28/1/17

Η ζώνη ασφαλείας στη Συρία που θέλει ο Τραμπ, μπορεί να γίνει ζώνη τρόμου για την Τουρκία

Ο αρχηγός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ενημερώνει για τις κοινές επιχειρήσεις Ρωσίας-Τουρκίας στη Συρία. Η συμπόρευση των δύο χωρών στο Συριακό όμως σκιάζεται από τη φιλολογία στη Μόσχα περί «κουρδικής αυτονομίας» (φωτ.: EPA / Yuri Kochet)
Tον κώδωνα του κινδύνου για τους σχεδιασμούς της Άγκυρας στη Συρία κρούει ο επιφανής και καθολικά αποδεκτός στην Τουρκία δημοσιογράφος Murat Yetkin, με άρθρο του στην Hürriyet, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Το άρθρο με τίτλο: «Η ζώνη ασφαλείας στην Συρία μπορεί να μην είναι όπως επιθυμεί η Τουρκία», αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξήγγειλε τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας, εξαγγελία που θορύβησε την Μόσχα. Η τελευταία διεμήνυσε ότι ουδεμία πρωτοβουλία τέτοιου είδους μπορεί να αναληφθεί μονομερώς από τις ΗΠΑ, χωρίς διαβούλευση.
Αναφέρει, επίσης, ότι η Άγκυρα έχει σπεύσει να συμφωνήσει –αν όχι να ευθυγραμμισθεί– με την δήλωση Τραμπ για τις ζώνες ασφαλείας. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Η δε στάση του Ερντογάν μπορεί να χαρακτηριστεί μάλλον αμφίθυμη και επιφυλακτική, δεδομένου ότι υφίσταται ο φόβος για την ηγεσία της Τουρκίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ να εννοεί την περιφρούρηση των ζωνών ασφαλείας όχι από κρατικούς δρώντες, αλλά από άλλες οργανώσεις, όπως το PYD των Κούρδων της Συρίας.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.