30/8/13

Guardian: Η Συρία εξετάζει τη χρήση πιλότων-καμικάζι

Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν «πιλότους-καμικάζι» εναντίον επιθέσεων από δυτικές δυνάμεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Guardian ένας αξιωματικός του συριακού στρατού.

Ο αξιωματικός δήλωσε ότι 13 πιλότοι έχουν υπογράψει μια δέσμευση αυτή την εβδομάδα με την οποία δηλώνουν ότι θα σχηματίσουν «ένα πλήρωμα μαρτύρων αυτοκτονίας για να εξουδετερώσουν τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη».

Όπως τονίζει η Guardian, ο συγκεκριμένος αξιωματικός, είναι υποστηρικτής του Assad και υπηρετεί στο τμήμα αεράμυνας του συριακού στρατού, 10 μίλια από την πρωτεύουσα. «Εάν ο αμερικανικός και ο βρετανικός στρατός εκτοξεύσουν έναν και μόνο πύραυλο, θα εκτοξεύσουμε τρεις ή τέσσερις, και εάν τα αεροσκάφη τους περάσουν στους ουρανούς μας, θα αντιμετωπίσουν μια κόλαση φωτιάς», ανέφερε ο ίδιος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εάν δεν είμαστε σε θέση να καταρρίψουμε τα αεροσκάφη τους με πυρά, έχουμε στρατιωτικούς πιλότους οι οποίοι είναι έτοιμοι να επιτεθούν εναντίον αυτών των ξέων αεροσκαφών με τα δικά τους, και να τους ανατινάξουν στον αέρα».

Η Guardian υπογραμμίζει στο δημοσίευμά της ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Ο αξιωματικός έχει έρθει πολλές φορές σε επαφή με το βρετανικό μέσο τους τελευταίους 12 μήνες, στη διάρκεια των οποίων έχει δώσει αξιόπιστες πληροφορίες για τις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Bashar al-Assad και των ομάδων των ανταρτών.

Ο Σύριος αξιωματικός τόνισε ακόμη ότι «έχουμε περισσότερους από 8.000 μάρτυρες αυτοκτονίας εντός του συριακού στρατού, έτοιμοι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας οποιαδήποτε στιγμή για να σταματήσουν τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς. Εγώ είμαι έτοιμος να ανατιναχτώ για να σταματήσω τα αμερικανικά αεροσκάφη από το να επιτεθούν στη Συρία και στους ανθρώπους της».

Μιλώντας για τις επιθέσεις με χημικά την προηγούμενη εβδομάδα στα προάστια της Δαμασκού, αρνήθηκε την συμμετοχή των κυβερνητικών δυνάμεων και δήλωσε μάλιστα πως η είδηση ήρθε σαν σοκ.

«Γιατί να χρησιμοποιήσουμε χημικά όπλα στην Al Ghouta όταν υπήρχαν εκεί δυνάμεις της κυβέρνησης όταν έγινε η επίθεση. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε διεξάγει μια στρατιωτική επιχείρηση που ονομάζουμε Capital Shield, για να προστατεύσουμε τη Δαμασκό και τα προάστια. Κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε το 75% της επιχείρησης αλλά στη συνέχεια συγκλονιστήκαμε όταν μάθαμε για τα χημικά όπλα στην Al Ghouta».

Τόνισε ακόμη ότι το ηθικό του συριακού στρατού είναι υψηλό. «Πρέπει να ξέρουν ότι το Ιράν και οι μαχητές της Χεζμπολάχ θα πολεμούν μαζί μας, χέρι με χέρι. Έχουμε μια συμμαχία προστασίας. Είμαστε ο άξονας αντίστασης στον αραβικό κόσμο».

capital


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.