31/8/13

ΗΠΑ: Θα προχωρήσουμε και χωρίς τη Βρετανία

Διεθνή Συμμαχία θέλουν να οργανώσουν οι ΗΠΑ για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ακόμα και μετά την άρνηση του Βρετανικού κοινοβουλίου να εγκρίνει το ψήφισμα Κάμερον
Οπως γράφει το πρακτορείο Reuters, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσάκ Χάγκελ, δήλωσε σήμερα πως θα οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν ακόμα και χωρίς τη Βρετανία, τον παραδοσιακό σύμμαχο της Ουάσινγκτον.

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε σήμερα πρόταση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, απόφαση που καλοσώρισε η Μόσχα.
Αν και η ψηφοφορία ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα, ο Κάμερον δήλωσε ότι η απροθυμία του Κοινοβουλίου να ξεκινήσει στρατιωτική δράση ήταν σαφής και ο ίδιος θα ενεργήσει αναλόγως. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ επιβεβαίωσε ότι η συμμετοχή του Λονδίνου στην στρατιωτική επιχείρηση δεν είναι δυνατή.

Νωρίτερα, τα Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι έτοιμος να επιτρέψει περιορισμένη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας, παρά την άρνηση των βρετανικών αρχών να λάβουν μέρος στην επιχείρηση.

1 σχόλιο:

  1. Προχωρείστε ρε παιδιά. Βάλτε την Τουρκία να κάνει ντου από ξηράς αφού πρώτα ... εννοείται... ξέρετε εσείς και αυτοί πώς γίνεται, από το 1974... τους καθαρίσετε το δρόμο να μπουν στο ρελαντι. Αν μπουν γράψτε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.