30/8/13

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ - «Οχι» και από Βερολίνο στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Γερμανία σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία απέκλεισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
«Οχι» και από Βερολίνο στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
«Δεν μας ζήτησαν» μια τέτοια συμμετοχή και «δεν εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε ο Βεστερβέλε προς την περιφερειακή γερμανική εφημερίδα «Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ», σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε ωστόσο επισημάνει από τη Δευτέρα πως θα ενέκρινε μια διεθνή αντίδραση έναντι του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε επανειλημμένα στη διάρκεια της εβδομάδας από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
Ωστόσο εξακολουθούσαν να υπάρχουν αμφιβολίες για μια ενδεχόμενη γερμανική συμμετοχή, έστω και στον ελάχιστο βαθμό.
«Επιμένουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να καταλήξει σε μια κοινή θέση και ότι η δουλειά των επιθεωρητών του ΟΗΕ πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εφημερίδα πριν από τη δημοσίευση της συνέντευξης.
Χθες η καγκελάριος Μέρκελ είχε επιμείνει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να μελετήσει την έκθεση των επιθεωρητών σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό, αφού είχε προηγουμένως επικοινωνήσει τηλεφωνικά κυρίως με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.