30/8/13

H Ρωσία εκποίησε τους S-300 που προοριζόταν για το Ιράν

ff
Η Μόσχα εκποίησε τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 που κατασκευάστηκαν για το Ιράν αλλά δεν παραδόθηκαν λόγω δυτικών πιέσεων.
Ο Vladislav Menshchikov, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Almaz-Antey δήλωσε σήμερα πως τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 που είχε παραγγείλει το Ιράν εκποιήθηκαν ολοσχερώς, αφού αφαιρέθηκε μέρος του εξοπλισμού που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία και Ιράν είχαν υπογράψει το 2007 σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων αντιαεροπορικών συστοιχιών S-300, όμως κατόπιν πιέσεων της Δύσης, η Μόσχα αρνήθηκε να ολοκληρώνει την παράδοσή τους, επικαλούμενη ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Τεχεράνη κατέθεσε αγωγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης, απορρίπτοντας τη ρωσική επιχειρηματολογία ότι τα εν λόγω αντιαεροπορικά συστήματα εμπίπτουν στις κυρώσεις που έχει επιβάλλει το ΣΑ του ΟΗΕ. Η εφημερίδα Kommersant είχε υποστηρίξει σε δημοσίευμά της τον Αύγουστο του 2012 ότι το Κρεμλίνο απείλησε το Ιράν με απόσυρση της πολιτικής υποστήριξης στο ζήτημα του πυρηνικού του προγράμματος εαν η Τεχεράνη δεν αποσύρει την αγωγή ύψους $4 δισ. κατά του κρατικού οργανισμού αμυντικών εξαγωγών Rosoboronexport. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Rosoborenxport, Anatoly Isaikin, η Ρωσία δεν προτίθεται να αντικαταστήσει τους S-300 της ακυρωθείσας σύμβασης με άλλου τύπου αντιαεροπορικά συστήματα.

Strategy Reports

1 σχόλιο:

  1. Αυτα να τα ακουνε οι Λιακοπουλοπληκτοι για την αξιοπιστια των Ρωσων ως συμμαχων....Οσο για τις αρλουμπες περι προφητειων κλπ ασε καλυτερα. Χριαστιανοταλιμπανισμος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.