14/7/18

Πηγές στην Αθήνα απορρίπτουν τις αιτιάσεις της Μόσχας για τις απελάσεις

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι» τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Όπως σημειώνουν, «οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο. Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας».
Νωρίτερα σήμερα, στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στη Μόσχα, είχε κληθεί ο Έλληνας πρέσβης, Ανδρέας Φρυγανάς.
Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Τass, αντικείμενο συζήτησης ήταν η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και οι επόμενες κινήσεις της Μόσχας.
Σύμφωνα με το Τass, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών, υποστηρίζοντας ότι ενέχει ο κίνδυνος να πληγούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις. Παράλληλα, θεωρεί ότι πίσω απο την κίνηση της Ελλάδας βρίσκονται οι ΗΠΑ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Ria Novosti

12 σχόλια:

  1. Πρωτη φορα βλεπω πηγες....απ οπου δεν πηγαζει τιποτε.Απορω γιατι πληρωνονται....πεταμενα λεφτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι πηγές, το γραφείο του κ. ΚΟτζιά είναι. Ο κ. Κοτζιάς ελε΄γχει απολύτως ότι βγαίνει προς τα έξω. Το αστειο της υπόθεσης είναι ότι η κυβέρνηση έλεγε έως τώρα ότιοι ενάντιοι στη συμφωνία είναι φασίστες και ακροδεξιοί. Τώρα πληρφορήθηκε ότι τους κινεί ο Πούτιν. Δεν έχουν καν το σθένος ναπουν στους Αμερικανούς ότι τέτοιες σαχλαμάρες περνάνε στην Αμερική αλλά στην Ελλάδα βγάζουν γέλιο. Νατους πουν δηλαδή "εντάξει παιδιά, ότι θέλετε, αλλά αφήστε να το φτιάξουμε εμείς". Εκτός αν οι Αμαρικάνοι ξέρουν τις ικανότητες τους και προτιμούν να τους υπαγορεύουν όχι μόνο το τι θα πουν αλλά και το πως θα το πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Και δυσκολεύονται επίσης (οι Ρώσοι) να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας».
    Αυτά λέει τα είπαν "ελληνικές διπλωματικές πληγές".
    Θα ήταν υπό την επήρεια τοξικών ουσιών, σε κατάσταση τεχνητής ευφορίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν φτάνουν οἱ ψευδεῖς διαπραγματεύσεις μέ τά Σκόπια στίς ὁποῖες ο κ. Κοτζιάς, μαζ΄μέ τόν κ. Τσίπρα, συμφωνοῦσαν ἐκ προοιμίων στήν ἐκχώρση τοῦ ὀνόματος Μακεδονία στά Σκόπια,
    κόντρα στόν λόγο για τόν ὁποῖο ὁ Ο.Η.Ε. εἶχε ἀποφασίσει τήν διεξαγωγή τῶν διαπραγματεύσεων Ἑλάδος-Σκοπίων,
    καί σύμφωνα μέ τίς ἐπίσης παράνομες κατά τήν ἐντολη του πιέσεις και παρεμβάσεις Νίμιτς
    (=μηχανορραφίεςμέ ξένη χώρα, τά Σκόπια, κατά τόν ποινικό μας κώδικα),

    ἀλλά ἐπιχειρεῖ μἐ ἀνόητα ἐπχειρήματα, '
    καί "ἀποδείξεις" γιά "γεγονότα",
    πού καί ἄν ἀκόμη ἔγιναν , εἶναι πολύ ἐλαφρύτερα
    ἀπο ἀντίστοιχες παρεμβάσεις ἄλλων χωρῶν στήν Ἑλλάδα
    (ὅπως ἀπό ΗΠΑ, ἀλλά καί ἀπό Τουρκία ἰδίως στήν Θράκη, μέ χρηματοδτήσεις.... - και δέν εἴδαμε ἀπελάσεις διπλωματῶν),
    νά κλονίσῃ τίς διεθνεῖς σχέσεις τῆς Ἑλλάδος εἰδικῶς με τήν φίλη Ρωσία.

    Τώρα, γιά νά ἀπσσείση τίς ποινικές του εὐθύνες, πού δέν αἵρονται οὔτε μέ προδοτική ἀπόφαση 151 βουλευτῶν, στήν ὁποία ἐλπίζει,
    Θά προβάλλει παντοιοτρόπως τήν "ἔλλειψη δόλου" του,
    θά χαμογελᾶ "ἀθῶα" , θά λέει καλά λόγια γιά τή Ρωσία καί ὅτι τόν παρεξήγησαν,
    (ἐννοώντας ὅτι ἄρα θά φταῖνε οἱ Ῥῶσοι τάχα, πού ἀνιδροῦν ὑπερβολικά), κλπ.
    Τήν ζημιά ὅμως στίς διεθνεῖς σχέσεις τῆς Ἑλλάδος μέ τήν Ρωσία, θά τήν ἔχῃ κάνει, καί αὐτό τόν ἐνδιαφέρει, ὅπως ὅλα δείχνυν, νά ἐπιφέρῃ,
    καί ἀπό πάνω, νά τήν βγάλῃ "καθαρή". Ἄμ δέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά έκανε και πέταξε έξω τους ρώσους πράκτορες και συμμάχους του Ερντογάν. Η Ελλάδα έδωσε ένα μάθημα στον Πούτιν και τα τσιράκια του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηθελα να δω τι θα κανουν οταν η Ρωσια βαλει βετο στο συμβουλιο ασφσλειας για το ονομα των Σκοπιων.Θαναι σαν να μην υπαρχει κρατος ...Κι ο Λαβροφ ηδη αυτο ειπε...Αλλα οι εδω...υπνο βαθυ....νομιζουν τελειωσαν την δουλεια και μαλιστα σαν .....αριστουργημα οπως ειπε ο ψωνιος ..Κοτζιας...που δεν περιμενει να τον θσυμασουν οι αλλοι ..αλλα αυτοθαυμαζεται...σαν Ινδιανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΔΚ Οι Ρώσοι έχουν ήδη αναγνωρίσει τα σκόπια ώς 'Μακεδονία'. Οτι κάνουν το κάνουν για αποσταθεροποίηση και όχι επειδή θέλουν να βοηθήσουην την Ελλάδα. Επόμενως σταμάτα να ονειροπωλείς ότι το ξανθό γένος θα μας χώσει.

      Και οι Μιλόσεβιτς, Σαντάμ, Καντάφι νόμιζαν ότι θα τους σώσει η Ρωσία - που είναι όμως τώρα? .

      Διαγραφή
    2. Κοσμα ο μονος που ονειροπωλει μαλλον εισαι εσυ.Ποιος σου ειπε οτι ειπα ...θα μας σωσουν ?? Βλεπεις ποιος
      βλεπει οραματα ?? Αποσταθεροποιηση....τι να πω ...χανω τα λογια...σε τι βρε Κοσμα ?? Στην χωρα της ....σταθεροτητας ??Δεν ειμαστε καλα...Βρε ανθρωπε τι εχεις ??Δεν ειδες ακομη οτι δεν υπαρχει τιποτε να ....αποσταθεροποιηθει ??...Ουτε πιεση δεν εχει ο πεθαμενος ....τι να πουμε...ποιος που τι..ποτε ηταν σταθερα εδω ??Εδω ειναι κινουμενη αμμος απο παντα.Δεν ξερει η μανα το παιδι και το παιδι την μανα.Πουλανε τα παντα στους ...σταθερους ληστες που φοβασαι μην διαταραχθουν στην ...ληστεια !! Αυτη την σταθεροτητα λες ?? Μην χαλασει ??? Την θελεις εεε?? Στοπ....δεν αντεχω αυτο το μαρτυριο......Σκεψου οπως σκεπτεσαι...Νυν και αει....και εις τους αιωνες....Αμην. ( η δακτυλιθρα μπαινει στο δακτυλο η...το δακτυλο στην δακτυλιθρα . Το αυγο ειναι οβαλ...η καθε τι οβαλ ειναι αυγο ??)....Χρειαζομαι...κολωνια αμεσως...

      Διαγραφή
  7. Μπει δεν μπει...οπου μπει ...αυτο το κρατος...καποια στιγμη πρεπει να παει στον ΟΗΕ...για αναγνωριση κρατους με ονομα.Αυτο αλλωστε εννοει η υπαρξη Νιμιτς...εκπροσωπου του Γκουτιερες ..του ΟΗΕ.Αυτος θα το παει στο συμβουλιο ασφαλειας .Εκει η Ρωσια ...ισως και η Κινα....εχουν βετο.Αυτο ειπε ο Λαβροφ.Τι θα γινει τοτε ?? Θα πει...απορριπτεται το ονομα !! Και πως στο διαβολο θα λεγεται το ...μορφωμα ??? Οπως λεγοταν!!! Προσωρινο ονομα χωρις ...Πρεσπες !!! Και τι στο καλο εκανε ο ...Κοτζιας ?? Εφαγε σουβλακια τσαμπα...πηρε αμοιβη γενναια....εβαλε καπελο για φιγουρα...και ετριξε τα δοντια το ποντικι στον....ελεφαντα..Ολα για φιγουρα...καλοπληρωμενη...Βετο θα πει ...παρτο και βαλτο εκει που ξερεις !! Για να δουμε λοιπον...τις αλλαγες ..στα βιβλια ιστοριας...για ποιο κρατος θα γινουν ?? Αμα δεν φανε ξυλο τελικα οι Γκουφη ....και πουπουλα με πισσα ....Ας απολαυσουμε το ...θριλερ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαια θαχουν μπει στο ΝΑΤΟ.. και γιαυτο πληρωθηκε ο Κοτζιας και ο αλλος ο ...τραβαχαδορ ο γελαστος βλαξ....σαν την τζιοκοντα....χωρις αινιγμα.

      Διαγραφή
  8. Μπαμπιλονιαν τι λες εσυ Χαλδαιε μαγε ?? Η ..εισαι αραχτος στους κηπους ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα εις άπαντες. Νομίζω ότι το θέμα έχει σχολιαστεί αναλυτικά και σε πολλά άλλα σχετικά άρθρα φίλε Δημήτρη, οπότε προς τι τυχόν επανάληψη? Νομίζω πως όλοι εκκινούμε με πραγματικά αγαθές προθέσεις, πνιγόμαστε πολλές φορές από τα εξόφθαλμα που βιώνουμε, έχουμε παραπλήσιο τελικό στόχο, ενώ είναι ενδιαφέρουσα η μαχητικότητα των σχολιαστών. Όμως υπάρχει και πολλή ένταση και μερική αγένεια θα έλεγα, γεγονός γενικά αντιπαραγωγικό αλλά και αποτρεπτικό!!!
    Οι Κινέζοι, σοφός λαός, έχουν μια παροιμία που λέει: "Αντιμετώπιζε τα ελαττώματα των άλλων με την ίδια επιείκεια που αντιμετωπίζεις τα δικά σου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.