26/7/18

Τα πιο αδίστακτα ανθρωπάκια αυτοί που μας κυβερνούν

Έτσι εξηγείται το γιατί κανένας από αυτούς δεν έχει παραιτηθεί
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μάνος Βουλαρίνος
Αφού πρώτα σας ζητήσω να προσπαθήσετε να μείνετε ήρεμοι θα σας ζητήσω να φανταστείτε ότι συζητάτε με κάποιον για την τραγωδία στο Μάτι. Και να φανταστείτε ότι σας λέει τα παρακάτω:
«Υπήρξε σχέδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Μάτι και αυτό το σχέδιο εφαρμόστηκε με επιτυχία. Δεν έγινε κανένα λάθος από κανένα στέλεχος του κρατικού, του κυβερνητικού, του περιφερειακού ή του δημοτικού μηχανισμού. Οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας λειτούργησαν υποδειγματικά. Όλοι οι αρμόδιοι είχαν κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πυρκαγιά».
Και έτσι εξηγείται το γιατί, μετά από τόσους νεκρούς και τόση καταστροφή, κανένας από όλους αυτούς τους τύπους δεν έχει ξεβεντουζάρει τον χοντρό πισινό του από την ωραία καρέκλα της εξουσίας. Έτσι εξηγείται το γιατί κανένας από αυτούς δεν έχει παραιτηθεί. Έχουν κάνει τα πάντα όσο καλύτερα γίνεται. Κανείς τους δεν έχει κάνει κανένα λάθος, κανείς τους δεν αμέλησε, κανείς τους δεν αδιαφόρησε. Όλοι τους λειτούργησαν άψογα και οι νεκροί είναι, είτε άνθρωποι που χάθηκαν εξαιτίας μιας μαζικής αυτοκτονικής παράκρουσης είτε εξαιτίας της τιμωρίας που επιφυλάσει η φύση σε όσους χτίζουν αυθαίρετα, όπως υπονόησε σαφώς ο Τόσκας και διάφοροι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι που κάνουν ότι ξεχνούν πως και η προστασία από την αυθαιρεσία κυβερνητική και κρατική δουλειά είναι (αν αυτός ο τρόπος σκέψης σάς θυμίζει Αμβρόσιο είναι επειδή η μόνη διαφορά του Αμβρόσιου με τους κυβερνητικούς είναι χρωματική: εκείνος προτιμά το μαύρο κι εκείνοι το κόκκινο, κατά τα άλλα δεν διαφέρουν και πολύ).Καταλαβαίνω πως αυτό που σας ζήτησα στην αρχή, να μείνετε ήρεμοι, είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει να συνεχίσετε να προσπαθείτε.
Και μάλιστα πιο πολύ. Γιατί όλα τα παραπάνω είτε ειπώθηκαν είτε υπονοήθηκαν, με ξεχωριστή σαφήνεια, από τα στελέχη της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του Δήμου Μαραθώνα. Όλα τα παραπάνω είναι η πραγματικότητα βάσει της οποίας ζουν τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ.
ΣΧΕΤΙΚΑ

Είναι ο Αμβρόσιος ο χειρότερος Έλληνας;
Είναι ο Αμβρόσιος ο χειρότερος Έλληνας;
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ακόμα κι αν τυπικά δεν έχεις καμία ευθύνη, ακόμα κι αν έχεις κάνει αυτά που τυπικά προβλέπεται να κάνεις, οι δεκάδες νεκροί στη διάρκεια της θητείας σου (on your watch, που λενε και οι κουτόφραγκοι) σε Μάνδρα και Μάτι σε διάστημα μόλις λίγων μηνών, σε οδηγούν στην παραίτηση. Γιατί η συνείδησή σου δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των τόσων θανάτων με εσένα επικεφαλής. Γιατί η συνείδησή σου σου λέει ότι πάντα υπάρχει το παράπανω που ίσως να μπορούσες να είχες κάνει κι αυτοί οι άνθωποι, ή κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους, να ήταν ζωντανοί.
Δυστυχώς για όλα τα παραπάνω η απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις συνείδηση. Είναι να μην είσαι ένα αδίστακτο ανθρωπάκι που μπορεί άνετα να σταθεί καμαρωτό και να πανηγυρίσει την εξουσία του πάνω σε ένα βουναλάκι πτωμάτων.
Κάνω περίπου 20 χρόνια αυτή τη δουλειά. Περίπου 20 χρόνια κοροϊδεύω και κράζω κυβερνητικούς. Ξέρω πολύ καλά ότι οι κυβερνήσεις όλων αυτών των ετών δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει («ό,τι καλύτερο μπορείς να διαλέξεις» μιας και μιλάμε για εκλεγμένες κυβερνήσεις). Με λίγες εξαιρέσεις, ήταν άνθρωποι ανίκανοι και ερωτευμένοι με την καρέκλα. Φαφλατάδες και ψεύτες. Φελλοί. Τόσο αδίστακτα, κακά και θρασεία όντα, όμως, δεν θυμάμαι να έχω αντιμετωπίσει ξανά. Σπάω το κεφάλι μου, αλλά τόση μοχθηρία και τόση απανθρωπιά, τόσο μίσος για οτιδήποτε δεν υποκλίνεται στην εξουσία τους, δεν μπορώ να θυμηθώ.  
ΣΧΕΤΙΚΑ

Μην ανησυχείτε, θα ξεχάσουμε. Ξανά.
Μην ανησυχείτε, θα ξεχάσουμε. Ξανά.
Όσο ανίκανοι και αδιάφοροι κι αν είχαν υπάρξει οι προηγούμενοι κυβερνήτες της χώρας, κανείς ποτέ μετά από μια καταστροφή με δεκάδες νεκρούς δεν βγήκε να κουνήσει το δάχτυλο. Κανείς ποτέ δεν έκανε επίσημη κυβερνητική γραμμή την ευθύνη των νεκρών. Εννοείται πως δεν παραιτούνταν αλλά, τουλάχιστον, δεν προσπαθούσαν να βγουν κι από πάνω προπαθώντας να μετατρέψουν τους κατηγόρούς τους σε ενόχους.
Δεν ξέρω από ποια κόπρο, από τι είδους περιττώματα, είναι φτιαγμένα τα μυαλά (και οι ψυχές, αν πιστεύετε στην ψυχή) αυτών των ανθρώπων. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως υπάρχουν άνθρωποι τόσο ανήθικοι και τόσο χοντρόπετσοι ώστε μετά από τόσους νεκρούς στο Μάτι (που ακολούθησαν τους 24 νεκρούς στη Μάνδρα) να εξακολουθούν όχι απλώς να στρογγυλοκάθονται στις θέσεις τους αλλά να κατηγορούν όλους όσους προσπαθούν να τους βάλουν μπροστά στον καθρέφτη. Από την άλλη κανένα τέρας, πόσο μάλλον ένα τέρας που στα χέρια του στάζει αίμα, δεν θέλει να δει τη μούρη του στον καθρέφτη. Και μπράβο του.
Υ.Γ.  Μόλις τελείωσα το κείμενο και ήμουν έτοιμος να το στείλω, όταν διάβασα πως εν μέσω της τραγωδίας κατατέθηκε υπουργική τροπολογία για αυξήσεις έως 2.852 ευρώ σε Προέδρους ΔΕΚΟ. Η τροπολογία εξαιρεί τους μισθούς Προέδρων διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων ΔΕΚΟ από το «ταβάνι» των 4.631 ευρώ και αυξάνει το ανώτατο όριο σε 7.483 ευρώ
Ζητώ συγνώμη που σας ζήτησα να προσπαθήσετε να μείνετε ήρεμοι. Δεν σας το ζητάω άλλο. Δεν νομίζω ότι γίνεται. Αν ήμουν θρήσκος θα έλεγα ότι μπορεί να τους λυπηθεί ο Θεός. Όμως δεν είμαι. Και νομίζω πως δεν θα τους λυπηθεί κανείς. Και είμαι σίγουρος πως δεν πρέπει.

21 σχόλια:

  1. "Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου."
    Αβραάμ Λίνκολν.
    Ο χαρακτηρισμός αδίστακτα ανθρωπάκια, ίσως είναι επιεικής! Όμως και εμείς οι πολίτες - ψηφοφόροι πως θα έπρεπε να χαρακτηριστούμε άραγε όταν δίνουμε τα κλειδιά του κράτους ή της πόλης σε τέτοιους ανθρώπους?
    Ο κος Ψινάκης λ.χ. δεν πήρε με πραξικόπημα το Δήμο Μαραθώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αδίστακτα παχύδερμα (στο σώμα και την ψυχή) που κυβερνούν δεν μπορούν να χάσουν τη μάσα τους για ένα μικρο-επεισόδιο 80+ θανάτων από φωτιά. Μήπως άλλωστε τα μνημόνια που υπηρετούν με τέτοια τυφλή λύσσα δεν έχουν σκοτώσει με αυτοκτονίες πολύ περισσότερους; Γιατί λοιπόν να χάσουν την καρέκλα τώρα; Άλλωστε υπάρχει πάντα άλλο παχύδερμο να τη ζεστάνει. Με τη συγγνώμη μου στα παχύδερμα του ζωϊκού βασιλείου όπως οι συμπαθείς ελέφαντες που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά τα αποβράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλη αυτή η ιστορία σχετικά με την "ευθύνη των πολιτών" λόγω της ψήφου τους, υπερτονίζεται παραπλανητικά για να απαλλάξει το εγκληματικό πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας από τα..εγκλήματά του. Η ψήφος στις σημερινές "δημοκρατίες" υφαρπάζεται με χίλιους δυο τρόπους του πολιτικού μάρκετινγκ, οι πολιτικοί κατευθύνονται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και από υπερεθνικούς οργανισμούς, ΟΛΕΣ οι συμβατικές επιλογές του πολίτη ελέγχονται από το ΣΥΣΤΗΜΑ. Για ποια ψήφο μιλάμε λοιπόν; Χρειάζεται κυριολεκτικά μια γενική επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αυτά" μπορεί να είναι μικρά ανθρωπάκια, αλλά είναι ικανά για μεγάλες ατιμίες...(ή οποιαδήποτε λέξη επιθυμεί καθείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι όμως!
    Με αυτά και με εκείνα μετέτρεψαν τη χώρα σε Μπανανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς φταίμε…

    Εμείς φταίμε! Εμείς που τους ψηφίσαμε. Όπως κάποιος εύστοχα διατύπωσε προηγουμένως, δεν πήραν την καρέκλα με πραξικόπημα, εμείς τους την παραχωρήσαμε…

    Εμείς φταίμε! Εμείς που ανεχόμαστε τον σκατόψυχο και αγράμματο τράγο με περίσσεια θράσους να λέει πως δεν χρειάζονται πυροσβέστες αλλά αρκεί μια επίκληση στην Παναγιά…

    Εμείς φταίμε! Εμείς που αν και βλέπαμε από πριν τι έρχεται, τραβήξαμε νωχελικά μια τζούρα φραππέ, απλώσαμε τις ποδάρες μας στο τραπέζι και είπαμε «δεν γ@μιετ@ι, σιγά μην συμβεί σ’ εμάς»…

    Εμείς φταίμε! Εμείς που όταν (προφανώς λόγω άγνοιας κινδύνου) το παχύδερμο που ονειρευόταν να γίνει ΟΥΚ – πιλότος – στρατηγός παρουσιάστηκε ενώπιον πολιτών που έχασαν μανάδες, πατέρες και μικρά παιδιά με τον πιο φρικιαστικό τρόπο στην πυρκαϊά, του μιλούσαν στον πληθυντικό και δεν βρέθηκε ένας να του εκσφενδονίσει μία ροχάλα στη μάπα…

    Εμείς φταίμε! Εμείς που ακόμη και τώρα που την πατήσαμε, δεν είμαστε ικανοί να παραδεχτούμε έστω και τα μικρά μας λάθη (βλέπε μαρτυρία εφέδρου καταδρομέα που δημοσιεύτηκε στο παρόν blog και τις απαξιωτικές απαντήσεις που ακολούθησαν από τους μονίμως ανόητους Ελληνέζους)…

    Εμείς φταίμε, μην γελιέστε. Κι αν δεν αλλάξουμε ΠΡΩΤΑ εμείς, δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση με κάποιο τρόπο μαγικό. Καληνύχτα αδέρφια και καλή ανάσταση. Κι όσοι μεταξύ μας έχουν ίχνος ντροπής, ευθιξίας και αίσθημα ευθύνης για όσα έχουμε προκαλέσει στον τόπο με λάθη και παραλείψεις μας, εδώ είμαστε. Για τους άλλους, τους αμετανόητους, για αυτούς που πάντα φταίνε οι «άλλοι», δεν θέλω καν να πω κουβέντα – άλλωστε τα καταφέρνουν τόσο καλά στο πληκτρολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δίλημμα ειναι το ιδιο εδω και χιλιετίες δυστυχως για τους Έλληνες. Και η απαντηση μια και μας την εδωσε ξεκαθαρα ο Γέρος του Μοριά "" φωτια λαι και τσεκούρι στους προσκυνημένους ""

      Διαγραφή
    2. Αρκετη αληθεια ποιντμαν..Εχουμε βεβαια και τις σπειρες...ελεγχουν ολα..και το φαι μας...Καπου ειναι μισο μισο...αλλα ειναι...Δηλαδη γεγονος.Εδω ειναι τωρα το κρισιμο σημειο.Αλλαζουμε εμεις κι ολα ?? Θα δουμε τι...Παμε να τελειωνουμε επιτελους η οχι ??

      Διαγραφή
  7. [Ούτε χρημάτων ένεκα εθέλειν άρχειν οι αγαθοί ούτε τιμής ] Οι καλοί δεν παρακοινούνται ούτε από χρήματα, ούτε από τιμές για να γίνονται άρχοντες. ( ΠΛΑΤΩΝ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα υπερθεματίσω: Εμείς φταίμε...
    Ο κόσμος γνώριζε ποιος ήταν ο Ψινάκης, ο Μπουτάρης, οι Συριζαίοι...
    Γνώριζε το ποιόν τους και τα πιστεύω τους για πολύ σημαντικά θέματα και όμως τους ψήφισε με μόνο γνώμονα το ατομικό συμφεροντάκι του και την καλύτερη εξυπηρέτησή του...
    Τώρα ας τους λουστουμε όλοι και ας ευχηθούμε να ήταν το τελευταίο μεγάλο κακό που βρήκε την πατρίδα με αυτούς στην καρέκλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ σωστα ...αλλα .." δεν θα καθησουμε να τους λουστουμε αλλο " ....εδω δεν δινεις καλη συμβουλη.Θα παμε γρηγορα να .
      .ξεπληθουμε.....Εκτος αν δεν θελεις.....Παθητικα δεν θα καθησουμε να κλαιμε ανυμποροι...οπως υπονοεις...Συμφωνεις η οχι ??

      Διαγραφή
  9. Ο παραπλανητικός είσαι εσύ A. P.26 Ιουλίου 2018 - 9:44 μ.μ. , και όχι ο Babylonian26 Ιουλίου 2018 - 7:56 μ.μ. . Από στάσεις και ρητορικά σαν τα δικά σου υποφέρουμε. Τι θα πει γενική επανάσταση παραπλανητικέ; Μπορείς να την ορίσεις; Μπορείς να την περιγράψεις πώς περίπου την φαντάζεσαι να γίνει; Μπορείς να μας πεις μερικά λόγια γι΄αυτήν την γενική επανάσταση; και ας είναι και θεωρία, ας μην βγει ακριβώς όπως τα πεις. Μπορείς να μάς πεις πόσο θα κρατήσει, ποιός θα την οδηγήσει, και πότε θα κάνεις πλιάτσικο γιά νερό γιά τα παιδιά σου και ασπιρίνη γιά την άρρωστη μάνα σου; Άρε κούφια Ελληνικά κεφάλια! Και να πώ ότι δεν έχετε παραδείγματα ζωντανά; τα έχετε. Κοιτάξτε Μαδούρο, τα τρόφιμα τής γενικής επανάστασης θα πηγαίνουν στα όργανα τής τάξης που θα σε αιμτοκυλάνε χωρίς καμία υποστήριξη απ’έξω, επαναστάτη τών blog!

    Ο Babylonian26 Ιουλίου 2018 - 7:56 μ.μ. τα λέει καλά, πολύ καλά. Σού λέει ψήφισες Ψινάκη, τι κατεύθυνση από "μεγαλοεπιχειρηματίες και από υπερεθνικούς οργανισμούς" τού λες; Γιατί αφαιρείς την συγκεκριμενικότητα και πετάς αόριστες θεωρίες χωρίς αντίκρυσμα; Σού δίνει μιά συγκεκριμένη εικόνα, εσύ γιατί την θολώνεις; Απλά δεν την έδωσε όλη, κομμάτι μόνο.

    Η υπόλοιπη εικόνα είναι (1) ότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν σκέφτεται όπως εσείς, πολύς. Τέτιος κόσμος, τέτιο τραλαλά μπάχαλο που ο Ψινάκης μπορεί να ξαναβγεί, μην σάς φαίνεται απίθανο. Και αν δεν είναι αυτός θα είναι άλλος τέτιου είδους! Δες τε τα ρεπορτάζ ανθρώπων, ακόμα και κάποιων που έχασαν δικούς του, και θα δείτε την ηλιθιότητα που επικρατεί και τι λένε ακόμα και μέσα από πόνο και δάκρυα.

    (2) ο Έλεγχος! Το έχω γράψει άπειρες φορές,
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/07/blog-post_573.html?showComment=1531168684957#c5958863923714688870
    Τι σημαίνει έλεγχος σε αυτή την περίπτωση; Διερωτήσου, κάνει ότι κάνει το λαμόγιο, το όποιο λαμόγιο, όποιος από αυτούς. Πώς μπορεί και επιβιώνει, έστω και αν δεν ξαναβγεί; Από την κοινωνική ανοχή και σεβασμό. Τού σφίγγεις το χέρι, τού κάνεις παρέα, τού λες "τι κάνετε, πώς είστε;" Αν όμως εκεί που βρισκόταν έλεγες στον φίλο σου, στην παρέα σου, στην γυναίκα σου, , χωρίς βία και παρατράγουδα, "πάμε να φύγουμε, έχουμε αυτόν (όνομα) το λαμόγιο εδώ και βρωμάει", τίποτα άλλο και έφευγες, νομίζεις μετά από λίγο αυτοί θα επιβίωναν; ξέρεις πόσοι θα σε μιμούνταν;

    Αλλά; πού; τα γράφετε στα blog γιά να τα κάνουν κάποιοι άλλοι. Πάτε για μπάνιο, και κάθεται το λαμόγιο στο διπλανό τραπέζι και δεν φεύγεις, λες ήρθα γιά τα παιδιά αντί να τα διδάξεις. Δεν υπάρχει γενική επενάσταση παραπλανητικέ, υπάρχει όμως γενικό Δίκαιο! Δεν υπάρχει αδικία και αν το καλοψάξεις, σήμερα εσύ-αύριο εγώ, πληρώνουμε και όλοι θα πληρώσουμε ακριβώς γιά το τι έχουμε κάνει. Salute!

    ΥΓ. Και καθώς πήγαινα να το καταθέσω είδα να έχει μπει ο Pointman27 Ιουλίου 2018 - 1:02 π.μ. Ο Άψογος Pointman27 Ιουλίου 2018 - 1:02 π.μ.

    Ο ΆΨΟΓΟς! Ο Pointman27 Ιουλίου 2018 - 1:02 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ δικιο κι εσυ Τεο...Αυτοι ολοι ειναι οι αρρωστοι της πολιτειας...και πρεπει να τους το δειξουμε..και στα παιδια μας...οι μυαροι προς αποφυγη...ουτε δουλεια να μην τους δινουμε...ουτε προσκληση σε γαμο...ουτε κοινωνικη συναναστροφη....ουτε τιποτε....

      Διαγραφή
  10. Η γενική Δικαιοσύνη που σάς έλεγα, Τέλειο, http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/07/blog-post_910.html , θα βγουν πολλά ακόμα! Τώρα αρχίζει η διαβολοβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι Δημητρης Κ.27 Ιουλίου 2018 - 1:21 μ.μ. σωστά, αλλά . . . τούς χαμογελάνε κιόλας. Εδώ,
    https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/06/new-york-times.html?showComment=1528454823790#c1070049084159533572
    "Εγώ, πέρυσι πήγα συνάντησα φίλο σε παραλία, περνούσε από κει με τα πόδια γνωστός πολιτικός τής περιοχής . . . "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεο
      τοχα διαβασει..δεν χρειαζοταν η παραπομπη..Ναι κολακευονταν ο σχολιαστης τοτε...για τις.....υψηλες γνωριμιες του...τις εκλεκτες .Οχι σαν τους φουκαραδες που δεν εχουν ...Στην ουσια ειναι πισω αυτο το αρρωστο..."ξερεις ποιος ειμαι εγω ??""....Ειναι κι συτοι οι απιστευτοι...που χειροκροτουν ενα κακοποιο οταν βγαζει λογο...κι εκεινοι που ...χυνονται σαν μελι οταν τους μιλουν...κι οι γκομενες που τους φιλουν ( !!!) Οταν τους συναντησουν...και τα λαγνα βλεμματα τους οταν συνομιλουν....(αχ να τον ειχα αντρα να περασω κοτα ζωη..κλπ)....Ποιον ??? Τον κακοποιο !!!! Δεν εχεις αδικο φιλε..Δεν ξερω τι θα γινει μ ολους αυτους....ουτε ποσοι και ποσες ειναι.Μοιαζει ναναι ακομη αρκετοι...Δεν ξερω ποσο θα μειωθουν μετα απο ..δεκα εικοσι Ματια και Ραφηνες...Διοτι αυτο θα γινει αν δεν μειωθουν...Με την ευκαιρια της καταστροφης ..ειδα κι ακουσα ..για ενα τροπο ζωης του χθες..πολλων στα μερη αυτα..Εντυπωσιαστηκα.Σπιτια καλα...δευτερα σπιτια καλα εξοχικα..διακοπες μηνων στην θαλασσα...παιδια με ανετους παππουδες σε διακοπες...σε δαση..σε θαλασσα..σε διασκεδαση...κλπ.Εντυπωσιαστηκα...Ενας κοσμος ..χθες...εκτος κοσμου....σαν κατι ολοτελα φυσικο...παραλληλο...Σε αντιδιαστολη με τους ..ψαχνοντες στους καδους τροφη...αλλου...Ειδα ψησταριες στις αυλες καλες πολυ...τζακια μεσα εξω...κλπ...Καστες ?? Καστες....Στεγανες ?? Στεγανες....Ααα ετσι ειναι....ηταν ?? Φαινεται ..ετσι.Ααα...εντυπωσιακο.....Να γιατι ο τυπος ...συναντησε ενα φιλο του πολιτικο στην παραλια....οπως ειπες....Εχεις τις απαντησεις ολες.

      Διαγραφή
  12. Ασφαλως και ειναι ανθρωπακια. Οπως ο Βουδας της Ραφηνας και ο Παυλοπουλος των Δεκεμβριανων (αυτος μαλιστα τιμηθηκε και με την ανωτατη διακριση της χωρας ). Ολοι τους ιδιοι ειναι γιατι τετοιους στρατολογουν τα αφεντικα ....Και ο "κυριαρχος' λαος νομιμοποιει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το λινκ το ήξερες Δημητρης Κ.28 Ιουλίου 2018 - 10:01 π.μ. είχες απαντήσει και εκεί, αλλά το δίνω γιά όλους, γιά κάποιους που "δεν ήσαν εκεί". Δεν γράφω ποτέ στο "Απάντηση" γιατί γράφω γιά όλους και κανείς δεν πάει από την αρχή να τα ξαναδεί ένα-ένα, πάνε στο τέλος να δουν τι προστέθηκε.

    Δεν έχει σημασία πόσοι ακολουθούν, μονάδες κάνουν την αλλαγή. Αρκεί το μυαλό τους να είναι σε αυτό που κάνουν και όχι στο πόσοι ακολουθούν, και μιά μέρα ο αγώνας τους θα δέσει σε ένα συνολάκι. Με χιούμορ και αυτοπεποίθηση δέκα καρδιναλίων, χωρίς βία αλλά με σαρκασμό, χωρίς δειλία αλλά ανδρισμό, μπορείς να κάνεις πολλά. Δες Σάκη Μαντά, κάνει περίπου το ίδιο. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα, απλά δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω. Καλή τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.