1/1/17

Όταν η λογική και το νόμιμο στην Κύπρο εισάγονται στο φρενοκομείο

«τα εγγύτατα της ξυμπάσης γνώμης… »
[Θουκυδίδης 1.22]
Του Χρίστου Κράππα
Νομικός δεν είμαι, Μαθηματικά σπούδασα, αλλά Θουκυδίδη και Αριστοτέλη μελετώ δια βίου. Συζητούν ακόμη στο παρά πέντε οι εμπλεκόμενοι στις συνομιλίες, αν θα πρέπει και με ποιόν τρόπο, άκουσον άκουσον, θα παρίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία στις συνομιλίες.
Από την ιδρυτική συνθήκη της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960, οι Κυπριακός πληθυσμός ως ενιαίο σύνολο, έχουν ιθαγένεια και υπηκοότητα Κυπριακή. Από τον πληθυσμό αυτό το 82% ήταν ελληνικής καταγωγής και 18% τουρκικής καταγωγής. Σήμερα βέβαια οι Τουρκοκύπριοι είναι 9,8%, γιατί οι υπόλοιποι μην μπορώντας να αντέξουν τόση ευτυχία από την φρικώδη τυραννία των τουρκομογγολικών στρατευμάτων έχουν μεταναστεύσει.
Βέβαια, πρίν την συνθήκη του 1960, οι ναυτικές δυνάμεις της αυτοκρατορίας εντέχνως και δόλια ξεσήκωσαν ακόμη και με προβοκάτσιες, αγαπημένο τους σπόρ, τους τουρκικής καταγωγής κατοίκους να μην λέγονται Κύπριοι αλλά τουρκοκύπριοι. Εν συνεχεία, τους είπαν ότι πρέπει να λέγονται Κοινότητα, δηλαδή τουρκοκυπριακή κοινότητα, άρα ως κοινότητα πρέπει να έχουν δικαιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Τους φύτεψαν και στο τραπέζι των συνομιλιών και ως τούρκοι έπρεπε να καθίσει και το Τουρκικό κράτος στις συνομιλίες. Όλοι υπόγραψαν την συνθήκη, και ο ζουρλομανδύας φορέθηκε για πάντα με την διαφορά δεν έδεσαν τα ατελείωτα μανίκια του ζουρλομανδύα που επιχειρούν να τα δέσουν οριστικά τώρα.

Σ’ αυτή την Κυπριακή Δημοκρατία, όλοι οι πολίτες της απολάμβαναν την ισοπολιτεία την ισονομία και την ισηγορία ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Μάλιστα αντιπρόεδρος αυτής ήταν τουρκοκύπριος και οι αποφάσεις του Κυπριακού κράτους ελαμβάνοντο δια πλειοψηφίας όπως αρμόζει σε κάθε κράτος που έχει δημοκρατία. Οι ναυτικές δυνάμεις όμως δεν είχαν ξεχάσει πως δεν είχαν δέσει τα μανίκια του ζουρλομανδύα. Έτσι συνεχώς με κάθε τρόπο τορπίλιζαν την ειρηνική συνύπαρξη των κατοίκων με αποκορύφωμα το πραξικόπημα του Ιουλίου 1974 και την βοήθεια στην Τουρκία να εισβάλει στο ανεξάρτητο αυτό κράτος της Κύπρου, για να πάψει να είναι ανεξάρτητο. Άκου εκεί μια χούφτα άνθρωποι να θέλουν να είναι ελεύθεροι!!!

Ωστόσο, από την ίδρυση της η Κυπριακή δημοκρατία είναι μέλος του ΟΗΕ και από δεκαετίας μέλος της ΕΕ. Μάλιστα εκ του ίσου στην λήψη αποφάσεων από τους οργανισμούς αυτούς. Οποιαδήποτε αναφορά και

σχέση με τα άλλα κράτη της παγκόσμιας κοινότητας έχει να κάνει με την μόνη νόμιμη φωνή και δικαίωμα δικαιοπραξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, οι οργανισμοί αυτοί, θεωρούν δια των ψηφισμάτων τους την ύπαρξη των τουρκομογγολικών στρατευμάτων στην επικράτειά της ως εισβολή και κατοχή και πρέπει να αποχωρήσουν. Καλά που υπάρχει ακόμη και το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Σήμερα, οι ναυτικές δυνάμεις με απίθανες μεθοδεύσεις και δολοπλοκίες, κατάφεραν τον πρόεδρο ολόκληρης της Κύπρου, να συζητά ως εκπρόσωπος του ελληνογενούς πληθυσμού με την κατοχική δύναμη για το πώς να δέσουν τα μανίκια του ζουρλομανδύα και οι Κύπριοι είναι απλοί θεατές λόγων και ακροατές του πως θα εξαπατηθούν για να συναινέσουν στο έργο αυτό. Αυτό είναι ντροπή και κατάντημα ολόκληρου του Ελληνισμού.

Η ΔΔΟ που συζητούν, σε απλή μορφή είναι μια Ομόρρυθμη Εταιρεία. Σε κάθε όμως ομόρρυθμη εταιρεία, και συγκεκριμένα στην Κύπρο, υπάρχει και το τρίτο νομικό πρόσωπο, η Εταιρεία. Στις συνομιλίες που είναι αυτή; Αυτό το νομικό πρόσωπο, δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν έχει συνομολογήσει όλες τις διακρατικές σχέσεις με όλα τα κράτη και όλους τους οργανισμούς; Σήμερα που βρίσκεται αυτό; Πως είναι δυνατόν και ποιο διεθνές δικαστήριο και οργανισμός θα δεχτεί το μέλος της εταιρείας να εκπροσωπεί και την εταιρεία; Σε όλα τα δικαστήρια του κόσμου, όταν εκδικάζει διαφορές μεταξύ των μελών μιας εταιρείας διορίζει άλλον εκπρόσωπο της εταιρείας προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της εταιρείας τα οποία κινδυνεύουν να βλαφθούν από τις διεκδικήσεις των εταίρων επ’ αυτής, αυτό ακριβώς που συμβαίνει τώρα στην Κύπρο.

Σήμερα, την ελάχιστη υπηρεσία που θα μπορούσε και πρέπει να προσφέρει στον Κυπριακό λαό (ε|κ και τκ|) ο Αναστασιάδης είναι, ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, να πάψει άμεσα τις συνομιλίες, να μην σταματά μέρα και νύχτα και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς να υπερασπίζεται το κράτος ολόκληρης της Κύπρου ως οντότητα νόμιμη διεθνώς αναγνωρισμένη και ευρισκόμενη σε μερικό ακρωτηριασμό από ξένες δυνάμεις. Για τις συνομιλίες να ψηφίσουν οι Κύπριοι ένα πρόσωπο που θεωρούν ως κατάλληλο να συνομιλήσει με τον Ακιτζί.

2 σχόλια:

  1. Είναι αλήθεια ότι τον Αναστασιάδης στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου τον πήρε ...ο ύπνος; Και ότι οι συνοδικοί συζητούν αν πρέπει να εκπέσει του προεδρικού αξιώματος διότι ως αλκοολικός πάει σε διάφορες συναντήσεις όπου άλλα του λένε και άλλα καταλαβαίνει; Τι υπογραφές θα βάλλει σε αυτή την κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει Κυπριακός λαός. Υπάρχουν 'Ελληνες και Τούρκοι της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.