και αυτός ο φάρος είναι μιά μικρή κοινότητα που να αρχίσει από την αρχή μέσα στο σάπιο σύστημα εφαρμόζοντας στην πράξη αυτά που θέλουμε να γίνουν καθεστώς."

    Συμφωνούμε. Το δ είναι ακριβώς αυτό. >>>

    Αυτά μού έγραψε προσωπικά. Κάνει αυτά το δ; Όχι. Έχουν όλοι ισότητα και δικαίωμα λόγου και ψήφου το ίδιο, σωστά; Αλλά τέλος πάντων, λέω, ώσπου να το εμπεδώσουν στην πράξη μην τούς παραξηγείς. Άλλωστε λέει "Συμφωνούμε". Οπότε και εγώ απάντησα στο επόμενο ημαίιλ και είπα,

    <<< 2018-05-26 0:56 GMT+03:00 EleosPia:
    Γειά σου Σταύρο και σε ευχαριστώ γιά την προσφορά σου στην Ελλάδα
    (Ακολουθούν διάφορα άλλα, και στο τέλος) . . .
    Ναι, θέλω να συμμετάσχω και ενεργά. Ποιός είναι ο τρόπος τής "διαδικτυακής συμμετοχής για όλους" που αναφέρεις; Skype;

    Παρακαλώ ενημέρωσε με.

    Ευχαριστώ


    Σω . . .
    69 . . . >>>

    Όσο πήρες εσύ απάντηση από 26 Μαΐου τόσο πήρα και εγώ.

    Αυτά.

    Εγώ έκρινα ότι αφού είδε την καθαρότητα και σύστημα που πρότεινα έκανε πίσω(επειδή δεν έχουν συγκεκριμένη μέθοδο, και όπως λέει ο Δημητρης Κ.8 Ιουλίου 2018 - 4:17 μ.μ. Μια ρομαντικη εκθεση ιδεων οπου ολα γινονται με αυτομστισμο χωρις να ανοιξει μυτη...κι ολως μαγικως ριχνεις διαρκως ζαρια και βγαζεις διαρκως εξαρες). Έτσι έκρινα.

    Κρίνε και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Το δέλτα σε προσκαλεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου και ώρα 21:30 σε μια εκδήλωση γνωριμίας στο Blue Bird (Ηπίτου 4, Σύνταγμα).

    Γνώρισε από κοντά τους εθελοντές του δ στην Αθήνα και πάρε μέρος στις συζητήσεις για τα επόμενα μας βήματα αλλά και για τις εξελίξεις στη χώρα".

    Αυτό το μειλ στάλθηκε σε μένα και στα μέλη φαντάζομαι στις 3 Ιουλίου. Το έχεις λάβει? Αν όχι ας συμπεριλάβει κάποιος τον άνθρωπο στην ενημέρωση των μειλ!Αν θες κάνε μου μια΄χάρη στείλε πάλι μειλ σε παρακαλώ να δούμε γιατί δεν λαμβάνεις τις ενημερώσεις!! Οι διαφορετικές απόψεις είναι υγεία σε έναν χώρο και όπως είπε η Αναστασία (αν ισχύει) τα κόμματα πρέπει να αλλάξουν δομή για να υπάρχει πολυφωνία και στο τέλος με δημοκρατικές διαδικασίες θα ισχύει φαντάζομαι κάποια απόφαση που θα την σέβονται όλοι!Άρα κανένας δεν κινδυνεύει από την έκφραση διαφορετικών απόψεων!Ίσα - ίσα εμπλουτίζεται το κύτταρο αυτό που λέγεται κίνημα, κόμμα, οργανισμός!Η διαφορετική άποψη δεν δεσμεύει κανένας παρά μόνον τους συμβαλλόμενους να την ακούσουν και να μπει στην βάσανο της εκτίμησης και ψήφισης είτε υπέρ είτε κατά είτε να συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων!! Η πλειοψηφία θα υπερισχύσει, αλλιώς πως? Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην συμπεριλαμβάνεσαι αν δεν έχει συμβεί κάτι άλλο!! Φαντάζομαι θα το διορθώσουν και θα προσκληθείς τώρα που έλαβε γνώση ο Παναγιώτης!Για να δούμε...είναι η δεύτερη φορά δημόσια που το θέτεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πελοποννησιος γονος η ...εναντι ???? Συγγνωμη μια ελαχιστη παρεμβολη....ελαχιστη προς το ..μηδεν.Σακη η κυρια δεν ειναι δασκαλα...και μην της λες πολλα .."μου"...νασαι κοσμιος οσο μπορεις. Τελος.Απ την Αρκαδια ?? Νεμεα ??

      Διαγραφή
    2. Τζιμς είναι η τρίτη φορά που σου στέλνω το μέιλ sakisamantas@gmail.com στείλε σου λέω να επικοινωνήσουμε!

      Διαγραφή
  10. Μπλα Μπλα Μπλα ω θεόπνευστο Μπλα Μπλα! Τι ενημέρωση; Ενημέρωση λαμβάνω! Λέμε δεν είμαι Αθήνα, είμαι αλλού! Και μού λέει μπορείς να συμμετάσχεις ζωντανά διαδικτυακά από όπου και αν είσαι. Και λέω προχωράμε, Skype; Απάντηση καμία (και σκέφτομαι ή δεν το έχουν άρα εντυπωσιάζει ή με έκανε πέρα! Τι άλλο;). Τι να την κάνω την ενημέρωση; Η ενημέρωση και η πρόσκληση κατά πολύ σωστόν Δημητρης Κ.8 Ιουλίου 2018 - 4:17 μ.μ. είναι "Μια ρομαντικη εκθεση ιδεων οπου ολα γινονται με αυτομστισμο χωρις να ανοιξει μυτη...κι ολως μαγικως ριχνεις διαρκως ζαρια και βγαζεις διαρκως εξαρες". Ο τέλειος ορισμός τού "λάδι λάδι και τηγανίτα τίποτα". Άκου Ενημέρωση! Ακουσον Άκουσον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεο ..ευθυμα ...εμενα παντως μ σρεσει που εισαι παραπονιαρης...δεν εισαι αφασια.Κοιτα να δεις....ερχεται κατι μεγαλο...κακο...που ειναι για καλο.....φυλαξε την ωραια ενεργεια πουχεις για τοτε...Τοτε θα δεις την ...αιχμη του κυμματος που ψαχνεις...εχει μαζευτει πολλη ενεργεια στο ηφαιστειο.....η φυση δεν περιμενει τις συνελευσεις..
      .εχει αλλο στυλ.....δρα κεραυνοβολα σαν τον Δια....οταν η ενεργεια περασει μια τιμη...Την περασαμε ??Οχι ακομη.....αρα κατι ερχεται....οσο πρεπει γιαυτο..Ποτε ?? Ειμαστε σε διεγερση πληρη.Καπου εδω....

      Διαγραφή
  11. Ίδια κατάσταση, αγανάκτηση με τούς πολιτικούς, ανέχεια, συμφέροντα, φαγοπότι έφερε εκείνη την διέγερση που δεν περίμενε συνελεύσεις. Η αιχμή τού κύματος λεγόταν Χίτλερ και την πλήρωσε όλος ο κόσμος. Ίδια κατάσταση, αγανάκτηση με τούς πολιτικούς, ανέχεια, συμφέροντα, φαγοπότι έφερε εκείνη την διέγερση που δεν περίμενε συνελεύσεις. Η διέγερση λεγόταν Τριαντοακονταετής πόλεμος, ξέρεις τι σημαίνει τριάντα χρόνια πόλεμος! Ίδια κατάσταση, αγανάκτηση με τούς πολιτικούς, ανέχεια, συμφέροντα, φαγοπότι έφερε εκείνη την διέγερση που δεν περίμενε συνελεύσεις. Η αιχμή τού κύματος Στάλιν και την πλήρωσε όλος ο κόσμος πάλι. Τι μού λες; Μύθια; ή παρα-μύθια; Μπορεί να είναι όπως τα λες, αλλά πώς ξέρεις ότι η διέγερση θα καταλήξει καλά;

    Όταν βλέπεις άρθρα όπως το παραπάνω, τι να ελπίζεις; Το είπες άψογα, "Μια ρομαντικη εκθεση ιδεων οπου ολα γινονται με αυτομστισμο χωρις να ανοιξει μυτη...κι ολως μαγικως ριχνεις διαρκως ζαρια και βγαζεις διαρκως εξαρες". Πες μου εσύ, βλέπεις πουθενά στο άρθρο μιάν αιτία συγκεκριμένη; βλέπεις ένα σχέδιο ή προτεινόμενη λύση; Βλέπεις κάτι, Οτιδήποτε, συγκεκριμένο; Θλίψη!

    ΠΧ, εγώ λέω. Η αιτία είναι ότι δεν υπάρχει έλεγχος. Απλό, συγκεκριμένο. Νόμους έχουμε, δεν χρειαζόμαστε άλλους. Έλεγχος δεν υπάρχει. Αν υπήρχε έλεγχος, ο Σώρος και ο Άραβας που επενδύουν θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας και το κεφάλαιο που θα έφερναν θα πλήρωνε φόρους. Δεν υπάρχει έλεγχος και βουτάει ο ξένος, βουτάει και ο Έλληνας και καλείται ο συνταξιούχος να πληρώσει γιά τον αστυνομικό και γιά τα δάνεια. Απλό, συγκεκριμένο.

    Έλεγχος σημαίνει δικαιοσύνη, καμπάνες. Καμία πολιτική δεν αλλάζει ούτε καλυτερεύει χωρίς δικαιοσύνη, και ας βαράτε τα μυαλά σας στα βράχια σαν χταπόδι. Δικαιοσύνη σημαίνει οι δικαστές να εκλέγονται, όχι μονιμότητα, όπως σε πολλά κράτη έξω. Και προχωράω γιά το πώς θα γίνει αυτό. Μπορεί να κάνω λάθος, δεν έχει σημασία. Απλά δίνω ένα παράδειγμα γιά να δείξω τι σημαίνει "λέω κάτι συγκεκριμένο".

    Βλέπεις εσύ κάτι συγκεκριμένο στο άρθρο; Μόνο λίγο αφήνει να εννοηθεί ότι κοιτάνε οι ξένοι την Ελλάδα σαν φιλέτο, αλλά και αυτό έστω, πώς θα μπουν κεφάλαια γιά επενδύσεις και θέσεις εργασίας; Από φορολογία συνταξιούχων;

    Άρα, και διέγερση που βλέπεις, και τι έγινε ή τι θα γίνει; Χωρίς γνώση ένα μπάχαλο θα καταλήξει. Τα προηγούμενα 40 χρόνια ζούσαμε με δανεικά και τρώγαμε στις παραλίες. Ήρθε η κρίση το 2008, απροετοίμαστος ο Έλληνας, τώρα λέει είναι όλα συνομωσία. Ναι, εντάξει! Τώρα τρώμε πάλι πακέτα, φυτοζωούμε παίρνοντας ανάσα με το καλαμάκι, αλλά πάλι, μυαλό μηδέν. Αντί να μάθουμε τι, πώς, και γιατί, μπας και σωθούμε, μιλάμε γιά Ηρακλή και αρετές!

    Ακόμα στο όνειρο; Ακόμα; Η διέγερση, Δημητρης Κ.9 Ιουλίου 2018 - 10:03 μ.μ. είναι ονείρωξη! Μην βαυκαλίζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θαναι απ εξω...και θαναι κακο ...διεγερση εχει και ..εξω.Στο τελος ..ολα τα κακα ..εχουν ενα καλο.Αυτο που ζηταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.