26/7/18

Οργή κατοίκων προς τον Καμμένο στη Ραφήνα – Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού (βίντεο)

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)
Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές πραγματοποιεί ο Πάνος Καμμένος, μετά από τη σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς για να ενημερωθεί για την έκταση της καταστροφής. Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήρθε αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων για την ολιγωρία των αρχών, που οδήγησαν στον θάνατο 81 ανθρώπων.

«Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του φώναξαν. «Γιατί δεν έγινε  εκκένωση, γιατί έκλεισε η Μαραθώνος».
Οι πολίτες, οι οποίοι έχασαν συγγενείς, φίλους και περιουσίες μέσα σε λίγα λεπτά, απηύθυναν κρίσιμα ερωτήματα στον Πάνο Καμμένο για τη λανθασμένη διαχείριση της κρίσης, που οδήγησαν στην τραγωδία. Ο υπουργός στάθηκε αμήχανος μπροστά στην οργή του κόσμου, τονίζοντας πως από εδώ και πέρα θα γίνουν σωστές κινήσεις και θα ανοιχτεί δρόμος προς την παραλία.
Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος, μετά τη σύσκεψη στο δημαρχείο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις προσφορές φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μπορέσουν σταδιακά να αποκατασταθούν όλα τα κτήρια που καταστράφηκαν από τις φωτιές και ίσως να διορθωθούν κάποια λάθη του παρελθόντος.
Ο δήμαρχος Ραφήνας ενημέρωσε ότι το 25% των σπιτιών, περίπου 1500 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς -ανάμεσα σε αυτά και το δικό του- 50% είναι μερικώς κατεστραμμένα και 25% ανέπαφα.
Ο υπουργός τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στη διάθεση της δημοτικής αρχής, προκειμένου να βοηθήσουν άμεσα στον καθαρισμό των δρόμων και σε ό,τι άλλο χρειαστεί. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, καθώς στην πρώτη βροχή, είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν προβλήματα.
«Θα εμπλακούμε ενεργά και στο έργο της αναδάσωσης αλλά και στη διαμόρφωση υποδομών του δήμου εάν χρειαστεί», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας ειδική αναφορά στην αποκατάσταση του αθλητικού κέντρου του Βουτζά.

2 σχόλια:

  1. They are trained criminals. Used to get the conversations to a level where the other person seems out of place. Simple questions that the Minister has all the respinsibility:
    Where are the 18 planes?
    Why 14 of them are not operacional?
    Why break ties with Russia making it impossible to ask its help?
    Why accepted a 30% decrease in fire fighters?
    Why didn't he Call the Coast Guard to evacuate people immediately?
    When Tsipras was briefed, 100% of the people in charge had no idea what was going on. Why are they still in their posts?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδα πολλους θρησκοληπτους στο Ματι...αυξηθηκαν πολυ...δεν υπαρχει διηγηση διασωθεντα που να μην τελειωνει ...."ευχαριστω τον Θεο..που μας φροντησε..."...Και καλα λενε οι ανθρωποι ολοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.