28/8/13

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟKΡΑΤΙΑ ΔΥΤ. ΘΡΑΚΗΣ

Ξεπερνούν κάθε όριο οι Τούρκοι με την εκδήλωση που θα γίνει το προσεχές Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία μάλιστα του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν – Ονειρεύονται την αναβίωση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης και εργάζονται μεθοδικά
tourkiki-shmaia-thrakis _erdogan2248115
Ίσως το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών να είναι εστιασμένο στις ρυθμίσεις οφειλών προς την Εφορία, ίσως στην άρνηση της κ. Μέρκελ για κούρεμα του Ελληνικού χρέους, ίσως και στις απειλές για επικείμενο βομβαρδισμό της Συρίας από τις Η.Π.Α.
Υπάρχει όμως και ένα θέμα που η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ είναι υποχρεωμένη να προβάλλει και να ενημερώσει τους αναγνώστες της.
Και το θέμα αυτό πρέπει να ενδιαφέρει ΟΛΟΥΣ τους Θρακιώτες.

***
Η Άγκυρα προκαλεί και πάλι την Ελλάδα.
Ετοιμάζεται το Σάββατο 31 Αυγούστου, να διοργανώσει στην Κωνσταντινούπολη μεγάλη εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της…«Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης»!
Η αντίδραση του Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ήταν άμεση, αναφορικά με τη νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων, με στόχο για μία ακόμα φορά την Θράκη.
Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Τέρενς Κουίκ στηλιτεύει το νέο διογκούμενο τουρκικό ανθελληνισμό και τις επεκτατικές διαθέσεις της Άγκυρας, που έδωσε για μία ακόμη φορά απτά δείγματα των προθέσεων της και μάλιστα ελλείψει αντιδράσεων από πλευράς της ελληνικής δικομματικής συγκυβέρνησης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ενημερωτική ιστοσελίδα olympia.gr, «το ερχόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου θα γίνει μεγάλη τελετή στην Κωνσταντινούπολη για να τιμηθεί η… εκατοστή επέτειος από την ίδρυση της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης», ένα οθωμανοτουρκικό μόρφωμα των Νεότουρκων, (δηλαδή των σφαγέων του ελληνισμού), που είχε ανακηρυχτεί στις 31 Αυγούστου του 1913, με κύριο σκοπό φυσικά, να ενσωματωθεί στη συνέχεια η περιοχή, στην Τουρκιά του Κεμάλ».
Όπως, μάλιστα αποκαλύπτει και άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, η εκδήλωση που θα έχει μεγαλοπρεπή χαρακτήρα «για να αναπτερώσει και τις ελπίδες όλων όσων επιδιώκουν την ανασύσταση αυτής της «δημοκρατίας» – ανδρείκελο, διοργανώνεται από το γνωστό τουρκικό Ίδρυμα που έχει την ονομασία, «Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών Ευρασία», (ASAM) και θα λάβει χώρα στο Yıldız Park της περιοχής της Beşiktaş στην Κωνσταντινούπολη».
Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση, έχουν κληθεί να παραβρεθούν πρέσβεις ξένων χωρών, (αλήθεια ποιες χώρες θα τιμήσουν την… επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης ; ), επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και αρθογράφοι, ενώ θα μετέχουν και όλα τα γνωστά Ιδρύματα που δρουν στην δυτική Θράκη και προωθούν, με την σκανδαλώδη ανοχή της ελληνικής πλευράς, την τουρκική προπαγάνδα στην περιοχή.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως θα έχει κληθεί να παραστεί και ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, «φίλος και κουμπάρος της Ελλάδας», για να τιμήσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».
«Έχετε ενημέρωση από τη διπλωματική αντιπροσωπεία μας στην Τουρκία για την συγκεκριμένη εκδήλωση; Έχετε ζητήσει διερεύνηση των δημοσιευμάτων; Τί θα απαντήσετε στην Άγκυρα για την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης; Αποδέχεστε την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη;
Αποδέχεστε ελληνικά κόμματα ή βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να αναφέρονται ή να ομιλούν για «Τουρκική μειονότητα Θράκης» ή για «Τούρκους Δυτικής Θράκης»;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για τις ενέργειές του με βάση τα ρεπορτάζ του κ. Νίκου Χειλαδάκη αλλά και της Hürriyet, όπως επίσης ερωτά για το ποια μέτρα αναμένεται να ληφθούν στην περίπτωση που Έλληνες Βουλευτές ή Πολιτευτές παραβρεθούν στην αναφερόμενη «εκδήλωση».
Η εκδήλωση αυτή θα έχει μοναδικό χαρακτήρα γιατί, όπως τονίστηκε, η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» είναι η πρώτη τουρκική δημοκρατία που ιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας γι’ αυτό και έχει ιστορικό αλλά και μεγάλο πολιτικό νόημα η επέτειος των εκατό χρόνων από την ίδρυση της.
Οι Τούρκοι δίνουν και κάποια ιστορικά στοιχεία τα οποία μάλλον είναι… τουρκικής εμπνεύσεως, όπως ότι την δημοκρατία αυτή είχαν αναγνωρίσει τότε και ορισμένες χώρες όπως η Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία και η …Ελλάδα, (;;;).
Μάλιστα ισχυρίζονται ότι η Βουλγαρία ανεγνώρισε την δημοκρατία αυτή γιατί δεν ..ήθελε να έχει πρόσβαση στην Μεσόγειο και έτσι είχε στείλει διπλωματικό εκπρόσωπο στο Dedeağaç, δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη, όπου ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».
Με βάση αυτές τις πληροφορίες, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1.Σας έχει γνωστοποιηθεί από την Πρεσβεία μας στην Άγκυρα ή το Γενικό Προξενείο μας στη Κωνσταντινούπολη, ότι το Σάββατο 31.08.2013 θα πραγματοποιηθεί τέτοια εκδήλωση;
2.Εάν σας έχει γνωστοποιηθεί, τί πράξετε ήδη ως ΥΠΕΞ;
3.Εάν δεν υπήρξε γνώση για αυτή την εκδήλωση, τί θα πράξετε για να διασταυρώσετε την αλήθεια των αναγραφομένων στο ρεπορτάζ του κ. Νίκου Χειλαδάκη;
4.Αποδέχεστε την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη;
5.Αποδέχεστε Ελληνικά κόμματα ή Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αναφέρονται ή να ομιλούν για «Τουρκική μειονότητα Θράκης» ή για «Τούρκους Δυτικής Θράκης»;
6.Εάν και εφ” όσον Έλληνες Βουλευτές αναφέρονται σε «Τουρκική μειονότητα» ή σε «Τούρκους Δυτικής Θράκης», αυτό είναι αποδεκτό ή καταδικαστέο;
7.Ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν, εάν Έλληνες Βουλευτές ή Πολιτευτές παραβρεθούν στην αναφερόμενη, στην ανάρτηση, «εκδήλωση»;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ
***
Σημείωση Ε.Θ.
Τι άλλα θέλετε να γράψουμε για να καταλάβουν κάποιοι τυφλοί στα ώτα, ότι “χοντραίνει” το παιχνίδι της Άγκυρας για την Θράκη;
Για να δούμε όμως ποιοι τουρκοπράκτορες θα σπεύσουν στην “Γιορτή” της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο.
Θα έχει ενδιαφέρον.
Σ.Κ.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

1 σχόλιο:

  1. Μας προκαλούν συνέχεια, μήπως πρέπει να λάβουν μια απάντηση επιτέλους;
    Το να τα περνάμε όλα στο ντούκου, τους αποθρασσύνει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.